-
To πήρα πριν 23 μήνες με 8550 χλμ...
Χτες στο ταξίδι επιστροφής από την Εύβοια πέρασε τα 50000 χλμ...
Και γενικά έχει καλές καταναλώσεις...
Χτες το βράδυ στην επιστροφή, είχε πολύ κίνηση, από την αρχή σχεδόν, αλλά η κατάσταση ακριβώς μετά τα διόδια Αφιδνών προς Αθήνα, έδειχνε μποτιλιάρισμα 20 χλμ.
Ευτυχώς στον Αγιο Στέφανο, έφυγα και γλύτωσα κάτι, αλλά η συνολική διαδρομή έκανε νέο ρεκόρ αργοπορίας, 40-50 λεπτά σε σχέση με την κανονική διαδρομή.
Μόνο στο τμήμα Χαλκίδα - Διόδια μπορούσα να πάω με κανονικές ταχύτητες 110-120 χαω.
Με αποζημίωσε όμως η κατανάλωση...
Ετσι μπορείς να πας μία εκδρομή 300+ χλμ και τοπικές διαδρομές και να ξοδέψεις μαζί με τα διόδια, όσα θέλουν για μία ομπρέλα και 2 ξαπλώστρες και 2 παγωμένα τσάγια και 2 νερα, σε παραλία της Αττικής.
-
Καλοπερνάμε φθηνά, αλλά άμα μάθει ο Λαπ, πως εκτός απ ότι καις ντίζελ με περίπου 10€ τα 150χλμ, κόβεις και τιμολόγια καύσιμα, την έβαψες...
Τέλος πάντων, άλλο θέμα.
Εγώ αποφάσισα να το κρατήσω το αμάξι να είναι το οικογενειακό μας, εσπρωξα ένα παλαιότερο βάγκον μας σε γείτονα που δεν πιστεύει την τύχη του να βρει αυτό που έψαχνε αβλεπι στην καλύτερη κατάσταση σε όλη την ελληνική αγορά...Αλλά ως σχετικά κοντό αμάξι, θα χρειαστεί σχάρα για μεταφορές στο χωριό κλπ. Στο βάγκον έμπαιναν μέσα λυμένα κρεβάτια, στρώματα κλπ.
Τώρα όλα αυτά τα επιμήκη στην οροφή.
Έστω για σπάνια χρήση.
Δεν πήρα τις εργοστασιακες μπάρες, ακριβές και δεν κλειδώνουν.
Δεν με ενθουσίασε και το ποσό ψηλά προεξέχουν.
Θα είχαν φαντάζομαι το πλεονέκτημα της σωστής εφαρμογής, και στις εγκοπές στο κάτω μέρος από τις ράγες της οροφής.
Έτυχε να μου προτείνουν κάποιες οικονομικές της Turtle. Τις πήρα. Όμορφες είναι και φαίνονται σαν μέρος του αυτοκινήτου, καθώς έρχονται "πρόσωπο" με τις ράγες.
Δεν κλειδώνουν επίσης.
Φαίνονται αεροδυναμικες και σε σύντομη δοκιμή χωρίς φορτίο, είχαν λίγο μπάσο θόρυβο χωρίς σφυρίγματα.
Αλλά...
Με ρόμπερε λε πάλε να την τοποθετήσω. Κι ενώ η λύση ήταν ΤΟΣΟ απλή... πήγα στο τέλος κι αγόρασα 5mm μακρύτερες βίδες κι έγινε παιχνιδάκι η τοποθέτηση. Πολύ χοντρές οι ράγες, πολύ κοντές οι βίδες στο πακέτο... -
Μπα δεν έχω ΙΚΕ, ΑΕ κλπ που περνάνε τα πάντα σε έξοδα.
Οπότε κοιτάω να έχω χαμηλό κόστος χρήσης και όντως το αυτοκίνητο το κάνει.
Ωραίες οι μπάρες.
Εχω μία απορία πως θα είναι το επόμενο αιρκρος σε ευρωπαική μορφή, γιατί εκεί θα είναι ο ορισμός των χώρων. 7θέσιο σε 4,35 μήκος...
-
@criuser said in Citroen C3 Aircross 2018:
7θέσιο σε 4,35 μήκος...
Αχαχαχα....γελάνε και οι Γάλλοι με αυτά που γράφεις!!
ΥΓ: αρκεί να βλέπεται, όχι σαν το υφιστάμενο.
-
Το υφιστάμενο βλέπεται μια χαρά.
Αλλά όταν έχεις πάθει οξεία τογιοτίαση, πως να το δείς...
-
Το υφιστάμενο βλέπεται μια χαρά.
Mόνο από μετόχους και έχοντες γυαλιά τρικολόρ!
-
Το θέμα είναι ότι το τωρινό χωράει μέσα όσους χωράνε και στην κορόλα και στο κρος μαζί...
Το επόμενο θα χωράει και αυτούς του σιεητςαρ
-
Οι χώροι του είναι πραγματικά άπαιχτοι για αυτό το μήκος…όταν το είχα νοικιάσει δεν γέμιζε με τίποτα…
-
Το θέμα είναι ότι το τωρινό χωράει μέσα όσους χωράνε και στην κορόλα και στο κρος μαζί...
Το επόμενο θα χωράει και αυτούς του σιεητςαρ
Οπότε είναι εξαιρετικό για ταξί ή για μεταφορική!! Για τους υπόλοιπους εξ ημών είναι αδιάφορο. Εμείς στο Κρος χωράμε άντε 3 άτομα για διακοπές 15 ημερών. Μάλιστα για σπίτι-καράβι χωρέσαμε 5 άτομα (τα 2 παιδιά) με όλες τις βαλίτσες.
Μαρέσει όμως γιατί βρίσκεις 1-2 σημεία που υπερέχουν κάθε φορά τα Σιτροέν και ανάλογα γίνονται αυτά τα κριτήρια....χαχαχα!!
-
Είναι πολλά που υπερέχουν. Απλά σε κάποια δεν έχουν ανταγωνισμό να τα κοντραρει
-
Ασχημούλι το θεωρώ και εγώ , προσπάθησα πολύ να με πείσω ότι μου αρέσει γιατί η αλήθεια είναι ότι είναι άπαιχτο σε χώρους , άνετο σε κύλιση , aisin το αυτόματο και είναι απο αυτά που λέμε "αγχολυτικό" αυτοκίνητο.
Το οδηγείς πρώτη φορά λες και το έχεις χρόνια (τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου έδωσε εμένα σε 2 test drive που το έκανα.
Μία ανησυχία να μην ζαλίζονται τα παιδιά στις στροφές την είχα γιατί είναι λίγο πλαδαρό αλλά δεν το δοκίμασα με παιδιά μέσα.Την ίδια ανησυχία έχω και για το C5 Aircross αλλιώς πολύ πιθανό αφού δεν το πήρα πριν το Leon να πήγαινα να το πάρω τώρα
-
Εμένα μου αρέσει, ειδικά μετα το facelift που έγινε λίγο πιο "αντρικό", αλλά γενικά άσχημο είναι. Η γυναίκα μου π.χ. ούτε να το δει (ήταν το 1ο που της πρότεινα). Είναι κλασσικά γαλλικό σιτροέν, δλδ ιδιαίτερο και να ξεχωρίζει. Από τα σύγχρονα σιτροέν το C4 είναι το πιο όμορφο και φυσικά όλα τα DS.
-
Εμένα τα φώτα του C4 δεν μου αρέσουν. Βασικά μου αρέσει μόνο το 5 αιρκρος στην έκδοση του facelift.
Το 3 έχει θέμα μπροστά και στις 2 εκδοχές του αλλά πλάγια και πίσω είναι κλασσικό και όμορφο. -
@kkostask said in Citroen C3 Aircross 2018:
Οι χώροι του είναι πραγματικά άπαιχτοι για αυτό το μήκος…όταν το είχα νοικιάσει δεν γέμιζε με τίποτα…
δεν εμπαινε ουτε η γυναικα σου ε?
-
@gatoz said in Citroen C3 Aircross 2018:
Η γυναίκα μου έχει εξαιρετικό γούστο..τόσο που ήθελε να αγοράσουμε ένα αυτόματο με το που θα γυρίζαμε από το ταξίδι.
Φυσικά τις αδιάφορες ιαπωνικές νεκροφόρες ούτε που τις κοιτάει. -
Η γυναίκα μου έχει εξαιρετικό γούστο..τόσο που ήθελε να αγοράσουμε ένα αυτόματο με το που θα γυρίζαμε από το ταξίδι.
Φυσικά τις αδιάφορες ιαπωνικές νεκροφόρες ούτε που τις κοιτάει.ηθελε δηλαδη σε τριο ερκρος? το ξαναλεω σε τριο ερκρος?
-
Φυσικά τις αδιάφορες ιαπωνικές νεκροφόρες ούτε που τις κοιτάει.ηθελε δηλαδη σε τριο ερκρος? το ξαναλεω σε τριο ερκρος?
Γιατί σου φαίνεται περίεργο? Το εκλεπτυσμένο γούστο φαίνεται…άλλωστε c4 οδηγεί τα τελευταία 9 χρόνια…
-
Γιατί σου φαίνεται περίεργο? Το εκλεπτυσμένο γούστο φαίνεται…άλλωστε c4 οδηγεί τα τελευταία 9 χρόνια…
να της πει να το δει λιγο το θεμα...
-
Ελάτε ρε παιδιά είναι υπέροχο αμαξάκι , δεν μοιάζει με τίποτα άλλο , και με αυτές τις λεπτομέρειες όπως τα παρακάτω είναι μοναδικό.
Χώρους απο c κατηγορία , άνεση , καθισματάρες , χωρίς τα κόμπλεξ των υπερυψωμένων σούπερμίνι που προσπαθούν να το παίξουν σπορ.Το πρόβλημα όπως και με όλα πλέον είναι η τιμή του , ειδικά στην χώρα μας που την citroen την είχαμε στο μυαλό μας συνδέσει με το vfm και καλές προσφορές.
Φανταστείτε το σε εποχή προ Δράκουλα , στην έκδοση shine αυτόματο 130 άλογα με όλα τα καλούδια δεν νομίζω να ξεπερνούσε τα 23.500€
-
Μπορεί να μην μοιάζει με τίποτα άλλο, παραμένει όμως άσχημο.....
Αν είχε σηματάκι σχιστομάτικο θα είχε γίνει ανέκδοτο!!
Citroen C3 Aircross 2018