-
Νομίζω υπερβαλεις λιγάκι, δεν ειναι δα και επικίνδυνη η προσπεραση. Ισως η αίσθηση που σου δινει ο ηχος σε αποτρεπουν!
-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Νομίζω υπερβαλεις λιγάκι, δεν ειναι δα και επικίνδυνη η προσπεραση. Ισως η αίσθηση που σου δινει ο ηχος σε αποτρεπουν!η αίσθηση είναι περίεργη δεν μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε αλλά θέλει χρονι και άλλο τρόπο οδηγησης αλλά γενικά σε όποιον αρέσει εξωτερικα και εσωτερικά είναι καλο αμάξι .Εμενα εξωτερικα μου αρέσει σε πολλους ομως σεν αρέσει εσωτερικά δεν ξέρω είμαι και τόσα χρονια σε Audi δεν μου δίνει κάτι σε premium δηλαδή με τα ίδια λεφτά παίρνεις το a3 με s tronic και εξωτερικα αρέσει σχεδόν σε όλους και εσωτερικά βγάζει πολύ premium .Με το Chr πρέπει να τα δώσω cash τα λεφτά με το Audi έχει και άτοκο και αν θέλω s tronic με παίρνει με το άτοκο διακανονισμό .Απο την άλλη έχω a3 και έχω την αίσθηση πέρα της κατανάλωσης ότι παίρνω το ίδιο αμάξι από την άλλη το Chr είναι κάτι το διαφορετικό
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Θα σε διορθώσω φίλε μου (με το συμπάθιο κιόλας) .
Η πρόταση σου -κατά τη γνώμη μου- θα ήταν πιο σωστή ως εξής:
'CVT είναι ο τύπος του κιβωτίου (Continuous Variable Transmission), όχι μοντέλο αυτοκινήτου. Έτσι λειτουργούν. Είναι απαίσια.'Δεν θα διαφωνήσω. Απλά μέσα στην πόλη, με ταχύτητες 0-50, ίσως είναι υποφερτά.
Βρε παιδια σε χαμηλή ταχύτητα οκ μια χαρά πήγαινε μόλις βγήκα σε κεντρικό και πήγα να το πατήσω μου θύμισε ένα polo που είδα πάθει δίσκο πλατό είναι λογικό αυτό
Ναι βρε παλικάρι μου, αυτό λέμε. Έτσι λειτουργούν αυτά τα κιβώτια. Κρατάνε τον κινητήρα σε συγκεκριμένες ΣΑΛ (Στροφές Ανά Λεπτό) και απλά μακραίνουν το βήμα (την σχέση) όταν επιταχύνουν. Μερικά καινούρια CVT έχουν και σκαλοπάτια, που προσομοιάζουν με τα κανονικά αυτόματα κιβώτια, αλλά είναι τεχνητό αυτό, δεν έχουν γρανάζια όπως τα άλλα κιβώτια.
Ψάξε λίγο στο internet την αρχή λειτουργίας των CVT και θα καταλάβεις τι σου λέμε.
-
Το Chr πρέπει μέσα στη πόλη δύσκολα να βλέπεις πάνω από 5lit κατανάλωση
-
Έχοντας οδηγήσει Prius και υβριδικό Auris σε όλων των ειδών τις διαδρομές, έχω να πω ότι βλέπω cvt και ...αλλάζω πεζοδρόμιο. Σε οτιδήποτε πέραν τελείως χαλαρής μετακίνησης ήταν απαίσιο και χαλούσε όλη την εικόνα του αυτοκινήτου. Επίσης σε βουνίσια διαδρομή μου ήταν πολύ δύσκολο να ελέγξω την ακριβή ταχύτητα του αυτοκίνητου με το φρένο του κινητήρα, οπότε με ανάγκαζε να χρησιμοποιώ τα φρένα πολύ πιο συχνά από ότι θα μου άρεσε. Αν θυμάμαι καλά είχε ένα κουμπάκι B(rake) που αύξανε το φρενάρισμα από τον κινητήρα, αλλά και πάλι κάτι μου έλειπε.
Έχω την υποψία ότι το cvt λοιπόν ταιριάζει μόνο σε οδήγηση τελείως αγχολυτικού στυλ μακρυά από ανηφοροκατηφόρες με στροφές. Ίσως με ένα μεγαλύτερο κινητήρα (όπως στα μεγάλα Λέξους) να έδενε καλύτερα. Για τα δικά μου γούστα πάντα.
-
Το A3 που κοιτάς είναι το χιλιαρι;
Δες και το 1.2 turbo CHR , φθηνότερο από το hybrid , λογικά θα έχει καλύτερο εξοπλισμό από το Α3, θα του βάλεις και ένα δύο πραγματακια έξτρα (διχρωμία , 18αρες που στο hybrid θα ξέφευγε στην τιμή) , δεν νομίζω να καταναλώνει παραπάνω από το Audi και λογικά θα έχει παρόμοιες επιδόσεις.Εγώ θα επέμενα με το CHR γιατί είναι πραγματικά διαφορετικό αυτοκίνητο , το νεο A3 δεν θα σου φανεί μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με το δικό σου.
(Ένα λευκό περλα με μαύρη οροφη με τις 18αρες που είδα πριν λίγες μέρες μου επεσε το σαγόνι)
Τώρα βλέπω στο Site της Toyota πως υπάρχει και προωθητικό 1000 ευρώ για ετοιμοπαραδοτο μάλλον στο πλαίσιο της ανανέωσης που αναφέρθηκε σε κάποια ποστ παραπάνω και επίσης βλέπω πως οι 18αρες έχουν ... 1245 ευρώ που είναι μεγάλο ποσό τελικά.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Το A3 που κοιτάς είναι το χιλιαρι;
Δες και το 1.2 turbo CHR , φθηνότερο από το hybrid , λογικά θα έχει καλύτερο εξοπλισμό από το Α3, θα του βάλεις και ένα δύο πραγματακια έξτρα (διχρωμία , 18αρες που στο hybrid θα ξέφευγε στην τιμή) , δεν νομίζω να καταναλώνει παραπάνω από το Audi και λογικά θα έχει παρόμοιες επιδόσεις.Εγώ θα επέμενα με το CHR γιατί είναι πραγματικά διαφορετικό αυτοκίνητο , το νεο A3 δεν θα σου φανεί μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με το δικό σου.
(Ένα λευκό περλα με μαύρη οροφη με τις 18αρες που είδα πριν λίγες μέρες μου επεσε το σαγόνι)
Τώρα βλέπω στο Site της Toyota πως υπάρχει και προωθητικό 1000 ευρώ για ετοιμοπαραδοτο μάλλον στο πλαίσιο της ανανέωσης που αναφέρθηκε σε κάποια ποστ παραπάνω και επίσης βλέπω πως οι 18αρες έχουν ... 1245 ευρώ που είναι μεγάλο ποσό τελικά.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
απο θέμα κατανάλωσης 5,5 δίνουν το a3 Αρα πραγματικά 6,5 με 7.Το Chr 7,4 Αρα 8-9 μιλάμε για κατανάλωση σχεδόν με αυτό που έχω .Αρα δεν είναι οικονομικό και πληρώνει αρκετά τέλη πάνω από 136 co2 έχει.Τωρα από θέμα αγοράς η έκδοση που θέλω η cult με 18 ζάντες διχρωμία γκρι μαύρο βγαίνει 2000e φτηνότερα από το υβριδικό .Οι εκδόσεις που λες είναι αυτές που κοιτάζω στο δρόμο και δεν μου αρέσουν μόνο η cult μου αρέσει .Οσο αφορά την αναβάθμιση μρ καινούργια παραγγελία και παράδοση σε ένα μήνα δεν μου είπε ότι αλλάζει κάτω .Το 1000e προσφορά γίνεται γιατί δεν πουλάει υβριδικό παίρνουν όλοι .
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Έχοντας οδηγήσει Prius και υβριδικό Auris σε όλων των ειδών τις διαδρομές, έχω να πω ότι βλέπω cvt και ...αλλάζω πεζοδρόμιο. Σε οτιδήποτε πέραν τελείως χαλαρής μετακίνησης ήταν απαίσιο και χαλούσε όλη την εικόνα του αυτοκινήτου. Επίσης σε βουνίσια διαδρομή μου ήταν πολύ δύσκολο να ελέγξω την ακριβή ταχύτητα του αυτοκίνητου με το φρένο του κινητήρα, οπότε με ανάγκαζε να χρησιμοποιώ τα φρένα πολύ πιο συχνά από ότι θα μου άρεσε. Αν θυμάμαι καλά είχε ένα κουμπάκι B(rake) που αύξανε το φρενάρισμα από τον κινητήρα, αλλά και πάλι κάτι μου έλειπε.Έχω την υποψία ότι το cvt λοιπόν ταιριάζει μόνο σε οδήγηση τελείως αγχολυτικού στυλ μακρυά από ανηφοροκατηφόρες με στροφές. Ίσως με ένα μεγαλύτερο κινητήρα (όπως στα μεγάλα Λέξους) να έδενε καλύτερα. Για τα δικά μου γούστα πάντα.
εγω το οδήγησα και σκέφτομαι να κάνω και άλλο test ,αυτή τη φορά με την εφαρμογή της toyota να δω ποσό καιω με το δικό μου πόδι .Αυτο που καταλαβα είναι οτι θέλει άλλο στυλ οδήγησης για μετακίνηση μέσα στη πόλη όπως εγώ με ταχύτητες 50-70 νομίζω ότι είναι η καλητερη επιλογή.Mόνο 1000αρι aygo -108 και αυτόματα μπορεί να συγκριθεί .Αν καποιος το θέλει μέσα στη πόλη δεν κοιτάζει ούτε diesel ούτε suv γιατί απλά δεν κάνουν .Ιδιαιτερα τα diesel μετά από καιρό θα έχουν θέμα και δεν μιλάω για κατάργηση αλλά από κόστος φθορών κσι δεν το λέω εγώ αλλά μηχανικοί που ξέρω που με απέτρεψαν για αγορά diesel .Μεσα στη πόλη το είδα παρα πολύ ξεκούραστο στρίβει για πλάκα σταθερό σαν παιχνίδι για μικρά παιδια .Η έκδοση cult γαι τον εξοπλισμό που έχει του χωρους και την εγγύηση είναι ότι καλητερο.Το να το δώσεις επειδή κάπου σε χάλασε με την εγγύηση που έχει είναι μεγάλο ατού Κοστος service πολύ καλο .Το αυτοκίνητο αυτό είναι ότι πρέπει για μένα που ξεκινώ από Γλυφάδα και πάω Πειραιά κάθε μερα στην επιστροφή περνάω και από βουλα να πάρω τη γυναίκα .Εγω καθημερινά για αυτές τις διαδρομές έχω μέση ταχύτητα 50/60 Αρα θα έχω οικονομία .Τα τελη είναι πολύ φτηνά ότι και να κάνουν οι εκπομπές co2 είναι πολύ χαμηλές για το συγκεκριμένο .Τωρα κλειστοφοβικό πίσω ναι είναι έβαλα το καθήσμα και το παιδί μέσα ναι εβλεπε εξω κανονικά .Premium σε σχέση με το a3 μέσα δεν είναι αλλά είναι άλλο πράγμα .Ο καθένας διαλέγει και παίρνει εμένα πχ με χαλάει για 12 ετών αυτοκίνητο να πληρώνω 280 τέλη και 200e καύσιμο το μήνα .Δυο επιλογές έχω η a3 1.0 tfsi η υβριδικό . Με χαλάει όμως να μπαίνω πσλυ σε a3 θα έχω την αίσθηση ότι μπήκα στο ίδιο αμάξι γιατί το σουλούπι των Audi A3 είναι το ίδιο πάνω κάτω εδώ κ χρονια κσι από οφι διαβάζω σε μερικούς μήνες αλλάζει το μοντέλο .Το chr φαίνεται ότι βγήκε από το μέλλον η έκδοση cult αν είχε άτοκο θα τι επαιρνα όχι αύριο αλλά χθες .Επισης τον κόσμο τον πανε προς υβριδικά ηλεκτρικά κσι χαμηλού κυβισμού
-
ils είχες επιλέξει το sport;
Φίλος που έκανε test drive το υβριδικό C-HR (εγώ γμτ δεν τα έχω καταφέρει ακόμα ) μου είπε ότι γενικά το υβριδικό του σύστημα δεν έχει σχέση με Yaris-Auris (είναι το ίδιο με του Prius) και έχει πολύ καλές επιταχύνσεις (λόγω του ηλεκτροκινητήρα).
Αλλά τα παραπάνω με επιλεγμένο το sport.
-
Όχι δεν έβαλα κανένα sport
-
Ο χρήστης Kitsaras.D έγραψε:
Φίλος που έκανε test drive το υβριδικό C-HR (εγώ γμτ δεν τα έχω καταφέρει ακόμα ) μου είπε ότι γενικά το υβριδικό του σύστημα δεν έχει σχέση με Yaris-Auris (είναι το ίδιο με του Prius) και έχει πολύ καλές επιταχύνσεις (λόγω του ηλεκτροκινητήρα).Όντως είναι πολύ καλύτερο από το Auris (to Prius δεν το έχω οδηγήσει) το υβριδικό σύστημα. Στο Auris το σιχάθηκα το υβριδικό, στο CHR μου άρεσε αρκετά, ειδικά στο sport πρόγραμμα (έχω γράψει αναλυτικά τις εντυπώσεις μου). Είναι πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο και ιδανικό για καθημερινή μετακίνηση εντός Αττικής.
-
Έχει προγραμμα sport σε όλες τις εκδόσεις ;
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Έχω την υποψία ότι το cvt λοιπόν ταιριάζει μόνο σε οδήγηση τελείως αγχολυτικού στυλ μακρυά από ανηφοροκατηφόρες με στροφές. Ίσως με ένα μεγαλύτερο κινητήρα (όπως στα μεγάλα Λέξους) να έδενε καλύτερα. Για τα δικά μου γούστα πάντα.Πωωωω.. θυμηθηκα διαδρομή σε βουνό με στροφιλικα και κινηση σε στενους δρόμους τωρα που το έιπες με Λεξους RX, όντως ίδιως στη καταβαση έλεγα θα μεινω απο φρενα μιας κατέβηκα 2000μέτρα σχεδον μόνο φρεναροντας!! Ο κινητηρας/μεταδοση ήταν σαν να ηταν νεκρά... Ελεγε αν μου αναψουν τα φρενα, μόνο το ποδοφρενο με 'σωζει' απλα μη καταλήξουμε σε κανα γκρέμι. Το είχα ξεχάσει αυτό...
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Έχω την υποψία ότι το cvt λοιπόν ταιριάζει μόνο σε οδήγηση τελείως αγχολυτικού στυλ μακρυά από ανηφοροκατηφόρες με στροφές. Ίσως με ένα μεγαλύτερο κινητήρα (όπως στα μεγάλα Λέξους) να έδενε καλύτερα. Για τα δικά μου γούστα πάντα.
Πωωωω.. θυμηθηκα διαδρομή σε βουνό με στροφιλικα και κινηση σε στενους δρόμους τωρα που το έιπες με Λεξους RX, όντως ίδιως στη καταβαση έλεγα θα μεινω απο φρενα μιας κατέβηκα 2000μέτρα σχεδον μόνο φρεναροντας!! Ο κινητηρας/μεταδοση ήταν σαν να ηταν νεκρά... Ελεγε αν μου αναψουν τα φρενα, μόνο το ποδοφρενο με 'σωζει' απλα μη καταλήξουμε σε κανα γκρέμι. Το είχα ξεχάσει αυτό...
Γι αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις η κατάβαση με έλξη κλπ χρησιμοποιώ το Brake στο RX μου και κάνει μια χαρά δουλειά ..
-
Οντως στη θεση b στο rx400 εχει καποιο φρεναρισμα ο κινητηρας.αλλα ειδικα σε δυσκολες συνθηκες αποτομες κατηφορες με χιονια κλπ που δε θες να σου φυγει καθολου αυτο το φρεναρισμα δεν ειναι καθολου αρκετο..
Πχ ανετα πιανει τα 80 χλω ταχυτητα που ειναι τεραστια και επικινδυνη για τετοιες καταβασεις και καθε φορα σιχτιριζω τα cvt...Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στα υβριδικά πάντως δεν έχεις πρόβλημα να πατάς φρενο πιο άνετα από ένα απλό αμαξι.
Πατώντας το φρένο, πρωτα φρενάρει ο ηλεκτροκινητήρας και μετά εμπλέκονται τα συμβατικά φρένα...
Γι αυτό και στα υβριδικά αλλάζεις τακάκια πιο αργά απο τα απλά....
Εχω κάνει στροφοδιαδρομή με ανέβα - κατέβα Πευκί Βόρειας Ευβοιας προς Χαλκίδα πολύ σβέλτα με το Yaris και δεν υπήρξε καμία καταπόνηση!
Μην κρίνετε αυτά τα αμάξια όπως τα συμβατικά !
Θέλουν χρόνο για να τα καταλάβετε και οδηγήσετε σωστά! -
Εύκολα είναι στην οδήγηση το μόνο θέμα είναι το cvt που σου δίνει την αίσθηση ότι πατινάρει
-
Έχει προγραμμα sport σε όλες τις εκδόσεις ;
Τον ξαναρώτησα τώρα.
Ναι όλες οι εκδόσεις έχουν. Πρέπει να το επιλέξεις γιατί αυτόματα επιλέγει μόνο του το normal.Ο πωλητής του είπε ότι από Μάιο θα υπάρχουν μικρές αλλαγές σε εξοπλισμό (ζάντες κλπ) και ότι καταργείται το μπλε εσωτερικό.
-
ils, αφού σε απασχολεί η οικονομία, γιατί δεν κοιτάς τα μοντέλα με φυσικό αέριο;
-
Τα οχήματα με αεριο δεν νου αρέσουν το δίκτυο πρατηρίων είναι μικρό έχω μάθει από γνωστούς για βλάβες ακόμα και σε εργοστασιακά
Toyota C-HR 2016