-
Εκεί ξύνεις άλλες πληγές τώρα... Αν θες station 182 st line x στο φέρνει η FMH; Στον κατάλογο και τον διαμορφωτή το έχει μόνο hatch...
Βέβαια εφόσον πωλείται σε άλλες χώρες δε ξέρω γιατι να μη το φέρουν με παραγγελία σε κάποιον που ενδεχομένως το ζητήσει... Μάλλον πρέπει να γίνει κουβέντα με πωλητή.
Μακάρι στο μέλλον να φέρουν πάλι όλες τις επιλογές
-
Εκεί ξύνεις άλλες πληγές τώρα... Αν θες station 182 st line x στο φέρνει η FMH; Στον κατάλογο και τον διαμορφωτή το έχει μόνο hatch...
Βέβαια εφόσον πωλείται σε άλλες χώρες δε ξέρω γιατι να μη το φέρουν με παραγγελία σε κάποιον που ενδεχομένως το ζητήσει... Μάλλον πρέπει να γίνει κουβέντα με πωλητή.
Μακάρι στο μέλλον να φέρουν πάλι όλες τις επιλογές
Αν τα θυμάμαι σωστά δηλαδή, για να είναι φουλ σπορ 'μηχανή οδήγησης' πρέπει να πάρεις βάγκον για να χει SLA ανάρτηση και να βάλεις και κοτσαδόρο για να χει τα αυτάκια στο τιμόνι...
-
Έχει και στο hatch πλέον πολλαπλούς στην st line x 182. Η συγκεκριμένη έχει αυτακια πάντα. Στις υπόλοιπες για να τα έχεις θέλει έστω προεγκατασταση (την καλωδίωση) του κοτσαδορου όχι ολόκληρο τον κοτσαδορο. Πολύ φθηνότερο.
Το απόλυτο βέβαια είναι ένα ST με performance pack χειροκίνητο!
Αν και ξέρω οτι αστειεύεσαι το station 182 είναι ένα σβέλτο ικανότατο και καλοστημένο αμάξι με αρκετούς χώρους. Αν τώρα ψάχνεις μηχανή οδήγησης όπως λες πάρε καλύτερα ένα mx5 nd
-
Αν θες station 182 st line x στο φέρνει η FMH; Στον κατάλογο και τον διαμορφωτή το έχει μόνο hatch...
Δεν είναι θέμα πωλητή, αλλά εμπορικής πολιτικής της FMH. Στην Γερμανία για παράδειγμα είναι κανονικά διαθέσιμα ΟΛΑ τα μοντέλα (5Θ και SW) σε όλες τις εκδόσεις και με τον 150αρι και με τον 182αρι, δηλαδή η Ford παράγει κανονικά το 150αρι μοτέρ! Στην Ελλάδα έχουν αποφασίσει να κάνουν τέτοιες 'κουλές' και περίεργες επιλογές και περικοπές. Δεν ξέρω όμως εαν είναι θέμα εμπορικής πολιτικής της FMH ή της Ford Europe για συγκεκριμένες αγορές.
Πάντως σε σχετικό email στην FMH, πήρα μια πολύ γενική και αόριστη απάντηση περί εμπορικής πολιτικής και Ελληνικής αγοράς, δηλαδή μπούρδες κοινώς.
ΥΓ: Να σημειώσω ότι ο 1.5, είτε 150 είτε 182 είναι διαθέσιμος πια μόνο με το αυτόματο 8αρι, δεν υπάρχει δυνατότητα για χειροκίνητη επιλογή ούτε στην Γερμανία.
-
Πάντως σε γερμανικό φόρουμ είχα διαβάσει ότι ούτε εκεί θα υπήρχε πλέον ο 150 λόγω του 155 mh. Βέβαια ο 182 μπαίνει όντως και στα 2 αμαξωματα.
Αυτό που εννοούσα ήταν πως ο πωλητής θα μπορούσε να κάνει αιτηση στην fmh να φέρουν κάτι εκτός κατά λόγου από την στιγμή που παράγεται με το ανάλογο κόστος βέβαια. Δε βλέπω γιατί να μη δεχτούν. Λεφτά θα πάρουν.
-
Όντως περίεργο να επηρεάζεται έτσι η βαθμολογία στο αυτόνομο φρεναρισμα αλλά ως μέσο πίεσης προς την Ford και την κάθε Ford τελικά είχε τεράστια επιτυχία! Βελτίωσαν καθίσματα και προσκέφαλα και πέτυχαν καλύτερη προστασία στην πρόσκρουση από πίσω.
Edit: τώρα που το σκέφτομαι λογικό είναι να συνδυάζεται η βαθμολογία στο αυτόματο φρενάρισμα με την σχεδίαση καθισμάτων - προσκεφαλων αφού με το αυτόματο φρενάρισμα αυξάνονται οι πιθανότητες να καρφωθεί κάποιος πίσω σου που δεν θα μπορέσει να αντιδράσει τόσο γρήγορα όπως ένα τέτοιο σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης.
-
λογικα ο 1,5 κοβεται λογω ρυπων και φυσικα για να προωθηθει ο 1.0mhyb
-
Πάντως σε γερμανικό φόρουμ είχα διαβάσει ότι ούτε εκεί θα υπήρχε πλέον ο 150 λόγω του 155 mh. Βέβαια ο 182 μπαίνει όντως και στα 2 αμαξωματα.
Αυτό που εννοούσα ήταν πως ο πωλητής θα μπορούσε να κάνει αιτηση στην fmh να φέρουν κάτι εκτός κατά λόγου από την στιγμή που παράγεται με το ανάλογο κόστος βέβαια. Δε βλέπω γιατί να μη δεχτούν. Λεφτά θα πάρουν.
Εαν μπείς στο site της Ford Γερμανίας, θα δεις ότι υπάρχει κανονικά ο 150αρης. Κόπηκε ο 150αρης με το χειροκίνητο, λόγω του 155 mHEV. Αλλά συνεχίζει το 150αρης με αυτόματο, αφού το αυτόματο (άλλη βλακεία αυτή!!!) δεν συνδυάζεται με τα mHEV μοτέρ! Οπότε, υπάρχει κανονικά ο 1.5 150hp, μόνο με αυτόματο όμως (λόγω εκπομπών CO2) απλά δεν τον εισάγουν στην Ελλάδα, μάλλον λόγω κόστους (δες τιμές στην Γερμανία και τα καταλάβεις....είναι πανάκριβα!).
Να το εισάγουν για εσένα, ενώ δεν εισάγεται κανονικά, το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο έως και αδύνατον. Μόνο εαν το εισάγεις μόνος σου, αλλά με τις τιμές στην Γερμανία θα σου βγει πιο ακριβά από το 182αρι.
-
Αυτό το αναχρονιστικό manual vs αυτόματο πρέπει επιτέλους να σταματήσει .
Έχουνε γίνει τόσο καλά πχια τα σύγχρονα αυτόματα που δε βρίσκω κανένα λόγο να μην τα επιλέγουμε.. Είναι σαν να αγοράζεις σύγχρονο υπολογιστή χωρίς ssd δίσκο.
Οκ καταλαβαίνω το να μην τα επιλέγουμε λόγω κόστους αλλά όταν δε τίθεται τέτοιο θέμα και μου φορτώνεις όλο τον εξοπλισμό 'άνεσης' και επιμένεις να ανακατεύεις την κουτάλα κάτι δε μου κολλάει.
Δέχομαι το manual αν μιλάμε για απόλυτες σπορ κατασκευές με ανάλογη χρήση..
Tip μιας και ανάφερε ο Δημήτρης το Mx5.. Ουδέποτε έχω οδηγήσει manual κιβώτιο παραπάνω από 'καλό' που να με ενθουσιάσει σε αμάξια που η μετάδοση και διεύθυνση μοιράζονται τον ίδιο άξονα.. Το ίδιο τολμώ να πω και για την αίσθηση από το τιμόνι
-
Τα αυτοματα οντως εχουν βελτιωθει αλλα εχουν και μεινονεκτηματα: καταναλωση, πολυ ακριβα αν χαλασει κατι, αρχικο κοστος.
-
Και όμως κάποια χειροκίνητα είναι πολύ απολαυστικά στην χρήση! Και γενικά σε κάποιους μας αρέσει να κάνουμε όλη την δουλειά της αλλαγής ακόμα και αν σε απόλυτα νούμερα τις περισσότερες φορές είναι πιο αργή αλλαγή!
Και το κιβώτιο του focus αλλά και του mx5 που ανέφερα είναι καταπληκτικά σε αίσθηση χειροκίνητα.
-
Για το Mx5 συμφωνούμε. Για οποιοδήποτε μπροστοκινητο όμως όχι. Εκεί είναι η ένσταση μου
-
Πάντως με το φίλο που έψαχνε να αντικαταστήσει το παλιό του φόκους πέρυσι, άκρη δε βρήκαμε με το τι έχουν επάνω τα αυτοκίνητα. Τελικά πήρε i30..
-
Η Rica βελτίωσε αρκετά το πρόγραμμά της για τον Dragon στο Focus και αγγίζει πλέον τα 216 άλογα και 311Nm!
Αρκετά ικανοποιητικά νούμερα. Πρόκειται για το πρόγραμμα που βάζει η γνωστή αντιπροσωπεία στην Αθήνα. Έχουν αρχίσει και με βάζουν σε σκέψεις. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως χρειάζομαι καράβι για να πάω Αθήνα...
-
Εντάξει αυτό το manual vs auto έχει πολύ κουβέντα. Όντως τρομερή η ευκολία στην πόλη και στην πυκνή κίνηση του αυτόματου άλλα κοστίζει πολύ στην αγορά του , τσιμπά λίγο κατανάλωση και αν σου κάτσει στραβή είναι πολλά τα λεφτά Άρη...
Μετά όταν μιλάμε για μηχανικά του τύπου φοκους 1.5 , Μάζντα cx30 , civic η αλλαγές ταχυτήτων είναι απλά απόλαυση...
Άλλος επιλέγει ένα καλό χειροκίνητο κιβώτιο και την διαφορά την δίνει σε εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας ( με 3 χιλιάρικα παίρνεις σουίτα ασφαλείας , φώτα φουλ λεντ , ηλεκτρικά καθίσματα κλπ...).
-
Κάποιες επισημάνσεις:
Καίει περισσότερο σε κίνηση γιατί αλλάζει πιο συχνά ταχύτητες αλλά σε ταξίδι σε ανοιχτό δρόμο σίγουρα θα κάψει λιγότερο!
Όταν μιλάμε για κιβώτιο με μετατροπέα ροπής, είναι πολύ πιο αξιόπιστο σε σχέση με τα προβληματικά διπλού συμπλέκτη. Με σωστή συντήρηση μπορεί να βγάλει και όλη την ζωή του αυτοκινήτου χωρίς πρόβλημα. Η πολυετής εγγύηση κάνει επίσης τα πράγματα πιο εύκολα.
Όσο για το έξτρα κόστος, συνήθως δεν είναι πλέον 3 χιλιάρικα. Πολλές φορές είναι αρκετά λιγότερο.
Είπαμε είναι και προσωπικό θέμα. Εγώ ενώ είχα την δυνατότητα να το πάρω αυτόματο, είμαι μάλλον ανώμαλος και γουστάρω να αλλάζω ταχύτητες μόνος μου Ειδικά σε ένα αυτοκίνητο που είναι στημένο τόσο καλά και μπορείς να το πάς και μια πιο απολαυστική βόλτα!
-
Προσωπική μου άποψη (και φωνάξτε όσο θέλετε) είναι ότι τα χειροκίνητα κιβώτια είναι ένας αναχρονισμός στη σύγχρονη αυτοκίνηση. Όταν πλέον τα αυτόματα κιβώτια έχουν γίνει εξίσου ή και πιο γρήγορα από τα χειροκίνητα, βελτιώνοντας ενίοτε και τις επιδόσεις ή/και την κατανάλωση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να στερηθείς την ευκολία τους, ακόμα και υπό το πρίμα της σπορ οδήγησης. Με την manual mode επιλογή και αστραπιαίες αλλαγές από τα paddles, μπορείς (αν παραστεί η ανάγκη) να αλλάξεις ταχύτητα ακόμη και πάνω στη στροφή, χωρίς να πάρεις τα χέρια σου από το τιμόνι (διατηρώντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο) και χωρίς να διαταραχτεί η οδηγική ισορροπία του αυτοκινήτου (λόγω της ταχύτητας της αλλαγής).
Και κατά τ΄άλλα στη συντριπτική πλειονότητα του χρόνου που απλώς μετακινείσαι, απλώς δεν υπάρχει λόγος να ανακατεύεις συνεχώς τη βενζίνη και να γυμνάζει το αριστερό σου πόδι...
-
Ισχύουν αυτά που αναφέρεις και κανείς δεν θα σου φωνάξει. Όντως πλέον τα αυτόματα έχουν φτάσει σε τρομερά επίπεδα και εννοείται πως είναι πιο γρήγορα από τον μέσο οδηγό χειροκίνητου.
Απλά κάποιοι είμαστε περίεργοι Θες από ρομαντισμό; Θες από βίτσιο; Δεν ξέρω! Πάντως προσωπικά με ευχαριστεί η διαδικασία αυτή του χειροκίνητου και ακόμα και σε κίνηση δεν με ενοχλεί. Πως να το περιγράψω; Είναι σαν να παίζεις video game στο hard Πιο challenging!
Εδώ cruise control βάζω στο ταξίδι και μετά από λίγο νιώθω ότι βαριέμαι
-
Επειδή είχα αυτόματο με paddles και τώρα έχω ένα από τα πολύ καλά χειροκίνητα κιβώτια, εμένα προσωπικά με ευχαριστεί περισσότερο η αστραπιαία αλλαγή που γίνεται τραβώντας το αυτάκι. Αυτό κι αν μοιάζει με video game ή με εικόνες που έχουμε από on board κάμερες υπεραυτοκινήτων...
-
Εννοείται ότι τα αυτόματα είναι πιο γρήγορα και πιο ομαλά από οποιονδήποτε οδηγό χειροκίνητου. Εδώ και χρόνια δεν υπάρχει αυτοκίνητο επιδόσεων με χειροκίνητο, ούτε καν σαν επιλογή.
Κατανοώ απόλυτα όμως και τους οπαδούς του χειροκίνητου. Όταν είχα πάει το Q3 για ένα θέμα εγγύησης, μου είχαν δώσει για να κυκλοφορώ ένα Α3 sedan χειροκίνητο. Ήρθα από το Παράλιο Άστρος στην Αθήνα από τον παλιό!!! Τόσο πολύ μου άρεσε. Έπαιξε και η νοσταλγία των χρόνων της νεότητας βέβαια το ρόλο της..
Δεν θα αγόραζα όμως ποτέ χειροκίνητο. Όχι μόνο για την ευκολία στην καθημερινότητα, αλλά και για τις καλύτερες συνολικά επιδόσεις.
Ford Focus MK4