-
Ναι φουλ λεντ φωτα και auto high beam από το τεχνολογικό πακέτο. Με 500€ επιπλέον μπαίνουν και οι κατευθυντικοί προβολείς. Για χρώμα μάλλον καταλήγω στο μαύρο αλλά θα ήθελα να ακούσω και άλλες απόψεις
-
Πάντως το ίδιο με τον Άλεξ το είχα πάθει εγώ με ένα Μοντέο που είχα πάρει για ολοήμερο τεστ ντράιβ. Έτριζε τόσο που νόμιζα ότι θα σκορπίσει και είχε λιγότερα χλμ από το Φόκους του Άλεξ. Η εξήγηση που μου έδωσε ο φίλος πωλητής ήταν απλή....είχαν ξηλώσει το μισό αμάξι για να περάσουν συναγερμό,αισθητήρες και κάμερα. Τελικά αγόρασα τότε το Μοντέο το οποίο δεν έκανε τσικ μέχρι που το πούλησα με 120κ χλμ.Μήπως έχει γίνει κάτι ανάλογο?
Όχι μαύρο! Θα είσαι μονίμως με ένα σφουγγάρι στο χέρι! Εγώ θα έπαιρνα το γκρι γραφίτη που έχει στο τεστ του υβριδικού ο Στέφου. Καταπληκτικό Χρώμα....
-
Καλό χρώμα και το magnetic grey
-
Σε γσλλικη δοκιμη στη πολη μονο ειχε γραψει θυμαμαι 4,9 λιτρα.
-
Για χρώμα μάλλον καταλήγω στο μαύρο αλλά θα ήθελα να ακούσω και άλλες απόψεις
Όποιο σου αρέσει. Προσωπικά μαύρο **ποτέ **(και είχα 4 μαύρα αυτοκίνητα)! Τόσο για αισθητικούς όσο και για πρακτικούς λόγους. Επιπλέον, στα δικά μου μάτια χάνει αρκετά το σχέδιο του Φόκους σε μαύρο. Η δικιά μου επιλογή στο Φόκους θα ήταν τα παρακάτω χρώματα, με αυτή τη σειρά:
- Desert Island Blue (μαζί με το lucid red ίσως το καλύτερο χρώμα της Ford)
- Fantastic Red
- Chrome Blue
- Magnetic
-
Μη το πάρεις μαύρο. Χάνονται οι γραμμές του. Καταπληκτικό και ιδιαίτερα σπάνιο είναι το ασημί! Το είδα από κοντά στην Αγγλία και έπαθα πλάκα. Δε το περίμενα.
-
Δηλαδή οι τριγμοί μπορεί να είναι αποτέλεσμα τοποθέτησης συναγερμού; Οπότε μάλλον θα είναι καλύτερα να αποφύγω την δωρεάν τοποθέτηση συναγερμού από την αντιπροσωπία. Επίσης έχει κανείς εμπειρία τοποθέτησης after market καθισμάτων;
-
Αν ειναι να κάθεσαι να κόβεις και να ράβεις και να αλλάζεις καθίσματα η γνώμη μου εμένα είναι να κοιτάξεις κάτι άλλο που σε καλύπτει από την αρχή. Το κόστος θα εκτοξευθεί με όλες αυτές τις αλχημείες με το ρίσκο να απογοητευτείς με το αποτέλεσμα.
Συναγερμό αν θέλεις καλύτερα να βάλεις τον εργοστασιακό αφού θα κάνεις παραγγελία. Το κόστος δεν είναι μεγάλο. Εγώ αυτό έκανα. Αλλιώς μια καλή ασφάλεια και άγιος ο θεός.
Πάντως με μπερδεύει το ότι από τη μια ψάχνεις άνετη ανάρτηση και από την άλλη καθίσματα με καλό κράτημα. Όταν λες κράτημα τι εννοείς ακριβώς; Κράτημα στις στροφές; Σπορ καθίσματα δηλαδή; Ή να βολευεσαι; Με την οσφυϊκή υποστήριξη έπαιξες στο τεστ ντραιβ; Επίσης υπάρχουν σαν έξτρα ανατομικά καθίσματα με περισσότερες ρυθμίσεις. Τώρα τον πωλητή σου.
Τώρα αν ψάχνεις κράτημα για σβέλτη οδήγηση και τα έχω καταλάβει λάθος, μόνο σε hot hatches θα βρεις καλύτερα καθίσματα οπότε σου προτείνω να δεις και το hyundai i30 N σε παρόμοια χρήματα αν και 2λιτρο
-
Καλημέρα,
η οικογένεια πληθαίνει και έχω καταλήξει στο Active X 1.5 diesel SW.
Αρχικά αναζήτησα αυτοκίνητο από Γερμανία, αλλά μετά από επικοινωνία με εκτελωνιστή η συγκεκριμένη αγορά δεν με συμφέρει καθώς η αξία του αυτοκινήτου (με 9000 km) είναι 23.000€, και ο φόρος ταξινόμησης-τελωνείο θα πιάσει τις 4.000€. Αν προσθέσω τα μεταφορικά και τον άνθρωπο που θα πληρώσω για να ελέγξει το αυτοκίνητο θα πιάσω περίπου 28.000€.
Οπότε η ελληνική αγορά καινούριου είναι μονόδρομος, και δυστυχώς οι επιλογές είναι μόλις δύο. Οπότε κατέληξα σε αυτό που έγραψα στην αρχή το οποίο θα το παραγγείλω αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.
Αφού διάβασα και τις 139 σελίδες στο forum θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις.
-
Αν με τις 18αρες ζάντες θα έχω κάποιο πρόβλημα σε σχέση με τις 17αρες που έχει standar.
-
Τη γνώμη σας για την ηλιοροφή. Διάβασα στο forum από κάποιον φίλο ότι είχε κακή εμπειρία (σε Octavia βέβαια).
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
-
Το μόνο πρόβλημα που θα έχεις με τις 18αρες είναι ότι θα τις πληρώσεις και πως τα λάστιχα αργότερα θα είναι πιο ακριβά. Τίποτα άλλο. Πάντως και οι 17αρες που έχει το active είναι πολύ όμορφες. Δες μήπως αξίζει τα χρήματα για τις ζάντες να τα βάλεις για κάτι άλλο. Στα φώτα για παράδειγμα!
Η ηλιοροφή είναι εντυπωσιακή αλλά στο συγκεκριμένο αμάξι υπερβολικά ακριβή. Τώρα τι να σου πω είναι και θέμα γούστου. Εγώ δε την έβαλα γιατι θεώρησα πως με τόσα πολλά χρήματα μπορώ να βάλω πιο ουσιαστικά πράγματα και ταυτόχρονα γλυτώνω και το ρίσκο να έχω θέματα στο μέλλον.
-
νομίζω 18 είναι υπερβολή
-
Υπερβολή με ποια έννοια; Θέμα γούστου είναι. Το αμάξι δεν έχει κανένα θέμα και με 18άρες. Άσε που πατάει λίγο καλύτερα στο δρόμο. Εκτός αν αναφέρεσαι στο κόστος.
Σαν σχέδιο πάντως οι 17άρες του Active μου φαίνονται πιο όμορφες από τις 18.
-
Η τοποθέτηση after market καθίσματος είναι σχετικά εύκολη αρκεί να ταιριάζει με τις διαστάσεις του εργοστασιακού από βίντεο τοποθέτησης που είδα. Ανατομικό κάθισμα ψάχνω που να έχει και λίγο καλύτερη υποστήριξη στα πλαινά. Η φορντ δίνει τέτοιο κάθισμα αλλά στον ελληνικό διαμορφωτή δεν υπάρχει σαν επιλογή, ο πωλητής έχει στείλει εμαιλ και περιμένει απάντηση επί του θέματος. Από έρευνα πάντως που έκανα η φορντ συνεργάζεται και με τη recaro, η οποία τοποθετεί καθίσματα στα πιο σπορ μοντέλα της εταιρείας. Οπότε σκέφτομαι να κάνω μια ερώτηση εάν υπάρχει κάποιο κάθισμα που μπορεί να μπει στο φόκους στο κατάστημα που εμπορεύεται τα recaro στην Αθήνα.Για το συναγερμό πάντως σκέφτομαι και εγώ σοβαρά να βάλλω τον εργοστασιακό
-
Μου αρέσουν πιο πολύ οι 18αρες ζάντες και σχεδόν το έχω αποφασίσει.
Με προβλημάτιζε μόνο τo χαμηλότερο προφίλ τους όταν θα φορτώνω το αυτοκίνητο.
Όσο για την ηλιοροφή, από τη στιγμή που θα είμαι τυπικός στα service και αυτή δεν είναι μέσα στην εγγύηση 8 ετών;
-
Ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου θεωρεί ότι τα λάδια δεν αλλάζονται. Ο κατασκευαστής του κιβωτίου όμως (zf) θεωρεί ότι ανάλογα με τις συνθήκες τα λάδια αλλάζονται κάθε 8 χρόνια ή 100000χλμ. Μάλιστα η δικαιολογία του συνεργείου ήταν ότι αν τα αλλάζαμε υπήρχε πιθανότητα να καταστραφεί το κιβώτιο. Είναι ξεκάθαρο ότι δε πρόκειται να με ξαναδούν στην bmw. Σήμερα δε μάθαμε ότι και η υψηλή κατανάλωση λαδιού οφείλεται σε πρόβλημα εκ της κατασκευής του μοτέρ και σχετικά σύντομα θα χρειαστεί ανακατασκευή και το μοτέρ. Τέλος, προς ενημέρωση η σειρά 1 και τα μίνι Κούπερ είναι μόνιμοι θαμώνες του συνεργείου. Η bmw έχει πιάσει πάτο στο κομμάτι της αξιοπιστίας.
-
Πρόσεξε μόνο με τα recaro μη κάνεις το λάθος και βάλεις κάποιο σπορ κάθισμα γιατί από θέμα άνεσης το αποτέλεσμα θα είναι ανάποδο από αυτό που ψάχνεις.
Εμένα πάντως το κανονικό κάθισμα μου φαίνεται τρομερά άνετο, ειδικά με την οσφυική υποστήριξη.
-
Δε κοιτάω αγωνιστικό bucket, η ρεκάρο βγάζει και ανατομικά καθίσματα απλά είναι πολύ ακριβά οπότε πρέπει να περιμένω κάποια προσφορά από το συγκεκριμένο κατάστημα γιατί είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα. Από κατανάλωση πόσο σου καίει το wagon; Μέσα στην πόλη μπορεί να πιάσει και διψήφιο;
-
Μέσα σε όλα έμεινα και χωρίς αυτοκίνητο γιατί το χ3 έμεινε από σασμάν(το συνεργείο δεν άλλαξε ποτέ λάδια κατόπιν σχετικής οδηγίας του κατασκευαστή), και το κόστος επισκευής είναι πολύ βαρύ και με αμφίβολο αποτέλεσμα. Συγνώμη που σας ζαλίζω με τις απορίες μου και ευχαριστώ για την απάντηση
Συγγνώμη για το ελαφρώς off-topic, αλλά στο παραπάνω κάτι δε μου είναι σαφές, έχει κάποιο ενδιαφέρον και ίσως βοηθάει: η οδηγία του κατασκευαστή BMW ηταν να αλλαχτούν ή όχι τα λάδια στο σασμάν; Αν η οδηγία ήταν να μην αλλαχτούν, τότε γιατί θα σκεφτόταν ποτέ ο φίλος να ξανα-αγοράσει BMW;! Αν αντίθετα ήταν να αλλαχτούν και δεν τα άλλαξε το συνεργείο, να καταλάβω ότι ο φίλος χρειάζεται να επωμιστεί το κόστος για λάθος του συνεργείου; Σκληρό.
-
Δε κοιτάω αγωνιστικό bucket, η ρεκάρο βγάζει και ανατομικά καθίσματα απλά είναι πολύ ακριβά οπότε πρέπει να περιμένω κάποια προσφορά από το συγκεκριμένο κατάστημα γιατί είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα. Από κατανάλωση πόσο σου καίει το wagon; Μέσα στην πόλη μπορεί να πιάσει και διψήφιο;
Αποκλειστικά μέσα σε πόλη δεν το κινώ ποτέ για να σου πω νούμερο. Δεν είναι αμάξι για πόλη με αυτές τις διαστάσεις και την κατάσταση που επικρατεί εδώ που μένω... Θα το κάνανε φύλο και φτερό σε μια βδομάδα.
Σε μικτή οδήγηση, περίπου 65% πόλη και 35% επαρχιακούς, η κατανάλωση κυμαίνεται από 7.5 μέχρι 8.3, ανάλογα την κίνηση, τα κέφια και τον φόρτο. Σε ανοιχτό δρόμο Αθήνα Καβάλα και πίσω που έκανα το καλοκαίρι με 2 άτομα και αρκετά πράγματα, μου έκαψε 7.0 με 7.3
Δεν προσπαθώ ποτέ πάντως να οδηγώ όσο πιο οικονομικά μπορώ. Απλά οδηγώ. Και όποτε μου δίνεται η δυνατότητα το χαίρομαι κιόλας στο sport. Η μεγαλύτερη κατανάλωση που έχω δει ποτέ με αρκετό πάτημα ήταν 9.1. Νομίζω για να δεις 2ψήφιο πρέπει να είσαι όλη μέρα σταμάτα ξεκίνα μόνο ή να το πηγαίνεις μονίμως τάπα.
-
To ζήτημα είναι βέβαια ότι είναι χειροκίνητο ενώ αυτό που θα πάρω αυτόματο με μετατροπέα ροπής που συνήθως τσιμπάει κάτι παραπάνω στην κατανάλωση
Ford Focus MK4