-
Ο χρήστης sugaros έγραψε:
Ετσι ειναι. Αν δεν παρεις το ατοκο σου κανουν έκπτωση κανα 1.500 αλλα τρως 7,5% επιτοκιο. Ενω με το ντεμεκ άτοκο σου κανει κανα 600αρι έκπτωση. Τα εβαλα κατω και με ενα 5000 προκαταβολή και τισ ιδιες δόσεις 36 μηνες και στισ 2 περιπτώσεις, με συμφέρει το ατοκο κανα 500αρι αν θυμαμαι καλα. προχθες με πηραν τηλέφωνο οτι εχει επιπλέον 500 ευρω έκπτωση λογο black friday μεχρι τελος του μηνα. Και στην εκθεση μου ειχαν πει για -450 ευρω αλλα μετα μου λεει ααα για το άτοκο δεν ισχύει και θα δουμε και θα κάνουμε όσο καλύτερη μπορούμε κτλ κτλΑυτό λέω ρε παιδιά ότι είναι σχεδόν μια η άλλη! Στα 500 ευρώ θα κολλήσουμε; Ο ίδιος ο αντιπρόσωπος μου το είχε πει ότι το άτοκο της Σιτροέν και όλων των υπολοίπων είναι απάτη ουσιαστικά. Δεν παίρνεις την έκπτωση που θα σου έκαναν στα μετρητα. Ανάλογα πως το διαβάζει ο καθένας μάρκετινγκ είναι .
Αν το άτοκο είχε την τιμή των μετρητών οκ. Αλλά δεν είναι έτσι. Τώρα αν σε κάποιους νομίζουν ότι η κανονική τιμή είναι του ατοκου και με τα μετρητά παίρνεις την @αματη την έκπτωση γελιουνται γιατί οι εταιρείες δεν είναι κορόιδα δεν χάνουν ποτέ.
Θες μετρητά θα σου κάνω έκπτωση. Θες άτοκο θα σου φουσκωσω την τιμή εξαρχής και θα στην σπάσω σε 36 ίσα κομμάτια! Εντοκο είναι το άτοκο μια χαρά.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μ αρέσει που στο site της Citroen στο διαμορφωτή έχει ακόμα τα παλιά 5 άρια κιβώτια ταχυτήτων και τον παλιό diesel κινητήρα....
Πολυ δραστήρια η εδώ αντιπροσωπεια... -
πάντως απο πωλήσεις τα πάει αρκετά καλά, ήδη πανευρωπαϊκά έχει σπάσει το φράγμα των 100.000 πωλήσεων με την παραγωγή να παρουσιάζει καθυστερήσεις ακόμα και πάνω απο 6 μήνες. Μπορεί σε κάποιους να ξενίζει η εμφάνιση του (εγώ το βρίσκω πολύ όμορφο ) αλλά η αλήθεια είναι ότι φέρνει κόσμο στις εκθέσεις της citroen και γενικά το στυλάκι του αρέσει.
-
Όμορφο είναι,χώρους έχει,με εξαιρετικούς κινητήρες....λογικό να πουλάει καλά. Αυτό όμως που δεν χώνεψα με τίποτα είναι αυτή η πλαστική φάσα που έχει στο μπροστινό μέρος του ταμπλό....μου φάνηκε εντελώς ψεύτικη...
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Όμορφο είναι,χώρους έχει,με εξαιρετικούς κινητήρες....λογικό να πουλάει καλά. Αυτό όμως που δεν χώνεψα με τίποτα είναι αυτή η πλαστική φάσα που έχει στο μπροστινό μέρος του ταμπλό....μου φάνηκε εντελώς ψεύτικη...έχεις δίκιο, όμως αν δεις ότι και ο ανταγωνισμός δεν έχει κάτι καλύτερο να επιδείξει(πλήν crossland) τότε πάς πάσο. Πάντως σου δίνει την δυνατότητα αν πάρεις σαλόνι όπως το δικό μου (ambience hype mistral ή colarodo) να έχεις μαλακό πλαστικό στο εμπρός μέρος του ταμπλό κάτι που στον ανταγωνισμό δεν υπάρχει
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αυτό λέω ρε παιδιά ότι είναι σχεδόν μια η άλλη! Στα 500 ευρώ θα κολλήσουμε; Ο ίδιος ο αντιπρόσωπος μου το είχε πει ότι το άτοκο της Σιτροέν και όλων των υπολοίπων είναι απάτη ουσιαστικά. Δεν παίρνεις την έκπτωση που θα σου έκαναν στα μετρητα. Ανάλογα πως το διαβάζει ο καθένας μάρκετινγκ είναι .
Αν το άτοκο είχε την τιμή των μετρητών οκ. Αλλά δεν είναι έτσι. Τώρα αν σε κάποιους νομίζουν ότι η κανονική τιμή είναι του ατοκου και με τα μετρητά παίρνεις την @αματη την έκπτωση γελιουνται γιατί οι εταιρείες δεν είναι κορόιδα δεν χάνουν ποτέ.
Θες μετρητά θα σου κάνω έκπτωση. Θες άτοκο θα σου φουσκωσω την τιμή εξαρχής και θα στην σπάσω σε 36 ίσα κομμάτια! Εντοκο είναι το άτοκο μια χαρά.Δεν είναι έτσι . Και στις άλλες εταιρείες αν πας να πάρεις προσφορά με διακανονισμό δεν σου κάνουν την έκπτωση του μετρητοίς παρά μόνο τις βασικές εκπτώσεις του εμπόρου . Οπότε και εδώ την έκπτωση του εμπόρου 300-500 € θα την πάρεις αλλά την άλλη δεν θα την πάρεις . Αν όμως ήταν έντοκο θα είχες και τους τόκους επιπλέον .
Αλλιώς αν πάρεις και την έκπτωση του μετρητοίς και το άτοκο , τότε αυτός που πλήρωσε μετρητοίς το αγόρασε πιο ακριβά . Αρα παραβιάστηκε ο βασικότερος κανόνας του εμπορίου και αυτό δεν παίζει ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ .Εγώ για το αμάξι βρίσκω 2,5 μειονεκτήματα . Λίγο την μάσκα του που είναι πιο αρμονική στον κάκτο και στο απλό 3άρι και ίσως έπρεπε να φέρνει περισσότερο στο 5αιρκρός . Παίζει να το δουν στο φέις λιφτ . Μετά που δεν ρυθμίζεται σε ύψος το κάθισμα του συνοδηγού . Κάποιοι θα πουν που δεν έχει λέντ . Δεν ξέρω, εγώ έχω ξένον στα αμάξια μου τα τελευταία 13 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος . Ισως ήταν μια καλή επιλογή να υπάρχουν και αυτά στην πλούσια έκδοση . Και τελευταίο τον κούφιο ήχο στο ταμπλώ που όντως βελτιώνεται πολύ με τα υπόλοιπα σαλόνια που είναι έξτρα .
Δεν έχουν βάλει και την ανάρτηση του κάκτου - 5 αιρκρος . Ούτε τα καθίσματα . Ισως πάνε και αυτά στο Φ/Λ .
Πάντως και έτσι είναι μια καλή αγορά και μάλιστα οι τιμές καταλόγου έχουν ανέβει γύρω στα 400-700 € , αλλά με την έκπτωση έρχονται στα προηγούμενα .
Εμένα μου αρέσουν πολύ οι χώροι του . Ακόμα περισσότερο από του 5 , αλλά αυτά θα τα κοιτάξω όταν και αν τεθεί θέμα αντικατάστασης της 5άρας μου .
Μέχρι τότε κάνω απλά προμότιον ...
και νευριάζω κάποιους άλλους σε άλλα θέματα.... -
Πριν 1 χρόνο παντως εμένα βασικά μου έλεγαν οτι δεν τους νοιαζουν τα μετρητά και δεν έπαιζε καμία εκπτωση σε Σουζουκι, Ρενω, Τογιοτα που ρώτησα και στην ουσια με έσπρωχναν σε δάνειο. Τωρα ίσως να άλλαξαν τα πράγματα.
Παντως το C3 ( και C3 ερκρος) παιζει να ειναι το μόνο ευρωπαϊκο που μου βγάζει γούστα, αν και δε το προτίμησα στο τέλος. -
Ποτέ δεν είναι αργά...
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Μ αρέσει που στο site της Citroen στο διαμορφωτή έχει ακόμα τα παλιά 5 άρια κιβώτια ταχυτήτων και τον παλιό diesel κινητήρα....
Πολυ δραστήρια η εδώ αντιπροσωπεια...Καλά η εισαγωγική ειναι ψιλοχάλια...πολυ θα ηθελα να δω τι πωλήσεις θα είχαν τα Citroen με μια πιο σοβαρή και σωστή αντιπροσωπεία!
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Πριν 1 χρόνο παντως εμένα βασικά μου έλεγαν οτι δεν τους νοιαζουν τα μετρητάΦυσικά και δεν τους νοιάζουν. Αυτοί τα παίρνουν κατευθείαν από την τράπεζα, οπότε δεν αλλάζει κάτι αν θα τους τα δώσεις εσύ ή η τράπεζα.
-
Δεν υπάρχει επιχείρηση που δεν προτιμά το μετρητό από το να εμπλέξει έναν τρίτο στη συναλλαγή. Ο λόγος είναι η αβεβαιότητα (αρκετοί προχωρούν με χρηματοδότηση, η οποία τελικά δεν εγκρίνεται ποτέ) αλλά και η ταχύτητα ολοκλήρωσης της συναλλαγής (μετράει ιδιαίτερα σε ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα). Όταν αγόρασα αυτοκίνητο, η τιμή έπεσε 500 ευρώ όταν ανέφερα άμεση εξόφληση χωρίς χρηματοδότηση. Το ίδιο έγινε και σε φίλο μου (άλλη αντιπροσωπεία άλλης μάρκας).
-
Σε γενικές γραμμές -από καθαρά προσωπική εμπειρία- ισχύει κάπως έτσι:
Σε ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες που έχω ενδιαφερθεί ή αγοράσει εγώ ή συγγενείς και φίλοι (Fiat,Alfa,Seat,Peugeot,Ford,Citroen,ΒΜW) συνήθως η πληρωμή με μετρητά παίζει από μικρή ως σχετικά μεγάλη έκπτωση στην τιμή αγοράς.
Στις ιαπωνικές (Nissan,Mitsubishi,Honda και πρόσφατα Suzuki) δεν αλλάζει κάτι,μόνο προσπαθούν να 'ισοφαρίζουν' κάποια έκπτωση με εκ των υστέρων δώρα,επεκτάσεις εγγύησης,ασφαλιστική κάλυψη κ.τ.λ. Εδώ κάπως έτσι,αν κι ευρωπαϊκή,κατάλαβα πως συμπεριφέρεται κι η VW
Με κορεάτες (π.χ. Hyundai),παίζουν και τα 2 σενάρια. -
Εγώ αυτό που είδα είναι ότι στην αρχή πάντα παίζουν τους άνετους, και σχεδόν πάντα βάζουν την ανώτατη λιανική τιμή και ίσως μόνο μια αρκετά μικρή έκπτωση (και αν).
Όταν αρχίσεις να ενδιαφέρεσαι για το αυτοκίνητο περισσότερο από μια απλή έρευνα αγοράς ρουτίνας (πχ τους πεις ότι ενδιαφέρεσαι για άμεση αγορά και όχι σε 2-3 μήνες, ρωτάς αν έχουν ετοιμοπαράδοτα και αν ναι τότε τι χρώματα, χρόνους παράδοσης, λεπτομέρειες για τη συναλλαγή (πχ πόση προκαταβολή, πότε η εξόφληση κλπ), όροι εγγύησης, μιλάς για έξτρα εξοπλισμό και τιμές, κάνεις τεστ ντράηβ κλπ), τότε καταλαβαίνουν ότι είσαι εν δυνάμει έτοιμος πελάτης.
Εκεί παίζει ρόλο το μετρητό, γιατί όταν μιλάς για χρηματοδότηση, εκτός από (α) το αυτοκίνητο (φυσικά) και (β) την τιμή, μετράνε πολύ ψηλά και οι όροι της χρηματοδότησης και ό,τι άλλο έρχεται με αυτή (ασφάλεια μεικτή πχ, ύψος δόσης, επιτόκιο κλπ).
Αντίθετα, ο πωλητής ξέρει ότι αν κρατάς ζεστό μετρητό και ενδιαφέρεσαι πραγματικά (και για άμεση αγορά) τότε με μια επιπλέον έκπτωση μπορεί να κλείσει την πώληση χωρίς πολλά πολλά, ίσως και επι τόπου, και (α) να βάλει στο ταμείο ζεστό μετρητό (και άμεσα, αν μιλάμε για ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο που βρίσκεται πχ στο τελωνείο), (β) να βελτιώσει τις επιδόσεις του ως προς τους στόχους που του έχουν τεθεί (πχ αν κλείνει ο μήνας, τρίμηνο , χρόνος) ενώ σε περίπτωση που δεν σου τη δώσει, ίσως σου τη δώσει άλλη αντιπροσωπεία της ίδιας μάρκας ή ο ανταγωνισμός.
-
Ο χρήστης dtzgr έγραψε:
Δεν υπάρχει επιχείρηση που δεν προτιμά το μετρητό από το να εμπλέξει έναν τρίτο στη συναλλαγή. Ο λόγος είναι η αβεβαιότητα (αρκετοί προχωρούν με χρηματοδότηση, η οποία τελικά δεν εγκρίνεται ποτέ) αλλά και η ταχύτητα ολοκλήρωσης της συναλλαγής (μετράει ιδιαίτερα σε ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα). Όταν αγόρασα αυτοκίνητο, η τιμή έπεσε 500 ευρώ όταν ανέφερα άμεση εξόφληση χωρίς χρηματοδότηση. Το ίδιο έγινε και σε φίλο μου (άλλη αντιπροσωπεία άλλης μάρκας).Αν δεν εγκριθεί η χρηματοδότηση, δεν προχωράει και η πώληση. Χάνει μεν ο πωλητής έναν πελάτη, αλλά δεν χάνει λεφτά.
-
-
Αντε και στα 50000 σύντομα...
-
καλημέρα χρόνια πολλά, υγεία με 201900000+ ευτυχισμένες στιγμές στον κάθε ένα απο εμάς! Στην ζωή αυτά που μετράνε είναι η υγεία και οι ευτυχισμένες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Και μιάς που είμαστε σε αυτοκινητιστικό φόρουμ να ευχηθώ να απολαμβάνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τα αυτοκίνητα μας με τους αγαπημένους μας, αφήνοντας στην άκρη κόντρες και διαπληκτισμούς για το ποιο αυτοκίνητο είναι καλύτερο, άλλωστε γι'αυτό υπάρχουν δεκάδες μάρκες και σχολές για να επιλέξει κάποιος.
Κατά τα άλλα, σήμερα Πρωτοχρονια το πρωϊνό περιελάμβανε μία μίνι εξόρμηση με την οικογένεια και το aircross
-
Σε επίσκεψη σε αντιπροσωπεία citroen για το c3 aircross μου είπανε ότι δεν διατίθεται στην ελλάδα με blind spot. Έμεινα αποσβολωμένος και κοίταζα το φυλλάδιο που το είχε.
-
Εαν δεν αλλαξε κάτι από τον Οκτώβριο που ειχα παει εγω, μάλλον λένε μπούρδες ως συνήθως!
-
Προς panos pure clio αλλά και όποιον άλλο έχει εμπειρία..
Αγαπητέ Πάνο,
πρόκειτε να αγοράσω ένα C3 Aircross puretech 1.2 110hp Shine.
Προέρχομαι από ένα Ford BMAX και ακούω πολλά για το πόσο ελαφρύ είναι το τιμόνι του C3
και ότι δεν έχει καμμία πληροφόρηση και πάσχει από οδηγική συμπεριφορά και είναι άνευρο...
και από τα 110 στα 140 κάνει μια μέρα να τα πιάσει.... (πρόβλημα στην ενεργητική ασφάλεια)Φίλε άν μπορείς πες μου γιατί η οικογένεια, έχω τρείς νεαρούς στο γυμνάσιο ... και το έταιρο ήμισι, δεν βλέπουν την ώρα αλλά εγώ είμαι λίγο ανήσυχος με αυτά που ακούω.
Θοδωρής
Citroen C3 Aircross 2018