-
Βάζανε και στο 1.5 αλλά το κόψανε για τους δικούς τους λόγους... Ευτυχώς και εγώ το πρόλαβα όσο υπήρχε ακόμη!
Αν έπαιρνα τώρα πάντως δε θα ήταν το αυτόματο που θα με χαλούσε. Πιο πολύ θα με χαλούσε που δεν υπάρχει wagon με τον 1.5 καθόλου!
Σοβαρά τώρα; και τι κινητήρα έχει το βάγκον?
-
Twinair ;;;;
Μωρε κουζουλαθηκαν επαε;
-
Σοβαρά τώρα; και τι κινητήρα έχει το βάγκον?
1,0Τ βενζίνη mh και 1,5Τ πετρέλαιο μόνο δυστυχώς.
-
Ναι... Άλλωστε στο active πχ δεν έβγαινε ποτέ με 182. Μόνο με 150. Οπότε σου λέει αυτόν τον αντικαθιστά ο 1.0Τ mh με τα 155...
Έχουμε καταλήξει να οδηγούμε συλλεκτικό αμάξι με τις χαζομάρες που κάνουν...
-
-
Eπειδή έκανα test drive χθες το φορδ φοκους stline 1.0 125hp auto, και δε μου άρεσε καθόλου η συναρμογή των υλικών (η αλήθεια ήταν ότι το αυτοκίνητο ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο), ήθελα να ρωτήσω dimitriscsd αν έχετε καθόλου τριγμούς στα πλαστικά ιδιαίτερα στις πόρτες και καταπόσο η ανάρτηση stline δημιουργεί θέμα στο επίπεδο άνεσης της καμπίνας σε πιο μακρινά ταξίδια. Τέλος εάν είστε ικανοποιημένος με τα καθίσματα σε σχέση με τη στήριξη και τη ποιότητα του υφάσματος. Εγώ ενδιαφέρομαι για το 182αρι το αυτόματο stlinex. Ευχαριστώ
-
Η συναρμογή στο δικό μου είναι αξιοπρεπέστατη. Μη φανταστείς κάτι απόλυτα άψογο αλλά δεν υπάρχει κανένα σοβαρό θέμα.
Σχετικά με τους τριγμούς το μόνο πράγμα που ακουγόταν λίγο ήταν το armrest όταν αμουμπουσες πάνω με περισσότερο βάρος. Το έφτιαξα μόνος μου βάζοντας λίγο γράσο στα σημεία τα οποία πατάει. Βγαίνει πανευκολα με μια μοναδική βίδα.
Ο άλλος ήχος που έχω παρατηρήσει, δε θα τον χαρακτήριζα τριγμο όμως ακούγεται περιστασιακά όταν περνάω πάνω από καμία μεγάλη ανωμαλία, κάπου μέσα από τον μηχανισμό της ζώνης στο b pillar. Δε με έχει απασχολήσει καθόλου να ασχοληθώ γιατί ακούγεται σπάνια.
Αυτά έχω συναντήσει εγώ. Τίποτα άλλο. Ούτε κουνιούνται κονσόλες και πλαστικά που γράψατε σε άλλο νήμα. Όλα είναι όπως πρέπει. Έχω πλέον 18500 χμ. Πες αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά που είδες και δεν σου άρεσαν για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε.
Τα καθίσματα είναι πάρα πολύ άνετα και λατρεύω την οσφυϊκή υποστήριξη που έχω βάλει και στου συνοδηγού. Ακόμα και σε μεγάλο ταξίδι Αθήνα Καβάλα που κάναμε πέρσι δεν κούρασαν. Επίσης κρατάνε αξιοπρεπώς. Όχι σαν recaro αλλά εγώ είμαι ικανοποιημένος με την στήριξη τους. Είναι μια καλή μέση λύση μεταξύ κρατήματος και άνεσης.
Το ύφασμα μου φαίνεται ιδιαίτερα ανθεκτικό και καθαρίζει πολύ εύκολα. Έχει τύχει να σταξουν σταγόνες καφέ και καθάρισαν για πλάκα με ένα πανί μικροινων νωπό. Δε το άφησα να στεγνώσει πρώτα βέβαια.
Τώρα για την ανάρτηση του st line δεν είναι αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι. Είναι μεν πιο σφιχτή αλλά όχι σε τέτοιο σημείο που να τρανταζεται όλο το αμάξι στις ανωμαλίες. Εμένα μου φαίνεται ανετοτατη! Βοηθούν και οι πολλαπλοί πίσω στις ανωμαλιες. Και σκέψου το έχω και με 18αρες που το κάνουν ακόμα πιο 'απότομο'. Φυσικά όταν στρίβεις νομίζεις πως το αμάξι είναι σε ράγες. Σχεδόν καμία κλίση! Έχουν κάνει φοβερή δουλειά. Φαντάζομαι έχεις και εσύ μια άποψη από το test drive. Πώς σου φάνηκε; Δεν ήταν st line;
-
Τώρα για την ανάρτηση του st line δεν είναι αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι. Είναι μεν πιο σφιχτή αλλά όχι σε τέτοιο σημείο που να τρανταζεται όλο το αμάξι στις ανωμαλίες. Εμένα μου φαίνεται ανετοτατη!
Συμφωνώ 100%, είναι πολύ άνετη ως ανάρτηση (και όχι μόνο ως σπορ), με εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Οδηγώντας το για ένα ΣΚ χάθηκαν οι όποιοι ενδοιασμοί είχα για την συγκεκριμένη ανάρτηση στο θέμα άνεσης.
-
Γνωρίζουμε αν το υβριδικό σύστημα στο 1.0 κάνει δουλειά ή είναι μόνο για τα μάτια; σε σχέση με άλλων εταιρειών όπως πχ hyundai?
-
Γνωρίζουμε αν το υβριδικό σύστημα στο 1.0 κάνει δουλειά ή είναι μόνο για τα μάτια; σε σχέση με άλλων εταιρειών όπως πχ hyundai?
Κάνει δουλειά, στον βαθμό που κάνουν τα mHEV, δηλαδή περί το 0.5λτ/100χλμ σε νορμάλ συνθήκες (ίσως και λίγο παραπάνω στην πόλη). Εαν έχω καταλάβει σωστά, κάνει περισσότερη δουλειά από το αντίστοιχο της Hyundai.
-
Georgemit wrote:
Κάνει δουλειά, στον βαθμό που κάνουν τα mHEV, δηλαδή περί το 0.5λτ/100χλμ σε νορμάλ συνθήκες (ίσως και λίγο παραπάνω στην πόλη). Εαν έχω καταλάβει σωστά, κάνει περισσότερη δουλειά από το αντίστοιχο της Hyundai.
Και βοηθάει το 1000άρι μοτέρ να φτάσει εύκολα τα 155 άλογα...
-
Διάβαζα και τη δοκιμή του υβριδικού i20, ψίχουλα το όφελος σε κατανάλωση. Μου φαίνεται ο μόνος λόγος να πάρεις mild hybrid είναι το ψυχολογικό ότι οδηγείς κάτι σύγχρονο το οποίο ίσως φύγει και πιο εύκολα σε περίπτωση πώλησης σε μερικά χρόνια.
-
Διάβαζα και τη δοκιμή του υβριδικού i20, ψίχουλα το όφελος σε κατανάλωση. Μου φαίνεται ο μόνος λόγος να πάρεις mild hybrid είναι το ψυχολογικό ότι οδηγείς κάτι σύγχρονο το οποίο ίσως φύγει και πιο εύκολα σε περίπτωση πώλησης σε μερικά χρόνια.
Κι ίσως αν συνεχίσει να υπολογίζεται ως υβριδικό από τις κυβερνήσεις, να γλιτώσει μελλοντικά κάποιους περιορισμούς κυκλοφορίας π.χ. στο κέντρο των πόλεων και κάποια επιπλέον τέλη,φόρους κ.τ.λ.
-
-
Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν stline 1.0 125hp at8. H αλήθεια είναι ότι το αμάξι είχε 10000χλμ στο καντράν και τα πλαστικά στις πόρτες ιδιαίτερα στις πίσω θύμιζαν αυτοκίνητο με 100000χλμ , υπήρχε έντονη ταλάντωση και μου έδωσαν την εντύπωση ότι η αποκόλληση είναι θέμα χρόνου. Όταν είδα stline x στην έκθεση δεν είχε σε καμία περίπτωση την ίδια εικόνα. Σας ρώτησα γιατί έχω το φόβο ότι θα δώσω 28000€ και το αυτοκίνητο μετά από 1-2 χρόνια θα γίνει κουδουνίστρα. Η ανάρτηση πάντως δε μπορούσε να αποσβέσει τις ανωμαλίες του δρόμου οι οποίες γίνονταν αρκετά αισθητές στη καμπίνα. Από την άλλη οφείλω να παραδεχτώ ότι το sync 3 είναι αρκετά αξιόλογο και ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ ευχάριστο οδηγικά. Το ζήτημα είναι ότι τα υλικά που είδα στη καμπίνα και η συναρμογή τους είναι σημαντικά κατώτερη των γκόλφ και bmw 1 series αλλά από την άλλη φοβάμαι τη μηχανολογική αναξιοπιστία των δύο αυτών μοντέλων και είμαι πραγματικά σε αδιέξοδο. Μέσα σε όλα έμεινα και χωρίς αυτοκίνητο γιατί το χ3 έμεινε από σασμάν(το συνεργείο δεν άλλαξε ποτέ λάδια κατόπιν σχετικής οδηγίας του κατασκευαστή), και το κόστος επισκευής είναι πολύ βαρύ και με αμφίβολο αποτέλεσμα. Συγνώμη που σας ζαλίζω με τις απορίες μου και ευχαριστώ για την απάντηση
-
ALEX19 πες μας για το αυτόματο τι εντυπώσεις αποκόμισες.
-
Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν stline 1.0 125hp at8. H αλήθεια είναι ότι το αμάξι είχε 10000χλμ στο καντράν και τα πλαστικά στις πόρτες ιδιαίτερα στις πίσω θύμιζαν αυτοκίνητο με 100000χλμ , υπήρχε έντονη ταλάντωση και μου έδωσαν την εντύπωση ότι η αποκόλληση είναι θέμα χρόνου. Όταν είδα stline x στην έκθεση δεν είχε σε καμία περίπτωση την ίδια εικόνα. Σας ρώτησα γιατί έχω το φόβο ότι θα δώσω 28000€ και το αυτοκίνητο μετά από 1-2 χρόνια θα γίνει κουδουνίστρα. Η ανάρτηση πάντως δε μπορούσε να αποσβέσει τις ανωμαλίες του δρόμου οι οποίες γίνονταν αρκετά αισθητές στη καμπίνα. Από την άλλη οφείλω να παραδεχτώ ότι το sync 3 είναι αρκετά αξιόλογο και ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ ευχάριστο οδηγικά. Το ζήτημα είναι ότι τα υλικά που είδα στη καμπίνα και η συναρμογή τους είναι σημαντικά κατώτερη των γκόλφ και bmw 1 series αλλά από την άλλη φοβάμαι τη μηχανολογική αναξιοπιστία των δύο αυτών μοντέλων και είμαι πραγματικά σε αδιέξοδο. Μέσα σε όλα έμεινα και χωρίς αυτοκίνητο γιατί το χ3 έμεινε από σασμάν(το συνεργείο δεν άλλαξε ποτέ λάδια κατόπιν σχετικής οδηγίας του κατασκευαστή), και το κόστος επισκευής είναι πολύ βαρύ και με αμφίβολο αποτέλεσμα. Συγνώμη που σας ζαλίζω με τις απορίες μου και ευχαριστώ για την απάντηση
Μα καλά τι είχαν κάνει μέσα στο αυτοκίνητο και ήταν σε αυτή τη κατάσταση; Πόλεμο;! Πολύ περίεργο!
Δηλαδή στο εκθεσιακό κοιτόντας τα ίδια κομμάτια υπήρχαν διαφορές;
Μου κάνει εντύπωση γιατί στο δικό μου έχω τα διπλάσια σχεδόν χιλιόμετρα και δεν έχω κανένα τέτοιο θέμα, να κοντεύουν να πέσουν τα πλαστικά! Αν είναι δυνατόν...
Όσο για την σύγκριση με BMW (όχι τόσο με το Golf), τα υλικά στο εσωτερικό σίγουρα δεν είναι της ίδιας απτής ποιότητας, όχι όμως και η συναρμογή. Σίγουρα τα σαλόνια της Ford είναι λιγότερο εντυπωσιακά σε εμφάνιση. Το γνωρίζεις αυτό από την αρχή. Ford διαλέγεις για άλλους λόγους... Σε αυτά τα χρήματα κανένα δε τα έχει όλα.
Έχοντας δει και την BMW 1 από κοντά πρόσφατα δεν παρατήρησα καμιά εξωπραγματική διαφορά στην συναρμογή... Όπως και να έχει όμως η επιλογή είναι ξεκάθαρη: Αυτός που ενδιαφέρεται περισσότερο για το σαλόνι θα διαλέξει την BMW και αυτός που ενδιαφέρεται περισσότερο για την οδηγική συμπεριφορά, τις επιδόσεις και τον εξοπλισμό θα διαλέξει το Focus. Και η BMW πάντως σίγουρα δεν είναι και πάρα πολύ πίσω από θέμα οδηγικής απόλαυσης. Χωρίς να την έχω οδηγήσει προσωπικά ακούω και διαβάζω καλά λόγια παρά την εμπρός κίνηση.
Σχετικά με την ανάρτηση, παρ ότι αυτό που οδήγησες ήταν με ημιάκαμπτο άξονα (το 182 θα είναι με πολλαπλούς), εντύπωση μου κάνει πως σου φάνηκαν τόσο έντονες οι ανωμαλίες. Ακόμα και με τον ημιάκαμπτο το αυτοκίνητο υποτίθεται πως πρέπει να είναι αρκετά άνετο για sport (warm) hatchback. Ίσως έχει να κάνει με το αυτοκίνητο από το οποίο προέρχεσαι (Χ3;), το οποίο σίγουρα ως SUV ήταν πιο άνετο στα κοπανήματα λόγω φιλοσοφίας. Παρατήρησες διαφορές στο ανάποδο όμως; Δηλαδή σε στροφές και σβέλτη οδήγηση σου άρεσε η αίσθηση; Αν όχι τότε ίσως θα πρέπει να παραμείνεις σε SUV καθώς ίσως να σου ταιριάζουν περισσότερο. Τροφή για σκέψη.
Δεν ζαλίζεις κανέναν. Γι αυτό είμαστε εδώ να αλληλοβοηθιόμαστε Ό,τι χρειαστείς...
-
To αυτοκίνητο ήταν πραγματικά πολύ ταλαιπωρημένο παρόμοια εικόνα είχε και το πολο το 1,5 150hp 7dsg που οδήγησα πριν κανά δίμηνο. Το αυτοκίνητο οδηγικά ήταν πολύ καλό το αυτόματο πολύ αθόρυβο δε καταλάβαινες τις αλλαγές. Λίγο μετά αντιλήφθηκα και το πρόβλημα στο χ3 αφού οι αλλαγές εκεί γινόντουσαν αισθητές(την άλλη μέρα έμεινε το αμάξι μέσα στο γκαράζ). Η αλήθεια είναι ότι από όσα αυτοκίνητα δοκίμασα τα καλύτερα καθίσματα τα είχε το γκόλφ σε υποστήριξη και αίσθηση, το κάθισμα δεν είναι ζήτημα όμως αφού μπορώ να βάλλω και aftermarket εύκολα(Πάντως και στο χ3 που οδηγώ τόσα χρόνια από τα καθίσματα δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος). Η ανάρτηση με προβλήματίζει αλλά δε κατάφερα να βρω τόσο κακοφτιαχμένους δρόμους όταν τέσταρα γκόλφ και bmw 1 για να κάνω το συγκριτικό. Πάντως δύσκολα πιστεύω ότι θα έβρισκε χειρότερο test drive όχημα κάποιος για να διώξει πιθανό αγοραστή. Η τιμή 27950€ με μεταλλικό και τεχνολογικό πακέτο πως σας φαίνετε;
-
Τα 155 αλογα δεν τα φτανει λογω του υβριδικου...
-
To αυτοκίνητο ήταν πραγματικά πολύ ταλαιπωρημένο παρόμοια εικόνα είχε και το πολο το 1,5 150hp 7dsg που οδήγησα πριν κανά δίμηνο. Το αυτοκίνητο οδηγικά ήταν πολύ καλό το αυτόματο πολύ αθόρυβο δε καταλάβαινες τις αλλαγές. Λίγο μετά αντιλήφθηκα και το πρόβλημα στο χ3 αφού οι αλλαγές εκεί γινόντουσαν αισθητές(την άλλη μέρα έμεινε το αμάξι μέσα στο γκαράζ). Η αλήθεια είναι ότι από όσα αυτοκίνητα δοκίμασα τα καλύτερα καθίσματα τα είχε το γκόλφ σε υποστήριξη και αίσθηση, το κάθισμα δεν είναι ζήτημα όμως αφού μπορώ να βάλλω και aftermarket εύκολα(Πάντως και στο χ3 που οδηγώ τόσα χρόνια από τα καθίσματα δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος). Η ανάρτηση με προβλήματίζει αλλά δε κατάφερα να βρω τόσο κακοφτιαχμένους δρόμους όταν τέσταρα γκόλφ και bmw 1 για να κάνω το συγκριτικό. Πάντως δύσκολα πιστεύω ότι θα έβρισκε χειρότερο test drive όχημα κάποιος για να διώξει πιθανό αγοραστή. Η τιμή 27950€ με μεταλλικό και τεχνολογικό πακέτο πως σας φαίνετε;
Αξιοπρεπέστατη είναι η τιμή. Περιλαμβάνει και τα σταθερά LED που ήταν υποχρεωτικό έξτρα στην τελευταία παρτίδα;
Ford Focus MK4