-
Μα για να πιάσουν στόχους εντός του έτους πρέπει να ταξινομήσουν αυτοκίνητα το 2020 και όχι του χρόνου. Γι΄αυτό οι εκπτώσεις στα ετοιμοπαράδοτα ώστε να έχεις κίνητρο να τα επιλέξεις.
Σαφώς κι αν νιώσουν ότι θα χάσουν τον πελάτη και την πώληση θα κάνουν μια έκπτωση για custom παραγγελία. Τώρα αν θα είναι στο επίπεδο αυτής που δίνουν στα διαθέσιμα αυτό είναι στην κρίση του εμπόρου/παζάρι με τον αγοραστή..
-
Οι στόχοι που είχαν τεθεί κατά το 2019 για το 2020 είναι βέβαιο ότι δεν πιάνονται σχεδόν από κανένα. Μόνο αν αναπροσαρμόστηκαν οι στόχοι εντός του 2020 λόγω COVID, υπάρχει κάποια ελπίδα, αλλά το θεωρώ μάλλον απίθανο να έγινε.
-
Όπως είπα είναι θέμα πωλητή και εμπορίας. Η εγκύκλιος της FMH είναι ξεκάθαρη, έκπτωση σε όλα είτε ετοιμοπαράδοτα είτε με παραγγελία. Αυτή είναι προωθητικό της FMH. Από εκεί και πέρα ο έμπορος έχει τις εξής επιλογές:
-
Να κάνει 'αβαβά' την έκπτωση (και να την καρπωθεί αυτός), δύσκολο λόγο ανταγωνισμού αλλά γίνεται.
-
Να αποφασίσει να κάνει την έκπτωση μόνο στα ετοιμοπαράδοτα, για να πιάσει στόχους.
-
Να κάνει την έκπτωση σε όλα.
-
Να κάνει την έκπτωση σε όλα και να κάνει επιπλέον έκπτωση (όπως π.χ. έκαναν στον κουμπάρο μου) για ετοιμοπαράδοτο. Η επιπλέον έκπτωση ΔΕΝ είναι της FMH αλλά του εμπόρου.
-
-
+1 στον Φάνη, έτσι λίγο πολύ δουλεύουν όλες οι εμπορίες , δουλειά μας είναι να μπαίνουμε στα φόρα να μαθαίνουμε τις προσφορές ( τις γενικές και τις ειδικές) για να ξέρουμε πόσο μπορούμε να το τραβήξουμε -πως μπορούμε να κινηθούμε κλτ!
-
Το προωθητικό συνήθως το κάνει σε όλα , εκτός αν ξεκάθαρα γράφει ότι είναι για ετοιμοπαράδοτα.
Τώρα επιπρόσθετη έκπτωση εξαρτάται τον έμπορα , τα περιθώρια που έχει , αν κλείνει τρίμηνο και θέλει όγκο κτλ.
Στην δική μου περίπτωση έτυχε και σχεδόν εκμεταλλεύτηκα όλες τις παραπάνω συνθήκες για ετοιμοπαράδοτο (δηλαδή στην ουσία πήρα δύο φορές την έκπτωση της FMH) το οποίο μετατράπηκε σε παραγγελία
-
Όπως είπε και ο Sabas....η αντιπροσωπεία στην Χρυσαυγή είναι εξαιρετική. Πήγαινα εκεί και τα 3 Ford που είχα όταν σιχάθηκα τον Β...απλά καμία σχέση...
Πολύ καλύτερος όλων, ως επισκευαστής, ο Τεχνικός Διευθυντής του Β..., που έφυγε από εκεί και άνοιξε δικό του συνεργείο.
-
Τα έχουμε ξαναπεί,μετά τις φουστιές που μου έκανε ο συγκεκριμένος που αναφέρεις ούτε έξω από το μαγαζί του δεν θα περνούσα.
-
Τους στόχους της κάθε αντιπροσωπείες τους ορίζει ο κάθε έμπορος ή τους θέτει η εισαγωγική και τους κυνηγούν οι αντιπρόσωποι; Ή θέτουν και οι δύο ;
-
Τους στόχους της κάθε αντιπροσωπείες τους ορίζει ο κάθε έμπορος ή τους θέτει η εισαγωγική και τους κυνηγούν οι αντιπρόσωποι; Ή θέτουν και οι δύο ;
Συνήθως (γιατί δεν ξέρω για όλες τις εισαγωγικές, στο MBA μου είχα κάνει για την BMW Hellas) o εισαγωγέας θέτει τους αρχικούς στόχους και τους συζητάει με τον κάθε έμπορο ανάλογα και με την δυναμική του (άλλη δυναμική έχει η Βελμάρ με 5-6 καταστήματα και άλλη ο Car Center). Επίσης οι στόχοι είναι διαβαθμισμένοι, δηλαδή για κάθε 'ορόσημο' κερδίζουν και κάτι. π.χ μπορεί αν έχουν στόχο 1.000 αυτοκίνητα και εαν πουλήσουν 900 να έχουν 5% έκπτωση και στα 1.000 8% και στα 1.100 10% κλπ.
Επίσης η εισαγωγική, σε συνεργασία με την μαμά εταιρεία θέτει και στόχους ανά μοντέλο, εξ' ου και τα διάφορα προωθητικά ανά περίοδο. Είναι αρκετά περίπλοκη διαδικασία γιατί πρέπει να λάβει υπόψη της εκτός όλων των άλλων και τους στόχους εκπομπών CO2 στην Ευρώπη, για την εταιρεία συνολικά αλλά και για ητν κάθε χώρα! Και φυσικά οι στόχοι αναθεωρούνται και μέσα στο έτος, ειδικά φέτος λόγω covid.
-
Οσοι πηραμε το focus στο μεσοδιαστημα που θα τελειωσει η καραντινα και θα αρχισει η επομενη μην κανουμε οσα χιλιομετρα δεν καναμε σε αυτο το διαστημα για να το στρωσουμε ή οσοι εχουν χιλιομετρα να το ξεκαπνισουν (οπως ελεγε και ενας προισταμενος μου μεγαλης ηλικιας)
-
-
Παιδιά μια ερώτηση: Ο κινητήρας 1.5Τ 182ps, που απ' ότι βλέπω πλέον συνδυζάζεται μόνο με το αυτόματο κιβώτιο, είναι ο ίδιος που έχουν τα Fiesta/Puma ST 200ps?
-
Ναι με άλλο πρόγραμμα και λίγο μικρότερη τουρμπίνα.
-
Και άλλο λόγο συμπίεσης βεβαίως βεβαίως.
-
Και άλλο λόγο συμπίεσης βεβαίως βεβαίως.
Ναι έχει 11:1 αντί για 9.7:1 που έχει το Fiesta. Όχι τρελή διαφορά αλλά γενικά αυτό σημαίνει καλύτερη οικονομία καυσίμου.
-
Βλεποντας βιντεακια για το golf mild hybrid 48v hyundai i30 mild hybrid 48v βλέπω πως η ford λειτουργει τελειως διαφορετικα τον ηλεκτροκινητηρα της στις αλλες δυο εταιριες σβηνει εν κινησει ο θερμικος κινητηρας ακομα και με 80χμ/ωρα για οικονομια και αναλαμβανει δραση ο ηλεκτροκινητηρας για οση ωρα εχει ενεργεια και μετα παλι τα ιδια ενω στο δικο μας λειτουργει κατω απο τα 20-25χμ/ωρα αναλογα σε τι ρυθμιση το εχεις βαλει εγω προσωπικα αν και το εχω βαλει στην πιο μεγαλη σκαλα γυρω στα 20 χμ/ωρα σβηνει, σιγουρα στο αμεσο χρονικο διαστημα θα κανει το ιδιο και η ford στα mild hybrid που θα βγαινουν απο την παραγωγη.
-
Μόνο του γκολφ σβήνει εύκολα και ρολαρει πάνω από 40 χλμ , εννοείται και κάτω από αυτά, και φαντάζομαι το ίδιο θα συμβαίνει και στο νέο Λεόν. Και στο i30 σβήνει σε πολύ περιορισμένες συνθήκες με συγκεκριμένες σχέσεις στο κιβώτιο και σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Μόνο του vw σβήνει τόσο εκτεταμένα. Έχω ανεβάσει βιντεάκι στο νήμα του που δείχνει ότι κινούμενο με 49 χλμ μο σε απαιτητικό επαρχιακό δρόμο όλο στροφές στο 24% της διαδρομής ήταν σβηστό! Με αποτέλεσμα καταναλωση 4.4λτ. το mild αντίστοιχα στην συγκεκριμένη διαδρομή δεν θα ειχε σβήσει ποτέ γιατί διαρκώς κινούταν πάνω από τα 30 χλμ.
Φυσικά βασικό ρόλο στα Φορντ παίζει ότι το mild δεν συνδυάζεται για την ώρα με αυτόματο. Στο γκολφ το αυτόματο διαβάζει τις συνήθειες οδήγησης οδηγού αλλά και την διαδρομή ( αυτό δεν ξέρω πως το κάνει) και αποσυμπλεκει την σχέση όταν βλέπει ότι μπορεί να ρολαρει. Αυτό φυσικά στο χειροκίνητο δεν γίνεται. Να τους κράζουμε τους γερμαναραδες για τα αναξιόπιστα αμάξια που βγάζουν σε βάθος χρόνου (ενδεχομένως και σκόπιμα για να δουλεύουν τα συνεργεία τους) αλλά το έχουν προχωρήσει το θέμα του mild hybrid.
Στην Φορντ ουσιαστικά διευκολύνεις την εταιρεία αγοράζοντας τα mild να ρίξει τους ρύπους της εσύ δεν κερδιζεις τίποτα σε κατανάλωση κουβαλάς μια έξτρα μπαταρία και ακριβοπληρωνεις το σύστημα σε σχέση με το συμβατικό.
-
Στην Φορντ ουσιαστικά διευκολύνεις την εταιρεία αγοράζοντας τα mild να ρίξει τους ρύπους της εσύ δεν κερδιζεις τίποτα σε κατανάλωση κουβαλάς μια έξτρα μπαταρία και ακριβοπληρωνεις το σύστημα σε σχέση με το συμβατικό.
Προφανώς και κερδίζεις σε κατανάλωση! Ίσως όχι σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά σε σχέση με το ίδιο αυτοκίνητο χωρίς mHEV. Για παράδειγμα το 155αρι mHEV Fiesta είναι πιοο γρήγορο και πιο οικονομικό από το 125αρι χωρίς το mHEV.
-
Τι να σου πω δεν είμαι και ειδικός πάντως το πούμα 1.0 mild νομίζω 125 που οδηγησα δεν θα το έλεγα και οικονομικό! Μια χαρά δεκαρακι είδα στην κατανάλωση....η vw έχει κάνει δουλειά στον τομέα αυτό από αυτά που βλέπω και διαβάζω καμιά σχέση με την Φορντ.
-
σιγουρα κερδιζεις σε καταναλωση λογω της λειτουργιας του κατω απο τα 20 χμ/ωρα και παραλληλα λειτουργει στο mode normal/eco και ενω εχεις aircondition σε λειτουργια. Παραλληλα με τη ροπη που δινει δεν καταλαβαινεις lag σε χαμηλες στροφες και δινει το κατι παραπανω στην επιταχυνση. Απλα αυτο που δεν βγαζω ακρη ειναι οτι αρχικος κινητηρας εβγαζε 125 ιππους 170ΝΜ και τωρα με την μπαταρια βγαζει 210Νm(235 οι 155 ιπποι) συμφωνα με το γερμανικο φυλλαδιο και στο αγγλικο φυλλαδιο για το 125 γραφει 170(210)Νm για το 155 ιππους 190(240)Νm και στο ελληνικο φυλλαδιο 240 και στους 2 κινητηρς. Αρα στην παρενθεση ειναι η υποβοηθηση με τον ηλεκτροκινητηρα;
Ford Focus MK4