-
Λιακόπουλος!
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/aytokinito-toy-2019-gia-tin-ellada-skoda-karoqΧίλια μπράβο, ΤΙΜΙΟΤΑΤΟ μοντέλο.
Πώς γίνεται στα υποψήφια μοντέλα να μπαίνουν αμάξια που κυκλοφορούν από το 2017 μέχρι αμάξια που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει βλέπε φοκους αυτά είναι από τα γνωστά άκυρα ελληνικών διαγωνισμών...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημέρα. Σε περίπτωση που αλλαχτούν οι 16άρες ζάντες του Ambition με τις 17άρες τότε θα προκύψει μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου?
Οι 16αρες είναι 16Jx16 και οι 17άρες είναι 17Jx17. Ξέρουμε αν αλλάζει η εξωτερική διάμετρος του ελαστικού?
-
Το σωστό είναι 6Jx16 και 7Jx17 (το πρώτο νούμερο είναι το πλάτος της ζάντας σε ίντσες). Θα επιλέξεις τη σωστή διάσταση ελαστικών ώστε να διατηρηθεί η διάμετρος σταθερή. Επί παραδείγματι (χωρίς να ξέρω τις διαστάσεις του Karoq) από 205/55/16 πάμε σε 205/50/17 ή 225/45/17.
Αν φαρδύνουν τα ελαστικά θα έχεις κάποια μικρή επιβάρυνση σε κατανάλωση και επιδόσεις.
-
Γεια σας και καλή χρονιά
Προσανατολίζομαι προς την αγορά του Karoq 1.0 με το αυτόματο κιβώτιο. Ο πωλητής υποστηρίζει ότι τα προβλήματα αξιοπιστίας του DSG έχουν λυθεί από το 2015 και μετά. Υπάρχουν αναφορές σχετικά με την αξιοπιστία των νέων αυτών κιβωτίων; Υπάρχει κάποιος κάτοχος να μας μεταφέρει την εμπειρία του;
Η χρήση για την οποία προορίζεται το αυτοκίνητο είναι κυρίως αστική (Χανιά) και τα Σ/Κ περιαστική. -
Ο χρήστης urubambak έγραψε:
Γεια σας και καλή χρονιά
Προσανατολίζομαι προς την αγορά του Karoq 1.0 με το αυτόματο κιβώτιο. Ο πωλητής υποστηρίζει ότι τα προβλήματα αξιοπιστίας του DSG έχουν λυθεί από το 2015 και μετά. Υπάρχουν αναφορές σχετικά με την αξιοπιστία των νέων αυτών κιβωτίων; Υπάρχει κάποιος κάτοχος να μας μεταφέρει την εμπειρία του;
Η χρήση για την οποία προορίζεται το αυτοκίνητο είναι κυρίως αστική (Χανιά) και τα Σ/Κ περιαστική.Έχει ακουστεί (με επιφυλάξεις πάντα) ότι όντως τα νέα μοντέλα του DQ200 είναι πιο αξιόπιστα. Σε κάθε περίπτωση είναι τόσο μεγάλη η οδηγική διαφορά του DSG προς το καλύτερο που θεωρώ ότι αξίζει. Κάνε και μια επέκταση εγγύησης και θα είσαι μια χαρά.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Καλημέρα και καλή χρονιά!
Έκανα τελικά και εγώ με την σειρά μου παραγγελία για ένα Skoda Karoq 1.0, 6Μ με μερικά extra ώστε να μείνω κάτω από τις 17.000 σε ΛΤΠΦ. Δυστυχώς βέβαια το αυτοκίνητο πήρε μια αύξηση της τάξεως των 350 ευρώ οπότε αναγκάστηκα να αφαιρέσω εξοπλισμό ώστε να μείνω κάτω από το όριο της αλλαγής κλίμακας των τελών ταξινόμησης!
Ουσιαστικά αφαίρεσα την κάμερα οπισθοπορείας η οποία μπορεί να παραγγελθεί μετά σαν ανταλλακτικό αλλά με προβλημάτισε αυτό που μου είπε ο πωλητής: ότι η καλωδίωση στο αυτοκίνητο υπάρχει και ότι ουσιαστικά τοποθετούνε
μόνο την κάμερα και την κουμπώνουν σε φίσα που υπάρχει έτοιμη μέσα στην πινακίδα. Έχει κανείς άποψη για αυτό.Ο χρόνος παράδοσης είναι περίπου 3 μήνες και το χρώμα Candy White. Το Cappuccino καταργήθηκε!
Επίσης δεν μπαίνουν με τίποτα άλλες ζάντες πέρα από τις 16άρες λόγω CO2.
Αλλάζουν δυστυχώς πολλά πράγματα στην αυτοκίνηση προς χάριν του περιβάλλοντος ειδικά τον τελευταίο
καιρό και εκτιμώ ότι η επόμενη 5ετία θα είναι γεμάτη εξελίξεις! Όπως αναφέρθηκε και σε σχετικό άρθρο στον
ειδικό τύπο το 2018 ήταν η τελυταία χρονιά αύξησης των πωλήσεων των κινητήρων εσωτερικής καύσης!Χρόνια πολλά σε όλες / όλους!
-
Ο χρήστης theonik έγραψε:
Ουσιαστικά αφαίρεσα την κάμερα οπισθοπορείας η οποία μπορεί να παραγγελθεί μετά σαν ανταλλακτικό αλλά με προβλημάτισε αυτό που μου είπε ο πωλητής: ότι η καλωδίωση στο αυτοκίνητο υπάρχει και ότι ουσιαστικά τοποθετούνε
μόνο την κάμερα και την κουμπώνουν σε φίσα που υπάρχει έτοιμη μέσα στην πινακίδα. Έχει κανείς άποψη για αυτό.Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό. Δεν υπάρχει καμία υφιστάμενη καλωδίωση-αναμονή για κάμερα. Ότι μπαίνει μετά είναι το μόνο σίγουρο αλλά όχι έτσι όπως το αφήνει να εννοηθεί ο πωλητής. Κατά πάσα πιθανότητα πάει να σου πασάρει aftermarket camera γιατί ως γνωστόν ΚΑΜΙΑ αντιπροσωπεία δεν ασχολείται με retrofits.
-
Μου αναφέρανε ότι μέχρι προ λίγων μηνών όντως μόνο after market κάμερα μπορούσαν να μου παραγγείλουν αλλά
πλέον μπορεί να έρθει σαν κωδικός ανταλλακτικού.Εγώ αυτό δεν το θεωρρώ απίθανο. Το απίθανο είναι να είναι προεγκατεστημένη η καλωδίωση. Εκτός αν η καλωδίωση είναι κοινή (πχ ένα καλώδιο κοινό για τα πάντα (φώτα, κάμερα, ηλεκτρικό άνοιγμα του πορτ παγκαζ) όπως πχ ένα 12x1,0mm με μια κοινή φίσσα με πολλές εισόδους και αντίστοιχα να μπαίνουν σαν modules τα extra...Δεν ξέρω τι να πω. Το θέμα είναι πώς μπορώ να το τσεκάρω. Μόνο αν είμαι επί τόπου κατά την εγκατάστασή της...
-
Σαν original ανταλλακτικό προφανώς και μπορεί να γίνει παραγγελία. Καλωδίωση έτοιμη ούτε μία στο 1.000.000. Δεν αφήνουν αναμονές στα αυτοκίνητα του Group.
-
Thanks Στέφανε. Το ξένο χέρι σε καινούργιο αυτοκίνητο δεν θέλω αν αν είναι προσεκτικός νομίζω ότι
είναι μια έξυπνη κίνηση προκειμένου να μην επιβαρυνθώ λόγω αλαγής κλίμακας.... -
Σίγουρα το retrofit είναι η πιο έξυπνη κίνηση για να ντριπλάρεις το ηλίθιο φορολογικό μας.
Εγώ θα ψώνιζα από εδώ: https://www.carsystems.eu/karoq-nu7,c279.html
Μόνο την καλωδίωση και κάμερα απ' το ebay. Όλα μαζί ζήτημα να πάνε 150-160€. Το θέμα είναι να βρεις άνθρωπο να στο φτιάξει, εάν όχι μόνος.
-
Επειδή το έχω ψάξει το θέμα. Η κάμερα σαν ανταλλακτικό έχει 165 Ε με το ΦΠΑ και για εργασία μου ζήτησαν 260 ο ένας αντιπρόσωπος και 125 ο δεύτερος. Τιμές με ΦΠΑ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 1ου πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδρομή γαι την καλωδίωση (όπως επιβάλει το εργοστάσιο) και χρειάζεται αρκετό ξήλωμα και μια μέρα μέσα. Ο δεύτερος πιο φθηνός και 4--5 ώρες τοποθέτηση. Αυτά με την εγγύηση της Skoda.
Έτσι από περιέργεια σε ποια αντιπροσωπεία σου είπαν πως υπάρχει η καλωδίωση; -
Δεν αξιζει να σου ανοιξουν απο πισω προς οθονη ολα τα πλαστικα και να σου περασουν καλώδια...
Ποτε χερι after factory αν εισαι σχολαστικος (σαν και μενα ...απλα σκεφτομαι τι θα ακουω μετα απο τετοιες επεμβασεις...)
Αν θέλεις μπορεις να βάλεις parking sensors afer market, απλα θα σου βγάλει τον προφυλακτηρα και θα τρυπήσει στις προκαθορισμενες θέσεις που υπάρχουν (ετσι μου ειπε ο ηλεκτρολογος ) καλωδιο στο φως της οπισθεν και θα βαλει το μπιπερ στο πορτ μπαγκαζ . -
Τίποτα δε θα ακούς αν αυτός που βάλει χέρι είναι στοιχειωδώς προσεκτικός και έχει τα κατάλληλα εργαλεία. Έχω ξηλώσει το μισό αμάξι για να κάνω τέτοιες δουλειές και δεν ακούγεται το παραμικρό που να έχει προκληθεί από εμένα. Απλά φροντίζεις για κάθε πλαστικό ή πάνελ που αποσυναρμολογείς να του αντικαθιστάς τα κλιπς γιατί πάνω στο ξήλωμα όσο ευγενικός και να είσαι θα προκληθούν ανοχές στα παλιά. Το κόστος τους είναι αστείο εξάλλου.
-
Εισαι σιγουρος οτι αυτος που θα το ανοιξει θα βαλει καινουρια κλιπς?
Μην ξεχνας οτι ειναι ενος χρονου αυτοκινητο , οπου το πιο πιθανο ειναι να πειραματιστουν πάνω στο δικο σου για την οποια εγκατασταση.... -
Αν το ζητήσεις γιατί να μην το κάνουν? Ένα σακουλάκι με καμιά 20αρια κλιπς δεν πρέπει να μου είχε κοστίσει πάνω από 15€ στην αντιπροσωπεία. Δεν είναι επιπλέον κόπος γι' αυτούς ίσα ίσα θα πάρουν και τα 15€ παραπάνω.
Κατά τα άλλα μην τρελαίνεσαι. Κι εγώ έτσι έκανα μέχρι να αποφασίσω να βάλω χέρι ο ίδιος στο αμάξι και είδα εκ των έσω τι παίζει. Γι' αυτούς είναι ρουτίνα. Επίσης επειδή μιλάμε για αμάξι του γνωστού γκρουπ να ξέρεις ότι οι πρακτικές συναρμογής είναι παρόμοιες από Up μέχρι Urus. Τα υλικά αλλάζουν. Δες τα ανάλογα βιντεάκια στο youtube για να καταλάβεις.
-
Όπως τα λέει ο Στέφαν!! Εαν δείτε πως συναρμολογούνται ή είστε μπροστά στο 'ξήλωμα' θα δείτε ότι δεν είναι τίποτα πυρηνική φυσική, απλούστατο είναι και όλα 'ψεύτικα' είναι. Κουμπωτα και πατητά.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όπως τα λέει ο Στέφαν!! Εαν δείτε πως συναρμολογούνται ή είστε μπροστά στο 'ξήλωμα' θα δείτε ότι δεν είναι τίποτα πυρηνική φυσική, απλούστατο είναι και όλα 'ψεύτικα' είναι. Κουμπωτα και πατητά.Εξαρτάται και από την εταιρία. Σε Focus mk2 τα clips ήταν σχεδόν μιας χρήσης (πολλά έσπαγαν με την πρώτη φορά). Σε Audi A3 8P και 5 φορές να τα έβγαζες, δεν πάθαιναν τίποτα. Τουλάχιστον όσο ήταν νέα αμφότερα.
Σε κάθε περίπτωση, για να μη μου μπαίνουν ιδέες σε κάθε τριγμό που θα άκουγα, εγώ μάλλον θα αγόραζα ένα σακουλάκι με clips και θα τα άλλαζα όλα όσα έβγαζα. Δεν είναι και κάτι ακριβό.
-
Η aftermarket κάμερα θα έχει δυναμικές γραμμές?
Skoda Karoq