-
Προφανώς το αμάξι της φωτό θα είναι της μεσαίας έκδοσης γιατί στο κείμενο λέει ΑΠΟ 19650
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σχετικά με το T-Roc πάντως, μιας και είμαστε στο θέμα του, ενώ στις φωτογραφίες μου είχε φανεί αρκετά ενδιαφέρον, το είδα έξω από την αντιπροσωπεία και μου φάνηκε αρκετά αδιάφορο. Αφού ξαναγύρισα για να βεβαιωθώ ότι ήταν αυτό. Πιθανότατα να έφταιγε ότι οι εκδόσεις που παρουσίαζαν τα περιοδικά ήταν οι πλούσιες, με ωραίες ζάντες, διχρωμίες, τα περίεργα DRL - φλας στον προφυλακτήρα κλπ, ενώ οι έκδοση που είδα εγώ πρέπει να ήταν μάλλον η βασική και ήταν και σε σκούρο χρώμα, οπότε το αυτοκίνητο έχανε αρκετά.
Νομίζω μάλλον λόγω των φωτογραφιών που το έβλεπα με τις διχρωμιες του και σε μένα live σε σκούρο μονοχρωμο μου φάνηκε κάπως....
Ωραίο πάντως για VW. Διπλα του το Tiguan δείχνει πολύ συντηρητικο σε εμφάνιση. -
Με την vw ως εταιρεία είχα πάντα μια αλεργία... Αυτό πιστεύω πως μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι μου έχουν κάνει την τιμή να προσέξουν ότι γράφω κατά καιρούς. Από εκεί και μετά το νέο τιγκ όταν το είδα απλά συνέβη το απίστευτο. Μου άρεσε και μου αρέσει παρα μα πάρα πολύ. Ο λόγος απλός. Εφαρμόζοντας αρχές γλυπτικής μετάλλου στην κυριολεξία έφτιαξαν ένα αμάξωμα που με λιτό αλλά σαφέστατο ύφος ξεκαθαρίζει πως είναι σύγχρονο και συνάμα χαμηλών τόνων ως προς την φιλοσοφία του. Σε μια εποχή γεμάτη 'μάτσο' οχήματα ψευδεπίγραφα δε, το τιγκ βγάζει μια συμπαγίλα και μια αρχοντιά απαύγασμα απλότητας και ανεπιτήδευτης ομορφιάς. Ίσως φταίνε οι καρπαζιές και η διαπόμπευση που εισέπραξαν οι Ούνοι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά αυτό καθώς φαίνεται μόνο καλό τους έκανε. Το t roc είναι ένα μικρό τιγκ ως σχήμα και εμφάνιση και σίγουρα είναι πολύ όμορφο. Από εκεί και μετά η θέση του στην γκάμα είναι τέτοια που σε συνδυασμό και με τις τιμές του για εμένα το καθιστούν αχρείαστο για πολύ κόσμο. Δεν έχει με την καμία την ίδια οδική συμπεριφορά με ένα γκολφ σε ισότιμες εκδόσεις κινητήρων αλλά ούτε το μέγεθος και τις αυξημένες δυνατότητες ενός τιγκ. Για το λόγο αυτό πιστεύω πως ένας κατασταλλαγμένος υποψήφιος κάτοχος vw που θα μπει στην έκθεση και αν το δει ανάμεσα σε ένα γκολφ και ένα τιγκ, πολύ ευκολα θα πρέπει να αντιληφθεί πως είναι λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως στην πραγματικότητα είναι λίγο σε σχέση και με τα 2 και κακώς εκκινεί από τα 20000. Ανάλογα τις πραγματικές απαιτήσεις μειονεκτεί στις χαμηλές τιμές από το γκολφ ενώ στις υψηλές από το τιγκ. Αυτή είναι η άποψη μου και χαίρομαι να την μοιραστώ μαζί σας.
-
Τις ίδιες απόψεις έχω και εγώ . Απλά στο θέμα του Τιγκουάν συμφωνώ ότι είναι το ωραιότερο Τιγκουάν , αλλά όχι και τόσο όμορφο . Απλά δεν είναι τόσο άσχημο όσο τα προηγούμενα . Εχει σωστές αναλογίες και δεν ενοχλεί πουθενά , εκτός από το γεγονός ότι βγαίνει και σε Ατέκα και σε Κάροκ...
Το Τ-ροκ είναι επίσης όμορφο , αλλά είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟΥ .
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Με την vw ως εταιρεία είχα πάντα μια αλεργία... Αυτό πιστεύω πως μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι μου έχουν κάνει την τιμή να προσέξουν ότι γράφω κατά καιρούς. Από εκεί και μετά το νέο τιγκ όταν το είδα απλά συνέβη το απίστευτο. Μου άρεσε και μου αρέσει παρα μα πάρα πολύ. Ο λόγος απλός. Εφαρμόζοντας αρχές γλυπτικής μετάλλου στην κυριολεξία έφτιαξαν ένα αμάξωμα που με λιτό αλλά σαφέστατο ύφος ξεκαθαρίζει πως είναι σύγχρονο και συνάμα χαμηλών τόνων ως προς την φιλοσοφία του. Σε μια εποχή γεμάτη 'μάτσο' οχήματα ψευδεπίγραφα δε, το τιγκ βγάζει μια συμπαγίλα και μια αρχοντιά απαύγασμα απλότητας και ανεπιτήδευτης ομορφιάς. Ίσως φταίνε οι καρπαζιές και η διαπόμπευση που εισέπραξαν οι Ούνοι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά αυτό καθώς φαίνεται μόνο καλό τους έκανε. Το t roc είναι ένα μικρό τιγκ ως σχήμα και εμφάνιση και σίγουρα είναι πολύ όμορφο. Από εκεί και μετά η θέση του στην γκάμα είναι τέτοια που σε συνδυασμό και με τις τιμές του για εμένα το καθιστούν αχρείαστο για πολύ κόσμο. Δεν έχει με την καμία την ίδια οδική συμπεριφορά με ένα γκολφ σε ισότιμες εκδόσεις κινητήρων αλλά ούτε το μέγεθος και τις αυξημένες δυνατότητες ενός τιγκ. Για το λόγο αυτό πιστεύω πως ένας κατασταλλαγμένος υποψήφιος κάτοχος vw που θα μπει στην έκθεση και αν το δει ανάμεσα σε ένα γκολφ και ένα τιγκ, πολύ ευκολα θα πρέπει να αντιληφθεί πως είναι λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως στην πραγματικότητα είναι λίγο σε σχέση και με τα 2 και κακώς εκκινεί από τα 20000. Ανάλογα τις πραγματικές απαιτήσεις μειονεκτεί στις χαμηλές τιμές από το γκολφ ενώ στις υψηλές από το τιγκ. Αυτή είναι η άποψη μου και χαίρομαι να την μοιραστώ μαζί σας.+1 (ακόμη και στην αλλεργία , αν και για να πω την αλήθεια μαζί με το Tig και το νέο Polo -σε σύγκριση με τα προηγούμενα- δείχνει πιο όμορφο σε μένα)
-
Χαίρομαι που τουλάχιστον '2 φίλοι δεν με πήρατε με τις πέτρες' και συμφωνείτε. Φίλε Panormus να πω την αλήθεια κι εμένα μου αρέσει το νέο Πόλο παρά την... 'αλλεργία ' . Αλήθεια μήπως μου συμβαίνει κάτι με την vw και πρέπει να το δω; Σαν πολλά καλά της βρίσκω τελευταία...
-
Μετά από πολύμηνη έρευνα αγοράς και πολλά test drive κατέληξα στο Tiguan το οποίο παράγγειλα τον Μάρτιο που μας πέρασε. Το παρέλαβα μέσα Αυγούστου. Στο ενδιάμεσο ανακοινώθηκε το T-Roc και για να είμαι ειλικρινής ψιλαδαγκώθηκα διότι οι μικρότερές του διαστάσεις ήταν πιο επιθυμητές για εμένα.Βέβαια υπήρχε το Q2 αλλά σαν δίλιτρο diesel και Quattro με εξοπλισμό ανάλογο της έκδοσης advance στο Tiguan η τιμή πήγαινε στα ύψη.
Οταν τον Νοέμβριο εμφανίστηκε στην έκθεση των Αθηνών το T-Roc και το είδα ζωντανό δεν τρελάθηκα για να είμαι ειλικρινής.Το βρήκα όμορφο αλλά με χειρότερα υλικά στο εσωτερικό σε σύγκριση με το Tiguan και χωρίς μεγάλες διαφορές στην τιμή.Τώρα το Tiguan μου μου αρέσει ακόμα περισσότερο και πιστεύω ότι έκανα μια εξαιρετική αγορά και σε τιμή ευκαιρία για αυτά που προσφέρει.Μιλάω πάντα για το δίλιτρο πετρέλαιο με 7άρι DSG ,4Motion με τα 190 άλογα.Αντίθετα τα 1600άρια τα βρίσκω ακριβά.Ηδη έχω 10.000χλμ και με μέση κατανάλωση μεταξύ 7-7,5 λίτρα χωρίς ποτέ να το βάζω στο eco-mode.Πιστεύω ότι με αυτό το μοτερ το T-Roc σαν πιο ελαφρύ θα ξυρίζει.....
Η τιμή του στα 1000 κυβικά δεν είναι κακή για κάποιον που θέλει υψηλή θέση οδήγησης και πιστεύω ότι θα κόψει αρκετές πωλήσεις από το Golf. -
Έκανες εξαιρετική επιλογή!
Το tiguan αποτελεί μια από τις καλύτερες λυσεις της κατηγορίας και με τον κινητήρα που το πήρες θα είναι και απολαυστικό στον δρόμο! -
Thanks ...είναι πολύ πολύ ζωντανό στον δρόμο.Δίνει την αίσθηση ειδικά σε ποιότητα κύλησης πολύ ακριβότερου αυτοκινήτου.
-
Να κάνω μια ερώτηση δοθείσης της ευκαιρίας;
Γιατί ρεζέρβα και όχι κιτ επισκευής;
Δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο λάστιχο;
Γιατί εμένα μου ακούγεται πιο εύχρηστο και ξεκούραστο.Όσο για τη σύγκριση του με το Tiguan εμφανισιακά, προσωπικά θεωρώ το T-Roc συντριπτικά πιο όμορφο.
Το Tiguan για εμένα είναι άσχημο αυτοκίνητο και γι' αυτό ευθύνεται η σχεδίαση κυρίως στο εμπρός μέρος και ιδιαίτερα στη μάσκα και τα φώτα. Καμία σχέση με τη πρώτη γενιά.
Υπάρχουν κι άλλα αυτοκίνητα σε 'τετραγωνιζέ' σχήμα αλλά έχουν στοιχεία που τα κάνουν όμορφα.
Το Tiguan δεν τα έχει.
Εμένα το εμπρός μέρος του Tiguan μου θυμίζει κινέζικο ή νότιοαμερικάνικο αποτυχημένης σχεδίασης προηγούμενων δεκαετιών. -
Ο χρήστης Katafractos17 έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση δοθείσης της ευκαιρίας;
Γιατί ρεζέρβα και όχι κιτ επισκευής;
Δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο λάστιχο;
Γιατί εμένα μου ακούγεται πιο εύχρηστο και ξεκούραστο.Το κιτ επισκευής είναι άχρηστο αν ανοίξει μεγάλη τρύπα ή αν σχιστεί το λάστιχο στο πλάι. Σε όχημα off road η ρεζέρβα είναι προαπαιτούμενο.
-
Ο χρήστης tsotsos έγραψε:
Thanks ...είναι πολύ πολύ ζωντανό στον δρόμο.Δίνει την αίσθηση ειδικά σε ποιότητα κύλησης πολύ ακριβότερου αυτοκινήτου.Πραγματικα το tiguan ειναι πανεμορφο, με μεγαλους χωρους και μηχανικα ετσι οπως το εχεις παρει, ειναι αψογο.
Πολυ καλη επιλογη
Υγ μονο τυχαια δεν κονταροχτυπιεται με το αρκετα φθηνοτερο qashqai σε ευρωπαικες πωλησεις, ενω σε ολα τα τεστ χτυπαει κορυφη -
Περσι (ισως και φετος) το τιγκ ηταν το καλυτερο σε ασφαλεια απ ολα ενω και τα φρενα του τα εχουν μονο σπορ αυτοκινητα σε αποσταση ακινητοποιησης και διαρκειας αντοχης
-
Παιδιά σε όσους δεν αρέσει το Tiguan αν το δείτε από κοντά στην έκδοση R line νομίζω πως θα αλλάξετε γνώμη.
Τα led φώτα αλλάζουν εντελώς την μπροστινή όψη , και το body kit το μεταμορφώνει στο πιο macho και δυναμικό της κατηγορίας κατά τη γνώμη μου.
Αν ήμουν κάτοχος του Tiguan θα έψαχνα για ένα aftermarket body kit όπως του R , και τις CH R της BBS .
Και ... αν παρόλαυτα ακόμη δεν σας αρέσει αυτό θα σας πείσει για το πόσο ικανό είναι σε οδηγική συμπεριφορά https://youtu.be/DSRd2cP7Ck8
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Επειδή έχω δει και άλλα οχήματα του είδους να δοκιμάζονται στο σχετικό τεστ, μπορώ να πω δύο πράγματα. Πρώτον έχει αντιδράσεις για σεμινάριο και δεύτερον το πετυχαίνει δίχως να αποποιείται την suv ιδιότητα του που το καθιστά και πολύ καλή εκτός δρόμου επιλογή. Βέβαια έχω την αίσθηση πως σε αυτό το τεστ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα ελαστικά καθώς και 'αν και πόσο' έχουν σχετικά 'φορτιστεί' πριν την εν λόγω δοκιμασία.
-
Επιστρέφει τόσο αργά, το esp επεμβαινεο τοσο πολυ, μονο και μονο για να περασει το τεστ αυτο, που αν ηταν σε πραγματικές συνθήκες θα είχε τρακαρει στο αντίθετο ρεύμα, δείτε διάφορα με ford focus για παραδειγμα
-
Φίλε river να πούμε όμως πως το ένα είναι suv ενώ το άλλο με ελάχιστες μετατροπές από ένα αυτοκίνητο σημαία της ασφαλούς οδικής σπορ συμπεριφοράς μπορεί να συμμετάσχει με αξιώσεις στο wrc...
-
Και αλλά όπως το 3008 βγαίνουν απο τη στροφη με πιο μεγάλη ταχυτητα, σε αντίθεση με tig, q5 κλπ. Δεν αναιρεί αυτό οτι δεν είναι καλοστγνενα αμάξια. Στα vag φαίνεται οτι είναι πλεον πολύ επεμβατικό το esp.
-
Τώρα θα φανώ κακος, αλλά δείτε τη συμπεριφορά του χαμηλού c3: https://youtu.be/92CGyNS024c
Και μετά δείτε και ορισμένα SUV μερικά από τα οποία δεν είναι καλά:
Youtube VideoΤα συμπεράσματα δικά σας...
-
Μπήκα στον κόπο φίλε river να ξαναδώ το αντίστοιχο τεστ για το 3008 και για το 5008. Ενώ λοιπόν βλέπω το τιγκ στα 82 να φτάνει δίχως δυσκολία, το 3008 σταματά στα 80 με το στομάχι του Μποτία.... και με τέτοιο παλάτζο που πραγματικά η σύγκριση τους στο όριο είναι υπέρ του τιγκουάν. Αυτό συμβαίνει λόγω της μαλακής ρύθμισης της ανάρτησης του πεζώ. Παρόμοια υποδειγματική συμπεριφορά με του τιγκ των 82κμ/ώρα επιδεικνύει το Γαλλικό στα 77κμ/ώρα. Πολύ καλά και για τα δύο αν σκεφτείς τον όγκο και το βάρος που καλούνται να διαχειριστούν τα συστήματα των αναρτήσεων. Όμως νομίζω πως παραμένει καλύτερο έστω και ελάχιστα το γερμανικό.
VW T-Roc