-
Σπύρο, τα προβλήματα αξιοπιστίας που έχουν οι σύγχρονοι κινητήρες δεν προκύπτουν από την αρχιτεκτονική τους και τον αριθμό των κυλίνδρων τους, αλλά από αστοχίες περιφερειακών συνήθως.
Στο παράδειγμα που ανέφερες με τον τρικύλινδρο Ecoboost, θα σου πω ότι η Ford έχει αντίστοιχο και μάλλον συχνότερο πρόβλημα με τον τετρακύλινδρο 1600άρη και το σύστημα ψύξης, για το οποίο έχει προχωρήσει και σε σχετική ανάκληση.
Καλό λοιπόν θα ήταν να σταματήσουμε με αυτή την καραμέλα για τα τρικύλινδρα, γιατί ο αριθμός των κυλίνδρων δεν παίζει ρόλο στην αξιοπιστία των σύγχρονων κινητήρων. Αυτή έχει φτάσει πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα και οι όποιες αστοχίες εντοπίζονται σε συντριπτικό ποσοστό στα περιφερειακά συστήματα.
Η πιάτσα βέβαια και ειδικά οι παλαιοί μάστορες μπορεί να λένε άλλα πράγματα, αλλά αυτά είναι κατάλοιπα από εμπειρίες πολύ παλαιότερων κινητήρων, όπου όντως τότε οι τρικύλινδροι είχαν πολύ αυξημένους κραδασμούς και τραχύτητα. Αυτό τώρα έχει εκλείψει.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Για μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων (μάλιστα ακριβοπληρωμένων όπως η Χ1) να φορούν τρικύλινδρο συγνώμη αλλά δεν θα το πρότεινα σε φίλο (εκτός και αν τον είχα στην μπούκα! )Σπύρε η Χ1 σε «ενόχλησε»;; Εδω 3κυλινδρο φοράει και η i8 των €200.000!!
-
Μετά απο έρευνα ήμουνα σχεδόν έτοιμος να παραγγείλω το c3 aircross 1.2 110 Shine EAT6 γιατί ξεχώρισε απο τον ανταγωνισμό λόγω χώρων που προσέφερε που υπερκάλυπτε τις ανάγκες μου. Δυστυχώς με ενημέρωσαν ότι ο εξοπλισμός με το blind spot δεν είναι διαθέσιμος στην ελλάδα ούτε κατοπιν παραγγελίας και ουσιαστικά αποσύρθηκε κάθε σκέψη αγοράς του. Και ειδικά όταν είχα αποδεχθεί ήδη μία παραχώρηση αυτή των φώτων που δεν είναι led.
-
Παραξενιες της αντιπροσωπείας, στα απλό c3 υπήρχε αυτή η δυνατότητα.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ακριβώς οπως τα λες!
-
Το έχω γράψει πολλές φορές, με μια σοβαρή εισαγωγική (γιατί ο Σ. είναι για τα πανηγύρια ώρες ώρες) η εταιρεία θα πήγαινε πολύ καλύτερα σε πωλήσεις. Αλλά οι Γάλλοι σέβονται την εξαιρετικά μακρόχρονη συνεργασία.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Για μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων (μάλιστα ακριβοπληρωμένων όπως η Χ1) να φορούν τρικύλινδρο συγνώμη αλλά δεν θα το πρότεινα σε φίλο (εκτός και αν τον είχα στην μπούκα! )
Σπύρε η Χ1 σε «ενόχλησε»;; Εδω 3κυλινδρο φοράει και η i8 των €200.000!!
Όποιος παίρνει ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν νομίζω να θέτει ψηλά στις προτεραιότητες του την αξιοπιστία. Μιας και το έθιξες όμως φίλε μου, τι εγγύηση προσφέρεται σε αυτό το όχημα? Αφορά το σύνολο των κινητηρων ή καθένας έχει ξεχωριστή?
-
Ο Σ πάντως παίζει σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει άλλες αβάντες . Δεν είναι τυχαίο ότι τα αμάξια εδώ τα πουλάει φτηνότερα από την Γαλλία .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ο Σ πάντως παίζει σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει άλλες αβάντες . Δεν είναι τυχαίο ότι τα αμάξια εδώ τα πουλάει φτηνότερα από την Γαλλία .Τι εννοείς 'παγκόσμιο επίπεδο', δεν το κατάλαβα? Έχει αντιπροσωπείες και σε άλλες χώρες?
Το ότι τα πουλάει φτηνότερα δεν λέει κάτι, πολλές εισαγωγικές το κάνουν, ειδικά στα μικρά και μεσαία μοντέλα που οι φόροι είναι μικροί. π.χ. (έχω καιρό να το κοιτάξω) όλες οι μικρές εκδόσεις των BMW ήταν φτηνότερες στην Ελλάδα από ότι στην Γερμανία.
Σίγουρα έχει πείρα και χρόνια στον χώρο, αλλά κάνει κάτι τελείως αψυχολόγητες κινήσεις, σαν να μην τον ενδιαφέρει η εταιρεία ή σαν να θέλει να θάψει τα αυτοκίνητα.
-
Grim23 το βιταρα το ειδες;
Εχει και λεντ και αισθητηρα κρυφης γωνιας και ανταπτιβ κρουιζ κοντρολ και καλουτσικο πορτπαγκαζ.
Η εκδοση με το αυτοματο κιβωτιο στο βιταρα φοραει ακριβως το ιδιο κιβωτιο με το σιτροεν . Δηλαδη το 6αρι της αισιν με μετατροπεα ροπης. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εχει και λεντ
Lap, εάν εννοείς Full Led, μόνο η GLX έκδοση (η οποία βέβαια έχει σούπερ εξοπλισμό) η οποία είναι πολύ ακριβή. Δεν της λείπει τίποτα βέβαια.
-
Το vitara είναι μικρότερο σε χώρους απο τον γάλλο αλλά και δεν προσφέρεται με τον χιλιάρι κινητήρα στην έκδση glx. Δεν επιθυμώ κινητήρα πάνω απο 1200 κυβικά εκατοστά. Το μόνο που με καλύπτει σε τεχνολογία είναι το αρόνα αλλά υστερεί σε χώρους. Αναμένω και το t-cross που θα έρθει τον μάρτιο.
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Το vitara είναι μικρότερο σε χώρους απο τον γάλλο αλλά και δεν προσφέρεται με τον χιλιάρι κινητήρα στην έκδση glx. Δεν επιθυμώ κινητήρα πάνω απο 1200 κυβικά εκατοστά. Το μόνο που με καλύπτει σε τεχνολογία είναι το αρόνα αλλά υστερεί σε χώρους. Αναμένω και το t-cross που θα έρθει τον μάρτιο.1.000αρια είναι και KIA Stonic & Hundai Kona.
Το C3 Aircross (για εμένα) είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από το Arona.
-
χιλιάρι αυτόματο είναι μόνο το stonic αλλά ο χώρος πίσω είναι για κλάματα για τις ανάγκες μου. Το c3 aircross είναι όντως καλύτερο και για εμένα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το vitara είναι μικρότερο σε χώρους απο τον γάλλο αλλά και δεν προσφέρεται με τον χιλιάρι κινητήρα στην έκδση glx. Δεν επιθυμώ κινητήρα πάνω απο 1200 κυβικά εκατοστά. Το μόνο που με καλύπτει σε τεχνολογία είναι το αρόνα αλλά υστερεί σε χώρους. Αναμένω και το t-cross που θα έρθει τον μάρτιο.
1.000αρια είναι και KIA Stonic & Hundai Kona.
Το C3 Aircross (για εμένα) είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από το Arona.
Παρακολουθώ την κατηγορία λόγω πιθανής μελλοντικής μετάβασης σ' ένα ΙΧ που να καλύπτει όσο γίνεται περισσότερα 'θέλω',συμφωνώ με Φάνη ως προς το ότι και για μένα το C3 Αircross είναι συνολικά καλύτερο από το Arona.
Προσωπικά,από τα μοντέλα που αναφέρθηκαν παραπάνω,θεωρώ Vitara 1.0 (ακόμη και στην GL+) και C3 Aircross 1.2,τα δύο που ξεχωρίζουν κι έπονται -μάλλον και με τη σειρά που αναφέρω- Kona,Stonic,Arona.Το μόνο αντικειμενικό πλεονέκτημα που βλέπω στο Αrona είναι ο χώρος αποσκευών -εξαιρουμένης σύγκρισης με το Aircross-. -
Παρακολουθώ την κατηγορία λόγω πιθανής μελλοντικής μετάβασης σ' ένα ΙΧ που να καλύπτει όσο γίνεται περισσότερα 'θέλω',συμφωνώ με Φάνη ως προς το ότι και για μένα το C3 Αircross είναι συνολικά καλύτερο από το Arona.
και πολύ καλά κάνεις
-
Συμφωνώ και εγώ ότι Βιτάρα και Αιρκρός είναι οι κορυφές . Στην βενζίνη ίσως το Βιτάρα είναι πιο πάνω γιατί στα 18000 δίνει στην μεσαία πολλά πράγματα , περισσότερα από την μεσαία του Αιρκρος . Βέβαια αν πάρεις μεγάλη έκπτωση στην πλούσια του Αιρκρος θα έχουμε πάλι δύσκολη επιλογή .
Στο ντίζελ το Αιρκρος απλά δεν έχει αντίπαλο , μια και το Βιτάρα δεν έχει ντίζελ . Απλά χωρίς εκπτώσεις είναι πολύ κοντά στην βασική έκδοση του Γκράντλαντ ντίζελ που έχει πολύ καλό εξοπλισμό .
-
Εχουμε πλέον Aircross 110 βενζίνη i touch σε χαμηλή τιμή γιατί κατάφεραν και κράτησαν τον φόρο χαμηλά .
Και νέο Μπερλίγκο
https://www.citroen.gr/wp-content/uploa ... ebbbbb.pdf
-
Μπορεί κάποιος κάτοχος να γράψει δυο λόγια για το grip control; Εννοώ αν το έχει χρησιμοποιήσει, σε ποιες συνθήκες και αν κάνει σημαντική διαφορά.
-
Καλημερα παιδια.
Γνωμη για τον κινητηρα με τα 82 αλογα βενζινης ;
Τραβαει με 4 ατομα σε ταξιδι φορτωμενο πραγματα κλπ ή μονοδρομος τα 110 ;
Citroen C3 Aircross 2018