-
Φόβος?
-
Ο χρήστης klaus έγραψε:
Παιδιά ποια είναι η άποψή σας για τον μικρό κινητήρα 1.0 tsi που φοράει το Karoq? Θα το κουνάει αξιοπρεπώς το αμάξι? Για νορμαλ χρήση μιας τετραμελούς οικογένειας τον θεωρείτε επαρκή? Π.χ ένα ταξίδι 200 χλμ με 4 ενήλικες και αποσκευές θα το πάει ή θα αγκομαχάει?Προφανως και θα το παει, απλως επειδη ολα τα αλλα στο αυτοκινητο ειναι σε σημαντικα ανωτερο επιπεδο, απο στησιμο, οδικη συμπεριφορα, αλλα και το μεγεθος και κατηγορια, ξεφευγουν απο απλως ενα supermini ή εστω μικρομεσαιο, με 4 ατομα και αποσκευες, ειδικα με χρηση A/C πχ το καλοκαιρι και γεματο ρεζερβουαρ, θεωρω οτι ειναι οριακα επαρκες, αλλα και καπως...ημιτελες ως πακετο για τα λεφτα που κοστιζει.
Εαν μιλαγαμε για εταιρικο-leasing-νοικιαρικο, με ελαχιστες πιθανοτητες να χρησιμοποιειται για ταξιδια και συχνες μετακινησεις με τουλαχιστον 4 ατομα, δεν θα ειχα απολυτως καμμια 'ενσταση'.
Επειδη ομως εχω οδηγησει και το 1,000αρι Ateca, αλλα και το αντιστοιχο Karoq προσφατα (manual και τα δυο), το τελευταιο μαλιστα με συνοδηγο τον πωλητη, αλλα και σχεδον αδειο ρεζερβουαρ, θεωρω οτι με τα σημερινα δεδομενα δικτυου στην χωρα, αλλα και αυτοκινητων που κυκλοφορουν γενικοτερα, ειναι πολυ μεγαλος και χτυπητος συμβιβασμος, να φτασει καποιος σε αυτη την κατηγορια χρηματων, απο 20κ ευρω και να εχει ενα ξεκαθαρα υποδεεστερο κινητηρα για το αμαξωμα και την χρηση που προοριζεται...
Οι επομενοι δυο κινητηρες (αναλογως τα ετησια χλμ, χοντρικα πανω απο 20κ το χρονο, 'δικαιολογειται' οικονομικοτεχνικα η προτιμηση Diesel, μεχρι στιγμης τουλαχιστον στην χωρα μας, γιατι στην πολιτισμενη Ευρωπη ηδη ξεκινησαν τα πρωτα κινητρα για οριστικη καταργηση τους...) ειτε ο 1.6 Tdi 116ps με σημαντικα υψηλοτερη ροπη ομως απο τον 1,000αρη βενζινης, ή -ακομα καλυτερα για το συνολο και εποχες που ερχονται- ο 1.5 / 150tsi ειναι οι επιλογες που ταιριαζουν περισσοτερο για το βαρος αλλα κυριως και την γενικοτερη φιλοσοφια του αυτοκινητου.
Προσωπικα εαν ενδιαφερομουν για αυτη την κατηγορια, αλλα δεν μπορουσα να ξεπερασω τα πχ 20-21κ ευρω οπου ξεκιναει η βασικη εκδοση με 1,000αρη, θα κοιταζα καποιο αλλο αυτοκινητο...
-
Καλημέρα.
Καταρχάς, αγόρασα το Ateca και όχι το Karoq (δεν το διευκρίνισα και εδώ είναι το τοπικ του Karoq).
Σχετικά με τον φόβο του diesel, η αλήθεια είναι πως με προβλημάτισε, αλλά ρωτώντας άτομα εμπιστοσύνης, προσωπικές γνώσεις και κυρίως, προσωπική εκτίμηση, είναι πως σε βάθος 15ετίας, δεν πρόκειται να συμβεί απολύτως τίποτα!
Η βασική μου ανησυχία είναι ΜΟΝΟ για την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου.Τίποτα άλλο!
Επέλεξα diesel τελικά για 3 λόγους:- Όσο καλός και αν μου φάνηκε ο 1.0 TSI με 115 PS, ψυχολογικά και μόνο...κάτι με φοβίζει. Προτιμώ 1.6 TDI με 116 PS.
- Κάνω ετησίως περίπου 20.000 km
- Μου έκαναν πάρα πολύ καλή έκπτωση στην αντιπροσωπεία (μόλις συνειδητοποίησαν πως θα με 'έχαναν' επειδή φοβόμουν τον 1.0).
Πλέον έφτασα τα 2.000 km και η είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τέλεια οδηγική συμπεριφορά, η ροπή είναι απόλυτα αισθητή και δημιουργεί μία αίσθηση πολύ ευχάριστης οδήγησης και η κατανάλωση είναι στα 6.8 lit/100 εντός πόλης και στα 5.7 lit/100 σε ταξίδι.
-
Και εγω εχω οδηγησει το Ateca και μου αρεσε πολυ! Με γεια! Και εγω τινω να συμφωνω με τον gratipa σε οτι αφορα το diesel. Στην χειροτερη θα χασει πολυ απο την μεταπωλητικη του αξια.
-
Προς ενημέρωση και συζήτηση:
http://www.newsauto.gr/test-drive/dokim ... si-110-ps/
-
ωραιοποίηση μου φάνηκε.πολυ αβάντα παίρνει το μοντέλο σχεδόν απ όλους...το οδήγησα χτες 1.6 diesel 116 ps .Χωρίς δύναμη με 4 άτομα σε εθνική οδό.μεσα φτωχό έως αδιάφορο.αξιζει Μόνο η style 150 ps
-
Ο χρήστης gratipa έγραψε:
Καλημέρα.
Καταρχάς, αγόρασα το Ateca και όχι το Karoq (δεν το διευκρίνισα και εδώ είναι το τοπικ του Karoq).
Σχετικά με τον φόβο του diesel, η αλήθεια είναι πως με προβλημάτισε, αλλά ρωτώντας άτομα εμπιστοσύνης, προσωπικές γνώσεις και κυρίως, προσωπική εκτίμηση, είναι πως σε βάθος 15ετίας, δεν πρόκειται να συμβεί απολύτως τίποτα!
Η βασική μου ανησυχία είναι ΜΟΝΟ για την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου.Τίποτα άλλο!
Επέλεξα diesel τελικά για 3 λόγους:- Όσο καλός και αν μου φάνηκε ο 1.0 TSI με 115 PS, ψυχολογικά και μόνο...κάτι με φοβίζει. Προτιμώ 1.6 TDI με 116 PS.
- Κάνω ετησίως περίπου 20.000 km
- Μου έκαναν πάρα πολύ καλή έκπτωση στην αντιπροσωπεία (μόλις συνειδητοποίησαν πως θα με 'έχαναν' επειδή φοβόμουν τον 1.0).
Πλέον έφτασα τα 2.000 km και η είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τέλεια οδηγική συμπεριφορά, η ροπή είναι απόλυτα αισθητή και δημιουργεί μία αίσθηση πολύ ευχάριστης οδήγησης και η κατανάλωση είναι στα 6.8 lit/100 εντός πόλης και στα 5.7 lit/100 σε ταξίδι.
+1
-
Ο χιλιάρης αρκετούς αγοραστές μπορεί να τους καλύψει. Δεν φορτώνουν όλοι το αυτοκίνητο κάθε μέρα να οργώσουν την Ελλάδα. Στις αστικές μετακινήσεις προφανώς είναι μια χαρά, στην εθνική δεν θα έχει πρόβλημα να διατηρεί τα 140-150 ακόμα και φορτωμένο. Είναι και οικονομικός όταν δεν πιέζεται και έχει το πλεονέκτημα του μικρού κυβισμού αναφορικά με τα τεκμήρια. Και επιτρέπει να μπουν και μερικά extra που το καθιστούν σαφώς πιο ολοκληρωμένο εξοπλιστικά.
Φυσικά ο 150αρης σίγουρα αποτελεί τη χρυσή τομή και ταιριάζει γάντι στο αμάξωμα.Φίλε gratipa καλοτάξιδο, πόσο πήρες το ateka?
-
Σε ευχαριστώ πολύ.
Το πήρα 24.900 με το κλειδί στο χέρι και τα 2 πρώτα service εντελώς δωρεαν.
Μιλάμε για την έκδοση Style (5αρα οθόνη).
Σχετικά με την ωραιοποίηση, νομίζω πως ο καθένας λέει την γνώμη του, η οποία όμως είναι υποκειμενική.
Και πολύ ρόλο παίζει, τί έχει συνηθίσει να οδηγεί ο καθένας και τι οδηγικές παραστάσεις έχει για να κρίνει ένα αμάξι.
Το αντικειμενικό είναι πως ταξιδεύω πολύ άνετα από άποψη χώρων και πως η οδηγική συμπεριφορά και η κατανάλωση με αφήνουν μέχρι στιγμής απόλυτα ικανοποιημένο. -
Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες για τον 1.0 tsi, φαίνεται αρκετά ικανός...Και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι η εξής: Είσαι οικογενειάρχης με γυναίκα και 2 παιδιά, συμβατικός οδηγός που κάνει 10 με 12 χιλιάδες χλμ ετησίως και θες να φορτώσεις το αυτοκίνητο 5 φορές το χρόνο για ταξίδια. Έχεις 22 χιλιάρικα για αγορά αυτοκινήτου και καταλήγεις στο karoq...Τι προτιμάς? Την έκδοση με 1.0 tsi με πολλές προσθήκες στον εξοπλισμό (+parking sensors εμπρός-πίσω + αυτόματο κλιματισμό + αισθητήρες βροχής-φώτων + μεταλλικό χρώμα + 17-18άρα ζάντα) ή τον 1.5 tsi (+ μεταλλικό χρώμα) στη βασική έκδοση? Ιδού η απορία
-
Το χιλιαρι.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Αν δεν σε νοιαζει το αυτοματο για μενα πας στο 1.5. βεβαια όλα αυτα πανε αναλογα με τις αναγκες και προτεραιοτητες του καθενος.
Εγω πχ θα θυσιαζα τον 1.5 για τον 1.0 μονο για το αυτοματα κιβωτιο, στα 22.000 € -
Αν δεν σε νοιαζει το αυτοματο για μενα πας στο 1.5. βεβαια όλα αυτα πανε αναλογα με τις αναγκες και προτεραιοτητες του καθενος.
Εγω πχ θα θυσιαζα τον 1.5 για τον 1.0 μονο για το αυτοματα κιβωτιο, στα 22.000 € -
και εγω αυτο θα εκανα.... περνας αρκετο καιρο μεσα στο αυτοκινητο οποτε καντο οσο πιο ευχαριστο γινεται. Ο χιλίαρης ειναι αξιολογος... πιστευω οτι θα σε παει οπου θελεις.
-
Συγγνωμη για το διπλο ποστ. Δεν καταλαβα πως εγινε και δεν μπορω να το σβησω.
-
Σημαντικό για την απάντηση στο υποθετικό δίλημμα είναι πού κάνεις τα περισσότερα χιλιόμετρα. Αν είναι κυρίως αστικά νομίζω ότι ο 1000ρης παίρνει κεφάλι.
-
Ούτε στην εθνική θα έχει πρόβλημα ο χιλιάρης να διατηρεί ταχύτητες γύρω στα 140 ανεξαρτήτως φορτίου.
Ο 1500αρης προφανώς είναι σε άλλη κλάση επιδόσεων αλλά όταν πιέζεται θα πίνει και ανάλογα. Αντιθέτως ο χιλιάρης ακόμα και με πολύ πίεση δύσκολα περνάει το ψυχολογικό φράγμα των 10/100.Προσωπικά λόγω χιλιομέτρων θα ήμουν μεταξύ του μικρού tsi με μερικά extra και του 1.6 tdi (μόνο μεταλλικό). Και μάλλον θα κατέληγα στο δεύτερο. Θα μου πέσει βαρύ να πάω από τα 6/100 στα 8+
-
Πάντως ο χιλιάρης με dsg κιβώτιο έβγαινε στα 22500 περίπου, εάν βάλεις και κλιματισμό συν αισθητήρες πάει +2Κ. Δεν ξέρω αν αξίζει...
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Το χιλιαρι.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
και εγω αυτο θα εκανα.... περνας αρκετο καιρο μεσα στο αυτοκινητο οποτε καντο οσο πιο ευχαριστο γινεται. Ο χιλίαρης ειναι αξιολογος... πιστευω οτι θα σε παει οπου θελεις.
Σημαντικό για την απάντηση στο υποθετικό δίλημμα είναι πού κάνεις τα περισσότερα χιλιόμετρα. Αν είναι κυρίως αστικά νομίζω ότι ο 1000ρης παίρνει κεφάλι.
Ούτε στην εθνική θα έχει πρόβλημα ο χιλιάρης να διατηρεί ταχύτητες γύρω στα 140 ανεξαρτήτως φορτίου.
Ο 1500αρης προφανώς είναι σε άλλη κλάση επιδόσεων αλλά όταν πιέζεται θα πίνει και ανάλογα. Αντιθέτως ο χιλιάρης ακόμα και με πολύ πίεση δύσκολα περνάει το ψυχολογικό φράγμα των 10/100.Προσωπικά λόγω χιλιομέτρων θα ήμουν μεταξύ του μικρού tsi με μερικά extra και του 1.6 tdi (μόνο μεταλλικό). Και μάλλον θα κατέληγα στο δεύτερο. Θα μου πέσει βαρύ να πάω από τα 6/100 στα 8+ [emoji38]
+1
-
Παρέλαβε κανένας Karoq;
Skoda Karoq