-
@panormus772 said in Hyundai Kona:
Για παραγγελία Kona 1.6 full hybrid ισχύει έκπτωση 900€.Τα αυτοκίνητα θα ερθουν σε κανένα 3μηνο.
Επίσης, αύριο (4/11) αναμένεται νέος τιμοκατάλογος (πιθανά τσιμπημένος)Κι ο νέος τιμοκατάλογος:
https://www.hyundai.gr/wp-content/uploads/2021/11/timokatalogos-kona.pdfΥ.Γ. Αερολογίες έλεγε ο ένας πωλητής χθες για σίγουρες αυξήσεις 300-400 euro προκειμένου να πουλήσει...
-
Τον τελευταίο καιρό μετά τον Αύγουστο που είχε μείνει το αυτοκίνητο ακίνητο σε υπόγειο parking για ένα μήνα λόγω ενός προβλήματος υγείας άρχισε να ακούγεται ένας θόρυβος σαν κάτι σκληρό πλαστικό να χτυπάει σε λαμαρίνα στην πόρτα του χώρου αποσκευών...
Έβγαλα την πινακίδα Κυκλοφορίας μαζί με το πλαίσιο την μονωσα από πίσω έριξα σπρέι σιλικόνης σε ενώσεις κλειδαριά λαστιχένια παπαρακια έβγαλα ρεζέρβα τρίγωνο εταζερα παιδικό κάθισμα... τίποτα το φάντασμα εκεί...
Χθές αποφάσισα να βγάλω την πλαστική επένδυση της πόρτας...και βρήκα πέντε από τα δέκα πλαστικά στερεωτικα κλιπς κάλωδιων να είναι χαλαρά και να χτυπούν στην λαμαρίνα.
Τα στερέωσα με δεματικα καλωδίων και βλέπουμε.
Κρίμα πάντως γιατί τα σκληρά πλαστικά στο εσωτερικό τα κατάπιαμε από την Hyundai... αλλά σε συναρμολόγηση περίμενα να είναι καλύτερα τα πράγματα από την Κορεατική συναρμολόγηση... τουλάχιστον βάλε κλιπακια με λαστιχένια ροδέλα από πίσω...
Αλλά πλέον είναι κανόνας αυτό για τις εταιρείες... περικοπές από παντού και μεγιστοποίηση των κερδών τους μόνο...
Στη φώτο έχω κυκλώσει τα προβληματικά κλιπ με τα πράσινα δεματικα που τα έδεσα...
Τον περισσότερο θόρυβο τον έκανε αυτό κάτω από το τρίτο στοπ στην δεύτερη φώτο....
Αυτά για κάποιον που αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα.
Τα κλιπ από ότι φαντάζομαι κρύο ζεστή λακούβες άνοιξε κλείσε πόρτα κραδασμοι τα βοήθησαν να χαλαρώσουν από τη θέση τούς.
Το αυτοκίνητο είναι 3/2019 με 66000 χλμ. -
Καλησπέρα, μπορεί κάποιος κάτοχος να γράψει για καταναλώσεις εντος πόλης, εκτός πόλης πχ με 120-130 χλμ?
αξίζει το hybrid turbo σε σχέση με το non hybrid?
ευχαριστώ
-
@koukouroukou1 said in Hyundai Kona:
Καλησπέρα, μπορεί κάποιος κάτοχος να γράψει για καταναλώσεις εντος πόλης, εκτός πόλης πχ με 120-130 χλμ?
αξίζει το hybrid turbo σε σχέση με το non hybrid?
ευχαριστώ
Εγω εχω diesel...αλλα πιστευω οτι εαν κανεις πολυ ανοιχτο δρομο αγοραζεις το σκετο αν κανεις πιο πολυ πόλη αγοραζεις το mhev 1,0.
Δεν αναφερεσε στο 1,6 full hybrid νομιζω..ρίξε και εδω μια ματιά...
-
Βγαίνει και ντιζελ το κόνα.
Καλέ τιμές έχει. Πολύ καλό αυτοκίνητο φαίνεται. Ακούω πολλά θετικά από φίλους. Εχει κατι από βιταρα, δηλαδή κάνει πολλά πράγματα και πολύ καλά.
-
@dgrgtc said in Hyundai Kona:
Τον τελευταίο καιρό μετά τον Αύγουστο που είχε μείνει το αυτοκίνητο ακίνητο σε υπόγειο parking για ένα μήνα λόγω ενός προβλήματος υγείας άρχισε να ακούγεται ένας θόρυβος σαν κάτι σκληρό πλαστικό να χτυπάει σε λαμαρίνα στην πόρτα του χώρου αποσκευών...
Έβγαλα την πινακίδα Κυκλοφορίας μαζί με το πλαίσιο την μονωσα από πίσω έριξα σπρέι σιλικόνης σε ενώσεις κλειδαριά λαστιχένια παπαρακια έβγαλα ρεζέρβα τρίγωνο εταζερα παιδικό κάθισμα... τίποτα το φάντασμα εκεί...
Χθές αποφάσισα να βγάλω την πλαστική επένδυση της πόρτας...και βρήκα πέντε από τα δέκα πλαστικά στερεωτικα κλιπς κάλωδιων να είναι χαλαρά και να χτυπούν στην λαμαρίνα.
Τα στερέωσα με δεματικα καλωδίων και βλέπουμε.
Κρίμα πάντως γιατί τα σκληρά πλαστικά στο εσωτερικό τα κατάπιαμε από την Hyundai... αλλά σε συναρμολόγηση περίμενα να είναι καλύτερα τα πράγματα από την Κορεατική συναρμολόγηση... τουλάχιστον βάλε κλιπακια με λαστιχένια ροδέλα από πίσω...
Αλλά πλέον είναι κανόνας αυτό για τις εταιρείες... περικοπές από παντού και μεγιστοποίηση των κερδών τους μόνο...
Στη φώτο έχω κυκλώσει τα προβληματικά κλιπ με τα πράσινα δεματικα που τα έδεσα...
Τον περισσότερο θόρυβο τον έκανε αυτό κάτω από το τρίτο στοπ στην δεύτερη φώτο....
Αυτά για κάποιον που αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα.
Τα κλιπ από ότι φαντάζομαι κρύο ζεστή λακούβες άνοιξε κλείσε πόρτα κραδασμοι τα βοήθησαν να χαλαρώσουν από τη θέση τούς.
Το αυτοκίνητο είναι 3/2019 με 66000 χλμ.Μετά από δύο ημέρες δοκιμών... τελικό στάδιο... άφησα μόνο 2 δεματικα και όλα τα άλλα κλιπακια που έτριζαν ή υπάρχει η πιθανότητα να τρίξουν ακινητοποιήθηκαν με duct tape... ελπίζω να κρατήσει στις θερμοκρασίες χειμώνα καλοκαίρι...
Και επέτρεψε η ηρεμία στα αυτιά και τα νευρα μου... -
Τόσο έντονο ήχο έβγαζε αυτή η σχεδόν ανεπαίσθητη επαφή;;;
-
@ggab said in Hyundai Kona:
Τόσο έντονο ήχο έβγαζε αυτή η σχεδόν ανεπαίσθητη επαφή;;;
Και όμως συντόνιζε τρέλα ορισμένες στιγμές...ακουγόταν ξεκάθαρα ότι κάτι σκληρό χτυπούσε τη λαμαρίνα...
Τέτοιο τρίξιμο ούτε το cinquecento sporting που είχα το 1995 δεν έκανε...
-
Σημερινοί, φρέσκοι-φρέσκοι τιμοκατάλογοι για το Kona:
https://www.hyundai.gr/wp-content/uploads/2021/12/timokatalogos-kona.pdf
To full hybrid τσίμπησε και στις 3 εκδόσεις από 300-400 γιούρια..
Για τα υπόλοιπα δεν έκανα τη σύγκριση (αλλά μάλλον το κάτι τις τους θα άρπαξαν κι αυτά..)Για το EV δεν βρίσκω τις προηγούμενες τιμές 4-11-21 για σύγκριση.
-
@romanos55 said in Hyundai Kona:
Καλησπερα σας
μπορω να μαθω απο τους κατοχους full hybrid Kona ή οποιος γνωριζει , το διαταυτα του full Hybrid? ενδιαφερομαι για τον νεο Kona 2021 Full Hybrid, και νομιζω οτι ουσιαστικος -αν οχι μοναδικος -αντιπλαος του θα ειναι μονο το Τοyota Yaris Cross.
το ενα στα 28Κ το αλλο στα 24κ (οπως ολα δειχνουν). φουλ εξτρα.
στο διαταυτα το full hybrid αξιζει τον κοπο ρε παιδια? ή ειναι να χαμε να λεγαμε?σιγουρα θα ειναι πιο οικονομικα, αλλα ψαχνω τοσο καιρο πληροφορια στα ποσα χιλιομετρα μπαινει πχ ο ηλεκτροκινητηρας και δε μπορω να το βρω. στον αστικο κυκλο πχ αλλο να παει μεχρι τα 30 και αλλο μεχρι τα 20 χλ την ωρα. Μπορει καποιος να μου λυσει την απορια αυτη?
η χρηση που θα το κανω θα ειναι οικογενεια -νεος πατερας , και ταξιδι, 80% πολη, οποτε εχω κλεισει στο hybrid. και στο δικο μου το μυαλο το full hybrid θα επικρατησει στην αγορα γενικως, καθως και το πιο λογικο καθως εξασφαλιζει αυτονομια, και ηλεκτρικο ετσι και αλλιως στην Ελλαδα απο 2100 και βλεπουμε.
απο την αλλη μου φαινονται παρα πολλα λεφτα αν και φουλ εξτρα οφειλω να το ομολογησω. και μηπως η διαφορα με το Cross θα ειναι απειροελαχιστη και δεν δικαιολογει τα 4 χιλιαρικα διαφορα?
ευχαριστω για την γνωμη σας και τον χρονο σας.
τελικα το πηρα το Full Hybrid distinctive.
μετα απο 4500 χιλιομετρα περιπου να σας πω εντυπωσεις για οποιον ενδιαφερεται, σε περιπτωση που ψανχει και αυτος τις ερωτησεις μου, πριν το παρω
δεν ειμαι ειδικος στην αυτοκινηση, διευκρινιση.πολυ θετικα:
καταναλωση : 5.1 σε 4500 χιλιομετρα. μαζι με air con ολο το καλοκαιρι , εννοειται, Χρηση 70-30 πολη -ταξιδι, και η περιοχη μου εχει αρκετες ανηφορες. Σιγουρα μπορω και καλυτερα καθως τα 5, εγιναν χωρις πολλη προσπαθεια.
, το Full hybrid σε πιεζει ευχαριστα για οικονομικη οδηγηση ,και ασφαλεια , ειναι στα θετικα.
το Full Hybrid δουλευει ως εξης¨ο ηλεκτροκινητηρας θα δουλεψει στις χαμηλες ταχυτητες, αλλα δουλεει και σε ανηφορες, και γενικα σε περιοδους πεδησης που δεν χρειαζεται δυναμη, στην ευθεια, και πανω απο 70-80 χλμ που μου εκανε εντυπωση , νομιζα οτι θα ηταν μονο μεχρι τα 30 χλμ/ω πχ.
Θα μπει αμεσως μολις βρει την ευκαιρια.
η μπαταρια γεμιζει σε φρενο και σε πεδηση χωρις γκαζι (κατηφορα πχ)
ο ηλεκτροκινητηρας μπαινει χωις να τον καταλαβαινεις η να σε ενοχλει.
συνδυαστικα ειναι πολυ καλη η αισθηση , λιγο ζορι στις ανηφορες στις αλλαγες το 6 DCT αλλα οχι τραγικα πραγματα, γενικα το 6 DCT αψογο κατα την γνωμη μου,
χωροι μια χαρα, αλλα αυστηρα 4 μελη οικογενεια κατα την γνωμη μου.
πολυ καλη τηλεματικη, infotainment, εργοστασιακο gps εξαιρετικο , (Δεν εχω δοκιμασει καν car play να φανταστειτε)
οδηγηση, πολυ ανετη, εχουμε βαρος αρκετο λογω ηλεκτοκινητηρα, νιωθω μεγαλη ασφαλεια στο αμαξι αυτο, καθως εχω παρει και ολα τα βοηθητικα οδηγησης
πολυ καλη ορατοτητα γενικα.
γεμισμα περιπου 650 χιλιομετρα αυτονομια,μειον:
μου εκανε ενα σκορτσαρισμα στην δευτερα στην αρχη, το πηγα αμεσως εγινε ενα Update και απο τοτε ολα οκ, δεν ειχα θεμα. (τα full hybrid νομιζω φτιαχνονται κορεα μονο)
θορυβος στην καμπινα σε μεγαλη ταχυτητα¨ που γινεται ενοχλητικο και αισθητο μετα απο καποια ωρα αλλα ενταξει μην τα θελουμε και ολα, αμα ειχε και καμπινα τελια το αμαξι θα εκανε και παραπανω, αλλα σιγουρα πρεπει να το υπολογισετε ομως αν σας ενοχλει.
πορτ μπαγκαζ,¨ισως να ηθλεα 40 λιτρα παραπανω¨ να το υπολογισετε εαν το χρειαζεστε ειναι σιγουρα μειον σε σχεση με ανταγνωισμο.
μου ετυχε σε ταξιδι σε μεγαλες σταθερες ανηφορες να "αδειασει" η μπαταρια του ηλεκτοκινητηρα, αφου δεν μπορει να αυτοφορτιστει, και το αμαξι να ειναι λιγο "φιδι" χωρις αυτον αφου ελειπαν τα εξτρα αλογα.
παλι οχι τραγικα πραγματα αλλα αξιο αναφορας και θα το ψαξω και εγω παραπανω γιατι μου ηταν αισθητη η διαφορα, (στην κατηφορα γεμισε η μπαταρια στο ακεραιο και εβγαλε παραπανω απο το συνηθισμενο του ηλεκτροκινηση απο την αλλη στο ισιο)
τιμη ¨επιμενω οτι το αμαξι ειναι 3000-4000 ευρω παραπανω απο την πραγματικη του αξια.
γενικα ολη η κατηγορια και ο ναταγωνισμος ειναι περιπο τοσο παραπανω. το YAris to Cross πχ ειναι αμαξι που θα επρεπε να ειναι κοντα στα 21 με φουλ εξτρα.πολυ ευχαριστημενος γενικα το προτεινω ανεπιφυλακτα, το full hybrid νομιζω θα ειναι το πραγματικο το μελλον σε χωρες σαν την δικια μας, νομιζω οι καλυτερες εκδοσεις του ΚΟΝΑ ειναι το full hybrid , και η απλη βενιζνη λογω τιμης.
-
-
Σε λευκό και ασημί είναι κουκλί.
-
Ένα κολύριο ρε παιδιά! Πονέσανε τα μάτια μου από την ασχήμια. Καταφέρανε με το facelift να κάνουν το ασχημούτσικο, κακάσχημο!
-
Κουκλάκι είναι
-
Αν δεν είχε τα πίσω κάτω φώτα θα έλεγα ότι είναι όμορφο. Τώρα από πίσω φαίνεται σαν να έχουν ενώσει δύο πίσω μέρη αυτοκινήτων.
Το Kona και το Ignis από πίσω (για μένα) έχουν θέμα.
-
@lap said in Hyundai Kona:
Κουκλάκι είναι
Κουκλάκι ζωγραφιστό! Τέτοια βλέπουν στου Pininfarina και ζηλεύουν... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
-
Τι να πω , το αγόραζα άνετα ... στο τσακ έφτασα να αγοράσω το pre-facelift. οκ τα πίσω φανάρια είναι λίγο περίεργα αλλά τρώγονται
-
ΜΟΤΕΡΟΥΚΛΑ αν και απαγορευμένη για Ελλάδα (2000cc) και σε χαλαρό ρυθμό καίει πολύ εν αντιθέση με τον ανταγωνιστή τρικύλινδρο (με πολύ λιγότερα άλογα βεβαια από το τετρακύλινδρο θηρίο). Νταξει δεν είναι και το ομορφότερο αλλά είναι δυνατο και δεν το βρίσκω και ασχημο. Μπροστά το βρίσκω και ομορφο αρκετά
-
Hyundai KIA προσπαθώ να τις συμπαθήσω αλλα δεν μπορώ ...
Αντιπροσωπείες συνεργεία , ανακατεμένα με άλλες εταιρίες (εδώ Θεσ/νικη τουλάχιστον) δε σου δίνουν την αίσθηση οτι θα υποστηρίξουν όπως θα ήθελα το προϊόν τους ΚΑΤΑ την διάρκεια της εγγύησης πόσο μάλλον μετά...
και μοτερούκλες με άλογα που να καίνε όμως τον αγλέορα είχαμε στο παρελθόν τώρα το κοντέρ θα γράφει σε λίγες μέρες 2022
για μένα ΜΟΤΕΡΟΥΚΛΕΣ το τρικύλινδρου με τα 200 της FORD και της TOYOTA με τα 260 και κατι ψιλά -να δούμε τιμή corolla GRMN- γιατί τουλάχιστον με συνετή οδήγηση δεν καίνε ... τα τεκμήρια και ΦΠ εφόσον είμαστε Ελλάδα μετράνε και πολύ βέβαιαΠου φτάσαμε τα Hyundai να είναι για Ευρωπαίους που δεν εχουν τεκμήρια και Αμερικάνους που εχουν φθηνή βενζίνη ...ΤΑ ΧΙΟΥΝΤΑΙ !!!
-
@monman2 said in Hyundai Kona:
Hyundai KIA προσπαθώ να τις συμπαθήσω αλλα δεν μπορώ ...
Αντιπροσωπείες συνεργεία , ανακατεμένα με άλλες εταιρίες (εδώ Θεσ/νικη τουλάχιστον) δε σου δίνουν την αίσθηση οτι θα υποστηρίξουν όπως θα ήθελα το προϊόν τους ΚΑΤΑ την διάρκεια της εγγύησης πόσο μάλλον μετά...
και μοτερούκλες με άλογα που να καίνε όμως τον αγλέορα είχαμε στο παρελθόν τώρα το κοντέρ θα γράφει σε λίγες μέρες 2022
για μένα ΜΟΤΕΡΟΥΚΛΕΣ το τρικύλινδρου με τα 200 της FORD και της TOYOTA με τα 260 και κατι ψιλά -να δούμε τιμή corolla GRMN- γιατί τουλάχιστον με συνετή οδήγηση δεν καίνε ... τα τεκμήρια και ΦΠ εφόσον είμαστε Ελλάδα μετράνε και πολύ βέβαιαΠου φτάσαμε τα Hyundai να είναι για Ευρωπαίους που δεν εχουν τεκμήρια και Αμερικάνους που εχουν φθηνή βενζίνη ...ΤΑ ΧΙΟΥΝΤΑΙ !!!
Δεν έχεις άδικο για το ΜΟΤΕΡ ότι καιει τον πάτο του συμφωνώ. Εντάξει όμως είναι επιδόσεων μοτερ κάποιους που τα πέρνουν δεν τους απασχολεί ούτε τεκμήριο ούτε πόσο καίνε οπότε δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι καλό αν δεν σε νοιαζουν τα 2 προηγούμενα.
Το δικό μου με τον ecoboost επιβεβαιώνω ότι όταν το πάω οικονομικά μεσα στην πόλη καίει από 6,3 μέχρι 7,8. Νομίζω πάρα πολυ καλό για 200 άλογα. Βεβαια όταν το πατάω καίει αρκετά μη λέω και ότι να ναι. Αλλά έχεις αυτή την επιλογή και όταν το πατας λες χαλάλι του. Μιλάμε για πολύ μεγάλη ευχαρίστηση. Το δύσκολο είναι να συγκρατηθείς. Τους πρώτους μήνες δεν μπορούσα να γράψω κάτω από 9-10 γιατι δεν μπορούσα να ΜΗΝ το πατάω και να ανεβάζω στροφές.
Εγω συμπαθώ HUYNDAI και KIA γιατι είναι πολύ φτηνα με ποιότητα και είναι ανακατεμένες σε όλα. hybrid, επιδόσεων, ηλεκτρικά
τωρα για υποστήριξη Ελλάδα γενικά δεν ξέρω δεν είχα ποτέ HUYINDAI αν και το καλοβλέπω στο μέλλον
Hyundai Kona