-
22 χιλιάρικα για 1000άρι golf και σκληρά πλαστικά δεν τα δίνεις με την καμία.
Μπορεί η αγαπημένη μου VW να θέλει να αυξήσει τα έσοδά της
αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με αισχροκέρδεια.
Δεν δικαιολογούνται αυτά τα λεφτά, ασχέτως της σαχλαμάρας που έχει κυκλοφορήσει στον ειδικό τύπο.http://www.audi.gr/dam/nemo/gr/pricelis ... 220_A3.pdf
Στα 22 χιλιάρικα πας και αγοράζεις το πιο καλοφτιαγμένο εσωτερικό του Α3 που κουβαλάει και ένα σηματάκι με ιδιαίτερη ταυτότητα.
Ή αναζητάς και αλλού εκτός VAG. -
Edit: το αφηνω
-
Θα πάρεις ένα πιο ποιοτικό εσωτερικό με σχεδόν ανύπαρκτο premium τιμής
και μια βάση κατασκευής με αρκετά διαφορετικά εξαρτήματα από το υπόλοιπο γκρουπ
(εδώ ας πούμε η απόσταση ανάμεσα σε golf και leon είναι πιο μικρή πχ)για πραγματικά ελάχιστα παραπάνω λεφτά που θα δώσεις για τον αρκετό εξοπλισμό που θες
και μια τιμή μεταπώλησης του Audi που θα σου τα επιστρέψει με το παραπάνω σε σχέση με το VWτο κυριότερο όμως στα λεφτά αυτά παίρνεις μα σχεδίαση και ένα σηματάκι που θα ξεχωρίζουν.
To Golf είναι στα λεφτά αυτά μια πολύ διαφορετική επιλογή
και σίγουρα λιγότερο ποιοτική.υγ:
στο κάτω κάτω στα λεφτά αυτά δεν παίρνεις golf,
πας και σε προτάσεις εκτός vag
και εκεί χτυπάς το κεφάλι σου όταν κοντά στα ίδια λεφτά με το golf αγοράζεις mercedes a-class
http://www.mercedes-benz.gr/content/med ... _03_22.pdf
το έχει παραξηλώσει η vw και ούτε είναι το ίδιο ποιοτική ούτε έχει τα διαπιστευτήρια premium
για να δικαιολογεί τα λεφτά -
Οι τιμές των καταλόγων διαφέρουν τις περισσότερες φορές απο αυτο που θα σου πουν στην αντιπροσωπεία είτε προς τα πανω είτε προς τα κάτω. Όποτε μη παίρνεις σα δεδομένο τα φυλλάδια.
Κατα τ αλλα δε συγκρίνονται τα χρήματα που χρειάζεσαι για vw ή Mercedes αν θες να έχεις παρόμοιες επιδοσεις και εξοπλισμό. Όπως επισης τα κόστη συντήρησης αυξάνονται κατακόρυφα.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ούτε τα VW ή το VW group φημίζονται για χαμηλά κόστη συντήρησης.
Από εκεί και πέρα όχι μόνο για τη MB, αλλά ούτε της οποιασδήποτε εταιρείας οι κατάλογοι δείχνουν τις τελικές τιμές.
Και οπωσδήποτε ούτε ο οποιοσδήποτε non premium κατασκευαστής διαθέτει το σήμα των MB, BMW άντε και Audi.
Ούτε και την τιμή μεταπώλησης.Όσο για το Golf, είναι καλό για αυτό που ήταν.
Όταν φτάνει στα λεφτά των premium κατασκευαστών χωρίς να είναι, χάνει το νόημα.
Και οπωσδήποτε σε σχέση με το Α3, ένα Golf χάνει και ποιοτικά και σε αίσθηση αποκλειστικότητας (exclusiveness ). -
Συγκρίνεις ανταλλακτικά -σέρβις Mercedes με vw και seat? Ε ενομιζω....
Το ξερω οτι οποιουδήποτε κατάλογοι δε δείχνουν τις τελικές τιμές γι αυτο και το αναφέρω, γιατί μιλάς για τα 22 χιλιάρικα που βλέπεις, αλλα που άνετα ας πουμε ειναι στη πράξη 23 ή 24. Όπως μπορείς να δεις κι ενα 26 και να πας να σου κάνουν 2Κ εκπτωςη.
Πρέπει να κοιτάς τι παίρνεις στα χ χρήματα. Αν θες να πας στο κατώτερο μοντέλο της Mercedes, το φθηνότερο που έχει, μονο και μονο για να λες οτι έχεις μερσεντές go for it.
Βέβαια το εσωτερικό της Α που ηταν και παράδειγμα, στη βασική έκδοση, δεν έχει καμία ιδιαίτερη διαφορά για να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό , αλλα είπαμε... σήμα κι ας έχει 90 άλογα!
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Επιτρεψτε μου να καταθεσω και εγω την 18 χρονη μου εμπερια με vw.Δεν αξιζει με τιποτα η διαφορα τιμης σε σχεση με λεον και γκολφ.Εγω στη θεση σας θα προτιμουσα λεον.Εκτος τον προβληματων αξιοπιστιας υπαρχει και θεμα πιοτητας.Εχω 5αρι Γκολφ και εχει ξεφτισει το τιμονι,το ταμπλο και οι διακοπτες στις πορτες,ενω εχω αλλαξει και το καπακι στο λεβιε ταχυτητων.Αποκορυφωμα ολων η αποκολληση της ταπετσαριας του ουρανου σε αυτοκινητο που απο την ημερα αγορας του (καινουριο) βρισκεται σε γκαραζ.Αυτο με τον ουρανο το εχω δει και αλλα Γκλοφ και Τζεττα νεοτερης ηλικιας απο το δικο μου,αλλα και στα περοσσοτερα ταξι Οκταβια της Αθηνας που αυτα στο κατω κατω ειναι ολη μερα στον ηλιο και στους δρομους.Εχω οδηγησει και λεον τα οποια οδηγικα και ποιοτικα δεν εχουν διαφορα απο το Γκολφ παρα μονο το σημα στη μασκα.Πριν το Γκολφ ειχα Πολο το οποιο εχει ο πατετας μου τωρα,με τις ιδιες επισυμανσεις.Μηχανικα δεν μου εχει βγαλει τιποτα παρα μονο μια τρομπα νερου και τα δυο αυτοκινητα.Αλλα αυτο με τον ουρανο δεν το δικαιολογω με τιποτα σε σχεση με την αξια τους,υποτιθεται οτι το πηρα πιο ακριβα απο το λεον για καλυτερη ποιτητα.ΤΡΙΧΕΣ.Το ιδιο ισχυει και με τα σημερινα μοντελα.Καιρος ειναι να φυγω απο την vw και να κοιταξω για αλλη χωρα!!!!!!Και μια τελευταια παρατηρηση.Γιατι ολοι εχουν προτιμηση στα diesel?Δεν ξερετε οτι ειναι τα πλεον καρκινογονα για την υγεια μας;Δεν ξερετε οτι εχει αρχισει το τελος της ζωης τους;Δεν ξερετε οτι οι ευρωπαικες πολεις η μια μετα την αλλη απαγορευουν την κυκλοφορια τους λογω ρυπων;
-
Λεόν η Γκόλφω; Έχεις κολλητό μάστορα; Αν ναι,καιρός να αποκτήσεις. Αν απο την άλλη δεν θες παρτίδες, πήγαινε πάρε μία c4 η περίμενε το καινούριο Civic.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Φίλε ad276,μην διαβάζεις πολύ autotriti....
Τα μικρά diesel ειναι στο τέλος γιατί απλά κοστίζει πολύ στις εταιρείες να εξελίξουν αποδοτικούς και φιλικούς κινητήρες μικρού κυβισμού. Την απαγόρευση κυκλοφορίας σε διάφορες πόλεις την βρίσκω υποκριτική, καθώς δεν έχω δει καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για περιορισμό κίνησης φορτηγών,αστικών λεωφορείων. Μην ξεχνάμε και τους καυστήρες πετρελαίου σε κάθε οικοδομή. Δηλαδή το diesel μου μολύνει περισσότερο από ένα αστικό λεωφορείο? Άλλωστε η προτεινόμενη και βέλτιστη χρήση πετρελαιοκίνητου οχήματος ειναι σε ανοιχτό δρόμο και όχι μέσα στην πόλη.
Και για είμαστε μέσα στο θέμα μας, αν ο φίλος θέλει την ησυχία του απλά δεν θα πρέπει να ασχοληθεί με το γκρουπ. Αν σώνει και καλά θέλει κάποιο από τα δυο, εγώ θα πρότεινα φυσικά το Leon. Η διαφορά τιμής,δεν αντιστοιχεί σε αναλογη διαφορά ποιότητας. Για κόστος συντήρησης δεν το συζητάμε,επιπέδου Φεράρι..... -
οχι φιλε μου δεν διαβαζω autotriti ουτε διαβαζα ποτε.....Εχεις δικιο σε αυτα που λες για το diesel απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει οι Ελληνες να αγοραζουν παντα αυτο που πριν απαγορευοταν χωρις να σκεφτονται οτι αυτο που αγορασαν τους συμφερει η οχι.Μην ξεχνας οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις το diesel ειναι πιο ακριβο απο το αντιστοιχο της βενζινης.Οι Ελληνες την πατησαν με τα μεγαλα τζιπ που αγορασαν καποτε.Αν ερθει η κυβερνηση τωρα και επιβαλει τον πρασινο φορο που λεει,θα βγουν και θα βριζουν.Εγω παντως ψηφιζω βενζινη και ατμοσφαιρικη!!!!!
-
Σαφώς και ειναι δικαίωμα σου να κάνεις την πλέον συμφέρουσα επιλογή με τα δικά σου κριτήρια. Βέβαια αν διαβάσεις τι έγραφε το autotriti πριν καποια λίγα χρόνια θα δεις πως μερίδα της κλίκας των δημοσιογράφων κατευθύνει μέσω των δημοσιεύσεων τον κόσμο. Αυτό που πριν επαινούσαν τώρα λένε ότι πέθανε....εγώ πάντως λόγω πολλών χιλιομέτρων (46000-52000 το χρόνο) έχω δυο πετρελαιοκίνητα και επειδή,ως γνωστόν,ζούμε σε κράτος απατεώνα ουδέποτε σκέφτηκα τι θα σκεφτούν για να μας τα πάρουν αφού ειναι δεδομένο! Αν όλη αυτή την ευστροφία την χαραμίζανε οι εκάστοτε κυβερνώντες για να βρούνε λύση στα προβλήματα του κόσμου, θα είχαμε σωθεί προ πολλού!
-
Η θεωρία ότι τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων του ομίλου Vag, τα οποία είναι εμφανώς ίδια αλλά 'και καλά' είναι διαφορετικά γιατί είναι π.χ. Audi, είναι αστήρικτη και 'βολεύει' εκείνους που έχουν πληρώσει περισσότερα και προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες. Όσοι έχουμε Vag και έχουμε ασχοληθεί προσωπικά με τη συντήρηση και την επισκευή του το ξέρουμε από πρώτο χέρι...
Μεταξύ Leon και Golf ψηφίζω Leon στα 1.0tsi (και τα δύο ημιάκαμπτο), Golf στα 1.4tsi (μόνο στο Golf πολλαπλούς) και συνολικά, ανεξαρτήτως κινητήρα, ψηφίζω Leon 1.8tsi FR 180 με πολλαπλούς και τιμή πολύ χαμηλότερη από το Golf 1.4tsi 150 ACT...!
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Επιτρεψτε μου να καταθεσω και εγω την 18 χρονη μου εμπερια με vw.Δεν αξιζει με τιποτα η διαφορα τιμης σε σχεση με λεον και γκολφ.Εγω στη θεση σας θα προτιμουσα λεον.Εκτος τον προβληματων αξιοπιστιας υπαρχει και θεμα πιοτητας.Εχω 5αρι Γκολφ και εχει ξεφτισει το τιμονι,το ταμπλο και οι διακοπτες στις πορτες,ενω εχω αλλαξει και το καπακι στο λεβιε ταχυτητων.Αποκορυφωμα ολων η αποκολληση της ταπετσαριας του ουρανου σε αυτοκινητο που απο την ημερα αγορας του (καινουριο) βρισκεται σε γκαραζ.Αυτο με τον ουρανο το εχω δει και αλλα Γκλοφ και Τζεττα νεοτερης ηλικιας απο το δικο μου,αλλα και στα περοσσοτερα ταξι Οκταβια της Αθηνας που αυτα στο κατω κατω ειναι ολη μερα στον ηλιο και στους δρομους.Εχω οδηγησει και λεον τα οποια οδηγικα και ποιοτικα δεν εχουν διαφορα απο το Γκολφ παρα μονο το σημα στη μασκα.Πριν το Γκολφ ειχα Πολο το οποιο εχει ο πατετας μου τωρα,με τις ιδιες επισυμανσεις.Μηχανικα δεν μου εχει βγαλει τιποτα παρα μονο μια τρομπα νερου και τα δυο αυτοκινητα.Αλλα αυτο με τον ουρανο δεν το δικαιολογω με τιποτα σε σχεση με την αξια τους,υποτιθεται οτι το πηρα πιο ακριβα απο το λεον για καλυτερη ποιτητα.ΤΡΙΧΕΣ.Το ιδιο ισχυει και με τα σημερινα μοντελα.Οταν εγω πλακωνομουνα φιλε μου με τον NikosGolf και κατι αλλους πιο κολλημενους, (ο οποιος Νικος που εχει χαθει ρε παιδια ), μ εβγαζε τρελο... Οταν τα λεγα για την υποτιθεμενη ποιοτητα εσωτερικου στα golf IV και V και γενικα στα vag της εποχης.... Καλο ειναι λοιπον να τα γραφει και ενας κατοχος 18χρονης εμπειριας με τον ομιλο μπας και μερικοι χωνεψουν καποια πραγματα δω μεσα....
-
Ο χρήστης Danis έγραψε:
Επίσης κοίταξα και το Megane, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την αξιοπιστία της Renault, και επίσης κατά πόσον είναι καλύτερο του Golf/Leon στον ανοικτό δρόμο (και οι αντιπροσωπίες δε σε αφήνουν να κάνεις ένα σοβαρό test drive πλέον ).
Περι megane μαλλον μεγαλυτερη ασφφαλεια υπαρχει στη θεμα αξιοπιστια αυτη τη στιγμη οσο παραξενο κι αν σου ακουγεται...
-
[quote='nonos'][quote='ad276']
Οταν εγω πλακωνομουνα φιλε μου με τον NikosGolf και κατι αλλους πιο κολλημενους, (ο οποιος Νικος που εχει χαθει ρε παιδια ), μ εβγαζε τρελο...Ο Νίκος για κάποιο προσωπικό του θέμα μας ενημέρωσε πως αποχωρεί από το φόρουμ πριν λίγο καιρό . Ελπίζω να είναι καλά και σύντομα να ανακοινώσει πως θα επανέλθει .
ΥΓ . Νονέ μια κάποια τρέλα την έχεις!!!!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ο Νίκος για κάποιο προσωπικό του θέμα μας ενημέρωσε πως αποχωρεί από το φόρουμ πριν λίγο καιρό . Ελπίζω να είναι καλά και σύντομα να ανακοινώσει πως θα επανέλθει .
+1
Καλά να είναι ο άνθρωπος και το forum είναι το λιγότερο... -
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
Τελικά το θέμα είναι κάπως μπερδεμένο. Δεν έχω καταλάβει τελικά αν το Golf και το Leon είναι το ίδιο πράγμα (και το golf παίζει το ρόλο του συλλέκτη υπερκερδών) ή το golf είναι μια πιο ποιοτική πρόταση.Ίσως τελικά πάω για τον TDΙ που φαίνεται πιο οικονομικός, ειδικά για πολλά χιλιόμετρα σε εθνική οδό.
Πάντως, ορμόμενος απ το σχόλιο του Lapin, είναι εντυπωσιακό οτι με τα ίδια χρήματα (21.700) παίρνεις Golf 1.6 TDΙ 115 hp Confortline και ένα Leon 2.0 TDΙ (184 hp) FR ή 2.0 TDΙ (150 hp) Xcellence DSG και περισσεύουν και 55 ευρώ στο Leon)...
Πραγματικά γιατί τέτοια διαφορά;
Αρχίζω να σκέφτομαι σοβαρά το 2λιτρο Leon. Υποψιάζομαι οτι με ταχύτητες 100-140 στην εθνική ο 1.6 και ο 2.0 TDi θα έχουν την ίδια κατανάλωση, σωστά;
Επίσης να πάω για το 184αρη με πολλαπλών συνδέσμων και χειροκίνητο ή το 150αρη με ημιάκαμπτους (και είτε να γλυτώσω 1500 ευρώ είτε να πάρω το DSG); Υπάρχει απτή διαφορά σε ένα αυτοκίνητο με ημιάκαμπτο και σε ένα με πολλαπλούς ειδικά σήμερα με τόσα ηεκτρονικά βοηθήματα;
-
Πρεπει να δεις και την συνολικη διαφορα στις επιδοσεις και στον εξοπλισμο.
-
Η επιλογή είναι απλή: θες οπωσδήποτε VW (για τον οποιονδήποτε δικό σου λόγο) ? Θα πάρεις το καλύτερο Golf που μπορείς με τα χρήματα που διαθέτεις. Θέλεις συνολικά 'περισσότερο αυτοκίνητο' για τα ίδια χρήματα ? Leon ασυζητητί. Όπως λες και εσύ, συνολικά το Leon προσφέρει 'μία και δύο πάνω', είτε στο κινητήρα είτε σε εξοπλισμό, σε σχέση με το Golf, στα ίδια χρήματα.
Δεν ξέρω πόσο σε 'βαραίνει' το κόστος της κατανάλωσης, αλλά το 'καλό' diesel δίλιτρο, είτε το 1.8 βενζίνη κάνουν το Leon πυραυλάκι εδάφους-εδάφους, αν θες και μπορείς, μην το ψάχνεις καν
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Οταν εγω πλακωνομουνα φιλε μου με τον NikosGolf και κατι αλλους πιο κολλημενους, (ο οποιος Νικος που εχει χαθει ρε παιδια ), μ εβγαζε τρελο...
Ο Νίκος για κάποιο προσωπικό του θέμα μας ενημέρωσε πως αποχωρεί από το φόρουμ πριν λίγο καιρό . Ελπίζω να είναι καλά και σύντομα να ανακοινώσει πως θα επανέλθει .
ΥΓ . Νονέ μια κάποια τρέλα την έχεις!!!!
Δε το γνωριζα! Εννοειται μακαρι να ναι ολα καλα, ειναι συμπαθεια και ας με βγαζει απ τα ρουχα μου
Τρελα? Πες το και τρελα , αλλα μερικοι εχουν κανει το ασπρο μαυρο επειδη εχουν πιστεψει καποια πραγματα και δε κοιτανε γυρω τους ή δεν εχουν προσωπικη εμπειρια... Για οτι γραφω παντα εχω δει με τα ματια μου, οχι ακουσει,πιστεψει κτλπ.
Leon, Golf ή άλλο;