- Υπερβολικά τα σχόλια για τα προβλήματα των ηλιοροφών...
Στην περίπτωσή μου είχε το Octavia κατασκευαστικό σφάλμα. Τα σωληνάκια που βγαίνει το νερό στην εμπρός πόρτες κάτω από τους μεντεσέδες ήταν από κατασκευαστικό λάθος πολύ στενά με αποτέλεσμα τα νερά να κατεβάζουν τις σκόνες οι οποίες εκεί στο στένεμα έγιναν λάσπη έφραξαν τα σωληνάκια και μου γύρισε νερό στην καμπίνα. Δούλευα βράδυ δεν είχα να παρκάρω έβρεχε τουλουμια και την άλλη μέρα το πρωί επειδή είχα παρκάρει μίσος επάνω σε πεζοδρόμιο μου έγινε η πλευρά του συνοδηγού λίμνη, επέπλεε τα λαστιχένιο πατάκι. Ο υπεύθυνος του παζαροπουλου έκοψε πιο ψηλά μπροστά στα μάτια μου τα λαστιχακια ενώ μου το εξηγούσε.
Μετά την άνοιγα και την έκλεινα εν κινήσει με πάνω από 120 χλμ/ω ενώ δεν πρέπει και έσπασαν οι πλαστικές βάσεις. 470€ χωρίς περαστικά ζητούσε ο παζαροπουλος. Την πρώτη φορά την άλλαξα (αγορά από αντιπροσωπεία και τοποθέτηση σε εξωτερικό συνεργείο), την δεύτερη όταν ξαναέγινε μετά από 2/3 χρόνια χωρίς να επαναλάβω τα λάθη μου, έκανα αναδόμηση με κολλήσεις σε παμπριζάδικο με κόστος 100€.
Επίσης όταν χρειάστηκε να αλλάξω ουρανό γιατί 'έπεσε' στα 12 χρόνια την πρώτη φορά που ανοιγόκλεισα το εσωτερικό σκίαστρο δεν τερμάτισε πίσω όσο έπρεπε και όταν έκλεινα την οροφή διάβαζε αντίσταση και την ανοιγε ξανά σαν fail-safe. Έμεινα ένα βράδυ με το αμάξι παρκαρισμένο με ανοιχτή οροφή μέχρι να πάω να το διορθώσουν την άλλη μέρα. Με ένα μάτι ανοικτό κοιμήθηκα!
Τέλος κάθε φορά μετά από αλλαγή μπαταρίας θέλει reset ο εγκέφαλος από γνώστη γιατί δεν κλείνει αυτόματα με τον συναγερμό.
Για πράγματα που δηλώνω ως προσωπικές εμπειρίες και προφανώς δεν έχω δόλο για να αποτρέψω τον άνθρωπο άνευ λόγου καλό θα ήταν να μου 'επιτρέπετε' να προειδοποιώ. Στην τελική έκανα ότι επιτάσσει η συνείδηση μου. Από εκεί και πέρα ο άνθρωπος έχει την πληροφόρηση και επιλέγει.
Αν συνεχίζει η αμφιβολία να σηκώσω δύο φωτογραφίες να τελειώνουμε. Ψεύτης δεν υπήρξα ποτέ. Η S/R και τα όλα τα χρώματα πλην του απλού λευκού είναι για εμένα όπως ο διάολος με το λιβάνι. Έπαθα πολλά και έμαθα...
ΥΓ: Ξέχασα να πω ότι η S/R θέλει ετήσια συντήρηση κανονικά ενώ ο περισσότερος κόσμος το αμελεί. Τα λάστιχα πέριξ θέλουν σπρέι για να διατηρηθούν μαλακά και να μην ξεραθούν ενώ θέλουν καθάρισμα πολύ καλό οι οδηγοί. Μπελά στο κεφάλι σου και περιττό ρίσκο σε μια χώρα με 340 ημέρες τον χρόνο ήλιο!