-
Μάλλον έχει γίνει ένα μπερδεμα...Υποβραχιόνιο (πτυσσόμμενο) έχει από την Elegance και πάνω..Μια πολυ μικρή κονσόλα με κάλυμμα εχουν οι GS Line-Ultimate.
-
Δεν ξέρω τι αφορά το υποβραχιόνιο των 180euro. Στο site της Opel την έκδοση Elegance και την GS Line την δείχνει με χερούλι καθίσματος.
Και επίσης δεν βλέπω καμιά αναφορά στο αναλυτικό τιμοκατάλογο που έχει και όλο τον εξοπλισμό.
-
Λάθος ήταν για πριν το φέις λίφτ αυτό το υποβραχιόνιο.
Τώρα δεν μπαίνει.
-
Καλησπερα στην ομαδα
Πηρα το crossland family edition βενζινη 1200cc 110 hp πριν μια βδομαδα.
Οσον αφορα το στρωσιμο μου πανε οτι ειναι στρωμενο αλλα μην το λιωσω κιολας για αρχη.
Καλο ειναι για τα πρωτα 1000 χλμ να το πηγαινω μεχρι 3000 στροφες κ μετα σιγα σιγα να ανεβασω στροφες;
Ή θα μπουκωσει οπως μου πε καποιος αν το πηγαινω τοσο συντηρητικα στην αρχη;
Ακουω γνωμες. Ειναι το πρωτο μου καινουριο αμαξι -
@daglas said in Opel Crossland X:
Καλησπερα στην ομαδα
Οσον αφορα το στρωσιμο μου πανε οτι ειναι στρωμενο αλλα μην το λιωσω κιολας για αρχη.
Καλο ειναι για τα πρωτα 1000 χλμ να το πηγαινω μεχρι 3000 στροφες κ μετα σιγα σιγα να ανεβασω στροφες;
Ακουω γνωμες. Ειναι το πρωτο μου καινουριο αμαξιΝαι μωρέ, μην το σκίσεις.. τώρα αν πάει και 3500-3.800 μην αγχωθεις..και αν στη δώσει και καμιά φορά δως του και λίγο καμία εκκίνηση!
Με γειά, να το χαρείτε και καλά χιλιόμετρα! Πολύ άνετο μικρό - οικογενειακό.
-
Καλησπερα στην ομαδα
Ακουω γνωμες. Ειναι το πρωτο μου καινουριο αμαξιΚαλοτάξιδο!!Το βασικό είναι να μην κάνεις απότομες επιταχύνσεις..Επίσης ΜΗΝ το πηγαίνεις με σταθερες στροφές στην αρχή..πχ cruise control στα 130 km/h στην εθνική οδό..Καλές βόλτες!!
-
@dublin said in Opel Crossland X:
Καλησπερα στην ομαδα
Ακουω γνωμες. Ειναι το πρωτο μου καινουριο αμαξιΝαι μωρέ, μην το σκίσεις.. τώρα αν πάει και 3500-3.800 μην αγχωθεις..και αν στη δώσει και καμιά φορά δως του και λίγο καμία εκκίνηση!
Με γειά, να το χαρείτε και καλά χιλιόμετρα! Πολύ άνετο μικρό - οικογενειακό.
-
Σας ευχαριστω
Θα χω το νου μου -
Οσον αφορα τη βενζινη εχει ουσια να βαζεις 98 οκτανιων;
Απο την οπελ μου ειπανε οτι δεν επηρεαζει ουτε την αποδοση ουτε την υγεια του κινητηρα κ να βαζω 95αρα. -
Πριν 2 ημερες αγορασα ενα crossland X του '17, βενζινη με τους 110 hp.
Πριν αρχισω τις ενημερωτικες επισκεψεις στα συνεργεια, μπορει καποιος φιλος να μου γραψει καθε ποτε θελει σερβις, τι λαδι παιρνει (μαρκα) και ποσο περιπου στοιχιζει?
Καποιος (υποτιθεται) φιλογνωστος, προσπαθησε μαλλον ματαια, να με αποτρεψει λεγοντας μου οτι τα συγκεκριμενα μοτερακια της Πεζω, βαρανε κεφαλη! -
@vagelis-0 said in Opel Crossland X:
Πριν 2 ημερες αγορασα ενα crossland X του '17, βενζινη με τους 110 hp.
Πριν αρχισω τις ενημερωτικες επισκεψεις στα συνεργεια, μπορει καποιος φιλος να μου γραψει καθε ποτε θελει σερβις, τι λαδι παιρνει (μαρκα) και ποσο περιπου στοιχιζει?
Καποιος (υποτιθεται) φιλογνωστος, προσπαθησε μαλλον ματαια, να με αποτρεψει λεγοντας μου οτι τα συγκεκριμενα μοτερακια της Πεζω, βαρανε κεφαλη!οχι βεβαια
ιμαντα ομως ναι
https://tracednews.com/peugeot-citroen-ds-opel-the-main-problems-of-the-1-2-puretech-engine/
αλλα ειναι και πως θα βγει στον καθενα -
Με γεια.
Πας σε ένα σοβαρό επίσημο σέρβις και ζητάς να κάνουν εκτίμηση κατάστασης ιμάντα χρονισμού, είναι εκτός 5ετιας αλλά αν έχει επίσημο πλήρες ιστορικό των σέρβις, ίσως πληρώσεις λιγότερα αν εμπίπτεις σε ανάκληση.
Νομίζω έχουν αναθεωρήσει πρόγραμμα συντήρησης και τύπο λαδιων γι αυτόν τον κινητήρα.
Έτσι κι αλλιώς πάντως, ακόμη κι αν δεν έχει συμπληρώσει τα χιλιόμετρα, λόγω ηλικίας ο ιμάντας χρονισμού είναι το πρώτο πράγμα που ελέγχεις σε ένα οποιοδήποτε μεταχειρισμένο. -
https://www.autoblog.gr/2023/06/23/anakalountai-582005-aftokinita-ton-citroen-ds-opel-kai-peugeot/
Εχουμε κατι περισσοτερο?
-
@vagelis-0 said in Opel Crossland X:
https://www.autoblog.gr/2023/06/23/anakalountai-582005-aftokinita-ton-citroen-ds-opel-kai-peugeot/
Εχουμε κατι περισσοτερο?
από τον Μάρτιο αγαπητέ Βαγγέλη, πως το είδες το αυτοκίνητο; πες μας κάποια πράγματα για την συμβίωσή σου!
-
Να σας μεταφέρω και εγώ την καλοκαιρινή μου περιπέτεια με το crossland.
Έναρξη καλοκαιρινών διακοπών και καθ'οδόν για το χωριό ξαφνικά μου ανάβουν check engine, engine fault,adblue και ο κινητήρας κάνει 2-3 στιγμιαία ρεταρίσματα.
Αρχικά πανικοβλήθηκα λόγω του ότι ήμουν 150 χλμ από τον προορισμό με 2 μωρά στο πίσω κάθισμα.
Συνέχισα με χαμηλότερη ταχύτητα και μετά από λίγο άρχισε να αναβοσβήνει η ένδειξη του adblue με μύνημα 1050 km to go (adblue είχα συμπληρώσει 10 lt οπότε είχε η δεξαμενή).
Επιστροφή του αυτοκινήτου με οδική (~5 ημέρες) στο εξουσιοδοτημένο καθώς εντός εγγύησης (4.5 έτη, 79k km).Εντόπισαν πρόβλημα στο φλοτέρ του adblue το οποίο δεν διάβασε στιγμιαία την ποσότητα της δεξαμενής οπότε και δεν ψέκασε από τότε και έπειτα. Περάσαν και πολλά updates με διορθώσεις προβλημάτων σχετικές με το adblue.
Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω εκ νέου πρόβλημα, τα οχήματα της PSA διαβάζοντας και στο greek Citroen forum πάσχουν τα περισσότερα στο δοχείο adblue το οποίο έχει κόστος ~1100 (καθώς περιλαμβάνει μπεκ,αισθητήρες,αντλία κτλ....). -
@tsour_ee said in Opel Crossland X:
Έναρξη καλοκαιρινών διακοπών και καθ'οδόν για το χωριό ξαφνικά μου ανάβουν check engine, engine fault,adblue και ο κινητήρας κάνει 2-3 στιγμιαία ρεταρίσματα.
Αρχικά πανικοβλήθηκα λόγω του ότι ήμουν 150 χλμ από τον προορισμό με 2 μωρά στο πίσω κάθισμα.
Συνέχισα με χαμηλότερη ταχύτητα και μετά από λίγο άρχισε να αναβοσβήνει η ένδειξη του adblue με μύνημα 1050 km to go (adblue είχα συμπληρώσει 10 lt οπότε είχε η δεξαμενή).
Επιστροφή του αυτοκινήτου με οδική (~5 ημέρες) στο εξουσιοδοτημένο καθώς εντός εγγύησης (4.5 έτη, 79k km).Εντόπισαν πρόβλημα στο φλοτέρ του adblue το οποίο δεν διάβασε στιγμιαία την ποσότητα της δεξαμενής οπότε και δεν ψέκασε από τότε και έπειτα. Περάσαν και πολλά updates με διορθώσεις προβλημάτων σχετικές με το adblue.
Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω εκ νέου πρόβλημα, τα οχήματα της PSA διαβάζοντας και στο greek Citroen forum πάσχουν τα περισσότερα στο δοχείο adblue το οποίο έχει κόστος ~1100 (καθώς περιλαμβάνει μπεκ,αισθητήρες,αντλία κτλ....).Μα γιατί όταν είναι να πάμε διακοπές και είμαστε φορτωμένοι γίνονται πάντα τέτοια στα αυτοκίνητα. Στο Cmax πάντα στις διακοπές γινόταν ( και μετά συνέχεια )...
Για το AdBlue γίνεται λόγος και στο νήμα Peugeot σε εμάς. Ξεκίνησες μεγάλη κουβέντα πάλι...
-
Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω εκ νέου πρόβλημα, τα οχήματα της PSA διαβάζοντας και στο greek Citroen forum πάσχουν τα περισσότερα στο δοχείο adblue το οποίο έχει κόστος ~1100 (καθώς περιλαμβάνει μπεκ,αισθητήρες,αντλία κτλ....).Τι τα θέλετε βρε παιδιά τα πετρέλαια? Πας υποτίθεται για οικονομία στην κατανάλωση, και στο τέλος τα πληρώνεις μαζεμένα, από ζημιές με αντλίες και τα συναφή. Όλα τα συνεργεία, δυο στα τρία που έχουν μέσα είναι πετρέλαια.
-
Αυτός με τα 80000 χλμ που έχει κάνει με πετρέλαιο έχει κερδίσει σχεδόν ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ - 5000 €, από το πετρέλαιο και θα τεθεί θέμα σύγκρισης με τις βενζίνες ?
-
Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω εκ νέου πρόβλημα, τα οχήματα της PSA διαβάζοντας και στο greek Citroen forum πάσχουν τα περισσότερα στο δοχείο adblue το οποίο έχει κόστος ~1100 (καθώς περιλαμβάνει μπεκ,αισθητήρες,αντλία κτλ....).και θα το ξαναβγαλει σαν προβλημα
και καλου κακου, για δες ανακλησεις για ιμαντοκαδενες μην εχεις και αλλα -
Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω εκ νέου πρόβλημα, τα οχήματα της PSA διαβάζοντας και στο greek Citroen forum πάσχουν τα περισσότερα στο δοχείο adblue το οποίο έχει κόστος ~1100 (καθώς περιλαμβάνει μπεκ,αισθητήρες,αντλία κτλ....).Από ότι κατάλαβα έχεις του 2019 μοντέλο..Δεν είχες αντιμετωπίσει μέχρι τώρα το γνωστό θέμα με το adblue?
Opel Crossland X