-
Θυμάμαι που έλεγαν παλιά για 125 ευρώ .
Σε ποιό μαγαζί το έκανες ?
-
85 Ευρώ για απλό λιπαντικό σέρβις σε εξουσιοδοτημένο είναι μια λογική τιμή.
Τα 125 Ευρώ που είχες ακούσει Βασίλη είναι τα αναμενόμενα για ένα πιο ολοκληρωμένο σέρβις, με φίλτρο αέρα και καμπίνας, που προφανώς δεν χρειαζόταν το αυτοκίνητο του καταιγίδα λόγω ελάχιστης χρήσης.
-
Αυτό ακριβώς. Λίγα χιλιόμετρα, λιγότερες ανάγκες για αναλώσιμα και επιπλέον εργασίες.
-
https://www.skroutz.gr/c/1228/Ladia-Autokinhtou/m/27219/Total.html
ουτε 85 αλλα εχει χαρη η εγγυηση.
πωλητες και συνεργεια σε αυτες τις επισημες= ολα λαθος, ηλιθιοι, και πανακριβοι
-
μα το service δεν πάει με τα χιλιόμετρα, είναι ας πούμε 10.000 **Ή **ένα έτος, ότι έρθει πρώτο, αυτό είναι πάρα πολύ λίγο, δεν έχω δώσει για το C3 ποτέ κάτω από 120.
που το πήγες;
-
Ωμέγα Αγία Παρασκευή.
Σε αυτό που λες έχεις δίκιο. Στην Κοσμοκάρ που είχα ρωτήσει για το 1ο service (διετία) του FABIA μου είπαν ότι θα γίνει ότι προβλέπεται από τον κατασκευαστή ασχέτως τα χιλιόμετρα που έχει το αυτοκίνητο. Μου έκαναν μία αναφορά για 180euro μίνιμουμ κόστος. Δηλαδή μπορεί να ανέβαινε και πάνω από 200euro. Το αυτοκίνητο είχε 1600χιλιόμετρα στο κοντέρ όταν πήγα να ρωτήσω. Και μετά αποφάσισα να το πουλήσω χωρίς να κάνω το σέρβις. Το έκανε ο αγοραστής.
Προφανώς στην Ωμέγα έχουν άλλη πολιτική. π.χ. δεν αλλάζουν φίλτρο αέρα αφού το αυτοκίνητο έχει κάνει ελάχιστα χιλιόμετρα και βλέπουν ότι το φίλτρο του είναι ολοκάθαρο. Ούτε διάφορες άλλες εργασίες ή ανταλλακτικά. Φυσικά μου το είπαν εξαρχής αυτό.
-
Καταργείται ο ντίζελ 100 άλογα και αντικαθίσταται με 110 άλογα . Το αυτόματο παραμένει στα 120 άλογα .
-
Χθες πετάχτηκα μέχρι Πόρτο Ράφτη για να δω ένα ακίνητο στα μουλωχτά και στην επιστροφή σκέφτηκα να δω τη μέση κατανάλωση.
Τι το ήθελα; Δεν το άφηνα να μου δείχνει τα υπολειπόμενα χιλιόμετρα;
Αμιγώς αστική και περιαστική χρήση με 1600 χιλιόμετρα στο κοντέρ... μέση κατανάλωση 8,6 lt/100km...
Και όσο πάει ανεβαίνει.
Είχε ξεκινήσει στα 5,8 lt/100km και έχει εκτοξευθεί.
Και μετά μου λέει ο άλλος ότι πίνει τα ίδια με το σκούτερ που έχει σταθεροποιηθεί στα 3,2 lt/100km.
-
Χθες πετάχτηκα μέχρι Πόρτο Ράφτη για να δω ένα ακίνητο στα μουλωχτά και στην επιστροφή σκέφτηκα να δω τη μέση κατανάλωση.
Αμιγώς αστική και περιαστική χρήση με 1600 χιλιόμετρα στο κοντέρ... μέση κατανάλωση 8,6 lt/100km...
Και όσο πάει ανεβαίνει.
Και μετά μου λέει ο άλλος ότι πίνει τα ίδια με το σκούτερ που έχει σταθεροποιηθεί στα 3,2 lt/100km.
Σιγά μην παράγει κι' όλας καύσιμο! και scooter αν το οδηγείς στις τελικές του όπως εγώ, πάλι δεν βλέπεις 3 στην κατανάλωση.
Βενζίνη πρέπει να οδηγείς ψυχαναγκαστικά για να βλέπεις χαμηλές τιμές κοντά στο 6-6.5(ανάλογα και το αυτοκίνητο φυσικά), δηλαδή πρέπει να έχεις στόχο να τραβήξεις φωτογραφία ότι καις λίγο, για να την ανεβάσεις σε κάνα φόρουμ, και μόλις το κάνεις, να ξεφυσήσεις, και να πατήσεις επιτέλους λίγο γκάζι να φύγει το αυτοκίνητο!
Αν οδηγείς σαν κανονικός άνθρωπος, τα 8άρια είναι φυσιολογικότατα, και τα 10άρια και 12άρια (σε ταξίδι, φορτωμένο) που έβλεπα εγώ παλιά με το Focus I (τελευταία βενζίνη που είχα).
-
Μην ξαναπείς ότι το Mk1 focus έκαιγε 10αρια γιατί θα έρθει ο Δίας και θα μας πει ότι ανεβοκατεβαινε Θεσσαλονίκη - Αθήνα με ένα ντεπόζιτο και είχε και ρέστα για καφέ ! Πλάκα κάνω Δία...
-
Μην ξαναπείς ότι το Mk1 focus έκαιγε 10αρια γιατί θα έρθει ο Δίας και θα μας πει ότι ανεβοκατεβαινε Θεσσαλονίκη - Αθήνα με ένα ντεπόζιτο και είχε και ρέστα για καφέ ! Πλάκα κάνω Δία...
Το ξέρω ότι κάνεις πλάκα, αλλά μου φαίνεται ότι δεν ξέρετε να οδηγείτε οικονομικά (και σβέλτα ταυτόχρονα, διατηρώντας την φόρα). 8άρια έχω στο Saab των 195 ίππων και 10άρια είχα στην BMW των 272 ίππων. Στην πίστα έβλεπα και 30άρια με την BMW. Πως καταφέρνετε και καίτε, στον δρόμο, 12άρια με Focus Mk1 1600, εμένα με ξεπερνάει!!! Δεν μιλάω για εντός πόλης προφανώς, αλλά για περιαστική και υπεραστική χρήση. Με 120 σταθερά, έμπαινα στο Ποτάμι (έχοντας ξεκινήσει από Αν. Θεσ/νίκη) με περίπου 1/4 εναπομείνον ντεπόζιτο. Με 160-180, ανάβε το λαμπάκι με το που έμπαινα στον Κηφισό.
-
Συγνώμη για το εκτός θέματος, αλλά και η BMW του πάτερα μου που είναι μεγαλύτερη φαγάνα από του Δία, σε ταξίδι με 120-145, είναι στο 10-11. Φυσικά όταν την πατήσω έχω το 13αρι για πλάκα, αλλά μιλάμε για πολύ γρήγορο ταξίδι. Έχω κάνει και ταξίδι στο Βόλο με CC σταθερά στα 130 (σούπερ βαρετά!!) και ήμουν στο 9.1(!!).
Και για να είμαι και εντός θέματος, λογικό Storm να σου καίει τόσο με την χρήση που κάνεις και τις διαδρομές αυτές. Εδώ το Panda με τέτοια χρήση έκαιγε 7-7.5.
-
Αυτόματο θυμίζω , αρχές Ιουνίου αγοράστηκε με 15500 χλμ , μόλις έφτασα τα 30000 χλμ .
Κατανάλωση με πόλη , Κατεχάκη , Αττική οδό , δηλαδή με μωτ γύρω στα 30 χαω , έχω περί τα 7,5 λ/100 .
Ταξίδι επιστροφής από Κύμη βράδυ περασμένης Κυριακής με κόσμο και προσπεράσματα , για πρώτη φορά χωρίς κλιματισμό , κατέβηκα χαμηλά στα 5,8 λ/100 και με Ε.Ο. μέχρι Αθήνα με 120-140 έφτασα συνολικό μέσο όρο 6,2 λ/100 .
Νομίζω μιά χαρά .
Επίσης από κινητήρα το αμάξι είναι πολύ καλό , όπως και η άνεση .
Στα αρνητικά , ότι σε δρόμους με κατσαρό και κατεστραμένο οδόστρωμα , ακούω κάποιους συντονισμούς στο αμάξι από διάφορα σημεία , αλλά δεν ξέρω αν είναι από το αυτοκίνητο , ή από διάφορα πράγματα που έχω στις διάφορες θήκες και ντουλάπια , αφού το αμάξι είναι και λίγο κινητό γραφείο .
Αντίθετα σε σαμαράκια και λακκούβες δεν τρίζει τίποτα .
Από τον άλλο μήνα τα ημερήσια χλμ θα μειωθούν αρκετά .
-
Και όσο πάει ανεβαίνει.
Εμένα μια χαρά λογική μου φαίνεται η κατανάλωση για φυσιολογικούς ή ψιλοσβέλτους ρυθμούς. Με cc και προσοχή οκ μπορείς να δείς και παρακάτω. Τέλος πάντων εγώ σου γράφω επειδή έγραψες για Πόρτο Ράφτη
Καλά το πάς, ξεκίνα τώρα να κατηφορίζεις προς Λαγονήσι και πέριξ και με ευχαριστείς αργότερα..
ΥΓ Cactus diesel σε περιαστικούς/επαρχιακούς κατά 90% χρήση είναι κολλημένο στο 4,5 στο trip computer. Φαντάζομαι αντλία λίγο παραπάνω. Αλλά ο οδηγός του που ανήκει στο συγγενικό μου περιβάλλον το ζεί κανονικά. Σήμερα τον ρώτησα αν θέλει να του βάλουμε ρεφενέ στο καύσιμο γιατί ήμασταν τέσσερις και έβαλε και ερ κοντίσιο !
-
Εγω μολις εκανα 360 χλμ σε εθνικη οδο στα 5.7...με λιγο κλιμα ταχυτητα 130 με 150...4 ατομα γεμάτο παγκαζ...
Χειροκίνητο 110 6ταχυτο.
-
Αν και ο Δίας είναι γνωστό πως αδιαφορεί για τις καταναλώσεις όχι και 12λτ ρε παιδιά το Focus 1.6!
Και γω λέω πως τα παλιότερα ατμοσφαιρικά τσιμπάνε λίγο παραπάνω βενζίνη, ειδικά μέσα στη πόλη, αλλά δε νομίζω ποτέ να πήγε παραπάνω από 8,5-9λτ το Φόκους μας και είναι και βάγκον, ενώ οδηγώντας ο πατέρας μου σε χαλαρό στυλ (μεταφορά τα εγγόνια στα μαθήματα, ταξιδάκια στο χωριό κλπ.) πρέπει να το χει στα 7,5 με 8 το πολύ... και τα άλλα 1.6λτ τηε γενιάς του π.χ. Peugeot με χαλαρή οδήγηση κάπου εκεί ήταν, υπερβολική κατανάλωση είχαν στη πόλη κάποια βαριά 1.4 όπως το τότε Astra.
Τη κατανάλωση πρέπει να τη κοιτάμε συνολικά σαν μέσο όρο σε βάθος εβδομάδων και μηνών, σε μια συγκεκριμένη διαδρομή για μια φορά, μπορεί να ισχύουν συνθήκες τέτοιες που δεν μπορούμε άμεσα να αντιληφθούμε κι επηρεάζουν σημαντικά την κατανάλωση, π.χ. συνθήκες ροής της κυκλοφορίας, συνδυασμός θερμοκρασίας & υγρασίας, κλίση οδοστρώματος, ροή ανέμου, μέχρι και οι ψυχολογική μας κατάσταση που μπορεί να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο που οδηγούμε χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε.
Μου έχει συμβεί στο παρελθόν να παρατηρήσω εξωφρενική κατανάλωση όπως ο Storm σε συγκεκριμένο ταξίδι Αθήνα-Βόλο με μικρό ΤΟΥΟΤΑ, πιστεύω λόγω κόντρα ανέμου σε λίγο μεγαλύτερες ταχύτητες. Επίσης νομίζω η ποιότητα καυσίμου (χημική σύσταση στα όρια προδιαγραφών) μπορεί να παίξει ρόλο.
-
Αν και ο Δίας είναι γνωστό πως αδιαφορεί για τις καταναλώσεις όχι και 12λτ ρε παιδιά το Focus 1.6!
Κάποτε κάναμε 'κόντρα' για το ποιος θα κάψει το περισσότερο. Τους κέρδιζα όλους, χαλαρά, με το Discovery, με 17+... Άλλα χρόνια, πιο ανέμελα...
ΥΓ: Η μεγαλύτερη κατανάλωση που έχω δει ήταν περίπου 70, με Ferrari 599 V12, στις Σέρρες. Πιο συχνά βάζαμε βενζίνη στο BP έξω από την πίστα, παρά κατουρούσαμε!!!
-
Και για να είμαι και εντός θέματος, λογικό Storm να σου καίει τόσο με την χρήση που κάνεις και τις διαδρομές αυτές. Εδώ το Panda με τέτοια χρήση έκαιγε 7-7.5.
To FABIA TSI 110, ακριβώς ίδια χρήση, ίδια χιλιόμετρα (1600χλμ), ίδια χρονική περίοδος ... 7.2lt/100km.
Όσο να'ναι υπάρχει κάποια διαφορά. Εντάξει το Aircross είναι SUVλάκι, αλλά δεν περίμενα και τόση διαφορά.
-
Περίμενε να στρώσει λίγο και το μοτέρ. Καινούριο είναι. Στο focus μετά τα 6000 χμ είδα πτώση γύρω στο 1 λίτρο!
-
Τόσο πολύ πρέπει να περιμένω;;;;;;; χα!χα!
Εγώ σε 10 χρόνια θα φθάσω τα 6000km....
Αν το έχω μέχρι τότε. μπου!χα!χα!
Citroen C3 Aircross 2018