-
-
Πολύ καλή τιμολόγηση κατά την άποψη μου.
Με 22.000 περίπου επιλέγεις ανάμεσα σε 1.0 8αρι αυτόματο ή 1.5 150ps είτε στην έκδοση titanium είτε στην ST-line.Παρα τις τεράστιες επιβαρύνσεις σε φόρους τα τελευταία χρόνια στην αγορά του αυτοκινήτου ο ανταγωνισμός των εμπόρων για την μικρότερη πίτα έχει κάποια θετικά ίσως.
Εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μια παρόμοια επιλογή μέχρι τα 22.000 για καινούργιο μοντέλο με τέτοιο εξοπλισμό πριν 10 χρονια. Το ίδιο ισχύει και για όλα σχεδόν τα αντίστοιχα ανταγωνιστικα μοντέλα σε αυτή την κατηγορία (Leon , Megane , 308 , Astra , και το Golf εσχάτως)
Παρατηρώ δηλαδή πως δημιουργείται ένα κατώφλι εκεί γύρω στα 21.000 έως 24.000 ευρώ όπου οι έμποροι προσπαθούν να χωρέσουν ότι περισσότερο μπορούν από εξοπλισμό , και ειδικά στα χατσμπακ που ολοενα χάνουν σε πωλήσεις και δημοφιλία από τα SUV με αποτέλεσμα να γίνονται πολύ συμφέρουσες επιλογές.
P.S. βλέπω και εδώ όπως και στον νέο τιμοκατάλογο της Citroen την μεγάλη επιβάρυνση σε ρύπους και τέλη κυκλοφορίας αντίστοιχα για τα αυτόματα κιβώτια σε σχέση με τα χειροκίνητα με βάση τον νέο τρόπο μετρήσεων της κατανάλωσης / ρύπων.
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Με 22.000 περίπου επιλέγεις ανάμεσα σε 1.0 8αρι αυτόματο ή 1.5 150ps είτε στην έκδοση titanium είτε στην ST-line.Εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μια παρόμοια επιλογή μέχρι τα 22.000 για καινούργιο μοντέλο με τέτοιο εξοπλισμό πριν 10 χρονια. Το ίδιο ισχύει και για όλα σχεδόν τα αντίστοιχα ανταγωνιστικα μοντέλα σε αυτή την κατηγορία (Leon , Megane , 308 , Astra , και το Golf εσχάτως)
Πολύ σωστός. Focus mk2 του 2005, Sport έκδοση 1600cc ατμοσφαιρικό, μόλις είχε κυκλοφορήσει τότε, το πήρα 20Κ. Βλέπω τώρα τι αγοράζουν τα 2Κ παραπάνω και σκέφτομαι πόσο 'κοπανούσαν' τότε τις τιμές οι αντιπρόσωποι! Αλλά λεφτά υπήρχαν τότε...
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Με 22.000 περίπου επιλέγεις ανάμεσα σε 1.0 8αρι αυτόματο ή 1.5 150ps είτε στην έκδοση titanium είτε στην ST-line.Εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μια παρόμοια επιλογή μέχρι τα 22.000 για καινούργιο μοντέλο με τέτοιο εξοπλισμό πριν 10 χρονια. Το ίδιο ισχύει και για όλα σχεδόν τα αντίστοιχα ανταγωνιστικα μοντέλα σε αυτή την κατηγορία (Leon , Megane , 308 , Astra , και το Golf εσχάτως)
Πολύ σωστός. Focus mk2 του 2005, Sport έκδοση 1600cc ατμοσφαιρικό, μόλις είχε κυκλοφορήσει τότε, το πήρα 20Κ. Βλέπω τώρα τι αγοράζουν τα 2Κ παραπάνω και σκέφτομαι πόσο 'κοπανούσαν' τότε τις τιμές οι αντιπρόσωποι! Αλλά λεφτά υπήρχαν τότε...
Κατά την άποψη μου το βλέπετε λάθος. Δεν έχουν γίνει καλύτερες αγορές τα αυτοκίνητα τώρα σε σχέση με πριν 10 χρόνια. Απλώς έχουν εξελιχθεί τεχνολογικά. Τι εννοώ; Ένα καλό μικρομεσαίο με σωστό επίπεδο εξοπλισμού πριν 10 χρόνια (π.χ. ένα Focus mk2 1.6Ti-VCT Sport) έκανε 20 χιλιάρικα. Τόσο κάνει και τώρα το αντίστοιχο (Focus 1.0 Titanium) ! Απλώς εν τω μεταξύ ο κινητήρας έχει γίνει ισχυρότερος και οικονομικότερος, τα συστήματα ασφαλείας είναι πολύ περισσότερα και ο εξοπλισμός πολύ πιο πλούσιος. Όμως το καθένα στην εποχή του είχε ακριβώς την ίδια θέση στην αγορά και τιμή!
Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τους υπολογιστές: Πάντα ήθελες 6 κατοστάρικα για να πάρεις ένα καλό (αλλά όχι top) PC για να μπορείς να δουλέψεις τα προγράμματα της δουλειάς σου και να παίξεις τα παιχνιδια σου αξιοπρεπώς. Πριν 10 χρόνια όμως ήταν Pentium 4 με 300άρη σκληρό και τώρα είναι i5 8ης γενιάς με SSD. Στην εποχή τους όμως και τα δύο ήταν αντίστοιχα επαρκή.
Το συμπέρασμα: στην ουσία τίποτα δε φθηναίνει ή ακριβαίνει, καθώς για να κάνεις τη δουλειά σου θες περίπου τα ίδια λεφτά... Θα μπορούσε βέβαια κανείς να πει ότι φθηνήναν αν συνυπολογίσει τον πληθωρισμό που θα έπρεπε να έχει αντίκτυπο στις τιμές. Από την άλλη αν υπολογίσουμε τη μείωση της αγοραστικής μας δύναμης, το προϊόν έχει ακριβύνει. Οπότε καλύτερα να ξεφύγουμε από τις στρεβλώσιες της εγχώριας αγοράς. Έξω οι τιμές περίπου ακολουθούν τον πληθωρισμό και επιβεβαιώνουν τον πιο πάνω κανόνα.
-
Το st line 1.5 182 ps είναι στα 22.250!
Τρομερή τιμή για τα άλογα του.
Και 3.400 πιο φθηνό από το civic 1.5 182! Και τα άλλα έχουν πολύ καλή τιμολόγηση αν και θα ήθελα το πιο φτηνό να ήταν λίγο πιο φτηνό.
Μπράβο στη Ford! Αν είναι και εξαιρετικό στο δρόμο όπως ευαγγελίζονται, θα είναι κορυφαία επιλογή.
Οι εκπομπές CO2 στα 124 (για τα 182ps) είναι μάλλον αποτέλεσμα του 3 κυλίνδρου. -
Τα είπε όλα ο harisma23!!!
Πάντως το 1600άρι Focus Mk2 πήγαινε καλύτερα από το 1000άρι Mk3, στις ψηλές ΣΑΛ. Στις μεσαίες λογικό είναι ότι η τουρμπίνα του Mk3 έκανε την διαφορά.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Οι εκπομπές CO2 στα 124 (για τα 182ps) είναι μάλλον αποτέλεσμα του 3 κυλίνδρου.Μήπως ειναι αποτέλεσμα ότι ακόμη γίνονται με τον παλιό κύκλο μετρήσεων; Αν ισχύει αυτό, φοβάμαι ότι θα εκτιναχθούν από ! Σεπτέμβρη με τον WLPT...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα είπε όλα ο harisma23!!!Πάντως το 1600άρι Focus Mk2 πήγαινε καλύτερα από το 1000άρι Mk3, στις ψηλές ΣΑΛ. Στις μεσαίες λογικό είναι ότι η τουρμπίνα του Mk3 έκανε την διαφορά.
Είχα το 1.6 Ti-VCT και μπορώ να σου πω ότι δεν ήταν τίποτα σπουδαίο στις ψηλές στροφές. Η καλή του περιοχή ήταν 3-5.000 σ.α.λ. Γενικά ένας μετριος κινητήρας στην κατηγορία του. Σχεδιάστηκε κυρίως για να προσφέρει καλύτερη οικονομία από τον προηγούμενο 1600άρη και δεν τα κατάφερε!
Έχοντας οδηγήσει τον χιλιάρη Ecoboost, έχω την άποψη ότι (σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο, γιατί δεν έχει νόημα να κρίνεις ένα κινητήρα σκέτο) είναι παντού καλύτερος από τον VCT. -
Έχω εντελώς διαφορετική άποψη. Έχω τον προηγούμενο 1600, ο οποίος είναι ψόφιος παντού σε απόλυτη ισχύ, αν και σχετικά ροπάτος στις μεσαίες. Ο Ti-VCT είναι πολύ δυνατός ψηλά, πλησίαζε αυτόν της 147. Ο Ecoboost (ο 1000άρης) είναι ένας κλασικός τούρμπο που δίνει στις μεσαίες και ψηλά λαχανιάζει.
-
Αρκετά καλή τιμολόγηση για ένα πρωτοεμφανιζόμενο μοντέλο -το λέω,γιατί συνήθως τα νέα μοντέλα είναι ακριβά στην αρχή κι αργότερα θέλοντας να διατηρηθούν στον αυξανόμενο ανταγωνισμό μειώνουν τις τιμές- με όλο αυτό τον εξοπλισμό.>Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Οι εκπομπές CO2 στα 124 (για τα 182ps) είναι μάλλον αποτέλεσμα του 3 κυλίνδρου.
Μήπως ειναι αποτέλεσμα ότι ακόμη γίνονται με τον παλιό κύκλο μετρήσεων; Αν ισχύει αυτό, φοβάμαι ότι θα εκτιναχθούν από ! Σεπτέμβρη με τον WLPT...
Όχι,πρέπει να είναι με τις νέες μετρήσεις,γιατί και στο Fiesta και στο Kuga τις έχουν αλλάξει.
-
Έχω εντελώς διαφορετική άποψη. Έχω τον προηγούμενο 1600, ο οποίος είναι ψόφιος παντού σε απόλυτη ισχύ, αν και σχετικά ροπάτος στις μεσαίες. Ο Ti-VCT είναι πολύ δυνατός ψηλά, πλησίαζε αυτόν της 147. Ο Ecoboost (ο 1000άρης) είναι ένας κλασικό τούρμπο που δίνει στις μεσαίες και ψηλά λαχανιάζει.Ο καθένας δικαιούται την άποψη του. Εγώ είχα στην κατοχή μου για κάποια χρόνια, τόσο τον προηγούμενο 1600άρη Zetec των 100 ίππων όσο και τον Ti-VCT των 115 ίππων. Σαφώς και από τον Zetec έλειπε δύναμη, αλλά τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του ήταν καλύτερα (η Yamaha είχε κάνει καλή δουλειά για την εποχή του). Ο VCT ήταν κατά την άποψη μου σαφέστατα χειρότερος για την εποχή του. Και πολύ μακριά από τον 1.6 Twin Spark της AR! Επίσης σαφώς πιο βενζινοβόρος και τραχύς από τον 1.8 ή 2.0 Duratec (αυτός ηταν πραγματικά πολύ καλός κινητήρας). Ούτε ιδιαίτερα δυνατός ψηλά ήταν, γι' αυτό και η Ford κόλλησε ένα κοντό κιβώτιο ώστε να τον βοηθήσει (αλλά γ@μησε την οικονομία).
O 1000άρης Ecoboost προφανώς και ξεφουσκώνει νωρίς, όπως όλοι οι downsized κινητήρες, που πρέπει να έχουν μικρά turbo, ώστε να αρχίσουν να δίνουν από χαμηλά. Ξεκινάνε νωρίς και τελειώνουν νωρίς! Αλλά έχεις ένα 6άρι κιβώτιο να σε βοηθήσει να κρατάς τον κινητήρα στην ωφέλιμη περιοχή του μονίμως. Και βεβαίως με 125 άλογα είναι σαφώς πιο δυνατός από τα 115 ψοφίμια του VCT. Για τη ροπή δε θα μιλησω, γιατί γνωρίζω την αλλεργία σου...
-
Οι St-Line εκδόσεις έχουν καλύτερες τιμές από αυτές που περίμενα αλλά δεν έχουν κλιματισμό (έχουν A/C)...
Υπάρχουν πουθενά οι τιμές προ φόρων για να υπολογίσουμε ενδεικτικά την επιβάρυνση με μεταλλικό και clima;
-
Είχα την εντύπωση ότι η διαφορά ti vct και zetec , πέραν των 15 ίππων, ήταν ο μεταβλητός χρονισμος και φυσικά η εισαγωγή. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον Δία. Από τις 4400 και πάνω ήταν πολύ καλός σε αίσθηση αλλά ο Ecoboost είναι αποτελεσματικότερος.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Σαφώς και από τον Zetec έλειπε δύναμη, αλλά τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του ήταν καλύτερα (η Yamaha είχε κάνει καλή δουλειά για την εποχή του)H Yamaha είχε βάλει χεράκι μόνο στο δίλιτρο ST των 173 (θα ήθελε να είχε τόσους) ίππων. Καμία σχέση με τα δικά μας ψοφίμια.
Ο VCT ήταν κατά την άποψη μου σαφέστατα χειρότερος για την εποχή του. Και πολύ μακριά από τον 1.6 Twin Spark της AR!
Επειδή είμαι βλαμμένος, κάνω δοκιμές με κάθε αυτοκίνητο που πιάνω στα χέρια μου. Ε λοιπόν από την έξοδο του παλιού εργοστασίου της ΑΒΕΖ στο Ωραιόκαστρο, ως την είσοδο της Εξωτερικής Περιφερειακής, πριν τα Νοσοκομεία, πιάνω 140 με το δικό μου 100άρι Focus Mk1. Με το Μκ2 115 ίππων έπιανα κάτι λίγο πριν τα 160. Με το Saab μου (195 άλογα) βλέπω 180 και με την 330i μου (272 άλογα) είχα πάνω από 200. Κοντερίσια πάντα. Οι Θεσσαλονικείς που γνωρίζουν το σημείο. ξέρουν ότι είναι 'δυναμόμετρο'. Και ναι μεν το σαζμάν παίζει ρόλο, αλλά αυτό είναι πρόβλημα του κατασκευαστή, ώστε να βρει την σωστή κλιμάκωση.
-
Σαφώς και από τον Zetec έλειπε δύναμη, αλλά τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του ήταν καλύτερα (η Yamaha είχε κάνει καλή δουλειά για την εποχή του)
H Yamaha είχε βάλει χεράκι μόνο στο δίλιτρο ST των 173 (θα ήθελε να είχε τόσους) ίππων. Καμία σχέση με τα δικά μας ψοφίμια.
Ο VCT ήταν κατά την άποψη μου σαφέστατα χειρότερος για την εποχή του. Και πολύ μακριά από τον 1.6 Twin Spark της AR!
Επειδή είμαι βλαμμένος, κάνω δοκιμές με κάθε αυτοκίνητο που πιάνω στα χέρια μου. Ε λοιπόν από την έξοδο του παλιού εργοστασίου της ΑΒΕΖ στο Ωραιόκαστρο, ως την είσοδο της Εξωτερικής Περιφερειακής, πριν τα Νοσοκομεία, πιάνω 140 με το δικό μου 100άρι Focus Mk1. Με το Μκ2 115 ίππων έπιανα κάτι λίγο πριν τα 160. Με το Saab μου (195 άλογα) βλέπω 180 και με την 330i μου (272 άλογα) είχα πάνω από 200. Κοντερίσια πάντα. Οι Θεσσαλονικείς που γνωρίζουν το σημείο. ξέρουν ότι είναι 'δυναμόμετρο'. Και ναι μεν το σαζμάν παίζει ρόλο, αλλά αυτό είναι πρόβλημα του κατασκευαστή, ώστε να βρει την σωστή κλιμάκωση.
Η Yamaha είχε βάλει χέρι στην εξέλιξη του 1.25 και 1.4 Zetec, που κυκλοφόρησαν πρώτα και εξέλιξη των οποίων ήταν ο 1.6 με τα 100 άλογα.
Κατά τ' άλλα τα νούμερα που παραθέτεις είναι λογικά. Εγώ όμως δεν είπα ότι το Mk1 είναι πιο γρήγορο από το μκ2. 15 άλογα παραπάνω είναι αυτά... Αυτό που είπα είναι ότι ο Ti-VCT έχει χειρότερα χαρακτηριστικά λειτουργίας και επιπλέον απέτυχε πλήρως στο βασικό του στόχο (κατά δήλωση της Ford, όχι δική μου) του περιορισμού της κατανάλωσης.
-
Ξέρει κανείς ποιες εκδόσεις και ποιοι κινητήρες βενζίνης θα έχουν πολλαπλούς πίσω;
-
H Ford έχει πει ότι θα έχουν πολλαπλούς συνδέσμους πίσω μόνο τα μοντέλα από 150 άλογα και πάνω. Δηλαδή με ημιάκαμπτο θα έρχονται όλα τα 1.0 Ecoboost και τα 1.5 TDCi.
Για τις εκδόσεις, κυκλοφόρησε κάπου ότι οι ST-Line θα έχουν πολλαπλούς, ανεξαρτήτως κινητήρα, αλλά εγώ δεν έχω βρει να προκύπτει από κάπου αυτό και το καταχωρώ προς το παρόν στην κατηγορία 'ευσεβείς πόθοι'. Μακάρι να μην είναι έτσι, αλλά το βλέπω δύσκολο...
-
Σε διάφορα ξένα sites αναφέρει ότι μόνο οι εκδόσεις vignale και active θα εχουν πολλαπλούς ανεξάρτητα από τον κινητηρα. Κρίμα..
-
Γνωρίζει κανείς πότε θα βρίσκεται στις εκθέσεις?
-
Εγώ κατάλαβα οτι ο 1.5 ecoboost θα έχει πολλαπλούς σε όλες τις εκδόσεις του ενω ο 1.5 diesel ημιακαμπτο. Ερωτηματικό είναι ο 1.0 στην εκδοση stline και στον 1.5 diesel στην stline αν θα έχουν πολλαπλους.
Ford Focus MK4