-
Σίγουρα πάντως δεν ειναι το δυνατό τους σημείο η ηχομόνωση.
Επειδή έχω οδηγήσει καθημερινά για 2 μήνες το karoq (και πόλη και εθνική ταξίδι κλπ), η ηχομόνωση και το πάτημά του στο δρόμο είναι απλώς καταπληκτικά (και πίστεψέ με έχω οδηγήσει αρκετά αμάξια για αρκετό καιρό λόγω δουλειάς)
Για το Ateca δε γνωρίζω, δεν έχω μπει καν μέσα. -
Καλημέρα.
2 ερωτήσεις:
-
Οι ζάντες οι 17άρες μπαίνουν τελικά σε Ambition αν το πάρεις σε 1.5TSI ή 1.6 TDI? Οι 16άρες είναι μόνο για το 1.0 Ambition άρα? Στην Skoda Karenta από το τηλέφωνο μου είπαν άλλα...
-
Μου κάνει πάντως εντύπωση γιατί δεν βλέπω πολλά να κυκλοφορούν στο δρόμο. Αντίθετα, τα T-Roc συνεχώς πληθαίνουν....Βλέπω στον δρόμο ακόμα και την έκδοση Experience (LED φώτα γαρ) που είναι και ακριβή για compact SUV! Κατάφεραν πάλι οι Γερμανοί να μοιράσουν την πίτα όπως ήθελαν? Στην Ελλάδα τουλάχιστον?
Κρίμα γιατί το Karoq είναι καλύτερο γενικά αυτοκίνητο (πάτημα, χώροι, ηχομόνωση, πλαστικά) και με 1-2 standard (αυτόματο Clima και ζάντες 17άρες όπως πχ στην Αγγλία) θα είχε άλλη πορεία...
-
-
Το καροκ για να γίνει σύγχρονο αμάξι όπως το θέλουμε οι περισσότεροι πηγαίνει στα +30 και εκεί αρχίζεις να κοιτάς και αλλού.
Δλδ είναι φθηνό άδειο για το σασί και τους χώρους που έχει είναι όπως τα άλλα σε τιμή όταν τον κάνεις σύγχρονο. Και εκεί έρχεται ο παράγοντας σχεδιασμός που είναι συντηρητικός και ίσως χάνει κόσμο ( φυσικά κερδίζει κάποιους άλλους).
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Tkin73 πολύ εύστοχη τοποθέτηση. Συμφωνώ.
-
Ενα Karoq με όλα τα έξτρα του καταλόγου όσο αφορά ασφάλεια/λειτουργικότητα, (από ηλεκτρ.άνοιγμα αποσκευων μέχρι προεντατήρες ζωνών που λειτουργούν μαζί με ραντάρ πρόσκρουσης), βγαίνει 32k για τον 1,5 ΤSI. Αν το πλήρες είναι LED, clima, varioflex και κάτι ψιλά ακόμα το σκαλοπάτι είναι τα 28k, που πάλι θεωρώ οτι είναι πλήρες αλλά δεν έχει ΟΛΑ, (εξαιρώ τα χρώμια και άλλα αισθητικά που τα θεωρώ άχρηστα).
Στο ίδιο εξοπλισμό το XC40 βγαίνει περίπου 10k παραπάνω και το Tiguan 6k παραπάνω, νομίζω κάπου εκεί το 3008 αλλά δεν είχα ασχοληθεί περισσότερο. Στα 32k δεν υπάρχει κάτι για να κοιτάξεις αλλού, στα 37/38 ναι αλλά με αυτή την λογική και εκεί αρχίζεις να κοιτάς αλλού.
-
Αν συγκρινεις skoda-vw σε αυτην την κατηγορια, η συγκριση γινεται με το tiguan και οχι με το t-roc. Ειχα δει προσεκτικα το karoq πριν παραγγειλω αλλα παρομοια εξοπλισμενο tiguan εβγαινε +3k, ενω το tiguan μου εδινε την εντυπωση πιο στιβαρου αμαξωματος και πιο λειτουργικου (π.χ. μετακινηση μπρος-πισω των πισω καθισματων). Αν συμβιβαζεται κανεις με το karoq σχετικα 'αδειο', αγοραζει εξαιρετικους χωρους σε φτηνη τιμη. Επισης το karoq μπορει κανεις να το αγορασει με τον πολυ καλο χιλιαρι κινητηρα του γκρουπ, φτανει να μην εχει απαιτησεις να κινεται φοβερα σβελτα.
Αν θυμαμαι καλα, οταν ανεβαινε το επιπεδο εξοπλισμου, το ateca ειχε αισθητα καλυτερη τιμη απο το tiguan σε σημειο που μπορει καποιος να μπει σε σκεψεις.
Γενικα παντως την τοποθετηση seat-skoda σε σχεση με την vw δεν την εχω καταλαβει και παρα πολυ καλα -
επισης, αν ετοιμαζεσαι για varioflex, βεβαιωσου οτι ειναι δυνατον να το παραγγειλεις. Οταν εψαχνα (αν και δεν με ενδιεφερε το varioflex) μου ειχαν πει οτι το varioflex ειχει κοπει λογω wltp (τουλαχιστον στον κινητηρα 1.5 που εβλεπα εγω). Πολλα κουφα εγιναν λογω wltp. Παντως στον γερμανικο configurator βλεπω οτι το varioflex μπαινει κανονικα, οποτε μαλλον δεν υπαρχει κανενα προβλημα
-
Ο χρήστης iwsitl έγραψε:
Ενα Karoq με όλα τα έξτρα του καταλόγου όσο αφορά ασφάλεια/λειτουργικότητα, (από ηλεκτρ.άνοιγμα αποσκευων μέχρι προεντατήρες ζωνών που λειτουργούν μαζί με ραντάρ πρόσκρουσης), βγαίνει 32k για τον 1,5 ΤSI. Αν το πλήρες είναι LED, clima, varioflex και κάτι ψιλά ακόμα το σκαλοπάτι είναι τα 28k, που πάλι θεωρώ οτι είναι πλήρες αλλά δεν έχει ΟΛΑ, (εξαιρώ τα χρώμια και άλλα αισθητικά που τα θεωρώ άχρηστα).Στο ίδιο εξοπλισμό το XC40 βγαίνει περίπου 10k παραπάνω και το Tiguan 6k παραπάνω, νομίζω κάπου εκεί το 3008 αλλά δεν είχα ασχοληθεί περισσότερο. Στα 32k δεν υπάρχει κάτι για να κοιτάξεις αλλού, στα 37/38 ναι αλλά με αυτή την λογική και εκεί αρχίζεις να κοιτάς αλλού.
Με 32 παίρνεις το grandland το 3008 το τουσον το σπορτατζ το κατζαρ το ατεκα το κασκαι και ένα μήνα το c5 aircross. Μόνο 8 μου ήρθαν πρόχειρα...εκτός αν θεωρείς ότι το καροκ είναι τοσο καλύτερο που δεν συγκρίνεται με όλα τα παραπάνω!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το tiguan είχε επιπλέον Area View, (σαν να βλέπεις από πάνω στο παρκάρισμα), αλλά δεν είχε επιπλέον εξοπλισμό ασφαλείας όπως Rear Traffic Alert, Crew Protect στα 36,5k τον Σεπτέμβρη αν ακόμα μπορούσες να παραγγείλεις τον 1,4. Το Karoq ήταν στα 32k
Μπήκα δυο λεπτά στους configurator του 3008 και του Grandland. Ας ξεκινήσουμε οτι οι κινητήρες είναι διαφορετικοί, στο 3008 με βγαίνει για ίδιο εξοπλισμό στα 36 και το Grandland στα 40 με αντίστοιχο Karoq στα 36, (γιατί βγαίνει μόνο αυτόματο το 1,6).
Τίποτα δε θεωρώ 'καλύτερο', άλλες προτεραιότητες έχεις εσυ και άλλες εγώ. Εμένα ήταν με την σειρά ασφάλεια, χώροι, διαστάσεις, ευκολίες, οδηγοκεντρικη συμπεριφορά και για αυτό θεωρώ καλύτερο το Karoq. Με άλλη σειρά προτεραιοτήτων το κασκάι μπορεί να είναι καλύτερο. Σίγουρα vfm δεν είναι, αλλά έτσι όπως το είδα όλα παύουν να είναι άπαξ και αρχίσεις τα έξτρα.
-
O 1.4 σταμάτησε όλο το γκρουπ από τον Αύγουστο. Την έλλειψη area view στο karoq ενώ υπάρχει κανονικά στα Tiguan, ateca αλλά και στο ομοσταυλο kodiaq, δεν την καταλαβα. Κάτι διάβασα ότι οφείλεται στους καθρέφτες του karoq.
Από την άλλη το Tiguan σε 1.5 αυτόματο δεν παίρνει κοτσαδορο, ενώ το karoq κανένα πρόβλημα. Παραξενα πράγματα. -
Επειδη πλησιαζει η ωρα της παραλαβης πρεπει να δουμε και το θεμα της επέκτασης εγγυησης , λοιπόν ,
τα τελευταια χρονια κανω γυρω στα 25-28000 χλμ το χρονο, (γι αυτο και πετρελαιο) , το στανταρ ειναι 2χρονια απεριοριστα και μετα εχουμε επέκταση +2 με 300ευρω αλλα περιορισμο στα 60000 οποτε δε βλέπω αυτη την επιλογη(δε συμφερει) και η αλλη επιλογη: +2 αλλα για 90000χμλ με 450 ευρω επιπλεον , αξιζει λετε?
Το karoq ενα χρονο στην αγορα, τι εχει βγαλει μεχρι τωρα?
Ο κινητηρας 1.6 diesel εχει βγαλει κατι?
Εσεις τι λετε?Επίσης καποιος που του εβαλε aftermarket parking sensors + meta συναγερμο?
-
Εμένα πάντως στο οκταβια αυτός ο κινητήρας με τα 115 ατίθασα, μετά από 3,5 χρόνια και 33Κ κμ δεν έχει βγάλει τίποτα απολύτως και δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι.
Sent from my H9436 using Tapatalk
-
Ο 1.6 TDi είναι ενγένει δοκιμασμένος και αξιόπιστος κινητήρας. Έχει συμπληρώσει αρκετά χρόνια στην αγορά σε διάφορες εκδόσεις.
-
Αντλία νερού έχουν βγάλει μερικά.Τιποτα άλλο.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αντλία νερού έχουν βγάλει μερικά.Τιποτα άλλο.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Κωστή τα πρώτα με το παλιότερο μοτέρ. Όχι το my15 με τα 115.
Sent from my H9436 using Tapatalk
-
Το Karoq γενικά είναι καινούργιο στην αγορά για να ακουστούν τα προβλήματα. Άσε που οι κάτοχοι δεν ασχολούνται με το internet (οι περισσότεροι), οπότε...
Σαν κινητήρας ότι σου είπαν και οι προηγούμενοι.
Ο 1.5 TSI (γενικά στον όμιλο) έχει ένα θεματάκι αλλά εσένα δε σε αφορά.
Εγώ το έχω 6 μήνες κοντά και δεν έχει βγάλει κάτι (νωρίς ακόμα).
Σχετικά με την εγγύηση τα 300 στην ουσία εσένα δε σε πιάνουν γιατί τα έχεις κάνει σε 2 χρόνια τα χιλιόμετρα, οπότε δώρο άδωρο. Αν είναι να σου βγάλει κάτι σοβαρό δε θα στο βγάλει στα 60000χλμ;
Από κει και πέρα ότι και να σου βγάλει οι πιθανότητες είναι ίδιες να στα βγάλει και μετά τα 90000χλμ, πιστεύω. -
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ell ... koda-karoq
Χίλια μπράβο, ΤΙΜΙΟΤΑΤΟ μοντέλο.
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/aytokinito-toy-2019-gia-tin-ellada-skoda-karoqΧίλια μπράβο, ΤΙΜΙΟΤΑΤΟ μοντέλο.
Το αστείο είναι ότι η διάθεση του και οι τιμές του έχουν ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο του 2017.. Τώρα λοιπόν θυμήθηκαν να το αναδειξουν Ελληνικό αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2019.. Πιο λογικό θα μου φαινόταν να βγει αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2019 ένα πιο καινούργιο μοντέλο όπως το νέο focus η ή νέα a class και όχι το Karoq που κυκλοφορεί εδώ και 1 χρόνο και βάλε..
-
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Το αστείο είναι ότι η διάθεση του και οι τιμές του έχουν ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο του 2017.. Τώρα λοιπόν θυμήθηκαν να το αναδειξουν Ελληνικό αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2019.. Πιο λογικό θα μου φαινόταν να βγει αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2019 ένα πιο καινούργιο μοντέλο όπως το νέο focus η ή νέα a class και όχι το Karoq που κυκλοφορεί εδώ και 1 χρόνο και βάλε..
Karenta speaking, money talks!
-
Θυμάμαι όταν υπήρχε το θέμα με τις τρελές αγελάδες στην Ελλάδα ήμασταν περήφανοι που δεν είχε βρεθεί κανένα κρούσμα και άρα πόσο 'ανώτερα' ήταν τα ελληνικά κρέατα. Η εναλλακτική εξήγηση βέβαια θα μπορούσε να ήταν, οτι στην Ελλάδα δεν διενεργούνταν έλεγχοι.
Δεν είμαι σίγουρος οτι οι γάλλοι εφαρμόζουν μια διαφορετική μορφή καπιταλισμού σε σχέση με τους γερμανούς, αν κρίνουμε από την σύλληψη του προέδρου της Νισσάν/Ρενώ μάλλον όχι. Κατά τ'αλλα θυμάμαι το Καρόκ είχε ελάχιστες, πιθανώς μονοψήφιο, αριθμό πωλήσεων το Δεκέμβριο ως πρώτο μήνα άφιξης και άρα μάλλον για αυτοκίνητο του 2018 το κόβω παρά του 2017.
Skoda Karoq