-
Καλημέρα , ένα παλικάρι που αγόρασε το St-lineX (με τα 155 ps) αναφέρει το παρακάτω στο clubford.gr :
'Κατανάλωση 3 μέρες τώρα με χαλαρή οδήγηση στην πόλη και 1 ταξίδι (εθνική cruise control 120 / επαρχιακό cruise control 90) 6.7 μέσο όρο.'
- Γιατί δεν μας πιστεύεις ότι η 118i Sport Line Advanced κάνει 28K; Γκουγκλάρισε το...
Ναι αλλά δεν μπορείς να προσθέσεις τίποτα άλλο και σε φτωχότερο εξοπλισμό από Focus (αντίστοιχη τιμή)
Το λέω γιατί και εγώ την γλυκοκοίταζα.....
-
Χρήστο κανείς δεν σου 'απαγορεύει' να προειδοποιείς με βάση τις προσωπικές σου εμπειρίες! Τονίζω όμως ότι αυτές είναι οι προσωπικές σου εμπειρίες από ένα αυτοκίνητο και θεωρώ τρομερά υπερβολικό να τις γενικεύεις, όπως ακριβώς έκανες.
Είχα κι εγώ αυτοκίνητο με ηλιοροφή χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν θα πω όμως ότι όλες οι ηλιοροφές είναι τελείως απροβλημάτιστες, βασιζόμενος στην εμπειρία μου και μόνο...
-
BabisStinson wrote:
- Σε Ε90 3 Series που έχουμε 6-7 χρόνια τώρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την ηλιοροφή, δεν πίστευα ότι μπορεί να εμφανίσουν τόσα προβλήματα. Με προβληματίσατε..
- Η 118 Sportline ξεκινάει από 32300. 26950 ξεκινάει η Advantage και είναι άδεια εντελώς..
- Υπερβολικά τα σχόλια για τα προβλήματα των ηλιοροφών...
- Γιατί δεν μας πιστεύεις ότι η 118i Sport Line Advanced κάνει 28K; Γκουγκλάρισε το...
-
Για το 125 vs 155 μου το επιβεβαιωσε και συνεργειο οτι αλλαζει και η τουρμπίνα, ευχαριστώ για την ενημέρωση
-
Εχουν βγαλει εξτρα εκδοση απ οτι φαινεται που δεν εμφανιζεται στο site, τώρα το έψαξα:
https://www.capital.gr/auto/3436553/dokimazoume-ti-nea-bmw-118i
Θα περασω απο μια αντιπροσωπεια να ρωτησω αν ειναι..! Αν και η νέα γενιά είναι μπροστοκίνητη, οπότε το μεγάλο ατού της έχει χαθεί.
Έχω ψηθεί αρκετά πάντως για το Focus
-
Είναι ωραίο σύνολο η συγκεκριμένη έκδοση της BMW. Και ας είναι προσθιοκίνητη. Έχει πιο 'κυριλέ' εσωτερικό από το Focus και ενδεχομένως πιο 'ψαρωτικό' σήμα.
Παρ' όλα αυτά, βάζοντάς την απέναντι στο ST Line X 1.5 182 auto, για μένα η αξία του εσωτερικού της χάνεται πίσω από τις καλύτερες επιδόσεις, την συμπεριφορά και το εξωτερικό design του Focus... Γούστα είναι αυτά βέβαια, οπότε σίγουρα πήγαινε να την δεις κι από κοντά! Όπως καλό θα ήταν να έβλεπες και το Civic Sport Plus 1.5 182. Πολύ καλό σύνολο κι αυτό αν αντέχεις να το βλέπεις.
-
Η σειρα 1 εχει ποιοτικοτερο εσωτερικο απο το φοκους μονο οταν μιλαμε για εκδοση sport line και πανω , οι αλλες πιο κατω δεν νομιζω να ειναι καλυτερες ποιοτικα
-
Έχει κάποιος εμπειρία κατανάλωσης από το 1.0. 155 ; Παρέλαβε κάνεις ακόμα να μας πει τι καίει ;
Καλησπέρα στα 600 χιλιομέτρα που έχω κάνει έχω μικτή 6.7 με ενα ταξιδι Ναυπλιο και τα αλλα Αθηνα μεσα+αττική οδό.
Η οδήγηση μου είναι τέρμα χαλαρή αφού το στρώνω.
-
Σε χθεσινό review από αυτόν τον κινητήρα στο φιέστα λέει τους έβγαλε 7 λτ με βαρος οχήματος 1283 κιλά. Άρα το φοκους θα είναι τουλάχιστον 7.5.
-
Σε χθεσινό review από αυτόν τον κινητήρα στο φιέστα λέει τους έβγαλε 7 λτ με βαρος οχήματος 1283 κιλά. Άρα το φοκους θα είναι τουλάχιστον 7.5.
Μπορείς να στείλεις το URL του review, εάν φυσικά είναι Online και όχι εντυπο.
Ευχαριστώ!
-
-
6.5λτ/100χλμ έχει μετρήσει το Drive στο 155αρι Φιέστα, χωρίς προσπάθεια για οικονομία. Άνετα έχει κάτω από 6, σύμφωνα με αυτά που βλέπω στο Puma και το 5.5 δεν είναι δύσκολο.
-
Η μεση καταναλωση ειναι πολυ μεγαλο θεμα συζητησης, συνηθως ειναι 'παραπλανητικη'. Αναλογα που οδηγεις, πως οδηγεις, τι ωρες οδηγεις κτλ.
Η μονη συγκριση που εχει νοημα ειναι με τα προηγουμενα αυτοκινητα του ιδιου οδηγου, οπου ολες οι παραπανω παραμετροι ειναι ιδιες και αλλαζει μονο το οχημα.
-
Ρε παιδιά βιντεάκι με το νεο κινητήρα 1.0 mhev σε κίνηση έχετε βρει; Ότι βρίσκω είναι είτε ο 1.0 ecoboost όχι το υβριδικό ή υβριδικό πούμα.
-
Πάντως σε ένα ισπανικό τεστ για το St-lineX που κατάφερα και βρήκα γράφει το παρακάτω :
And since we are in this aspect, comment that during the test the Focus MHEV has consumed 6.0 liters on average, an attractive figure if we take into account the 155 hp of power and its performance. If we move around the city, it will settle for 6.5 liters.
Τώρα αν γράφουν παπαρ.... δεν ξέρω. Μπορεί να μην έχουν κάνει καν τεστ. Πάντως φοράει την 18'' ζάντα.
Για όποιον ενδιαφέρεται :
Ο google translator είναι φίλος μας !!!!
-
Ωραίο ριβιου. Ενθαρρυντικά αυτά που γράφει για την κατανάλωση.
Το ST Line X, κοστίζει 27.125 ευρώ, αν και ο λογαριασμός μειώνεται σε 21.954 με εκπτώσεις και χρηματοδότηση από τη μάρκα!!!
+5000 έκπτωση στην Ισπανία (?)!!!
Αν δίνανε αυτές τις εκπτώσεις εδώ θα βαζανε φωτιά στα σακακια τους οι δικοί μας!
Εδώ 600 ευρώ στα ετοιμοπαραδοτα μόνο στα επί παραγγελία όχι έκπτωση σου κόβουμε και την καλημέρα!!!
Μετά γιατί στην Ευρώπη πουλάει σαν τρελό δεύτερο στα χατς και στην Ελλάδα έχει πατώσει .... γιατί κοντραρει σε τιμές τον άσο....και όταν κοντραρεις μια bmw σε τιμές οι περισσότεροι τελικά θες λόγω γυναίκας θες λόγω πρεστίζ θα πάνε στο πριμιουμ....
Εδώ 24000 χωρίς χρώμα και από τα 27000 αρχική των Ισπανών υποθέτω ότι θα είναι πιο φορτωμένη η έκδοση.
-
Αντε να ερθει με τον 100αρι να πεσει κανα λιτρο κατω και αντικαθιστα τον diesel
-
Ναι καλό χρυσό το 118, ποιοτικότερο του Focus το εσωτερικό του, πολύ καλή τιμή στα 28.300€ κλειδί το sport line advanced, χορταίνει και το μάτι του γείτονα με το σήμα αλλά δεν έχει τους πίσω χώρους του Focus ενώ τέλος επί προσωπικού δεν θα ήθελα να 'φορτωθω' ένα υψηλό κόστος συντήρησης όπως αυτό της BMW. Γιατί κακά τα ψέματα αν πας να κάνεις την οποιαδήποτε εργασία θα το πληρώσεις σαν BMW πάνω από όλα και ας είναι 1 series.
Το 118 δεν το έχω πάρει td απλά το είδα σε αντιπροσωπεία πριν κάνα μήνα. Δεν με καλύπτει στου πίσω χώρους όπως προείπα. Κατά τα άλλα εξαιρετική περίπτωση hatchback. Στα χαρτιά βλέπω τα 22 nm ροπής και φαντάζομαι ότι απέναντι στο Focus των 182ps με τα 25nm ροπής θα υστερεί σε επιδόσεις χωρίς να λέω πως αυτό θα ήταν ο κύριος λόγος αποτροπής. Για εμένα η πλάστιγγα γέρνει σαφώς υπέρ του Focus λόγο 1) 8ετους εγγύησης, 2) χώροι πίσω, 3) κόστος χρήσης, 4) επιδόσεις, 5) t/c έναντι dct AT με αυτή την σειρά προτεραιότητας.
-
Αντε να ερθει με τον 100αρι να πεσει κανα λιτρο κατω και αντικαθιστα τον diesel
Αντε να το ξαναπούμε 3η φορά, ΔΕΝ υπάρχει mHEV 100αρης, μόνο 125 και 155. Εκτός εαν μιλάς για το κανονικό 100αρη (που δεν είναι mHEV) που είναι 95αρης και σίγουρα δεν θα είναι πιο οικονομικός από diesel.
-
Ναι καλό χρυσό το 118, ποιοτικότερο του Focus το εσωτερικό του, πολύ καλή τιμή στα 28.300€ κλειδί το sport line advanced, χορταίνει και το μάτι του γείτονα με το σήμα αλλά δεν έχει τους πίσω χώρους του Focus ενώ τέλος επί προσωπικού δεν θα ήθελα να 'φορτωθω' ένα υψηλό κόστος συντήρησης όπως αυτό της BMW. Γιατί κακά τα ψέματα αν πας να κάνεις την οποιαδήποτε εργασία θα το πληρώσεις σαν BMW πάνω από όλα και ας είναι 1 series.
Το 118 δεν το έχω πάρει td απλά το είδα σε αντιπροσωπεία πριν κάνα μήνα. Δεν με καλύπτει στου πίσω χώρους όπως προείπα. Κατά τα άλλα εξαιρετική περίπτωση hatchback. Στα χαρτιά βλέπω τα 22 nm ροπής και φαντάζομαι ότι απέναντι στο Focus των 182ps με τα 25nm ροπής θα υστερεί σε επιδόσεις χωρίς να λέω πως αυτό θα ήταν ο κύριος λόγος αποτροπής. Για εμένα η πλάστιγγα γέρνει σαφώς υπέρ του Focus λόγο 1) 8ετους εγγύησης, 2) χώροι πίσω, 3) κόστος χρήσης, 4) επιδόσεις, 5) t/c έναντι dct AT με αυτή την σειρά προτεραιότητας.
Επίσης η bmw έχει και αρκετά ακριβότερη χρηματοδότηση. Σχετικα με τις επιδόσεις αν μιλάμε για το 155 φοκους λογικα θα κερδίζει την 118I 140 στα σημεια καθως μετρήσεις βλεπω μονο απο το πουμα που κερδίζει παντου την 118 αλλα το πουμα είναι και 150 κιλα ελαφρυτερο το 125 φοκους λογικα θα ειναι πιο αργο απο την 118.
Χώρους έχουν σιγουρα διαφορά πισω ειδικα στα ποδια χανει η 118. Και φυσικα χανει στην συνδεσιμοτητα καθψς στα λεφτα που συζηταμε η 118 δεν εχει ουτε πλοhγηση ουτε παιρνει Mirror link, το οποιο είνια ψιλοτραγικο για το 2020 να μην υπαρχει επικοινωνία κινητου με αμαξιου και να μην παιρνει χαρτες...
Oδηγικα βέβαια η 118 ειναι απολαυση και προσφερει αυτοματο κιβωτιο ενω το φοκους 1.0 48v δεν εχει αυτοματο εδω.
-
Aν με ενδιέφερε κάτι ανάλογο, θα σημείωνα όλα αυτά που διάβασα για να τα τσεκάρω, εκτός από τα κοστολόγια. Είναι μακράν το πιο φθηνό Πεμβέ, ένα αυτοκίνητο που έχει κυκλοφορήσει κατά κόρον, σιγά το καπέλο που συνεπάγεται η χρήση του.
-
Συμφωνώ για τα κοστολογια και επιπλέον και η Φορντ δεν είναι και το τέρας οικονομίας στα σέρβις της! Μια χαρά κουκουρούκου χρεώσεις έχουν και αυτοί....
Ford Focus MK4