-
Καλημέρα παιδιά, κι εγώ νέος στο φόρουμ...το ψήνω κι εγώ για το Karoq 1.5 tsi ambition και θέλω να βάλω κάποια εξτραδάκια αλλά δεν θέλω να ξεπεράσω τα 17000 ευρώ προ φόρων για να γλιτώσω την αλλαγή της φορολογικής κλίμακας. Τι επιλογές έχω? Έχει μήπως κάποιος τη λίστα με το κόστος του προαιρετικού εξοπλισμού?
Δεν έχεις πολλές επιλογές, δυστυχώς.
ΛΤΠΦ: 16.490
Μεταλλικό χρώμα: 350 ευρώΟπότε, σου μένουν 160 ευρώ χοντρικά που δεν βάζεις κάτι ουσίας (π.χ. κλιματισμός 550 ευρώ, αισθητήρες παρκαρίσματος 800 ευρώ, ζάντες 500 ευρώ+ κ.λπ. όλα κοστίζουν πάνω απ' αυτό το όριο).
Σημειώνω ότι το μόνο χρώμα που δεν έχει κόστος είναι ένα μπλε (το έχουν συζητήσει στο παρόν thread, δες προηγούμενα posts). Αν επιλέξεις αυτό το μπλε, έχεις περίπου 500 ευρώ για extras, αλλά και πάλι λίγα πράγματα δεν θα σε οδηγήσουν σε υπέρβαση του ορίου των 17.000 ευρώ.
-
Εξοπλισμος εξτρα
-
Καλά τα πήγε στο τεστ, αλλά μου κάνει εντύπωση το ότι ανοίγουν όλοι οι αερόσακοι (ειδικά οι κουρτίνες στην πλευρά του συνοδηγού), ασχέτως από ποια πλευρά γίνεται το χτύπημα...
-
Και πολύ καλά κάνουν γιατί κατά την επαναφορά (νόμος της αδράνειας) θα χτυπήσουν τα κεφάλια των επιβατών στο πλαί και από την απέναντι πλευρά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και πολύ καλά κάνουν γιατί κατά την επαναφορά (νόμος της αδράνειας) θα χτυπήσουν τα κεφάλια των επιβατών στο πλαί και από την απέναντι πλευρά.+1
-
Και μόνο στην Skoda το σκέφτηκαν αυτό;
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Και πολύ καλά κάνουν γιατί κατά την επαναφορά (νόμος της αδράνειας) θα χτυπήσουν τα κεφάλια των επιβατών στο πλαί και από την απέναντι πλευρά.
+1
+1
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Και μόνο στην Skoda το σκέφτηκαν αυτό;Όχι βέβαια, αν δεις τα σχετικά βίντεο της Euroncap, σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα, μετά από σφοδρή μετωπική ανοίγουν όλοι οι αερόσακοι. Ο απλός λόγος είναι ότι αφού πια το αυτοκίνητο είναι ανεξέλεγκτο, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει νέα σύγκρουση με άλλο όχημα από οποιαδήποτε πλευρά ή ανατροπή κλπ, οπότε οι επιβάτες χρειάζονται τη μέγιστη δυνατή προστασία.
Στο YouTube και σε βίντεο του είδους 'how not to drive your car' αντιλαμβάνεται κανείς πόσο απρόβλεπτα μπορεί να εξελιχθεί μια σύγκρουση. (Εκτός φυσικά του πόσο απρόβλεπτα μπορεί να ξεκινήσει μια σύγκρουση και πόση σημασία έχει να έχουμε την προσοχή μας τεταμένη για τα λάθη των αλλων.) -
Επίσης οι αερόσακοι κουρτίνας προστατεύουν και από τα σπασμένα γυαλιά. Σε μια μετωπική σύγκρουση δεν είναι απίθανο να σπάσουν και τα πίσω παράθυρα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Είμαι λάτρης του group vag και μάλλον από τους ελάχιστους που υπάρχουν. Υπερ-ικανοποιημένος με το αυτοκίνητο που οδηγώ κάθε μέρα και θα ήθελα το επόμενο αμάξι να είναι του ίδιου ομίλου, αλλά απ'ότι φαίνεται θα πάω προς nissan. Αντικειμενικά σε αυτή την τιμή το qashqai προσφέρει περισσότερα. Κρίμα..
Edit. Το παρόν φόρουμ δεν θα φιλοξενήσει πλέον την συνέχεια των προσωπικών σας διαφορών και οποιοδήποτε σχετικό σχόλιο θα αφαιρείται. mod
-
Φίλε colonel3201 το φόρουμ αυτό είναι πολύ φιλόξενο. Ο καθένας μπορεί πάντα εντός αξιοπρεπών ορίων να γράφει για πολλά θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο. Με όλο το θάρρος να σου πω καλώς μας ήρθες έστω και αν αυτό έγινε μετά από έναν όπως αντιλαμβάνομαι ίσως βίαιο τρόπο εξόδου από το φόρουμ του αγαπημένου σου αυτοκινητου. Προσωπικά αναμένω με πολύ ενδιαφέρον τις απόψεις σου για το συγγενές με το δικό μου και πολυσυζητημένο qq. Δες το σαν ευκαιρία να διαφωτίσεις πολλά σημεία και όχι ως μέσο αντιπαράθεσης με οποιονδήποτε. Φιλικά πάντα.
ΥΓ. Συγνώμη για το
-
Άλλο ένα ωραίο review από τον συμπαθέστατο αυτόν κύριο.
Youtube VideoΣτάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παιδιά ποια είναι η άποψή σας για τον μικρό κινητήρα 1.0 tsi που φοράει το Karoq? Θα το κουνάει αξιοπρεπώς το αμάξι? Για νορμαλ χρήση μιας τετραμελούς οικογένειας τον θεωρείτε επαρκή? Π.χ ένα ταξίδι 200 χλμ με 4 ενήλικες και αποσκευές θα το πάει ή θα αγκομαχάει?
-
Αν κρίνω απο το ATECA που νομιζω φοραει τον ίδιο μια χαρα θα είσαι, ειναι (το SEAT) και πιο μεγάλο...
-
Το ατεκα όμως νομίζω είναι λίγο πιο ελαφρυ
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης autobianchi έγραψε:
Και μόνο στην Skoda το σκέφτηκαν αυτό;
Όχι βέβαια, αν δεις τα σχετικά βίντεο της Euroncap, σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα, μετά από σφοδρή μετωπική ανοίγουν όλοι οι αερόσακοι.
Δεν γνωρίζω ποια βίντεο της Euroncap έχεις δει, αλλά στα περισσότερα δεν ανοίγουν οι αερόσακοι από την πλευρά του συνοδηγού, όταν το χτύπημα είναι από την πλευρά του οδηγού.
Το σύστημα αυτό το εφαρμόζει η VAG και μάλιστα όχι σε όλα της τα μοντέλα
Στα T-Roc και Arteon πάντως, ανοίγει όλους τους αερόσακους, όπως και στο Karoq δηλαδή.
Παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι το Volvo XC60 είναι λιγότερο ασφαλές, ή ότι δεν σκέφτηκαν όλες αυτές τις παραμέτρους στην Volvo.
ΥΓ. Με μια γρήγορη ματιά, είδα ότι ούτε BMW και Mercedes ενεργοποιούν τον πλευρικό αερόσακου (κουρτίνα) του συνοδηγού.
-
Σωστος ο SpyrosK στα 80 kg η διαφορά.... αν κανει ολη η οικογενεια διαιτα φτανουμε στα ιδια...
Βαρος:
Ateca από 1260kg
Karoq από 1340kg -
Εγω προσωπικά, τον φοβάμαι τον 1.0 ΜΟΝΟ στην περίπτωση που το αμάξι είναι φορτωμένο με 4 άτομα και είναι και σε λειτουργία ο κλιματισμός (καλοκαιρινοί μήνες).
Έκανα πολλά test drive στον συγκεκριμένο κινητήρα (στο ateca,στο arona και στο t-roc) και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του.
ΌΜΩΣ, ενιωσα μικρή διαφορά ανάμεσα στο αρόνα και στο ατέκα (το ateca λίγο πιο βαρύ), οπότε ίσως υπάρχει διαφορά και στο karoq (λίγο πιο βαρύ από το ateca).
Τελικά επέλεξα 1.6 diesel και μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (ίδια ιπποδύναμη με τον 1.0 βενζίνης) -
Ο χρήστης greemlin έγραψε:
Σωστος ο SpyrosK στα 80 kg η διαφορά.... αν κανει ολη η οικογενεια διαιτα φτανουμε στα ιδια...Βαρος:
Ateca από 1260kg
Karoq από 1340kgΤο βάρος του Ateca ξεκινά από τα 1280 kg (με τον οδηγό) σύμφωνα με τα στοιχεία της SEAT, οπότε η διαφορά με το Karoq είναι 60 Κg.
-
Ο χρήστης gratipa έγραψε:
Εγω προσωπικά, τον φοβάμαι τον 1.0 ΜΟΝΟ στην περίπτωση που το αμάξι είναι φορτωμένο με 4 άτομα και είναι και σε λειτουργία ο κλιματισμός (καλοκαιρινοί μήνες).
Έκανα πολλά test drive στον συγκεκριμένο κινητήρα (στο ateca,στο arona και στο t-roc) και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του.
ΌΜΩΣ, ενιωσα μικρή διαφορά ανάμεσα στο αρόνα και στο ατέκα (το ateca λίγο πιο βαρύ), οπότε ίσως υπάρχει διαφορά και στο karoq (λίγο πιο βαρύ από το ateca).
Τελικά επέλεξα 1.6 diesel και μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (ίδια ιπποδύναμη με τον 1.0 βενζίνης)Με γειες! Πως και εμεινες αλοβητος από τον φόβο του diesel?
Skoda Karoq