-
Για φορτωμενο αναφερει μπρος 2,6bar(38psi) πισω 3,1bar(45psi) τα ειδα και στο ταμπελακι. Θα κανω δοκιμες με την πιεση γιατι για εμενα ειναι υπερβολικα υψηλη το 38 αν και στο προηγουμενο clio με 195/50/16 εβαζα μπροστα psi 36 και πισω 32. Θα σκαναρω και το manual για να το εχω στο κινητο!!!
-
Ααα και βρες αύριο τον πωλητή , για να το ξαναδεί γιατί μου φαίνεται ......... Έχουν μπερδεψει την...... με την βούρτσα.
Από που το πήρες ???
-
Απο την carcenter στη συγγρου.
-
Αν αναγράφονται οι τιμές αυτές στο μάνουαλ και στην πόρτα και έχεις 16άρες τότε είναι σωστές όσο υπερβολικές και να μας φαίνονται. Για κάποιο λόγο τα ορίζει ο κατασκευαστής. Οπότε μην αγχώνεσαι
-
Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
-
Θα ρωτήσω τιμή για το B&O και τα έξτρα LED φανάρια.
-
Σε Ε90 3 Series που έχουμε 6-7 χρόνια τώρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την ηλιοροφή, δεν πίστευα ότι μπορεί να εμφανίσουν τόσα προβλήματα. Με προβληματίσατε..
-
Η 118 Sportline ξεκινάει από 32300. 26950 ξεκινάει η Advantage και είναι άδεια εντελώς.. Έχω θέσει όριο εκεί στα 22-23Κ, όχι παραπάνω. Έχει πλάκα πάντως το σαιτ της BMW που έχει την διαφήμιση για την 116 Advantage με 22550 και η φωτό είναι M Pack, μεταλλικό χρώμα, M φρένα κλπ δηλαδή + 6-7 χιλιάρικα..
-
Θέλω να ξεκαθαρίσω αυτό με την τουρμπίνα αν έχουν την ίδια το 125 με το 155hp, θα ρωτήσω και σε άλλο συνεργείο από αύριο. Σε εταιρεία με βελτιώσεις ECU πάντως μου είπαν ότι ειναι το ίδιο μοτέρ..
-
Το Mazda είναι πανέμορφο αλλά αυτό με τον δίλιτρο κινητήρα με φοβίζει κι εμένα με την χώρα στην οποία ζούμε.. Ποιος ξέρει μπορεί να ξημερώσει αύριο..
Δεν έχω πρόβλημα πάντως γιατί σε ατμοσφαιρικό είμαι συνηθισμένος, δεν είχα αυτοκίνητο με turbo έως τώρα.
-
-
Το μοτέρ ίδιο είναι. Η τουρμπίνα απ όσο ξέρω έχει διαφορά.
Και το 1.5 με τα 150/182 άλογα έχει ίδιο μοτέρ με το Fiesta ST. Το δέυτερο όμως έχει μεγαλύτερο turbo το οποίο πάει με πρόγραμμα 250-260 άλογα εύκολα ενώ το Focus φτάνει μέχρι 210-220. Δε φτάνει η τουρμπίνα για παραπάνω. Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι ότι ισχύει και για τα 125/155 1.0
-
Τα λαστιχα 'μπαλονια' ισως ειναι για την καταναλωση δηλαδη να υπαρχει η επισημη τιμη του κατασκευαστη και να γινονται και οι μετρησεις καταναλωσεις σε αυτες τις τιμες και να ριχνουν τους ρυπους.
-
Καλορίζικο με ασφάλεια πάνω από όλα!
-
Έχει κάποιος εμπειρία κατανάλωσης από το 1.0. 155 ; Παρέλαβε κάνεις ακόμα να μας πει τι καίει ;
-
Τα αντερα του.
Παντως με το mild hybrid καλα παει.
Βλεπω κοιτας βενζινη και αυτοματο.
Μια λυση.....toyota hybrid.
Corolla hybrid sedan και τελος
-
To mhev στο φοκους μόνο μηχανικό το βγαζουν. Απλά βλέπω ότι το ντίζελ και εδώ τσιμπά πολύ σε τιμή και για να κρατήσω χαμηλά τιμή κόβω έξοπλισμο ενώ στο mhev το φορτώνω στο active x και συμφέρει περισσότερο. Απλά σε αυτή την έκδοση δίνουν το ντίζελ αυτόματο που πάλι είναι μεγάλο δέλεαρ...
Στο spritmonitor ένας έχει μόνο καταχωρήσει με 2500 χλμ και λέει μέση 6.01 λτ. Πολύ χαμηλή μου φαίνεται.
Έκανα τεστ την α180d απολαυστική στην οδήγηση και δεν καίει και τπτ αλλά δεν ξέρω πέρα από λάιφ σταιλ αν πραγματικά προσφέρει κάτι παραπάνω από το φόκους; Στα λεφτά του φοκους την παίρνεις τελείως γυμνή με μόνο μεγάλο ατού το αυτόματο. Για να την κάνεις τουμπανακι και να κοίτα το φοκους στα μάτια εξοπλιστικά πας στα ~ 33 και όλα αυτά τώρα με τις εκπτώσεις.
Corolla hybrid αυτό διαβάζω έχει 0-100 σε 13 δευτερόλεπτα; Να πάω από τα 10 το πολύ στα 13?..
-
Έχει κάποιος εμπειρία κατανάλωσης από το 1.0. 155 ; Παρέλαβε κάνεις ακόμα να μας πει τι καίει ;
Δεν ξέρω καν εαν έχουν παραλάβει ακόμα οι κάτοχοι. Παντως το Puma με αυτό το μοτέρ (όσο βλέπω στην ομάδα στο FB) είναι πάρα πολύ οικονομικό, τόσο που εαν δεν έβλεπα φωτογραφίες δεν θα το πίστευα (βέβαια το diesel είναι ακόμα πιο χαμηλά, χτυπάει 4αρια!!). Όταν πάρω το Φιέστα με αυτό το μοτέρ, θα γράψω και για κατανάλωση.
-
-
Σε Ε90 3 Series που έχουμε 6-7 χρόνια τώρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την ηλιοροφή, δεν πίστευα ότι μπορεί να εμφανίσουν τόσα προβλήματα. Με προβληματίσατε..
-
Η 118 Sportline ξεκινάει από 32300. 26950 ξεκινάει η Advantage και είναι άδεια εντελώς..
-
Υπερβολικά τα σχόλια για τα προβλήματα των ηλιοροφών...
-
Γιατί δεν μας πιστεύεις ότι η 118i Sport Line Advanced κάνει 28K; Γκουγκλάρισε το...
-
-
Tkin73 wrote:
Δεν ξέρω καν εαν έχουν παραλάβει ακόμα οι κάτοχοι. Παντως το Puma με αυτό το μοτέρ (όσο βλέπω στην ομάδα στο FB) είναι πάρα πολύ οικονομικό, τόσο που εαν δεν έβλεπα φωτογραφίες δεν θα το πίστευα (βέβαια το diesel είναι ακόμα πιο χαμηλά, χτυπάει 4αρια!!). Όταν πάρω το Φιέστα με αυτό το μοτέρ, θα γράψω και για κατανάλωση.
Το πούμα με τα 125 νομίζω που είχα κάνει τεστ το υβριδικό πάντα κάνα 9 κάτι μου έβγαλε με σχετικά ατσαλη οδήγηση. Το φοκους πιο βαρύ βέβαια με καλύτερη όμως αεροδυναμική και μιλάμε για το 155...αλλά αν δεν έχουν παραδοθεί ακόμα έχουμε μέλλον....
-
Μάλλον ήταν πολύ μικρό το τεστ ντράιβ για να βγάλεις ουσιαστικό συμπέρασμα κατανάλωσης. 9 δε βλέπω ούτε εγώ. Για να φτάσει τόσο πρέπει να το πηγαίνω τάπα ή πολύ νευρικά μέσα στην πόλη.
-
15 χλμ ήταν η βόλτα στο σπορ βλέπω το είχα από την φωτογραφία που τράβηξα 9.3 έδειξε.
Χθες η α180d σε 30 χλμ με μέση ταχύτητα 82 χλμ έβγαλε 5.3! Τι να λέμε σαν το πετρέλαιο δεν έχει...
-
Καλά δεν είπε κανείς πως τίθεται θέμα σύγκρισης κατανάλωσης μεταξύ βενζίνης και πετρελαίου. Απλά το νούμερο που αναφέρεις δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό.
Επίσης στο θέμα του πετρελαίου δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο το νούμερο της κατανάλωσης αλλά και το κόστος αγοράς, κόστος συντήρησης και φυσικά το αν η χρήση που θα κάνουμε ευνοεί ένα πετρελαιοκίνητο ή θα δημιουργήσει προβλήματα σε βάθος χρόνου. Αν η χρήση ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του πετρελαίου, τότε φυσικά και είναι μονόδρομος αν το νούμερο 1 ζητούμενο είναι η οικονομία.
-
Το κόστος κτήσης ναι πάντα τα πετρέλαια είναι ακριβότερα. Κόστος συντήρησης ίδιο με την βενζίνης μετά από 7 χρόνια κατοχής πετρελαίου.
-
- Υπερβολικά τα σχόλια για τα προβλήματα των ηλιοροφών...
Στην περίπτωσή μου είχε το Octavia κατασκευαστικό σφάλμα. Τα σωληνάκια που βγαίνει το νερό στην εμπρός πόρτες κάτω από τους μεντεσέδες ήταν από κατασκευαστικό λάθος πολύ στενά με αποτέλεσμα τα νερά να κατεβάζουν τις σκόνες οι οποίες εκεί στο στένεμα έγιναν λάσπη έφραξαν τα σωληνάκια και μου γύρισε νερό στην καμπίνα. Δούλευα βράδυ δεν είχα να παρκάρω έβρεχε τουλουμια και την άλλη μέρα το πρωί επειδή είχα παρκάρει μίσος επάνω σε πεζοδρόμιο μου έγινε η πλευρά του συνοδηγού λίμνη, επέπλεε τα λαστιχένιο πατάκι. Ο υπεύθυνος του παζαροπουλου έκοψε πιο ψηλά μπροστά στα μάτια μου τα λαστιχακια ενώ μου το εξηγούσε.
Μετά την άνοιγα και την έκλεινα εν κινήσει με πάνω από 120 χλμ/ω ενώ δεν πρέπει και έσπασαν οι πλαστικές βάσεις. 470€ χωρίς περαστικά ζητούσε ο παζαροπουλος. Την πρώτη φορά την άλλαξα (αγορά από αντιπροσωπεία και τοποθέτηση σε εξωτερικό συνεργείο), την δεύτερη όταν ξαναέγινε μετά από 2/3 χρόνια χωρίς να επαναλάβω τα λάθη μου, έκανα αναδόμηση με κολλήσεις σε παμπριζάδικο με κόστος 100€.
Επίσης όταν χρειάστηκε να αλλάξω ουρανό γιατί 'έπεσε' στα 12 χρόνια την πρώτη φορά που ανοιγόκλεισα το εσωτερικό σκίαστρο δεν τερμάτισε πίσω όσο έπρεπε και όταν έκλεινα την οροφή διάβαζε αντίσταση και την ανοιγε ξανά σαν fail-safe. Έμεινα ένα βράδυ με το αμάξι παρκαρισμένο με ανοιχτή οροφή μέχρι να πάω να το διορθώσουν την άλλη μέρα. Με ένα μάτι ανοικτό κοιμήθηκα!
Τέλος κάθε φορά μετά από αλλαγή μπαταρίας θέλει reset ο εγκέφαλος από γνώστη γιατί δεν κλείνει αυτόματα με τον συναγερμό.
Για πράγματα που δηλώνω ως προσωπικές εμπειρίες και προφανώς δεν έχω δόλο για να αποτρέψω τον άνθρωπο άνευ λόγου καλό θα ήταν να μου 'επιτρέπετε' να προειδοποιώ. Στην τελική έκανα ότι επιτάσσει η συνείδηση μου. Από εκεί και πέρα ο άνθρωπος έχει την πληροφόρηση και επιλέγει.
Αν συνεχίζει η αμφιβολία να σηκώσω δύο φωτογραφίες να τελειώνουμε. Ψεύτης δεν υπήρξα ποτέ. Η S/R και τα όλα τα χρώματα πλην του απλού λευκού είναι για εμένα όπως ο διάολος με το λιβάνι. Έπαθα πολλά και έμαθα...
ΥΓ: Ξέχασα να πω ότι η S/R θέλει ετήσια συντήρηση κανονικά ενώ ο περισσότερος κόσμος το αμελεί. Τα λάστιχα πέριξ θέλουν σπρέι για να διατηρηθούν μαλακά και να μην ξεραθούν ενώ θέλουν καθάρισμα πολύ καλό οι οδηγοί. Μπελά στο κεφάλι σου και περιττό ρίσκο σε μια χώρα με 340 ημέρες τον χρόνο ήλιο!
-
Γενικά θέλουν και οι ηλιοροφές την συντήρησή τους. Και κατασκευαστικό λάθος να μην έχει πρέπει μια στο τόσο να καθαρίζονται οι υδρορροές και σωληνώσεις για να μη συμβεί αυτό που περιγράφεις. Κυκλοφορούν στο εμπόριο και κιτάκια με ειδικά συρματάκια για να καθαρίζεις όλες τις διόδους.
Βέβαια είναι ένας μπελάς κι αυτός αλλά για κάποιον που θέλει να έχει την οροφή μπορεί να μην είναι πρόβλημα. Δεκτό. Ούτε είπα πως ΟΛΕΣ θα έχουν σίγουρα πρόβλημα. Απλά τόνισα πως είναι άλλη μία παράμετρος που μπορεί να δημιουργήσει πονοκεφάλους από προβλήματα, πιθανούς τριγμούς (έχουμε και τον ελληνικό ήλιο) κτλ.
Στην περίπτωση του Focus συγκεκριμένα θεωρώ πως είναι πάρα πολύ μεγάλο το κόστος (1200 ευρώ με ΦΠΑ αν θυμάμαι καλά) αν σκεφτεί κανείς τι άλλο πιο χρήσιμο μπορεί να βάλει κάποιος με αυτά τα χρήματα. Ο καθένας βέβαια κάνει τις επιλογές του, εννοείται αυτό.
Ford Focus MK4