-
Αν πρόκειται για στρώσιμο ίσως και ναι. Γενικά ΟΧΙ.
@Jester76 Αναφέρομαι στην ποιότητα κατασκευής κυρίως.
-
Δεν είπα ότι είναι φυσιολογικό, είπα ότι έτσι λένε οι κατασκευαστές για να μην τους ζαλίζουν παρά μόνο για τα πιο κραυγαλέα περιστατικά.
-
Δημοσίευσηαπό harisma23 » 14 Ιαν 2019 09:52
urubambak έγραψε:
Γεια σας
Ήμουν πολύ κοντά στην αγορά του Karoq 1.6 tdi, εκτός των άλλων γιατί θεωρούσα ότι τα Skoda διακρίνονται για την αξιοπιστία τους. Άκουσα όμως πρόσφατα ότι μερικές δεκάδες Rapid που έχει στην κατοχή της μια ελληνική επιχείρηση μπαινοβγαίνουν στα συνεργεία από τον δεύτερο χρόνο τους.
Από την άλλη, σε αγγλικές έρευνες αξιοπιστίας, η Skoda καταλαμβάνει πάντα μια από τις πρώτες θέσεις.
Γνωρίζετε αν το πρόβλημα αφορά μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο ή τελικά η Skoda έχει τα ίδια προβλήματα αξιοπιστίας που πλήττουν και τις άλλες εταιρίες του ομίλου;Είχα το Rapid 1.6 TDi για 3,5 χρόνια και 48.500 Km χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα χιλιόμετρα βεβαίως είναι λίγα, αλλά είχα ρωτήσει και αρκετούς ταξιτζήδες με 300.000+ Km, οι οποίοι δήλωναν ευχαριστήμένοι από την αξιοπιστία του.
Γενικά πάντως, να ξέρεις ότι ο 1.6 TDi είναι από τους πιο αξιόπιστους κινητήρες του group και σίγουρα όχι αποτρεπτικός παράγοντας λόγω αναξιοπιστίας για αγορά αυτοκινήτου με αυτόν.
Έχω υπόψιν επιχείρηση, τα 40 εταιρικά Rapid της οποίας μπαινοβγαίνουν από τον δεύτερο χρόνο στα συνεργεία, και για να πω την αλήθεια αυτό κλόνισε μέσα μου την εικόνα της αξιόπιστης Skoda.
Θα ήθελα η επένδυση ενός τόσο μεγάλου ποσού για την αγορά ενός αυτοκινήτου να είναι όσο τον δυνατόν λιγότερο 'λαχείο'. -
Για μια εταιρεία σεκιούριτι μιλάμε?
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
από Focusman91 » 15 Ιαν 2019 01:01
Για μια εταιρεία σεκιούριτι μιλάμε?Όχι, δεν πρόκειται για εταιρεία security.
-
Από την άλλη, έχει πλημμυρίσει ο τόπος με ταξί Rapid και Octavia 1.6 TDi. Αυτά τα δύο μοντέλα πρέπει να έχουν πάνω από το 50% της αγοράς των καινούριων ταξί.
Αν ήταν τόσο προβληματικά όσο αυτά της εταιρίας που αναφέρεις, δεν θα είχε κυκλοφορήσει η βρώμα στην πιάτσα;
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Από την άλλη, έχει πλημμυρίσει ο τόπος με ταξί Rapid και Octavia 1.6 TDi. Αυτά τα δύο μοντέλα πρέπει να έχουν πάνω από το 50% της αγοράς των καινούριων ταξί.Αν ήταν τόσο προβληματικά όσο αυτά της εταιρίας που αναφέρεις, δεν θα είχε κυκλοφορήσει η βρώμα στην πιάτσα;
Σωστό και αυτό .... έχεις ακούσει κάτι για τα yetti?
-
harisma23 έγραψε:
Από την άλλη, έχει πλημμυρίσει ο τόπος με ταξί Rapid και Octavia 1.6 TDi. Αυτά τα δύο μοντέλα πρέπει να έχουν πάνω από το 50% της αγοράς των καινούριων ταξί.Αν ήταν τόσο προβληματικά όσο αυτά της εταιρίας που αναφέρεις, δεν θα είχε κυκλοφορήσει η βρώμα στην πιάτσα;
Εύλογο ερώτημα. Από την άλλη δεν μπορώ να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του συγγενή μου, ο οποίος εργάζεται στην εν λόγω επιχείρηση.
Anyway, λέω να το παγώσω για λίγο μέχρι να βγει το Skoda Scala, από άποψη χώρων και διαστάσεων είναι πολύ πιο κοντά στις επιθυμίες και τις ανάγκες μου, σαν το Civic ένα πράμα, μόνο που για το τελευταίο δεν μπορώ να πείσω τη γυναίκα μου!
-
Καλησπέρα σας. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Ενδιαφέρομαι πολύ για την αγορά Karoq 1.5 tsi style και θα ήθελα τη γνώμη σας. Από ελληνικές και ξένες παρουσιάσεις, συγκρίσεις και test drive ήμουν έτοιμος να το πραγγείλω μέχρι που δίαβασα παράπονα στο εξωτερικό για την πρώτη ταχύτητα και το φαινόμενο 'kangarooing'?? που έχει αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες να θέλουν να το επιστρέψουν. Εκανα test drive 1.5 dsg και οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές. Έχει κανείς τέτοια εμπειρία; Μένω στο εξωτερικό. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Τι φαινόμενο είναι αυτό ;
-
Μάλλον είναι όταν βάζεις την πρώτη και το αμάξι αντί πάει μπροστά την βλέπει .... καγκουρό και κάνει πίσω... ή χοροπηδά κάτι τέτοιο....
Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
To αναφέρουν πολλοί στην Βρετανία, σαν μικρό πηδηματάκι, και έχει σχέση με το λογισμικό απο ότι αναφέρουν. Aπο οτι γράφουν, έχει παρατηρηθεί στα αμάξια 1.5 manual του ομίλου όπως t-roq, octavia. Στα manual, επειδή δεν έχω οδηγήσει, η αίσθηση σε εσάς όταν ξεκινάει το αμάξι με πρώτη, δευτέρα είναι normal?
-
Έχω ενα φρέσκο, 48βδ'19, 1.5TSI χειροκίνητο. Δεν το εχω παρατηρήσει καθόλου παρά ότι το είχα διαβάσει και το περίμενα. Είναι αλήθεια ότι η πρώτη και δευτέρα έχουν flat spots και από στάση ο κινητήρας ζορίζεται αν δεν είσαι περισσότερο αποφασιστικός με τις στροφές, (τονίζω από στάση, σε ελιγμούς σε υπόγειο γκαραζ δε το παρατηρώ ούτε αυτό). Αλλά αυτά είναι τα απόνερα της πετυχημένης προσπάθειας να βγει Euro6d και δε μπορώ να πω οτι με ενοχλεί ιδιαίτερα και ούτε ανυπομονώ για την αναβάθμιση που ισχυρίζεται οτι θα βγει μέχρι το καλοκαίρι. Πάντως από καγκουρό τίποτα, παρά οτι είμαι σε φάση που παίζω και προσπαθώ ενεργά να το προκαλέσω.
Προσωπικά είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος - θεωρώντας οτι θελω οικογενειακή οδήγηση - και το μόνο που κάνω είναι να απενεργοποιω το start/stop για να έχω καλύτερο έλεγχο.
Ενα όμως ωραίο ερώτημα είναι οι εκπομπές ρύπων: προς το παρόν είναι 123 με ανάλογα χαμηλά τέλη. Αν όμως επιβεβαιωθούν τα 16κατι με το νέο σύστημα, πηγαίνουμε στα 400.
-
Νομίζω ότι όποιος ενδιαφέρεται για vag πρέπει να παραγγείλει τώρα που έχουν το πλεονέκτημα ακόμα των χαμηλών τελών.
-
iwsitl στην άδειά σου γράφει 123? δεν αναφέρει πουθενά την WLTP τιμή;
-
iwsitl σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είναι πολύ ενθαρυντικά αυτά που είπες. Τα ίδια πράγματα με ενδιαφέρουν και εμένα στο Karoq. Normal και οικογενειακή οδήγηση. Σήμερα οδήγησα το Octavia tsi 1.5 και παρόλο που το πίεσα δεν κατάλαβα πολλά πράγματα για το kangarooing. Αν βγάλεις το start-stop νομίζω η αίσθηση της πρώτης είναι καλύτερη, παρόλο που θέλει απαλές κινήσεις. Διάβασα πάντως οτι η VW αναγνωρίζει το θέμα και ψάχνει λύση. Το πιο πιθανό έιναι να το παραγγείλω, αφού κανένα άλλο δεν με έχει ενθουσιάσει και ελπίζω να είμαι τυχερός.
-
Την άδεια θα την πάρω στα χέρια μου μαζί με τις πινακίδες μέσα Φεβρουαρίου, προς το παρόν ξέρω οτι τα φετινά τέλη που πλήρωσα ήταν τα παλιά χαμηλα.
Πάντως το δοκίμασα σήμερα σε πολύ μεγάλες ανηφόρες στη Άνω Πόλη: εκεί που έπρεπε να πάρω φόρα με το Yaris 1,3 '04 και με ενα Α4 1,6 '04, το Karoq πήγαινε άνετα χωρίς κομπιασματα. Κατ' εμέ είμαι πεπεισμένος οτι το mapping για τα καυσαέρια κάνει τα προβλήματα, όταν είσαι πιο σίγουρος με το γκάζι/ντεμπραγιάζ δεν έχει θέμα.
υγ. Δέχομαι οτι δεν είναι vfm αν προσθέσεις έξτρα όπως εγώ, αλλά ακόμα δεν βρήκα κάτι αρνητικό που να μη με κάνει να χαίρομαι να το οδηγώ. Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος τόσο από την απόδοση, όσο και το σχεδιασμό VW αλα σκοντα.
-
Το ότι δεν είναι vfm ειδικά αν το φορτώσεις εξοπλισμό δεν σημαίνει ότι αφαιρεί κάτι από την απόλαυση του κατόχου. Όταν η επιλογή γίνεται συνειδητά πάντα και είσαι γνώστης των υπολοίπων επιλογών που έχεις. Γιατί αν πληρώσεις για κάτι αρκετά και μετά ανακαλύψεις ότι με τα ίδια ή λιγότερα έπαιρνες κάτι καλύτερο εκεί αρχίζει η ξενερα.
Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δλδ, οδηγείς χωρίς πινακίδες ;;;;
-
Σε εμένα αναφέρεσαι; Αν ναι δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς (προφανώς ειρωνικά...)
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Skoda Karoq