-
Από σημερινή βόλτα στο Ναύπλιο.
Πολύ ωραίο είναι και το sailing, όταν θέλεις να πας χαλαρά απλά βάζεις το eco, το αμάξι σβήνει μόλις αφήσεις το γκάζι και ρολάρει με νεκρά.
-
@fanis75 said in Hyundai i30 2017:
Μια χαρά χωράνε 3 άτομα σε hatch (οταν το παιδί είναι χωρίς καρότσι κλπ.), μην τρελλαθούμε!! Στην Κορόλα είμαστε υπερ-άνετα και ακόμα και στην ΜιΤο χωράγαμε για διακοπές 15 μέρες.
Συγνώμη, αλλά χωρουσαμε μια χαρά με τον γιο μου σε clio του 96, και ήταν το μόνο που έπαιρνε το καρότσι διπλωμένο στο οριζόντια παρακαλώ συν μπαγκαζια και πράγματα...
-
Προς τον φίλο @argosxolos που με ρώτησε.
Έχω το αυτοκίνητο στην κατοχή μου 2 μήνες και έχω γράψει 1.500χλμ.Αγοράστηκε κυρίως για βόλτες και ταξίδια οπότε η κατανάλωση δε με απασχολούσε ιδιαίτερα. Βέβαια εξεπλάγην θετικά γιατί την περίμενα στα 8άρια και είμαι στα 6άρια.
Τον Απρίλιο που αποφάσισα να το ψάξω περισσότερο ήταν συνυποψήφιο με 308 diesel και astra diesel το οποίο το περίμενα καθώς δεν είχε έρθει ακόμα. Τα υποψήφια ήταν μόνο αυτά τα 3 γιατί μου άρεσαν και παράλληλα δεν είχαν ξεφύγει σε τιμή. Βέβαια η τιμή του astra όταν ανακοινώθηκε αργότερα ήταν για γέλια, οπότε δε το είδα ποτέ. Οδήγησα το 308 diesel έκδοση allure στα Χανιά. Όσο μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από ένα αυτοκίνητο που οδηγείς για 20 λεπτά, υπερέχει σίγουρα του i30 σε σχεδίαση καμπίνας, υλικά, ηχομόνωση. Στο i30 επειδή είναι και N line αυτό που έχω, λόγω ζαντών (18άρες) περνάει θόρυβος μέσα, όχι τίποτα τραγικό απλά δε σε απομονώνει από το περιβάλλον όπως το 308. Τίποτα πάντως δεν τρίζει και όλα φαίνονται καλά βιδωμένα, η κονσόλα δε κουνιέται ούτε κατά διάνοια. Πάτημα έχει πολύ καλό, τιμόνι επίσης και στρίβει πολύ καλά λόγω πολλαπλών πίσω. Δεν έχω παρατηρήσει φαινόμενα αναπήδησης του πίσω μέρους όπως στο scala που είχα.
Το 308 το απέρριψα μετά λόγω υπέρογκων αυξήσεων και δεν ασχολήθηκα άλλο. Έτσι η επιλογή μου έγινε πολύ πολύ εύκολη.Άλλα αυτοκίνητα δεν οδήγησα να σου πω την αλήθεια λόγω τιμών ή χρόνου αναμονής, αν δεν ήταν έτσι η κατάσταση σίγουρα θα το έψαχνα παραπάνω. Επομένως η μικρή εμπειρία που έχω σε καινούρια είναι το scala 1.0 που είχα, το karoq 1.5 tsi του γαμπρού μου και το 308 που έκανα td. Θεωρώ το i30 πιο ολοκληρωμένο από όλα κυρίως για τη χρήση που το προορίζω.
Έχω κι εγώ 2 παιδιά, 8 και 6 ετών. Μας χωράει άνετα καθώς δεν είμαστε ψηλοί. Εγώ στο 1.76 η γυναίκα στο 1.69 μένει πίσω μας χώρος για να παίξουν μπάλα τα πιτσιρίκια. Αρνητική έκπληξη το πορτπαγκάζ, στα 357 λίτρα. Λόγω μπαταρίας υβριδικού δε κατεβαίνει παρακάτω ο πάτος του χώρου αποσκευών όπως στα non hybrid τα οποία έχουν 395 λίτρα. Τα χριστούγεννα που το φόρτωσα μας χώρεσε πάντως, έβγαλα όμως εταζέρα. Αν δεν έχεις καρότσια και λοιπά συμπράγκαλα σίγουρα σε χωράει. Δε νομίζω να χρειαστώ μπαγκαζιέρα και ούτε θα έβαζα σε αυτό το αμάξι. Ο χώρος αποσκευών είναι μακρύς και το τζάμι όχι πολύ επικλινές οπότε αν βγάλεις την εταζέρα αυξάνεται πολύ η χωρητικότητα, σίγουρα τα 467λ του scala θα μου λείψουν όμως. Δε γέμιζε ποτέ και είναι το μόνο που αναπολώ από αυτό το αμάξι.
Τα φώτα του είναι led μπρος πίσω. Είναι πολύ δυνατά καθώς έχει συνολικά 7 λάμπες σε κάθε φανάρι. 3 για μεσαία σκάλα, 3 για μεγάλη και 1 για τα φώτα στροφής. Βέβαια κοντά στο αμάξι κάνουν κάτι σκιές αλλά βλέπεις πολύ καλά, πιο δυνατά από του scala.
Φρένα δυνατά, δεν έχω κάνει δυνατό φρενάρισμα ακόμα.
Τα συστήματα ασφαλείας επίσης δε μου έχουν χρειαστεί. Εκνευριστικό το lane assist το απενεργοποιώ σχεδόν πάντα ευτυχώς έχει κουμπάκι στο τιμόνι. Ευχάριστη έκπληξη το start stop, λειτουργία βελούδο, δε καταλαβαίνεις τίποτα, γενικά ο κινητήρας δεν έχει κραδασμούς. Πλάκα έχει και το sailing που κάνει στο eco.
To xceed δε το είδα επειδή δεν ήθελα suv - crossover, θα κοιτούσα σίγουρα το ceed αν το έφερνε.
Τέλος ο κινητήρας πραγματικά το απογειώνει, έχει πολύ δύναμη στο sport, σε μίνι πατηματάκια που κάνω όταν βγαίνω εθνική για τη δουλειά μου ανταγωνιστικά μοντέλα των 130 - 140 ίππων τα περνάς από πάνω. Λογικό θα πει κάποιος, δεν έχω πετύχει ποτέ κανά golf 150αρι.
Επίσης ταξιδεύει πολύ άνετα, σταθερά και ευθύβολα, αεροδυναμικοί θόρυβοι δεν υπάρχουν, ακούς μόνο τα λάστιχα.
Αν θέλεις κάτι άλλο με ρωτάς.
-
Να σε ρωτήσω εγώ μιας και περιμένω ένα λευκό πέρλα 1.0Τ distinctive. Στα VAG η θερμοκρασία νερού ανεβαίνει σταδιακά και μένει στους 90°C. Στο i30 ανεβοκατεβαίνει? Αυτό που με χαλάει είναι αυτά τα συστήματα του διαβόλου που πρέπει να τα απενργοποιώ κάθε φορά που θα οδηγώ. Το lane assist και το start & stop.
-
Σε όλα τα αυτοκίνητα ανεβοκατεβαίνει άσχετα αν τα οργανάκια δείχνουν συνέχεια 90.
Στο i30 το οργανάκι δείχνει 90 ή λίγο παρακάτω σταθερά.
Το lane assist είναι όντως εκνευριστικό όπως σου τραβάει το τιμόνι, το start stop πραγματικά δε το καταλαβαίνεις, δε το απενεργοποιώ ποτέ. Βέβαια εσύ νομίζω παράγγειλες το non hybrid οπότε δε ξέρω πως λειτουργεί. -
@georgemit said in Hyundai i30 2017:
Σε όλα τα αυτοκίνητα ανεβοκατεβαίνει άσχετα αν τα οργανάκια δείχνουν συνέχεια 90.
Στο i30 το οργανάκι δείχνει 90 ή λίγο παρακάτω σταθερά.
Το lane assist είναι όντως εκνευριστικό όπως σου τραβάει το τιμόνι, το start stop πραγματικά δε το καταλαβαίνεις, δε το απενεργοποιώ ποτέ. Βέβαια εσύ νομίζω παράγγειλες το non hybrid οπότε δε ξέρω πως λειτουργεί.Ξέρω ότι ανεβοκατεβαίνει. Το όργανο εννοώ αν μένει κολλημένο στους 90 όπως στα vag?
Επίσης δουλεύει καλά το android auto? Καταπίνει μπαταρία κινητού? Εχει διακοπές στην λειτουργία του λόγω ασύρματου?Δεν ήθελα με τίποτα hybrid. Είμαι εναντίον όσο δεν πάει.
-
Όπως σου είπα είναι λίγο κάτω από τους 90, 85 ίσως και μόλις βρεις κίνηση πάει 90 καρφί, παραπάνω δεν έχω δει.
Κινητό έχω συνδεσει μόνο με καλώδιο οπότε δε γνωρίζω να σου απαντήσω.
Εγώ από την άλλη δε θα αγόραζα ποτέ βενζίνη χωρίς ίχνος υβριδικότητας, γι αυτό δεν είδα ποτέ και το 308 βενζίνη. Diesel ίσως.
Μπορεί να είναι και ψυχολογικό, τα καθαρά βενζινοκίνητα τα θεωρώ εκτός εποχής. -
@georgemit said in Hyundai i30 2017:
Εγώ από την άλλη δε θα αγόραζα ποτέ βενζίνη χωρίς ίχνος υβριδικότητας, γι αυτό δεν είδα ποτέ και το 308 βενζίνη. Diesel ίσως.
Μπορεί να είναι και ψυχολογικό, τα καθαρά βενζινοκίνητα τα θεωρώ εκτός εποχής.Εντάξει δεν παίρνω και κανα λαίμαργο μοτέρ. 1000αρι 3cyl turbo που καίει 5 με 5,5 λίτρα και αν ....εδώ στα χέρια μου μέσα στην πόλη (όχι σε κίνηση) το 1.8 tsi που έχω τώρα καίει 7,5λ. Αν ήθελα hybrid θα έπαιρνα το αυθεντικό της Toyota. Τα mild-hybrid για μένα προσθέτουν ένα έξτρα κόστος στην αγορά, στην συντήρηση λόγω μπαταρίας και μία έξτρα πολυπλοκότητα για μισό άντε 1 λίτρο διαφορά. Χώρια που όπως προείπες σου τρώει και πολύτιμο χώρο αποσκευών. Προσωπικά δεν είμαι υπέρ αυτής της φάσης.
Σε ευχαριστώ πάντως!
-
Να είσαι καλά, σίγουρα ο καθένας διαθέτει τα χρήματά του όπως νομίζει καλύτερα.
5 με 5,5 λίτρα νομίζω ότι είναι αισιόδοξα νούμερα πάντως, ανάλογα και που κινείσαι. -
Σε ευχαριστώ πολύ για το report νομίζω ήσουν κατατοπιστικοτατος
Κρατάω το γεγονός στο td που έκανα κι εγώ ότι ανεβάζει εύκολα γκάζι αν και δεν είδα ιδιαίτερη διάφορα από το normal και στο sport (δεν ξέρω αν ήταν ιδέα μου)Από όλα όσα είπες μου άφησε ίδιες εντυπώσεις το αυτοκίνητο με την υποσημείωση ότι το τιμόνι μου φάνηκε για το ύφος του ελαφρύ
Πορτ μπαγκαζ δεν το είδα ικανοποιητικό ούτε και δυσαρεστο.οι χώροι είναι πανομοιότυποι του 2008 ίσως κι ένα κλικ μεγαλύτεροι
Αυτά και θα δούμε -
H διαφορά στο sport είναι τεράστια, το αμάξι μου δίνει την εντύπωση ότι στο eco βγάζει 90 - 100 άλογα, στο normal 120 και στο sport 160.
Τι άλλο κοιτάζεις; -
Το focus
Δεν θέλω να κάνω κουβέντα συγκρίνοντας ποιο είναι πιο vfm, νομίζω είναι ξεκάθαρο
Οδηγικά είναι ένα σκαλί πιο πάνω όμως στα μάτια μου -
Έκδοση, κινητήρας, τιμή;
-
Εγώ απλώς θα πω ότι από τους τρεις χιλιάρηδες τρικύλινδρους υπερτροφοδοτούμενους που έχω οδηγήσει σε αρκετά μεγάλες αποστάσεις (πάνω από 500 Km σε πάσης φύσεως διαδρομές), αυτός της Hyundai είναι σαφέστατα ο χειρότερος. Δείχνει σα να είναι παλαιότερος κινητήρας σε σχεδίαση και λειτουργία. Καλύτερος αυτός της Ford και μετά της VAG.
-
@harisma23 said in Hyundai i30 2017:
Εγώ απλώς θα πω ότι από τους τρεις χιλιάρηδες τρικύλινδρους υπερτροφοδοτούμενους που έχω οδηγήσει σε αρκετά μεγάλες αποστάσεις (πάνω από 500 Km σε πάσης φύσεως διαδρομές), αυτός της Hyundai είναι σαφέστατα ο χειρότερος. Δείχνει σα να είναι παλαιότερος κινητήρας σε σχεδίαση και λειτουργία. Καλύτερος αυτός της Ford και μετά της VAG.
Ας είναι ο πιο αξιόπιστος και δεν με νοιάζουν οι περγαμηνές των vag. Καμμένος από τα μοτέρ τους ούτε θέλω να τα βλέπω.
-
@elteo said in Hyundai i30 2017:
@harisma23 said in Hyundai i30 2017:
Ας είναι ο πιο αξιόπιστος και δεν με νοιάζουν οι περγαμηνές των vag. Καμμένος από τα μοτέρ τους ούτε θέλω να τα βλέπω.
Την αξιοπιστία δεν μπορώ να την ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι ο κινητήρας της Hyundai έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αποδειχτεί πιο αξιόπιστος. Αυτό που μπορώ να κρίνω, πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι ότι είναι ο πιο τραχύς σε λειτουργία, με μεγάλη διαφορά και ο πιο "άδειος" χαμηλά. Και στα δύο αυτά χαρακτηριστικά, ο χιλιάρης της Ford είναι ο καλύτερος με δεύτερο αυτόν της VAG.
-
1.000€ αυξηση σε ολα τα i30.
Απο 25.490 το Νline 160 manual.
Ηδη απο τον Αύγουστο εχει παρει 1.700€. -
Εκδρομούλα σήμερα από Βραχάτι - Λυγουριό - Ναύπλιο - Λυγουριό - Βραχάτι.
Προτίμησα τον δρόμο της Επιδαύρου.
Πραγματικά απόλαυσα τη διαδρομή και το αυτοκίνητο.
Με ικανοποιεί 100% για τη χρήση που το θέλω.
Προσπερνάς με την ιδέα και κινείσαι γρήγορα και οικονομικά.
Το αμάξι στιβαρό και δεν ακούγεται υποψία τριγμού.
Ίσως να ήθελα λίγο καλύτερη μόνωση κατά την κίνηση στην Ε.Ο, ακούγεται ο θόρυβος από τα λάστιχα.
Η κατανάλωση πραγματική έκπληξη...
Στο sport σε όλη τη διαδρομή προς Επίδαυρο, με αρκετές προσπεράσεις και στο eco μόνο στο κομμάτι της παλιάς εθνικής από Αρχαία μέχρι Βραχάτι. -
- πολύ ωραίο χρώμα...
Από τις πιο σοβαρές και ολοκληρωμένες προτάσεις στα c hatch. Αν δεν είχε ακριβύνει τόσο τελευταία θα ήταν το απόλυτο vfm οικογενειακό.
- πολύ ωραίο χρώμα...
-
Ωραία διαδρομή έκανες. Όμορφο και το Hyundai.. μερικά χρόνια πρίν δε θα το πίστευα ότι θα μου άρεσε κορεάτικο
Hyundai i30 2017