-
Dublin τι οικονομικές αναλύσεις ειναι αυτα που κάνεις; Καραφλιαζεις κόσμο.
Το τονίζεις πολλές φορές αυτό που λες και είναι λάθος.
Κέρδος ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ απο την πρώτη στιγμή, κέρδος θα είχες αν είχαν ίδια τιμή πώλησης. ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ.
Οποτε οι υπολογισμοί σου είναι ΛΑΘΟΣ.
Υπάρχει ένας ρυθμός (έτσι λέγεται) με διαφορετικό συντελεστή στο Diesel όπου μετά από κάποια χιλιάδες χιλιόμετρα θα σου αποφέρει κέρδος στην τσεπη. Όχι από την πρώτη μέρα.
Παλιά είχαν μεγαλες διαφορές οι τιμές των diesel με τις τιμές των βενζινοκίνητων, τωρα πια στα περισσότερα μοντέλα είναι πολύ κοντά σε τιμή και κάνεις απόσβεση σχετικά γρήγορα ακόμα και λιγότερα χιλιόμετρα να κάνεις
Απλά το ταλαιπωρείς το diesel αν κάνεις καθημερινά μέσα στην πόλη πολύ λίγα χιλιόμετρα για τους λόγους που έχουν αναφερθεί πολλές φορές και δεν επαναλαμβάνω.
-
Άλλο αυτό και άλλο 'έχεις κερδος από την πρώτη ημερα' . Πως εχεις κέρδος αφού έχεις προπληρώσει την διαφορά στην τιμή κτήσης;;;;
Κάπως αλλιώς το εννοεί ο dublin αλλα επειδή το γράφει συχνά πυκνά αυτό, είπα να του κάνω επίπληξη. Αλλωστε σήμερα δεν έχω και πολύ δουλειά.... Ευκαιρία να πλακωθω με καποιον.
-
15 € διαφορά είναι ανά φουλάρισμα . Δηλαδή το ένα φουλάρει με 55 και το άλλο με 70 . Το ένα βγάζει πάνω από 800 χαλαρά , το άλλο φτάνει δύσκολα τα 500 χλμ.
Αρα η διαφορά , είναι τουλάχιστον 80 τον μήνα . Αν κάνω 1000 χλμ , θέλω ένα γέμισμα με 55 και το 1/4 του επόμενου , δηλαδή με 70 έβγαλα τον μήνα . Με την βενζίνη θέλω δύο γεμίσματα δηλαδή 140 Ευρώ .
Δεν μπορώ να σου πω ακόμα διαφορά γιατί είναι λίγος ο χρόνος , αλλά η βενζίνη επί 1 χρόνο και κάτι , συνολικά 30000 χλμ, με πολύ αττική οδό , λίγα ταξίδια και λίγη πόλη , είχε μέση τιμή τα 7,5 λ/100 .
Τώρα σχεδόν 1 μήνα που έχω το ντίζελ , 25 μέρες βασικά έχω 2000 χλμ και 5,3 μέση κατανάλωση . Αλλά έχω πολλά ταξίδια , πάνω από τα 2/3 , σε εθνική και επαρχιακό , αλλά έχω συνέχεια και κλιματισμό .
ν η διαφορά παγιωθεί στα 2 λίτρα , ή και παραπάνω , τότε 5,5 Χ 1,3 - 7,5 Χ 1,6 = 7,15 - 12 = 4,85 διαφορά . Είναι 40 τον μήνα δεν το λες και λίγο . Είναι η μικτή ασφάλεια που έχω στο αυτοκίνητο και μιλάμε για 1000 χλμ τον μήνα . Αν κάνεις 1500 που είναι το συνηθισμένο έχεις πληρωμένα και τα τέλη και το ετήσιο σέρβις και παίζει να μαζεύεις λεφτά και για τα λάστιχα .
Το θέμα λοιπόν είναι διαφορά τιμής στην αγορά . Και για το συγκεκριμένο αμάξι , αλλά και για τον ανταγωνισμό , που συνήθως είναι πλέον βενζίνες , απλές , ψευτουβριδικές και υβριδικές .
-
Το aircross σου μέσα.... Mild hybrid όχι ψευτοhybrid.
-
Θες να πλακωθείς Λαπ ?
Μαζί με εμένα πήρε κολλητός το Πούμα το υβριδικό χιλιάρι . Ηρεμος οδηγός και αυτός και όποιοι άλλοι το χρησιμοποιούν .
Η κατανάλωση με συνεχή ταξίδια είναι στο 6,7 και μιλάμε για χειροκίνητο .
Σε αυτά τα νούμερα ήταν το δικό μου αυτόματο βενζίνης για ταξίδια με ήπιο τρόπο .
Αυτός είναι τύπος που όταν πληρώνει κάτι , θέλει να του δίνει αυτά που πλήρωσε και επειδή του είπαν για 3,5 κατανάλωση , γενικά το παρακολουθεί. Αλλιώς τον βλέπω να πηγαίνει να τους λέει να του δώσουν το ντήζελ.
-
Άλλο αυτό και άλλο 'έχεις κερδος από την πρώτη ημερα' . Πως εχεις κέρδος αφού έχεις προπληρώσει την διαφορά στην τιμή κτήσης;;;;
Κάπως αλλιώς το εννοεί ο dublin αλλα επειδή το γράφει συχνά πυκνά αυτό, είπα να του κάνω επίπληξη. Αλλωστε σήμερα δεν έχω και πολύ δουλειά.... Ευκαιρία να πλακωθω με καποιον.
'Για παράδειγμα μεταξύ 1.2 PureTech 110 S&S Shine Pack €21.250 και 1.5 BlueHDi 110 S&S Shine€21.400 διαλέγω ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ το 2ο. '
Σύμφωνα με το παράδειγμα του Γιώργου, ή γενικά στα αυτοκίνητα που έχουν παρόμοια τιμή βρε παλιόπαιδο!
Εμένα μου αρέσει και το γεγονός ότι αν δεν κάνω ταξίδι, βάζω μία φορά το μήνα πετρέλαιο, με το Auris που ήταν το τελευταίο βενζινοκίνητο που είχαμε (εννοώ σε καθημερινή χρήση) κάθε εβδομάδα πήγαινα βενζινάδικο, μου είχε σπάσει τα νεύρα.
Επίσης το B Max ακμαιοτατο για μέσα στην πόλη, αν βγάλει κάτι θα σας πω. Το είχα πάρει εγώ ένα ταξίδι πριν πολλούς μήνες γιατί ήταν πάνω από χρόνο ΜΟΝΟ κέντρο Αθήνα και το ξεμπουκωσα για τα καλά (ναι, δεν σεβάστηκα τα όρια) και τώρα το πήρε και ο συναιτερος ένα ταξίδι, (και μάλλον τον βλέπω να το παίρνει και γενικώς). Με πολύ κακή χρήση (δεν βγαίνει ούτε Αττική αυτό), δεν έχει βγάλει κανένα θέμα. Δεν ξέρω τελικά πόσο ευαίσθητα είναι σε αναγέννηση και φίλτρα και τέτοια.. μάλλον θέλει τρελό κάψιμο μέσα στην πόλη (π.χ να κάνεις 10.000 κέντρο Αθήνα και να μην το πας όλη τη χρονιά κανένα ταξίδι ή Αττική οδό). Δεν ξέρω να απαντήσω με ασφάλεια.
-
Dublin τι οικονομικές αναλύσεις ειναι αυτα που κάνεις; Καραφλιαζεις κόσμο.
Το τονίζεις πολλές φορές αυτό που λες και είναι λάθος.
Κέρδος ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ απο την πρώτη στιγμή, κέρδος θα είχες αν είχαν ίδια τιμή πώλησης. ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ.
Οποτε οι υπολογισμοί σου είναι ΛΑΘΟΣ.
Υπάρχει ένας ρυθμός (έτσι λέγεται) με διαφορετικό συντελεστή στο Diesel όπου μετά από κάποια χιλιάδες χιλιόμετρα θα σου αποφέρει κέρδος στην τσεπη. Όχι από την πρώτη μέρα.
από την στιγμή που η διαφορά στην τιμή του καυσίμου είναι γύρω στα 35 λεπτά και της κατανάλωσης στα 2 λίτρα/100km (στη καλύτερη) το κέρδος στην χρήση έρχεται από την πρώτη μέρα.
παράδειγμα: για βενζίνη με 1,70€ και 7,5λ/100χιλ και ντίζελ με 1,35€ και 5,2λ/100χιλ και 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο η διαφορά στο κόστος χρήσης είναι 850€. Προφανώς οι συνθήκες οδήγησης και το σύνολο των χιλιομέτρων αλλάζει το νούμερο προς τα πάνω ή προς τα κάτω, η διαφορά όμως ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει (με τα σημερινά δεδομένα).
Το θέμα λοιπόν είναι ποια είναι η διαφορά στη τιμή αγοράς ώστε να κάνεις απόσβεση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα χρόνια που θες να κρατήσεις το αυτοκίνητο ή τη διάρκεια χρηματοδότησης που μπορεί να έχεις χρησιμοποιήσει. Αν η διαφορά πχ είναι στα 1500€ τότε το κάνεις στα 2 χρόνια . Αν είναι στα 5000€ στα 6 χρόνια.
Προσωπικά επειδή αγοράζω με χρηματοδότηση αυτό που υπολογίζω για τη σύγκριση των αυτοκινήτων είναι το τελικό κόστος αγοράς στο τέλος αυτής υπολογίζοντας την τιμή αγοράς, την χρονική διάρκεια δανείου, το κόστος δανεισμού + το κόστος χρήσης+τέλη κυκλοφορίας κλπ. Σε άλλες περιπτώσεις συμφέρει η βενζίνη σε άλλες το πετρέλαιο, ανάλογα βεβαια και με τα αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν.
έχω φτιάξει και αντίστοιχο εξελάκι για να κάνω τις συγκρίσεις. το στέλνω σε όποιον ψάχνεται.
-
Η shine pack γιατί δεν προσφέρεται στον διαμορφωτή με τα 130 άλογα; Δεν εισάγεται η τοπ έκδοση με τον μεγάλο κινητήρα; Περίεργο.
-
Αυτό που λες costasar ειναι ακόμα πιο σωστό, φυσικά πρέπει να εξετάζεις και το κόστος του χρηματος. Βασικότατο. Ολοσωστος
Απλώς εγώ τα δίνω κασέρια και ετσι δε το έχω κανει ακόμα και έμεινα μόνο στη δήλωση του dublin.
Η τελευταία αγορά μπήκα για αλλο αυτοκινητο, ξενέρωσα που δεν το είχαν, είπα να πάρω κάτι παμφθηνο για εργαλείο στα 12.000 ευρώ έφυγα αφού ακούμπησα 16500....
Ωραιος;;;;
@εγω γεμίζω πολύ συχνά διοτο έχει και μικρό ντεπόζιτο. Αλλά έχω 4.7με 4.9 λιτρα καταναλωση ανάλογα την ημέρα σταθερά εδώ και κάνα δίμηνο. Πρέπει να είναι το πιο οικονομικο βενζινοκινητο..... με MILD Hybrid.
Φυσικά και ο άνθρωπος περιμένει να έχει παρόμοιες καταναλωσεις με αυτα που δηλωνουν. Η λογική το λέει, αλλά τους έχουμε κακομάθει. Ειδάλλως κυριε πες την πραγματική καταναλωση. Μετα να δω τις πωλήσεις τους.
Γενικα δεν είναι κακή καταναλωση το 6,7 για turbo suv, αλλά είναι το γαμωτο της υπόθεσης.
-
Ώρε Λαπ, το ξαναλέγαμε αυτό. Οι τιμές εχουν σχεδόν εξομοιωθει ανάμεσα σε κινητήρες με τα δύο καύσιμα. Δεν είναι ακριβώς οι ίδιες αλλά είναι αμελητέα πλέον η διαφορά αρχικής τιμής, κι όπου υπάρχει είναι γιατί το ντίζελ κατ' ελάχιστο 1.5λτ τετρακύλινδρο σε αντίθεση με τα χιλιάρια τρικυλινδρα, αλλά διαφορά απο λίγες εκατοντάδες ευρω μέχρι 1 ή 1μιση χιλιάρικο που αποσβενεται μέσα στον πρώτο χρόνο ή π.χ. 18 μήνες δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας. Κι αν σκεφτείς και μεταπώληση κι επιδόσεις, η διαφορά εξανεμίζεται, υπέρ του ντίζελ. Μόνο ουσιαστικό κριτήριο πλέον είναι το σενάριο χρήσης εντόςπόλης, όχι τόσο τα χλμ.
Το εξελακι που λέει ο φίλος, έπρεπε να το χουν στάνταρ ΟΛΑ τα περιοδικά αυτοκινήτου, αλλά όπου εμφανίστηκε το χαν να υπολειτουργει ή να υπολογίζει με βάση ψεύτικες θεωρητικές τιμές, καθώς είναι κι αυτοί μεσάζοντες πώλησης καθρεφτακίων στους ιθαγενείς...
-
Θες να πλακωθείς Λαπ ?
Μαζί με εμένα πήρε κολλητός το Πούμα το υβριδικό χιλιάρι . Ηρεμος οδηγός και αυτός και όποιοι άλλοι το χρησιμοποιούν .
Η κατανάλωση με συνεχή ταξίδια είναι στο 6,7 και μιλάμε για χειροκίνητο .
Σε αυτά τα νούμερα ήταν το δικό μου αυτόματο βενζίνης για ταξίδια με ήπιο τρόπο .
Αυτός είναι τύπος που όταν πληρώνει κάτι , θέλει να του δίνει αυτά που πλήρωσε και επειδή του είπαν για 3,5 κατανάλωση , γενικά το παρακολουθεί. Αλλιώς τον βλέπω να πηγαίνει να τους λέει να του δώσουν το ντήζελ.
Η καταναλωση του 6,7 είναι πολύ σωστή για το αυτοκίνητο. Το PUMA δεν το παίρνεις για το οικονομικότερο αυτοκίνητο γιατι πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Ειναι το καλύτερο οδηγικά στην κατηγορία του και αυτα που πλήρωσε του τα δίνει μια χαρά αλλά ¨ΟΧΙ σε κατανάλωση.
Τωρα από εκεί και πέρα οι ΠΩΛΗΤΕΣ λένε ψέματα για να πουλήσουν. Λένε 1000000 βλακείες. Αν δεν κάνεις έρευνα πριν αγοράσεις αυτοκίνητο και ψάχνεις για το ποιο οικονομικό ο φταίχτης είσαι εσυ ο ίδιος και όχι ο πωλητης που πουλάει φουμαρα.
Αν ψάχνεις την καλύτερη δυνατη κατανάλωση τοτε σιγουρα το PUMA είναι το λάθος αυτοκίνητο να διαλέξεις.
Το diesel έχει βεβαια καλή κατανάλωση αλλά και πάλι υπάρχουν καλύτερα σε αυτόν τον τομεα
-
Οι συγκρίσεις γίνονται πάντα με τις ίδιες εκδοσεις. Ειδαλλως στο παράδειγμα σου μπορείς να πάρεις την shine pack σε diesel και την βασική της βενζινης. Γιατί όχι;
Μπορει να σκεφτείς πως ' αν είναι να πληρώσω τότε να τα πάρω όλα' και στην άλλη περίπτωση να πεις 'Αφού δεν θέλω να δώσω πολλά δεν χρειάζομαι πολλά έξτρα και πάω για την βασική έκδοση' .
Οποτε με το δικό σου σκεπτικό δεν βγαίνει άκρη.
Αρα οικονομοτεχικα πρέπει να βάλουμε κάποια στεγανά στην αξιολόγηση μας και ετσι μένουμε πάντα στις ίδιες εκδόσεις.
Το ιδιο κάνεις και σε άλλες συγκρίσεις αυτοκινήτων. Πάντα συγκρίνουμε όσο δυνατόν πιο κοντινά σε μηχανολογικο και εξοπλιστικό επίπεδο.
-
της μεγαλύτερης αξιοπιστίας και ζωής του κινητήρα;
Αυτό δεν ισχύει εδώ και πολλά χρόνια.
-
Η shine pack γιατί δεν προσφέρεται στον διαμορφωτή με τα 130 άλογα; Δεν εισάγεται η τοπ έκδοση με τον μεγάλο κινητήρα; Περίεργο.
Δεν υπάρχει στον τιμοκατάλογο και στο διαμορφωτή,αλλά ο criu που ποστάρισε μια σελίδα πριν του έδωσαν τιμή γι αυτή την έκδοση στα 23.500
-
ειχα παει τη κορακλα για ψωνια. μπηκα και και σε μια εκθεση μτχ μηπως. ειχε και ενα ερκρος, θα σας γελασω εκδοση, ηταν του 2018, το εδινε 14 κατι. βενζινη. της λεω παμε να το δουμε, μου λεει αυτο ειναι αμαξι απο καρτουν, αληθεια πουλιουνται αυτα ή ειναι για παιδικα παρτυ? χαχαχ. αλλη οπτικη η νεα γενια, αλλη.... αλλα ρε συ λες?
-
#swift_mono_me_cvt_gl_plus
-
Αποφασίστε οι δύο τελευταίοι σχολιαστές, αν πρόκειται για αμάξι για παππούδες ή τα εγγονάκια τους...
Ερώτηση που δεν κάνει κανείς για τα Suzuki...
-
Απλά τα σουζούκι δεν είναι για κανένα ...
Τώρα πες της ότι είναι για παιδικά πάρτυ των βορείων και ουχί των δυτικών προαστίων...
-
Αλλά έχουν γεμίσει σχεδόν όλα τα ποστ μόνο με αναλύσεις περί κατανάλωσης.
Μπαίνω να διαβάσω καμία πληροφορία όταν βλέπω 20+ ποστ εδώ στο puma ή στο focus και βλέπω μόνο καταναλώσεις.
Μην μπαίνεις θα μου πείτε , οκ δεκτό και αυτό
Sorry για το off topic στο off topic
-
Ε κάνε την αρχή εσυ.... Γράψε για κάτι άλλο.
Citroen C3 Aircross 2018