-
Αναφέρομαι στα φώτα στα καθρεφτάκια κτλ που σε ενοχλούν που λείπουν. Όλα αυτά υπάρχουν πχ στην Vignale που έχει αρκετά πιο πλούσια καμπίνα.
Όσο για το αυτόματο όταν έκανες την παραγγελία έβγαιναν όλα και με χειροκίνητο. Πάντως 1000 φορές μετατροπέας ροπής σε καθημερινό αυτοκίνητο παρά διπλού συμπλέκτη!
Ξέρω ότι άλλαξε το ΤΤ. Για σημερινές τιμές μιλάμε. Έφερες παράδειγμα τις τιμές του Leon οι οποίες είναι τρέχουσες.
Μην ανησυχεις με πόνεσε και μένα το ΤΤ αρκετά τον Απρίλιο του 19 που παρέλαβα...
-
Αναφέρομαι στα φώτα στα καθρεφτάκια κτλ που σε ενοχλούν που λείπουν. Όλα αυτά υπάρχουν πχ στην Vignale που έχει αρκετά πιο πλούσια καμπίνα.
Όσο για το αυτόματο όταν έκανες την παραγγελία έβγαιναν όλα και με χειροκίνητο. Πάντως 1000 φορές μετατρωπέας ροπής σε καθημερινό αυτοκίνητο παρά διπλού συμπλέκτη!
Ξέρω ότι άλλαξε το ΤΤ. Για σημερινές τιμές μιλάμε. Έφερες παράδειγμα τις τιμές του Leon οι οποίες είναι τρέχουσες.
Μην ανησυχεις με πόνεσε και μένα το ΤΤ αρκετά...
Τέλος πάντων ... το κατάλαβα αυτό που μου είπες ... απλά να ξέρεις ότι δεν μου λείπουν καθόλου τα μπιχλιμπίδια και τα κουμπάκια όταν ξέρω ότι έχω καθαρά σπορτίβ αμάξι σε λογική τιμή που το έχω επιλέξει εγώ να είναι όπως το θέλω και όχι κάποιο τμήμα μάρκετινγκ που 'ακούει τις ανάγκες των καταναλωτών' και κάνει τα χατίρια του τμήματος κοστολόγησης ..και αφαιρεί την SLA χωρίς ανάλογη μείωση τιμής. Ποιος ανταγωνιστής βάζει σε αυτή την κατηγορία ημιάκαμπτο πίσω??... αναρωτιέμαι
-
To καταλαβαίνω και το δέχομαι αυτό που λες και στο είπα από την αρχή. Είναι τεράστιο φάουλ αυτό που κάνανε και δεν ενημέρωσαν τα άτομα που είχαν ήδη παραγγείλει. Και εγώ στην θέση σου θα ήμουν ξενερωμένος και εξοργισμένος. Στο είπα και πριν κυνήγα τους και που ξέρεις κάτι μπορεί να βγει. Και εγώ ακριβώς τις ίδιες υποχωρήσεις έκανα σε μπιχλιμπίδια όπως τα λες για να έχω ακριβώς αυτά που θεωρούσα σημαντικότερα.
Όσο για το δεύτερο σκέλος, αρκετές εταιρίες δυστυχώς βάζουν πλέον ημιάκαμπτους στις πιο φθηνές εκδόσεις των μοντέλων τους. Μία από αυτές είναι και η Seat που έφερες ως παράδειγμα. Τα Leon με 130 άλογα απ' όσο ξέρω είναι με ημιάκαμπτο.
To TGI με τους 130 , το FR με τον 1.5 ACT 150 με πολαπλούς, όπως και στο Golf και στο Α3 όχι στο Scala αλλά στην Octavia
-
To καταλαβαίνω και το δέχομαι αυτό που λες και στο είπα από την αρχή. Είναι τεράστιο φάουλ αυτό που κάνανε και δεν ενημέρωσαν τα άτομα που είχαν ήδη παραγγείλει. Και εγώ στην θέση σου θα ήμουν ξενερωμένος και εξοργισμένος. Στο είπα και πριν κυνήγα τους και που ξέρεις κάτι μπορεί να βγει. Και εγώ ακριβώς τις ίδιες υποχωρήσεις έκανα σε μπιχλιμπίδια όπως τα λες για να έχω ακριβώς αυτά που θεωρούσα σημαντικότερα.
Όσο για το δεύτερο σκέλος, αρκετές εταιρίες δυστυχώς βάζουν πλέον ημιάκαμπτους στις πιο φθηνές εκδόσεις των μοντέλων τους. Μία από αυτές είναι και η Seat που έφερες ως παράδειγμα. Τα Leon με 130 άλογα απ' όσο ξέρω είναι με ημιάκαμπτο. Επίσης το καινούριο Mazda 3 και η A Class.
-
Αυτό σου λέω. Στις φθηνότερες εκδόσεις βάζουν τον άξονα. Όπως πλέον και η Ford. Στα 1000 mild hybrid άξονα, στο 1.5 182 multi link.
Μακάρι να είχαν όλα πολλαπλούς!
-
Οκ κατανοητό , τουλάχιστον ξέρουμε αυτή την στιγμή ποιο focus έχει ανεξάρτητη, εκτός από τα station , γιατί απ΄ότι βλέπω και τα vignale δεν υπάρχουν πλεόν στην σελίδα της ford? To ST ας πούμε έχει ή αποφάσισαν να την κόψουν και από αυτό μέσα στον μήνα??
-
Στα st φυσικά και υπάρχει κανονικά. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση τους πέρα από αυτά υπάρχει και στο st line x με τα 182 και σε όλα τα station wagon. Απ' όσο ξέρω όλα τα υπόλοιπα, προς το παρόν τουλάχιστον είναι με ημιακαμπτο.
Μακάρι το κράξιμο που τρώνε να πιάσει τόπο και να φέρουν κι άλλα στο μέλλον. Για ένα διάστημα αρκετών μηνών δεν είχε πολλαπλούς καμία ST Line... Ευτυχώς το άλλαξαν έστω και με το ακριβό τους.
-
Μόλις παρέλαβα το νέο μου focus (business, 1,000cc).
Μια ερώτηση προς τους κατόχους: Μου συνέστησε ο πωλητής περίοδο 'στρωσίματος' 1.500 χλμ, (όπως αναφέρεται και στο manual και έχει αναφερθεί σε παλαιότερο post), κατά τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνάω τις 2.000- 2500 στροφές.
Δεν είναι πολύ λίγες; Δικός μου μηχανικός, μου είπε ότι αυτό είναι λάθος. Θα πρέπει, λέει, τώρα στην αρχή να το γκαζώνω γερά. Ποια η άποψη / εμπειρία σας;
Επίσης δεν ξέρω αν έχετε τοποθετήσει μεμβράνη/γυαλί προστασίας στην οθόνη, εγώ τη θεώρησα χρήσιμη και έβαλα αυτή:
Πολύ καλή εφαρμογή, δεν ξεχωρίζει από την οθόνη και δεν επηρεάζει την απόκριση...
-
Πρέπει να πούμε ότι ακόμη και αν υπάρχει ο καλύτερος τύπος διάταξης με διπλά ψαλίδια δεν σημαίνει ότι θα έχουμε καλύτερο κράτημα.
Η σχεδίαση της ανάρτησης είναι το παν και ακόμη σημαντικότερο είναι να βρίσκεται σε ένα καλά δομημένο άκαμπτο πλαίσιο. Στο τελευταίο κρίνεται και η επιτυχία του πρώτου focus στα χέρια του αξέχαστου Colin mcrae και λιγότερο στην πολυδιαφημισμένη πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Έτσι για την αποκατάσταση της πραγματικής διάστασης του θέματος ανάρτηση. Πάνω από όλα το πλαίσιο.
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο !!!!
Πράγματι ημιάκαμπτο βάζουν αρκετοί πλέον (πχ mercedes) που δεν το περίμενες. Αλλά οι πολλαπλοί δεν είναι πανάκεια.
Το προηγούμενο focus είχε πολλαπλούς εκεί που τώρα βάζει ημιάκαμπτο ?? Ήταν καλύτερο στην οδηγική του συμπεριφορά ??
Επίσης η ΚΙΑ βάζει και αυτή πολλαπλούς στο Ceed. Είναι καλύτερο πχ το 1.4 Gtline απο το αντίστοιχο Stline που έρχεται με ημιάκαμπτο ?
Η Seat στο Leon αναφέρει ότι πολλαπλούς έχουν τα μοντέλα πάνω απο 150 (αλήθεια τα 150άρια , απλό και mhev φοράνε πολλαπλούς ??)
Να δεχτώ ότι υπάρχει θέμα για την τιμολογιακή πολιτική στο θέμα αλλά και για τις αλλαγές που δεν ανακοινώνει.
-
Μόλις παρέλαβα το νέο μου focus (business, 1,000cc).
Μια ερώτηση προς τους κατόχους: Μου συνέστησε ο πωλητής περίοδο 'στρωσίματος' 1.500 χλμ, (όπως αναφέρεται και στο manual και έχει αναφερθεί σε παλαιότερο post), κατά τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνάω τις 2.000- 2500 στροφές.
Δεν είναι πολύ λίγες; Δικός μου μηχανικός, μου είπε ότι αυτό είναι λάθος. Θα πρέπει, λέει, τώρα στην αρχή να το γκαζώνω γερά. Ποια η άποψη / εμπειρία σας;
Καλοτάξιδο!
Κι εμένα μου φαίνονται πολύ λίγες αυτές οι στροφές. Αυτό που λέει ο 'μηχανικός' πάντως ειναι τελείως λάθος και αντίθετο με αυτό που λέει το manual, το οποίο λέει απλά το λογικό:
'Μην οδηγείτε πολύ γρήγορα κατά τα πρώτα 1.500 km. Να οδηγείτε αλλάζοντας συχνά την ταχύτητα κίνησης του οχήματος και να ανεβάζετε νωρίς ταχύτητες. Μην καταπονείτε τον κινητήρα.'Οπότε απλά για 1500 χλμ τουλάχιστον να οδηγείς σαν άνθρωπος, εγώ αυτό καταλαβαίνω και αυτό έκανα στο δικό μου. Ούτε να ζορίζεις τον κινητήρα γκαζώνοντας με μεγάλη ταχύτητα στο κιβώτιο και λίγες στροφές, ούτε να φτάνεις στον κόφτη. Δεν νομιζω ότι είχα ξεπεράσει τις 3500 στροφές στο στρώσιμο. Δεν χρειάζεται κιόλας αφού με αυτή την ταχύτητα είσαι περίπου στα 140-150χαω με 6η.
Ενδιαφέρον αυτό με την προστασία οθόνης, καλά έκανες. Πάντως εγώ δεν έχω βάλει και γενικά δεν γυαλίζει στον ήλιο, ούτε έχω δει γρατζουνιές μεχρι τώρα.
-
Νομίζω ότι τα Leon με 150 ίππους φοράνε ημιάκαμπτο.
-
Να επισημάνω ότι δεν τίθεται θέμα κρατήματος , το οποίο πιστεύω ότι στο focus είναι αξεπέραστο, και σίγουρα στην καθημερινή μετακίνηση ελάχιστοι μπορούν να βρουν τα όρια του αυτοκινήτου είτε με ημιάκαμπτο είτε με πολλαπλών συνδέσμων . Το θέμα είναι η ποιότητα κύλισης και το πόσο ξερό νιώθεις το αυτοκίνητο στις εγκάρσιες ανωμαλίες και σίγουρα η 'κοροϊδία' της FORD που δεν ενημέρωσε για την αλλαγή (αλήθεια έχει βρει κανείς μια ανακοίνωση ή ένα δελτίο τύπου για την αλλαγή στις προδιαγραφές?) τουλάχιστον εμάς που είχαμε παραγγείλει πριν την αλλαγή και παραλάβαμε μετά.
-
και σίγουρα η 'κοροϊδία' της FORD που δεν ενημέρωσε για την αλλαγή (αλήθεια έχει βρει κανείς μια ανακοίνωση ή ένα δελτίο τύπου για την αλλαγή στις προδιαγραφές?) τουλάχιστον εμάς που είχαμε παραγγείλει πριν την αλλαγή και παραλάβαμε μετά.
Δυστυχώς καμία εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει για τίποτα, το αναφέρουν παντού για να είναι καλυμμένοι νομικά. Έχουν δικαίωμα να αλλάξουν τις προδιαγραφές οποτεδήποτε, χωρίς καμία ενημέρωση και όσο και εαν δεν είναι σωστό ηθικά είναι απόλυτα καλυμμένοι νομικά.
Λογικά οι έμποροι θα πρέπει να είχαν λάβει εγκύκλιο (ή κάποιο ενημερωτικό δέλτιο) απο την FMH με τις επικείμενες αλλαγές, εκτός εαν η αλλαγή έγινε από το εργοστάσιο χωρίς να ενημερώσει κανένα (γίνεται εννίοτε και αυτό!).
-
Είχα postarei το παρακάτω σε άλλο νήμα offtopic για να απαντήσω σε άλλο offtopic το βάζω και εδώ για 'παρηγοριά στον άρρωστο'
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/pollaploi-syndesmoi-vs-imiakamptoy-oli-i-alitheia
Φυσικά και εγώ αν είχα παραγγείλει το αμάξι με πολλαπλούς και ερχόταν με ημιάκαμπτο θα με ενοχλούσε και θα έλεγα τα ίδια με τον nikmak.
Διάβασα και αυτό για τους δίσκους που λέει ο dimitriscsd και μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά. Θα πάω να ψάξω εξωνυχιστικά το fiesta μου σύντομα!
Γενικά η Ford κάνει κάποιες τσαπατσουλιές. Στο Fiesta μου πχ παντού έβλεπα σε reviews όταν ανάβει η οθόνη του infotainment να γράφει 'Ford Performance' ένα ιδιαίτερο logo. Στο δικό μου βγάζει το 'απλό' μπλε oval της Ford και όταν το έψαξα δεν έβγαλα άκρη..
-
Το Ford Performance το βγάζει στο ST. Στα υπόλοιπα με μόντα του Forscan.
Αυτό με τους δίσκους παρατηρήθηκε συγκεκριμένα σε Focus MK4. Καλό είναι να τσεκάρουν οι κάτοχοι να ξέρουν τι παίζει και με το δικό τους.
-
Το Ford Performance το βγάζει στο ST. Στα υπόλοιπα με μόντα του Forscan.
Αυτό με τους δίσκους παρατηρήθηκε συγκεκριμένα σε Focus MK4. Καλό είναι να τσεκάρουν οι κάτοχοι να ξέρουν τι παίζει και με το δικό τους.
Fiesta ST2 έχω και στο δικό μου δεν το βγάζει... μου είχε κάνει κι εμένα εντύπωση. Αν ασχολείσαι με Forscan να βρεθούμε να μου το 'φτιάξεις'
-
Οκ κατανοητό , τουλάχιστον ξέρουμε αυτή την στιγμή ποιο focus έχει ανεξάρτητη, εκτός από τα station , γιατί απ΄ότι βλέπω και τα vignale δεν υπάρχουν πλεόν στην σελίδα της ford? To ST ας πούμε έχει ή αποφάσισαν να την κόψουν και από αυτό μέσα στον μήνα??
Σόρρυ δλδ με το μπαχαλο που διαβάζεις εδώ μέσα σχετικά με την ανάρτηση πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να ξέρει υπεύθυνα; Ότι και να ακούσεις ο μόνος τρόπος να μάθεις τι έχει είναι να το αγοράσεις και να το σηκώσεις να δεις!
-
Ο κατάλογος με τις τελευταίες αλλαγές έχει ποσταριστεί μερικές σελίδες πριν. Τον ανοίγεις και τον διαβάζεις.
Mastora λίγο που έψαξα τώρα λένε πως σε μία από τις τελευταίες εκδόσεις του Sync (3.4) το έβγαλαν και από το ST. Μάλλον κατά λάθος. Λογικά θα επιστρέψει σε επόμενη έκδοση.
-
Πάρτε ρε station wagon να χετε σπορ ανάρτηση !!1!1!!
Ford Focus MK4