-
πιλιε αυτο ειναι το γαλλικο οφ ροαντινγκ - μεχρι εκει φθανουν τα λοατκι φρανσεζ και στο υπενθυμιζουν με καθε τροπος. σγα μην παρεις τζιτροέ για τα σκληρα. ή πουγκ τριο οχτω...
ΑρΕς
μα τι λεω... να δω τι θα μαζευω οταν μου ερθει το τριο οχτω...χαχαχ
-
πιλιε αυτο ειναι το γαλλικο οφ ροαντινγκ - μεχρι εκει φθανουν τα λοατκι φρανσεζ και στο υπενθυμιζουν με καθε τροπος. σγα μην παρεις τζιτροέ για τα σκληρα. ή πουγκ τριο οχτω...
ΑρΕς
μα τι λεω... να δω τι θα μαζευω οταν μου ερθει το τριο οχτω...χαχαχ
Εγώ δεν θέλω να κάνω οφ ρόαντινγκ με το Σιτροέν, αλλά ίσως χρειάζεται κάποια στιγμή και για λίγα μέτρα έως χιλιόμετρα να κάνω οφ-άσφαλτινγκ, π.χ. λίγο χωματόδρομο, κάποια νεροφαγώματα ή τσιμεντόδρομοι, την κομμένη γράνα, γράνα, που σημαίνει υδραγωγός, που καταστρέφει το νερό.. το έδαφος, και ύστερα κόβει… γλύφει και κόβει την άσφαλτο, και θα έρθουνε αυτοί ύστερα, οι συβαρίτες πολιτικοί, της μαλθακότητας και της τρυφηλότητας, και των σχεδιασμάτων, να επισκεφθούν το χωρίο στο πανηγύρι το 15Αυγουστο και φεύγοντας για το επόμενο πανηγύρι θα μας γράψουν στα μέζεά τους και του χρόνου πάλι τα ίδια θα έχουμε..
Τέτοια πράγματα που με χαμηλό χατσμπακ τα περνας με τη ψυχή στο στόμα, με κάποιο ποιο ανασηκωμένο και το αντίστοιχο αντισπιν τα περνάς με την ελάχιστη προσοχή και ζημιά...
Το 3008 το θκοσ' θα πηγαίνει καλύτερα απ' το Βιτάρα, αλλά δεν θες ακόμη να το παραδεχτείς...
-
Πολυδωρας.... Θεός
-
Μια πωλήτρια στην Peugeot είχε πεί ότι κόψανε τα μικτά ελαστικά γιατί ανέβαζαν ρύπους με αποτέλεσμα μεγαλύτερα τέλη. Τους είχανε κάνει παράπονο οι πελάτες leasing που ενδιαφερόντουσαν για τα κόστη χρήσης ισχυρίστικε.. τώρα τι να πώ, δε ξέρω αν ήταν δικαιολογία ή πραγματικότητα..
-
Τα μοντέλα με γκριπ εδώ και 1,5 χρόνο , λόγω ρύπων έρχονται χωρίς Μ+S λάστιχα , αλλά με θερινά σε όλη την Ευρώπη . Μάλιστα οι 17άρες δεν παίρνουν και αλυσίδες και εκεί αγοράζουν χειμερινά λάστιχα με σιδερένιες 16άρες .
Τα λάστιχα που φοράω , σίγουρα δεν είναι τα καλύτερα έχουν θόρυβο στο κακό οδόστρωμα , αλλά εγώ που δεν είχα ξαναμπεί σε χιόνι , 2-3 φορές μόνο με αλυσίδες και επειδή είδα ότι το Κασκάι δεν μπόρεσε να κάνει ένα μέτρο και σπινάριζε , μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα απόλυτα ασφαλής .
Αλλωστε κυκλοφορούν και βιντεάκια από διαδρομές με γκριπ σε χιόνια.
-
Έστειλα ένα email μέσω της φόρμας επικοινωνίας της σελίδας της Citroën.
Αν και απάντησαν, μηδενική ανταπόκριση ακόμη και η φρασεολογία εντελώς ερασιτεχνική, από άνθρωπο με πρόβλημα στη κατανόηση κειμένου. Μηδέν, zero, σε αυτόν τον τομέα η Citroën...
-
Έστειλα ένα email μέσω της φόρμας επικοινωνίας της σελίδας της Citroën.
Αν και απάντησαν, μηδενική ανταπόκριση ακόμη και η φρασεολογία εντελώς ερασιτεχνική, από άνθρωπο με πρόβλημα στη κατανόηση κειμένου. Μηδέν, zero, σε αυτόν τον τομέα η Citroën...
Είναι λίγο (έως και πολύ!) δημόσιο ο όμιλος Σ. Ζεί στην 10ετία του '80 ακόμα!
-
Παντως κ εγω...shine με grip control...ιουνιο ταξινομηση..με turanza ειναι!
-
Σας ευχαριστώ για την διευκρίνιση/ενημέρωση, δεν ήξερα ότι έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές των ελαστικών με το Grip.
-
Παρακαλώ
-
Εγώ πλησιάζω τα 40000 χλμ που σημαίνει ότι του χρόνου θα αλλάξω λάστιχα , οπότε θα πάω μάλλον σε θερινά , αφού τα 4 εποχών τα κράζουν όλοι και εγώ δεν πολυψάχνομαι για χιόνια .
Απλά θα ήθελα για κανένα ταξίδι έξω , που έχουν την νιφάδα , αλλά μάλλον είναι καλά για χιόνι και λάσπη και όχι για βρεγμένο , όπου ένα θερινό είναι καλύτερο . Στο στεγνό η διαφορά μεγάλη .
-
Εγώ πλησιάζω τα 40000 χλμ που σημαίνει ότι του χρόνου θα αλλάξω λάστιχα , οπότε θα πάω μάλλον σε θερινά , αφού τα 4 εποχών τα κράζουν όλοι και εγώ δεν πολυψάχνομαι για χιόνια .
Απλά θα ήθελα για κανένα ταξίδι έξω , που έχουν την νιφάδα , αλλά μάλλον είναι καλά για χιόνι και λάσπη και όχι για βρεγμένο , όπου ένα θερινό είναι καλύτερο . Στο στεγνό η διαφορά μεγάλη .
H καλύτερη επιλογή για εσένα (και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο) είναι τα MIchelin Crossclimate+, τα οποία είναι στην ουσία θερινά με δυνατότητες χειμερινών. Το μόνο αρνητικό τους είναι ότι είναι πάρα πολύ ακριβά!
-
Φάνη έχω διαβάσει αρνητικές κριτικές για αυτά . Μάλιστα στο tyres και αλλού βλέπω καλές κριτικές για τα Hankook . Το θέμα είναι ότι αυτά συμβαίνουν επειδή είναι διαφορετικές χώρες .
Εδώ θερινά και ταξίδι έξω μόνο από Απρίλιο μέχρι τέλος Οκτωβρίου .
Ενα καλό θερινό , κρατάει μια χαρά στην βροχή που έχουμε εδώ , άσε που θα πέσει η κατανάλωση γύρω στο μισό λίτρο και θα είμαι κάτω από 7 .
-
καλησπέρα σε όλους, ψάχνομαι για αμαξι εδω και καιρο, το παίρνω αποφαση το αφήνω κτλ κτλ τωρα ειναι αναγκαία η αγορα του.
ηθελα κατι μεχρι 20.000€ (καινούριο) και μας αρέσουν με τη γυναίκα τα ψιλοsuv, μένουμε επαρχία (ανοιχτά χιλιομετρα) τα χιλιόμετρα μας ειναι γυρω στα 15000 μπορει και λιγο παραπάνω το χρόνο με τα 6000-7000 να ειναι εθνική σε ταξίδι οποτε ελεγα να παω σε πετρέλαιο.
είδα τελευταία το c3 aircross έκδοση c series που έχει πολυ πραμα σε αυτη την έκδοση. εμφανισιακά ειναι οκ, ειναι ψιλο suv, εχει και αυτή τη λειτουργία grip control, απο χώρους είδα 410 λιτρα και με τα συρόμενα καθίσματα φτανει τα 520!! σε μια αντιπροσωπεία που ρώτησα μου το αφήνουν 19300 πετρέλαιο.
τι λενε οι κάτοχοι γενικά, ευχαριστημένοι; ειναι γενικά αξιόπιστη η σιτροεν και τα μοτερ του PSA group; τωρα εχω ενα παλιοsaxo αλλα δεν ειναι αντιπροσωπευτικό για να κρίνω την εταιρία.
οι κοντινές μου αντιπροσωπείες ειναι ΠΟΝΤΙΚΗΣ στην Τρίπολη, στη μια ωρα ειναι ο ΚΥΡΚΑΣ στην Κόρινθο και μετα Αθήνα, οπου δε μου είναι κοπος να ανέβω να κλείσω εκει αμαξι.
ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!!!!!
-
καλησπέρα σε όλους, ψάχνομαι για αμαξι εδω και καιρο, το παίρνω αποφαση το αφήνω κτλ κτλ τωρα ειναι αναγκαία η αγορα του.
ηθελα κατι μεχρι 20.000€(καινούριο) και μας αρέσουν με τη γυναίκα τα ψιλοsuv, μένουμε επαρχία (ανοιχτά χιλιομετρα) τα χιλιόμετρα μας ειναι γυρω στα 15000 μπορει και λιγο παραπάνω το χρόνο με τα 6000-7000 να ειναι εθνική σε ταξίδι οποτε ελεγα να παω σε πετρέλαιο.
είδα τελευταία το c3 aircross έκδοση c series που έχει πολυ πραμα σε αυτη την έκδοση. εμφανισιακά ειναι οκ, ειναι ψιλο suv, εχει και αυτή τη λειτουργία grip control, απο χώρους είδα 410 λιτρα και με τα συρόμενα καθίσματα φτανει τα 520!! σε μια αντιπροσωπεία που ρώτησα μου το αφήνουν 19300 πετρέλαιο.
τι λενε οι κάτοχοι γενικά, ευχαριστημένοι; ειναι γενικά αξιόπιστη η σιτροεν και τα μοτερ του PSA group; τωρα εχω ενα παλιοsaxo αλλα δεν ειναι αντιπροσωπευτικό για να κρίνω την εταιρία.
οι κοντινές μου αντιπροσωπείες ειναι ΠΟΝΤΙΚΗΣ στην Τρίπολη, στη μια ωρα ειναι ο ΚΥΡΚΑΣ στην Κόρινθο και μετα Αθήνα, οπου δε μου είναι κοπος να ανέβω να κλείσω εκει αμαξι.
ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!!!!!
Για τα Γαλλικά αυτοκίνητα θα ακούσεις διαφορα απο πολύ καλά λόγια μέχρι και απαξιωτικά σχόλια τύπου χρέπια, σαπάκια κλπ. Έχοντας 3 citroen μεχρι τώρα (πάμε για 4ο) η εμπειρία μου ειναι δόξα τον Θεο πολύ καλή. Απο εμένα έχοντας ένα απο τα πρώτα aircross που ήρθαν στην Ελλάδα με πλέον 65.000 χλμ στο κοντερ εξακολουθεί να είναι μια πολύ καλή vfm και τιμια επιλογή. Να έχεις όμως υπόψη σου ένα πράγμα ειδικά αν προέρχεσαι απο Ιαπωνικό ότι δεν είναι ένα αυτοκίνητο (όπως όλα τα Ευρωπαϊκά) που θα το πάρεις, θα του βγάζεις το λάδι μέρα νύχτα και θα το έχεις παρατημένο και ασυντήρητο!Αν θέλεις τέτοιο αμάξι τότε δεν κάνει για σένα. Απο την άλλη όμως το αμάξι θα σου κάνει όλα τα χατήρια αρκεί να του φέρεσαι με σεβασμό, να το συντηρείς στην ώρα του, να του βαζεις καλό πετρέλαιο και γενικά να μην το παραμελείς
-
ηθελα κατι μεχρι 20.000€ (καινούριο) και μας αρέσουν με τη γυναίκα τα ψιλοsuv, μένουμε επαρχία (ανοιχτά χιλιομετρα) τα χιλιόμετρα μας ειναι γυρω στα 15000 μπορει και λιγο παραπάνω το χρόνο με τα 6000-7000 να ειναι εθνική σε ταξίδι οποτε ελεγα να παω σε πετρέλαιο.
ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!!!!!
Καταπληκτικό value for money, είσαι σίγουρος ότι παίρνεις grip Control σε αυτή την έκδοση;;
Ψάχνω πολύ για έναν κολλητό τελευταία, και καταλήξαμε ότι το καλύτερο value for money για την περίπτωσή του είναι το Crossland, το αδελφό Opel δηλαδή.
Κοίτα και αυτό, επίσης έρχεται στα ίδια λεφτά το Mokka σε κάνα μήνα, λίγο μικρότερο αλλά lifestyle μοντέλο, περισσότερο οδηγοκεντρικο και πανέμορφο μέσα-εξω.
Εγώ θα προτιμούσα Aircross αλλά μόνο στη Shine, την C δεν την ξέρω την έκδοση, αλλά αν του λείπουν πολλά, το Crossland είναι καλύτερο μέσα και το face lift το έφτιαξε αρκετά (έχει και διαφορετικό hardware τιμόνι/αναρτήσεις).
Κινητήρες από τους καλύτερους στην κατηγορία τους, ειδικά diesel η γνώμη μου είναι ότι είναι οι απολύτως καλύτεροι, και εγώ έχω πολλά PSA και πήρα και 2008 diesel πρόσφατα.
-
Για τα χλμ που κάνεις και μάλιστα σε ανοικτούς δρόμους , πήγαινε σε βενζίνη shine έκδοση που τα έχει όλα .
Σε χειροκίνητο είναι λίγο φτηνότερο από το ντίζελ στην χαμηλότερη έκδοση που θέλεις να πάρεις και 3 ευρώ διαφορά στα 100 χλμ , σημαίνει ότι θέλεις 60000 χλμ για να καλύψεις την διαφορά τιμής βενζίνης - ντίζελ στις ίδιες εκδόσεις .
Επίσης οι αυτόματες εκδόσεις είναι πολύ καλές .
-
μπηκα εψαξα και όντως δε μπορω να βρω αν η έκδοση c series εχει grip control. τι τιμη και ποια έκδοση βρισκεις το crossland που προτείνεις; το θεωρείς καλύτερο σα πρόταση απο το aircross;
βρηκα ετοιμοπαραδοτο crossland έκδοση xclusive πετρέλαιο 1500 αλλα με 102αλογα (?!) 19400. λογικα ειναι το προηγούμενο μοντέλο μιας και τωρα που μπηκα στο διαμορφωτή βλεπω πως υπάρχει edition, elegance kai ultimate με τα συρόμενα καθίσματα να είναι στην ultimate οποτε φαντάζομαι και στο c3 θα ειναι στη shine.
το 2008 απίστευτο αλλα ανεβαίνει πολυ στα χρήματα θαρρώ.
@cruiser εχω επηρεαστεί απο τη μοδα του ντιζελ, ειχα καταλήξει σε ντιζελ λογω του οτι δεν ειμαι στην κίνηση σταματά ξεκινα και οτι θα κανω 6000-7000 το χρονο τελειως ανοιχτά χλμ σε εθνική τα υπόλοιπα εντος χωριού καμια βολτα Ναύπλιο-αθηνα
-
Εγώ έχω το αυτόματο βενζίνης με τα 110 άλογα . Εχω κάνει 35000 χλμ αυτό τον καιρό . Με κίνηση 80 % Αθήνα έχω κατανάλωση 7,5 λίτρα . Αν ήμουν επαρχία θα ήμουν 6,5 λίτρα και το χειροκίνητο κάτω από 6 . Το πετρέλαιο κάτω από 5 .
Το Κρόσλαντ είναι το ίδιο αυτοκίνητο από κάτω , αλλά διαφέρουν πολύ σε εμφάνιση , ενώ τώρα έκανε μεγάλο φέις λιφτ . Αυτό που σου δίνουν μάλλον είναι το προηγούμενο μοντέλο , αλλά αν σου αρέσει και είναι καλό ντίλ με εξοπλισμό - τιμή , μπορείς να το πάρεις .
Το γκριπ το έχουν στο αιρκρός οι shine εκδόσεις μόνο , στο Κρόσλαντ δεν υπάρχει .
Μέχρι πριν 1 χρόνο το έδιναν με M+S λάστιχα , αλλά τώρα το δίνουν με θερινά για λιγότερους ρύπους .
Εγώ σε χιονισμένο πάρκινγκ που το χρησιμοποίησα πριν λίγες μέρες , μου φάνηκε πολύ καλό , αλλά έχω και τέτοια λάστιχα .
-
μπηκα εψαξα και όντως δε μπορω να βρω αν η έκδοση c series εχει grip control. τι τιμη και ποια έκδοση βρισκεις το crossland που προτείνεις; το θεωρείς καλύτερο σα πρόταση απο το aircross;
βρηκα ετοιμοπαραδοτο crossland έκδοση xclusive πετρέλαιο 1500 αλλα με 102αλογα (?!) 19400. λογικα ειναι το προηγούμενο μοντέλο μιας και τωρα που μπηκα στο διαμορφωτή βλεπω πως υπάρχει edition, elegance kai ultimate με τα συρόμενα καθίσματα να είναι στην ultimate οποτε φαντάζομαι και στο c3 θα ειναι στη shine.
@cruiser εχω επηρεαστεί απο τη μοδα του ντιζελ, ειχα καταλήξει σε ντιζελ λογω του οτι δεν ειμαι στην κίνηση σταματά ξεκινα και οτι θα κανω 6000-7000 το χρονο τελειως ανοιχτά χλμ σε εθνική τα υπόλοιπα εντος χωριού καμια βολτα Ναύπλιο-αθηνα
Θα τα βγάλει άμεσα τα λεφτά του το diesel, και θα το έχεις και για 20 χρόνια.
Σου απάντησα ένα μεγάλο post, αλλά άλλαξες κάτι και ακύρωσε το μήνυμα (αφού δεν υπήρχε το αρχικό δικό σου!).
Οριακά νομίζω ότι το Crossland είναι καλύτερη πρόταση, καινούργια εταιρική ταυτότητα Opel, facelifted, καλύτερη τοποθέτηση infotainment, καλύτερη ποτηροθηκη, καλύτερο ταμπλό. Γενικά έχουν ίδιους κινητήρες/κιβώτια/πλατφόρμα, πολύ παρόμοια.
Φθηνότερο το Crossland, Elegance 110 diesel στα 19.400-600 και κάποιες επιλογές και χρώμα να φτάσεις στο 20αρι ακριβώς!
Citroen C3 Aircross 2018