-
Εγώ ναι. Θα προτιμούσα ένα καλύτερο αυτοκίνητο με μόλις 4.000 Km από ένα υποδεέστερο του κουτιού. Σε μια ώρα από την αγορά, θα είναι και τα δύο μεταχειρισμένα, αλλά το καλύτερο αυτοκίνητο θα είναι πάντα καλύτερο!
Επίσης και τα δύο θα σου δώσουν την ευχαρίστηση του καινούριου αυτοκινήτου. Απλώς το T-Roc θα προσθέσει και την ευχαρίστηση της έξυπνης αγοράς ενώ το T-Cross της ευχαρίστηση του σκισίματος των ζελατίνων. Τι εκτιμάς εσύ περισσότερο; Εγώ το πρώτο.
-
Συμφωνώ με τον Harisma! Τα περισσότερα αυτοκινητα που εχω αγοράσει (επειδη ηθελα ακριβά αυτοκίνητα) τα εχω αγοράσει μεταχειρισμένα.
-
Για μένα το μεταχειρισμένο αξίζει μόνο αν το πάρεις πολύ φτηνότερα από όσο κόστιζε καινούριο. Για παράδειγμα, να δώσεις 15.000 και να πάρεις ένα αυτοκίνητο που κόστιζε 50.000 καινούριο, ναι!!! Να δώσεις 15 και να πάρεις ένα που κόστιζε 18 καινούριο, το θεωρώ κοροϊδία. Πάρε καλύτερα ένα καινούριο με 15, δεν θα έχει μεγάλη διαφορά και θα είναι πραγματικά καινούριο!
-
Φιλε Soto, δεν παύει να είναι ενα μεταχειρισμένο αμάξι και ας είναι εκθεσιακό με λίγα χιλιόμετρα. Γιαυτό να το ελέγξεις με μηχανικό σου πριν προβεις σε αγορά.
Να τσεκάρεις τα λάστιχα (ημερομηνία παράγωγης) και να ρωτήσεις εαν έχει άδεια κυκλοφορίας απο ποτέ είναι και εαν η εγγύηση τρέχει απο την ημερομηνία της άδειας κυκλοφορίας. Η χαμηλή τιμη του εκθεσιακού είναι μεγάλο δέλεαρ, αλλά να διπλοτσεκαρεις τυχόν φθορές στο εσωτερικό απο τα πολλά χέρια που πέρασαν (πχ στα λάστιχα, στα χρώμια, στα μανταλα)
Μπορεί τα χιλιόμετρα να είναι λίγα αλλά πχ μπορεί να το είχαν να δουλεύει επι μια βδομάδα. Η να το οδήγησαν στα όρια.
-
Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές μετά από πολύ ψάξιμο νομίζω ότι θα καταλήξω στο t roc. Έχω δει crossland ,stonic,kona,moka, πρόσφατα το t cross αλλά νομίζω ότι το vw είναι τουλάχιστον στα μάτια μου είναι πιο όμορφο και αξιόπιστο.
-
αλλά νομίζω ότι το vw είναι τουλάχιστον στα μάτια μου είναι πιο όμορφο και αξιόπιστο.
Για το τελευταίο, κράτα μικρό καλάθι.
-
Αξιοπιστία και vw είναι δύο έννοιες που απλά δεν συμβαδίζουν.
-
Δηλαδή δε θεωρείς καλή επιλογή το τ ροκ;
-
Εγώ μιλάω για την εταιρεία που όπως κατάλαβες 'υπεραγαπώ'....
Αν είναι καλό ένα μοντέλο θα το κρίνεις εσύ που ενδιαφέρεσαι,μην περιμένεις να στο πει κάποιος άλλος.
-
Καλημέρα,
κάτοχος T roc 1.5 εδώ και 15 μήνες...μικρό μεν το χρονικό διάστημα αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος οβερόλ. Όσον αφορά στο t roc με 4000km δεν είναι μεν καινούριο, αλλά νομίζω είναι πολύ καλή ευκαιρία.
Φυσικά και θα το προτιμούσα σε σχέση με το t cross επειδή είναι πιο αυτοκίνητο και λόγω χώρων θα κάλυπτε περισσότερο τις ανάγκες μου.
Έλεγξέ το όσο μπορείς (λάστιχα, εμφανείς φθορές), ζήτησέ τους ένα πλήρες σέρβις αχρεωστί φυσικά, πάρε και την εγγύηση από τη μέρα που θα το παραλάβεις και ....καλορίζικο.
Όσον αφορά στην αξιοπιστία αυτή θα αποδειχτεί σε βάθος χρόνου από τους κατόχους και όχι απο τη συμπάθεια στη μάρκα ενός εκάστου. Γενικά το να κληρώσεις προβληματικό αυτοκίνητο..άντε να δεχτώ ότι είναι πιο πιθανό αν είναι ευρωπαικό σε σχέση με ιαπωνικό ή κορεάτικο...και μέχρι εκεί. Αν τηρείς τα τυπικά σέρβις και δεν το σκίζεις συστηματικά, όλα γενικά βαίνουν καλώς.
Ενδεικτικά δε για τη μάρκα...ήμουν κάτοχος golf IV 1.6, μοντέλο 2000 και πουλήθηκε το 2018 με 151000km. Σε αυτά τα 18 χρόνια έκανα σέρβις κάθε χρόνο στην αντιπροσωπεία και μου έβγαλε....2 ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός το 2004 (μου τα πέρασαν στην εγγύηση και δεν πλήρωσα τπτ),1 φορά ενα φως πορείας μπροστά και 2 φορές φώτα στοπ πίσω, (μια το ενα μια το άλλο, δεν θυμάμαι πότε), μπαταρία μαμάς άλλαξα το 2011, πλήρωσα το 2015 ή 2016 150 ευρώ για κάποιο θέμα με τις ταχύτητες και το 2017 το μεγαλύτερο ποσό, 220 ευρώ για την εμπρός δεξιά κλειδαριά. Ας μας πουν οι επαϊοντες και 'φίλοι' της μάρκας, ήταν αξιόπιστο το golf IV ή δεν ήταν;
-
Όλα τα αυτοκίνητα που κάνουν 8,000 χλμ το χρόνο (ή 5,000 τη μία χρονιά και 10,000χλμ την άλλη κλπ. ή τα βγάζουν μόνο για βόλτα, ή τα ξεπαρκάρουν 2 φορές τη βδομάδα) είναι 'αξιόπιστα' και παρ' όλα αυτά πήγε 3-4 φορές με μικρές βλάβες για επισκευή. Μιλάς επίσης για ατμοσφαιρικό παλιό αυτοκίνητο με πολύ βασικά ηλεκτρονικά και απλή μηχανολογία.
Το 2000 εγώ είχα αγοράσει με τα μισά λεφτά ένα Fiat Bravo 1.2 που το πούλησα σε 8 χρόνια με ~140.000χλμ και το μόνο που χρειάστηκε πέρα απ' τη προγραμματισμένη συντήρηση, ήταν ένας αισθητήρας αέρα 80€ στα 130,000χλμ και μια αντλία βενζίνης που αλλάχτηκε προληπτικά λόγω ήχου τον πρώτο μήνα δωρεάν στην εγγύηση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα, το Fiat θα έπρεπε να θεωρηθεί πιο αξιόπιστο και καλύτερη αγορά;
Σήμερα που μιλάμε, δε μπορεί να θεωρεί την 'αξιοπιστία' VW ως δυνατό σημείο έναντι σε κορεάτικα και άλλα μοντέλα, που κοστίζουν και πολύ λιγότερα χρήματα στην αγορά τους, και έχουν πολλαπλάσια χρόνια εγγύησης.
Στο συγκεκριμένο δίλημμα του φίλου, η απόφαση εξαρτάται καθαρά απ' τη τσέπη του. Κι εγώ έχω δελεαστεί πολλές φορές με τέτοιοες 'προσφορές, σχεδόν καινούριου'. Μάλλον όμως πρέπει να ενδώσει κανείς, μόνο αν δεν μπορεί να καλύψει την αγορά αυτοκινήτου 'του κουτιού'. Η μεταπωλητική αξία σίγουρα θα είναι λίγο χαμηλότερη και ένα τεστ ντράιβ όχημα, κάποιες φορές δεν μπορεί να θεωρηθεί 'καλομεταχειρισμένο'... το ρίσκο είναι κάπως δυσανάλογο με την έκπτωση 20%. Αν η έκπτωση μπορεί να γίνει 30-35%, όπως θα ήταν για ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα θα υπάρχει ακόμη ικανό διάστημα εγγύησης, τότε ναι χωρίς πολλή σκέψη.
-
@ chrszchs
Για να μην παρεξηγηθώ,δεν απαντάω προκειμένου να έρθω σε αντιπαράθεση,απλή κουβέντα κάνουμε. Όπως είπε ο προλαλήσαντας, το συγκεκριμένο Golf ήταν ένα πολύ απλό μηχανολογικά αυτοκίνητο που αυτονόητα δεν έβγαλε σοβαρές βλάβες. Ήταν όμως και το τελευταίο σχετικά αξιόπιστο αυτοκίνητο που έβγαλε η vw. Αν διαβάσεις τις ιστορίες φρίκης ιδιοκτητών από το 2005 και μετά με τους TSI όπως αυτοί οι ίδιοι τις γράφουν στο vwclub.gr,πιστεύω ότι στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξεις. Και για ιστορικούς λόγους πρέπει να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που είχες και εσύ πήγα 2 φορές να το πάρω αλλά δεν τα κατάφερα με καθαρή υπαιτιότητα της αντιπροσωπείας. Από εκεί και πέρα,ο καθένας φυσικά είναι ελεύθερος να πάρει ότι θέλει όπως επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα θέματα που έχει δημιουργήσει η εν λόγω εταιρεία. Εγώ την θεωρώ διαχρονικά την μεγαλύτερη εταιρεία απατεώνα του κλάδου.
-
Καταρχήν σε εξυπηρετεί το ροκ από το κρος περισσότερο;
Αν το θες για πολη το κρος βολευει καλυτερα
Επίσης ενα ακόμα μειον στα τεστ είναι οτι έχουν φάει σκίσιμο από την αρχή και η λέξη στρώσιμο τους είναι άγνωστη!
Οταν εγώ είχα παρει μόνος τεστ τη Χ1 με 1800 χλμ (ακομα στο στρωσιμο κατά τις οδηγίες του κατασκευαστή) την πήγα στα κόκκινα ενω δεν θα επρεπε να υπερβαίνω τις 4500 στροφες!
Αρα μακροπροθεσμα θα βγουν προβληματα
-
Στο συγκεκριμένο δίλημμα του φίλου, η απόφαση εξαρτάται καθαρά απ' τη τσέπη του. Κι εγώ έχω δελεαστεί πολλές φορές με τέτοιοες 'προσφορές, σχεδόν καινούριου'. Μάλλον όμως πρέπει να ενδώσει κανείς, μόνο αν δεν μπορεί να καλύψει την αγορά αυτοκινήτου 'του κουτιού'. Η μεταπωλητική αξία σίγουρα θα είναι λίγο χαμηλότερη και ένα τεστ ντράιβ όχημα, κάποιες φορές δεν μπορεί να θεωρηθεί 'καλομεταχειρισμένο'... το ρίσκο είναι κάπως δυσανάλογο με την έκπτωση 20%. Αν η έκπτωση μπορεί να γίνει 30-35%, όπως θα ήταν για ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα θα υπάρχει ακόμη ικανό διάστημα εγγύησης, τότε ναι χωρίς πολλή σκέψη.
ρε παιδιά εσείς που τα βρίσκεται αυτά τα μεταχειρισμένα που με 4000χλμ τα δίνουν στα 2/3 της αρχικής τιμής?
-
Στην Fantasy Land !
Πέρα από την πλάκα, εγώ βρήκα και αγόρασα πινακιδωμένο αυτοκίνητο ενός έτους με μηδενικά χιλιόμετρα (delivery miles για την ακρίβεια, δηλαδή 9 Km) στα 2/3 της αρχικής τιμής, αλλά αυτό ήταν η μία περίπτωση στις χίλιες, η οποία μάλιστα βρέθηκε λόγω των γνωριμιών που είχα. Το υπόλοιπο 99,9% των περιπτώσεων που θα βρείτε στα 2/3 της αρχικής τιμής θα είναι αυτοκίνητα διετίας και βάλε με 20-30.000 Km στην καλύτερη των περιπτώσεων.
-
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με διαβεβαίωσε ο πωλητής ότι το τεστ ντραιβ ήταν όπως το οδήγησα εγώ δηλαδή 3-4 χλμ μια χαλαρή βόλτα. Μου έδωσε 2 χρόνια εγγύηση επιπλέον (έχει άλλο ένα χρόνο.) το αυτοκίνητο είναι ακριβώς ενός έτους με πρώτη άδεια το Σεπτέμβρη του 2018. Επίσης θα μου κάνει δώρο το συναγερμό.
-
Δεν θεωρώ ότι τα λόγια των πωλητών -- ιδιαίτερα πάνω στη διαδικασία της πώλησης -- είναι ο,τι πιο αξιόπιστο, αλλά μπορεί και να είναι κι έτσι.
Επίσης, τα τεστ ντραηβ δεν είναι μόνο τεστ ντραηβ, αλλά γίνονται και οχήματα αντικατάστασης, επαγγελματικά οχήματα που παίρνουν οι άνθρωποι της αντιπροσωπείας για δουλειές ή για προσωπική χρήση πχ τα Σαββατοκύριακα κλπ.
Μη βασίζεται στο τι λέει ο πωλητής αλλά στο τι βλέπεις εσύ (και ο τεχνικός σου) και στο τι λένε τα χαρτιά (τι εγγυήσεις σου δίνει γραπτώς).
-
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με διαβεβαίωσε ο πωλητής ότι το τεστ ντραιβ ήταν όπως το οδήγησα εγώ δηλαδή 3-4 χλμ μια χαλαρή βόλτα.
Τι μπορεί να σου έλεγε δηλαδή ο πωλητής; Ότι εμείς το έχουμε σκίσει, αλλά εσύ πάρτο; Θα σου πει ότι χρειάζεται να σου πει για να πουλήσει. Το θέμα είναι αν 1. παθαίνει τίποτα το αμάξι ή όλα είναι ψυχολογικά και 2. αν είσαι εσύ οκ.
-
Τι μπορεί να σου έλεγε δηλαδή ο πωλητής; Ότι εμείς το έχουμε σκίσει, αλλά εσύ πάρτο; Θα σου πει ότι χρειάζεται να σου πει για να πουλήσει. Το θέμα είναι αν 1. παθαίνει τίποτα το αμάξι ή όλα είναι ψυχολογικά και 2. αν είσαι εσύ οκ.
Ακριβώς!! Σωστ΄ςο σε όλα. Ο πωλητής θα πει ό,τι 'ψέμα' χρειαστεί για να πουλήσει.
-
Το αυτοκίνητο τίποτα δεν παθαίνει, εκτός εαν έχει τρακάρει, χτυπήσει από κάτω κλπ.
-
Το ψυχολογικό είναι ένα θέμα και πολλές φορές σοβαρό, τόσο ώστε κάποιος να το 'πληρώσει' αρκετά χρήματα!
-
-
Από automarin είναι το t roc που κοιτας;
VW T-Roc