-
Πιστεύω ότι σε φορντ και ΚΙΑ είναι ενσωματωμένες στην τιμή και οι 8χρονες και 7χρονες εγγυήσεις.
-
'Εγω πάντως που αγόρασα το πιο ακριβό φόκους πήρα έκπτωση 1000€ από τη τιμή στο τιμοκατάλογο συν δώρα συν 8χρόνια εγγύηση. Το αυτoκίνητο είναι πολύ φθηνότερο σε σχέση με την ευρώπη ενδεικτικά στη γερμανία κοστίζει 34500€ και το αφήνουν 31000€ ενώ εγώ το έκλεισα με 26500€
-
'Εγω πάντως που αγόρασα το πιο ακριβό φόκους πήρα έκπτωση 1000€ από τη τιμή στο τιμοκατάλογο συν δώρα συν 8χρόνια εγγύηση. Το αυτoκίνητο είναι πολύ φθηνότερο σε σχέση με την ευρώπη ενδεικτικά στη γερμανία κοστίζει 34500€ και το αφήνουν 31000€ ενώ εγώ το έκλεισα με 26500€
Αποκλείεται αυτό που κάνει στην Γερμανία 34500 και αυτό που έκλεισες με 26500 να έχουν τον ίδιο εξοπλισμό. Επίσης με όχι πολύ περισσότερα απ όσα αναφέρεις στην Γερμανία παίρνεις ST (όχι ST Line)
Μη κοιτάς τιμές διαμορφωτή στην Γερμανία... Παίζουν τρελές εκπτώσεις από τις τιμές καταλόγου.
πχ
Κι αυτό εδώ έχει της παναγιάς τα μάτια πάνω κάτω από 30 χιλ
Στα μόνα που έχουμε καλύτερες τιμές από Γερμανία είναι στα μικρά φθηνά μοντέλα
Όταν πήρα το δικό μου κόστισε 2 με 3 χιλιάρικα περισσότερο και από Αγγλία και από Γερμανία. Και είχα και εγώ μια αξιοπρεπέστατη έκπτωση... Δηλαδή η τιμή καταλόγου σε σχέση με τις άλλες χώρες ήταν... Για γελια ή για κλάματα ανάλογα πως θα το δεις.
-
Αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι λογικό η Τογιότα με σχεδόν τετραπλάσιες πωλήσεις από την Φορντ να έχει επιτόκιο 8.9% και η Φορντ με το 1/4 των πελατών να έχει 1% από την ίδια τράπεζα!
1% πραγματικό επιτόκιο όχι σαν το μουφα των vw το 3.9 που ειναι 6.1 δεν μπορεί να έχει καμία εισαγωγική με την κατάσταση την οικονομική στην Ελλάδα.
Οπότε υπάρχει κάτι από πίσω.
Είναι όπως με τις 36 άτοκες δόσεις που δίνει κατά καιρούς ο PSA! Ο ίδιος ο γιαννιρης σε κρίση ειλικρίνειας μου είχε πει όπως θες πάρτο με δόσεις λίγες ή πολλές το ίδιο θα σου κοστίσει! Μήπως οι 36 που δίνουμε νομίζεις είναι άτοκες; Η τιμή εκκίνησης έχει 1000-1800 ευρώ καπέλο αν πας στο άτοκο ανάλογα το αμάξι!
Το χρήμα για όλους τους εισαγωγείς έχει το ίδιο κόστος! Είναι θέμα μάρκετιγκ πως θα στο πλασάρουν.
Έτσι και η Φορντ του χρόνου αν συνεχίσει να είναι 15 σε πωλήσεις μπορεί να το κάνει με 0% επιτόκιο! Απλά θα ανεβάσει και άλλο τις τιμές λιανικής ( όπως κάνει συστηματικά τα τελευταία 2 χρόνια που κάθε 3-4 μήνες τσιμπά 2-3 κατοσταρικά τα μοντέλα της).
Και κάπως έτσι το Κούγκα 1.5 150 stline κοστίζει κάνα 4Κ πάνω από το τουσον 1.6 180.
Αντίθετα η Τογιότα δίνει το κορολλα στεγνό χωρίς λίπος στα 21Κ και εφόσον δεν τα έχεις κασέρι θα πληρώσεις ένα πραγματικό επιτόκιο που αρμόζει στην Ελλάδα 8.9%
Η Φορντ όπως έχουμε πει παίζει διαρκώς και με τους κωδικούς εξοπλισμού. Αφαιρεί 2-3 που την συμφέρουν προσθέτει 2-3 άλλους που βολεύουν την γραμμή παραγωγής σου λένε το νέο θα έχει λεντ και ψηφιακά όργανα αλλά δεν σου λένε αν δεν κάνεις 10 ερωτήσεις τι αφαίρεσαν!
-
ALEX19 wrote:
Αποκλείεται αυτό που κάνει στην Γερμανία 34500 και αυτό που έκλεισες με 26500 να έχουν τον ίδιο εξοπλισμό. Επίσης με όχι πολύ περισσότερα απ όσα αναφέρεις στην Γερμανία παίρνεις ST (όχι ST Line)
Μη κοιτάς τιμές διαμορφωτή στην Γερμανία... Παίζουν τρελές εκπτώσεις από τις τιμές καταλόγου.
πχ
Κι αυτό εδώ έχει της παναγιάς τα μάτια πάνω κάτω από 30 χιλ
Στα μόνα που έχουμε καλύτερες τιμές από Γερμανία είναι στα μικρά φθηνά μοντέλα
Όταν πήρα το δικό μου κόστισε 2 με 3 χιλιάρικα περισσότερο και από Αγγλία και από Γερμανία. Και είχα και εγώ μια αξιοπρεπέστατη έκπτωση... Δηλαδή η τιμή καταλόγου σε σχέση με τις άλλες χώρες ήταν... Για γελια ή για κλάματα ανάλογα πως θα το δεις.
Εγώ συνεκρινα τις τιμές από τα επίσημα σαιτ της Φορντ όχι από μεταπωλητές. Εκεί όντως το αυτοκίνητο με ίδιο εξοπλισμό η διαφορά είναι 4500€ ακριβότερο στη Γερμανία. Απλά στη Γερμανία επειδή η αγορά είναι τεράστια και υπάρχει απόθεμα μπορεί να παίξουν και προσφορές σε ετοιμοπαραδοτα οχηματα. Εδώ στην Ελλάδα το 1,5 182hp έρχεται μόνο κατόπιν ειδικής παραγγελίας. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από τη τιμή, για παράδειγμα η Peugeot πουλάει στα ίδια χρήματα το 208 1,2 130 gtline. Απλά έχε υπόψη σου ότι το φοκους στην έκδοση που συζητάμε έχει σημαντικά μειωμένη τιμή σε σχέση με τότε που αγόρασες το δικό σου. Ενδεικτικά ότι με το νόμο που ψήφισαν το Δεκέμβρη πήρε μείωση στα τέλη ταξινόμησης 650€ συν τις ευνοϊκές τροποποιήσεις του καλοκαιριού στα κλιμάκια των τελών ταξινόμησης.
-
Δύο πραγματάκια. Το Focus στα περισσότερα video το βλέπω με winter pack, B&O ηχοσύστημα, τα matrix LED αλλά και HUD. Πράγματα τα οποία είναι όλα έξτρα εδώ ακόμα και για το St-line X των 182ps. Μην σας πω ότι και τις 18' βλέπω παντού να φοράνε. Αυτό ως προς τις συγκρίσεις με το εξωτερικό. Εδώ πχ το αντίστοιχο αγγίζει τα 31κ.
Αν λοιπόν οι τιμές μας είναι λίγο κάτω οφείλεται εν μέρη και σε αυτό. Το ίδιο βέβαια έχω παρατηρήσει και σε αρκετούς άλλους δεν το λέω μόνο για την Ford.
Το να εμπεριέχει στην τιμή μετρητοίς έξτρα ποσό για τους τόκους δεν το λες και τίμιο. Όπως σωστά ειπώθηκε όταν πας σε δάνειο θα δανειστείς όπως αν δανειστείς ως ιδιώτης το οποιοδήποτε δάνειο. Και αν την Ford δεν την νοιάζει μία οφείλει να νοιάζει τον υποψήφιο αγοραστή που δεν τα βρήκε έτοιμα και πρέπει να δώσει λεφτά που αντιστοιχούν σε μισό διαμέρισμα 80 τετραγωνικών στο Περιστέρι για να πάρει ένα νορμάλ αμάξι, όχι τίποτα σπουδαίο.
Φαντάζομαι είμαστε πολλοί που θα αγοράζαμε, με κλειστά τα μάτια, ένα Focus SW Active με τον 1,5 ecoboost των 150ps M/T, όχημα ιδανικό για 4/5μελή οικογένεια, αν δεν έβγαινε 31κ normal διαμορφωμένο και αν το έφερνε ακόμα! Τώρα που κοστίζει τόσο το 1.0 χωρίς το καλό μηχανικό κιβώτιο το ξανασκέφτεται κανείς 5/10/100 φορές...
Και για να μην λέμε μόνο για την Ford σε ερώτηση προς τον ίδιο τον Γιαννίρη στην Peugeot αν θα έχω κάποιο όφελος να πάρω το αμάξι μετρητοίς ή με δώσεις μου είχε πει να το πάρω όπως με βολεύει καθώς για την αντιπροσωπεία δεν έχει καμία διαφορά. Άρα μάλλον δεν είναι μόνο η Ford που χρησιμοποιεί αυτή την τακτική.
-
Δύο πραγματάκια. Το Focus στα περισσότερα video το βλέπω με winter pack, B&O ηχοσύστημα, τα matrix LED αλλά και HUD. Πράγματα τα οποία είναι όλα έξτρα εδώ ακόμα και για το St-line X των 182ps. Μην σας πω ότι και τις 18' βλέπω παντού να φοράνε. Αυτό ως προς τις συγκρίσεις με το εξωτερικό. Εδώ πχ το αντίστοιχο αγγίζει τα 31κ.
Αν λοιπόν οι τιμές μας είναι λίγο κάτω οφείλεται εν μέρη και σε αυτό. Το ίδιο βέβαια έχω παρατηρήσει και σε αρκετούς άλλους δεν το λέω μόνο για την Ford.
Το να εμπεριέχει στην τιμή μετρητοίς έξτρα ποσό για τους τόκους δεν το λες και τίμιο. Όπως σωστά ειπώθηκε όταν πας σε δάνειο θα δανειστείς όπως αν δανειστείς ως ιδιώτης το οποιοδήποτε δάνειο. Και αν την Ford δεν την νοιάζει μία οφείλει να νοιάζει τον υποψήφιο αγοραστή που δεν τα βρήκε έτοιμα και πρέπει να δώσει λεφτά που αντιστοιχούν σε μισό διαμέρισμα 80 τετραγωνικών στο Περιστέρι για να πάρει ένα νορμάλ αμάξι, όχι τίποτα σπουδαίο.
Φαντάζομαι είμαστε πολλοί που θα αγοράζαμε, με κλειστά τα μάτια, ένα Focus SW Active με τον 1,5 ecoboost των 150ps M/T, όχημα ιδανικό για 4/5μελή οικογένεια, αν δεν έβγαινε 31κ normal διαμορφωμένο και αν το έφερνε ακόμα! Τώρα που κοστίζει τόσο το 1.0 χωρίς το καλό μηχανικό κιβώτιο το ξανασκέφτεται κανείς 5/10/100 φορές...
Και για να μην λέμε μόνο για την Ford σε ερώτηση προς τον ίδιο τον Γιαννίρη στην Peugeot αν θα έχω κάποιο όφελος να πάρω το αμάξι μετρητοίς ή με δώσεις μου είχε πει να το πάρω όπως με βολεύει καθώς για την αντιπροσωπεία δεν έχει καμία διαφορά. Άρα μάλλον δεν είναι μόνο η Ford που χρησιμοποιεί αυτή την τακτική.
Στο γερμανικο διαμορφωτη η stline x έχει ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό με ελλάδα. Στην αγγλία βάζουν έξτρα τις ημιδερματινες επενδύσεις που περιλαμβάνουν θερμαινόμενα καθίσματα και ηλεκτική ρυθμιση στο κάθισμα του οδηγού συν τις 18αρες ζάντες. Αλλά στην αγγλία έχουν καταργήσει την 1,5 182hp και με το 1.0 155hp mild hybrid ζητά σχεδόν 28000λίρες που είναι 31000€
-
Καλά το UK άστο... Για κάνε μια διαμόρφωση στο carwow για ακριβώς το spec που θέλεις και περίμενε 2 3 μέρες να δεις τι προσφορές θα σου στείλουν... Δε θα πιστεύεις στα μάτια σου
-
Καλά το UK άστο... Για κάνε μια διαμόρφωση στο carwow για ακριβώς το spec που θέλεις και περίμενε 2 3 μέρες να δεις τι προσφορές θα σου στείλουν... Δε θα πιστεύεις στα μάτια σου
Αυτό έγραψα παραπάνω το carwow είναι μεταπωλητής όχι ο εισαγωγέας. Τι να κάνουμε Ελλάδα είμαστε και η αγορά είναι ανύπαρκτη σε μέγεθος πως να έχουμε καλύτερες τιμές; Απλά δε θεωρώ ότι η φορντ ενσωματώνει τους τόκους στη τιμή ή την εγγύηση. Πόσο φθηνότερα θα μπορούσε να μου αφήσει το αυτοκίνητο 19700€ προ φόρων στο τιμοκατάλογο και μου έκανε 1000€ έκπτωση;
-
Αν διάβασες το σχόλιο μου αυτό ακριβώς περιγράφω πιο πάνω μου είχε πει ο Γιαννιρης! Παρτο όπως θες το ίδιο είναι αν νιώθεις καλύτερα ότι με τις 36 άτοκες δεν πληρώνεις τόκο πάρτο έτσι έκανα το ίδιο μου κάνει!
Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς αν πάει σε εποχή που έχουν αυτό το πρόγραμμα και ζητήσει τιμή μετρητοίς αρχικά και μετά να αλλάξει γνώμη και πάει με το άτοκο. Την τιμή που θα πάρει αρχικά αν πάει να την κλείσει με το άτοκο θα του πουν δεν ισχύει. Και ξαφνικά το άτοκο πρόγραμμα θα φάει ένα καπέλο στην τιμή εκκίνησης.
Αντίστοιχα η Φορντ έχει καπελωμενες τιμές σε συνδυασμό με εξοπλισμό που τους φέρνει την μεγαλύτερη έκπτωση από το εργοστάσιο , ποιος είναι αυτός ο εξοπλισμός; Μα φυσικά ότι δεν παίρνει η υπόλοιπη Ευρώπη και ότι διευκολύνει την δική τους παραγωγή.
Πχ καταργούν τα αναλογικά όργανα και τα φώτα αλογόνου υποχρεωτικά παίρνουν στα ψηφιακά και στα λεντ; Θα σου πουν ότι φέρνουν αναβαθμισμένες εκδόσεις και θα είναι αλλά σε αντιστάθμισμα θα σου αφαιρεθεί ζωτικός εξοπλισμός που είχε το αμάξι για να ...μην ξεφύγει η τιμή.
Έτσι γίνεται μια κατάσταση win win για την εταιρεία πλασάρει τους προσαρμοσμενους κωδικούς που την βολεύουν και κόβει άλλους κωδικούς που τις κοστίζουν οπότε κερδίζει χρήμα από δύο μεριές και εσύ κερδίζεις από την μια χάνεις από την άλλη.
Στην Φορντ θα πάρεις την ίδια έκπτωση στην τιμή μετρητοίς ειτε στις δόσεις γιατι η τιμή έχει το ίδιο λίπος.
Την αντιπροσωπεία βέβαια την συμφέρει να αγοράσεις με δάνειο γιατί αυτοί παίρνουν και μπόνους από την τράπεζα για την σύναψη δανείου αλλά αυτό ας πούμε δεν μας ζημιωνει σε κάτι.
-
Τωρα ανακαλύψατε κάποιοι πως όταν αγοράζετε με δόσεις, ο πωλητής παίρνει ακέραιο το ποσό και πληρώνεις δόσεις και τόκους στην τράπεζα;;;;;
Προφανώς και δε τους νοιάζει πως θα πληρώσεις. Είτε έτσι είτε αλλιώς αυτοί εκταμιευουν όλο το ποσό εξ αρχης.
-
Το carwow δεν είναι μεταπωλητής. Broker είναι, μεσάζοντας. Σε φέρνει σε επαφή με επίσημες αντιπροσωπείες από όλη την χώρα οι οποίες συναγωνίζονται μεταξύ τους για την καλύτερη προσφορά. Μάλιστα όταν το χρησιμοποίησα ψάχνοντας αμάξι στην Αγγλία που εμένα, μου είχαν στείλει 2 διαφορετικές προσφορές 2 διαφορετικά άτομα από την ίδια αντιπροσωπεία! Μπορεί ο κάθε πωλητής να έχει άλλα περιθώρια δε γνωρίζω ακριβώς τι παίζει... Πάντως το carwow παίρνει απλά μια προμήθεια από τις αντιπροσωπείες όταν πουλάνε.
-
Στην εταιρεία που εργαζόμουν πριν 15 χρόνια όταν που λάγαμε μη δόσεις(ηλεκτρικές συσκευές),πράγματι παίρναμε το ποσό από την τράπεζα μέσα σε 3 εργάσιμες,αλλά με κρατήσεις 4%. Και είναι λογικό. Αν δεν είχε κρατήσεις τότε η τελική τιμή θα αύξαινε. Από φίλο εμπορα ιχ μου λέει συνέχεια ότι ο χεορότερος πελάτης είναι ο τοις μετρητοίς. Γιατί κάνει τα σκληρότερα παζάρια στην τιμή, του ανεμίζει τα λεφτά στη μούρη και του λέει εγώ τόσα δίνω.
-
Το carwow δεν είναι μεταπωλητής. Broker είναι, μεσάζοντας. Σε φέρνει σε επαφή με επίσημες αντιπροσωπείες από όλη την χώρα οι οποίες συναγωνίζονται μεταξύ τους για την καλύτερη προσφορά. Μάλιστα όταν το χρησιμοποίησα ψάχνοντας αμάξι στην Αγγλία που εμένα, μου είχαν στείλει 2 διαφορετικές προσφορές 2 διαφορετικά άτομα από την ίδια αντιπροσωπεία! Μπορεί ο κάθε πωλητής να έχει άλλα περιθώρια δε γνωρίζω ακριβώς τι παίζει... Πάντως το carwow παίρνει απλά μια προμήθεια από τις αντιπροσωπείες όταν πουλάνε.
Η ουσία δεν αλλάζει δε μπορούμε να έχουμε κάτι παρόμοιο εδώ στην Ελλάδα λόγω μεγέθους της αγοράς. Πάντως όσον αφορά το φοκους η Φορντ το έχει χειριστεί πολύ άσχημα. Ενώ το αμάξι είναι 2,5 χρόνια στην αγορά έχει πουλήσει ελάχιστα σε σχέση με τον ανταγωνισμό ιδιαίτερα την stline x έκδοση είναι ζήτημα να την έχω πετύχει στο δρόμο 2 φορές. Κατά την ταπεινή μου άποψη θα έπρεπε ο εισαγωγέας από τη στιγμή που κατηργησε την έκδοση vignale να προσφέρει περισσότερο εξοπλισμό στην stline x.
-
Γενικά, η φιλοσοφία χαρακτηρίζεται από αυτό που λένε οι οικονομολόγοι 'δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα'.
Χαμηλά επιτόκια, εγγυήσεις καθώς και εξοικονομήσεις καυσίμου προκαταβάλλονται. Αν βάλει κανείς κάτω τις τιμές διαπιστώνει ότι υπάρχει μια πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στις τιμές και του τί προσφέρει ο καθένας.
-
η Ford είναι από τις πιο vfm εταιρίες για ιδιώτες... φυσικά και η χρηματοδότηση έχει κόστος.. Φυσικά και η έξτρα εγγύηση έχει κόστος. Ακόμα όμως και με αυτά τα κόστη δίνει και εκπτώσεις από τις τιμές καταλόγου. Στην τελική και ειδικά για αυτούς που ενδιαφέρονται για δόσεις είναι ίσως η πιο συμφέρουσα επιλογή.
Ναι έχει ακριβύνει τις τιμές και έχει παίξει με τους εξοπλισμούς όπως όμως έγινε πάνω κάτω με όλες τις εταιρίες. Ακόμα έχει κάποιες καλές τιμές σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα και σε κάποια άλλα το έχει χάσει τελείως..
Έχει ζητήσει κανείς προσφορά για Active X diesel auto ?
-
Έχει ζητήσει κανείς προσφορά για Active X diesel auto ?
Είχε ενα πανέμορφο με 18αρες η Βελμαρ στο Μαρούσι (ST Line X όμως, όχι Active) και άγγιζε τις €32.000!!!! Δεν υπάρχει η τιμή, τελείως άκυρο.
-
Είχα πάρει εγώ τιμή η τιμή ήταν ακριβώς του διαμορφωτή και στην μια εταιρεία μου έδινε και την έκπτωση 620 και στα επί παραγγελία που δεν έδινε ο βασικός.
Το έχει χάσει με τις τιμές σε φοκους και Κούγκα και φαίνεται στις πωλήσεις τους.
Πχ στο τιτανιουμ Κούγκα μεταξύ βενζίνη και ντίζελ έχουν διάφορα ~2300 και τα ίδια στην stline έχουν 400! Πώς γίνεται αυτό? Δεν μπορεί στην μια έκδοση να πατσιζουν ντίζελ βενζίνη και στην άλλη να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά!
Μόνο το πούμα στην stline έχει καλές τιμές και φαίνεται από τις πωλήσεις του. Φοκους και Κούγκα έχουν ιδιαίτερα τσιμπημενη τιμή.
-
Στο site βλέπω ότι το diesel connect έχει 21700. Παίζει καμία προσφορά από την αντιπροσωπεία; Στα 21000€ είναι μέσα στο budget. Προφανώς η βενζίνη απορρίπτεται λόγω υψηλής κατανάλωσης και κοστίζει και παραπάνω στο πρατήριο
-
Απατο έχει πάει το focus ούτε στα πρώτα 50 μοντέλα σε πωλήσεις για το 2020 δεν βρίσκεται άκου από 21 χιλιάρικα και με air condition...
Ford Focus MK4