-
Ο χρήστης Neurotica έγραψε:
Περί στρωσιματος ξανά και επειδή παραλαμβάνω την άλλη εβδομάδα και εκείνο το ΣΚ ανεβαίνω Θεσσαλονίκη, καλό είναι να μην ανέβω με το καινούργιο ε; Κάπου διάβασα εδώ μέσα πως το στρώσιμο δεν πρέπει να γίνεται σε ανοικτό δρόμο με σταθερή ταχύτητα. Κάτι που δεν το ήξερα, αλλά έχει λογική...Καλά ρε φίλε θα πάρεις νέο αμάξι και θα ταξιδέψεις Αθήνα Θεσσαλονίκη με το παλιό; Πάρε του κουτιού να το ευχαριστηθεις να δεις το περπάτημα του πόσο ξεκούραστο ταξίδι κάνει. Και πήγαινε το με αυξομείωση στις στροφές που το πρόβλημα;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Περί στρωσιματος ξανά και επειδή παραλαμβάνω την άλλη εβδομάδα και εκείνο το ΣΚ ανεβαίνω Θεσσαλονίκη, καλό είναι να μην ανέβω με το καινούργιο ε; Κάπου διάβασα εδώ μέσα πως το στρώσιμο δεν πρέπει να γίνεται σε ανοικτό δρόμο με σταθερή ταχύτητα. Κάτι που δεν το ήξερα, αλλά έχει λογική...Καλά ρε σεις, κανένας δεν διαβάζει τα εγχειρίδια ?
Αν και το Grandland δεν φαίνεται να έχει κάτι συγκεκριμένο για το στρώσιμο, πάρε την αντίστοιχη σελίδα της Ford:
ΣΤΡΏΣΙΜΟ
Ελαστικά
Τα καινούργια ελαστικά χρειάζονται στρώσιμο για περίπου 500 km. Κατά την περίοδο αυτή, ενδέχεται να παρατηρείτε διαφορετική συμπεριφορά οδήγησης.Φρένα και συμπλέκτης
Εάν είναι δυνατό, αποφύγετε την πολύ συχνή χρήση των φρένων και του συμπλέκτη κατά τα πρώτα 150 km οδήγησης στην πόλη και κατά τα πρώτα 1.500 km οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους.Κινητήρας
Μην οδηγείτε πολύ γρήγορα κατά τα πρώτα 1.500 km. Να οδηγείτε αλλάζοντας συχνά την ταχύτητα κίνησης του οχήματος και να ανεβάζετε νωρίς ταχύτητες. Μην καταπονείτε τον κινητήρα.Οχήματα με πετρελαιοκινητήρα
Κατά τα πρώτα 3.000 km, ενδέχεται να ακούσετε έναν θόρυβο ρολογιού κατά τη μείωση της ταχύτητας του οχήματός σας. Αυτό προκαλείται λόγω ρυθμίσεων του νέου πετρελαιοκινητήρα σας και είναι φυσιολογικό.Κοινώς μια χαρά στρώσιμο θα κάνεις, στο πήγαινε μην ξεπεράσεις τις 3000σαλ, μην βάλεις CC, και προσπάθησε να αυξομειώνεις (ομαλά) στροφές και σχέσεις. Στο γυρισμό ανέβα μέχρι τις 4000σαλ, με την ίδια οδήγηση. Μόλις φτάσεις, αφού λογικά θα έχεις καλύψει 1500χλμ, ανέβαζε σιγά-σιγά σαλ και ρυθμό.
-
Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες....ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα πάς με το καινούργιο. Και θα κάνεις ιδανικό στρώσιμο και θα το ευχαριστηθείς και θα μάθεις και εάν κάνει άνετο ταξίδι!!
-
Καλά ρε παιδιά, μην βαράτε, μια ερώτηση έκανα επειδή το διάβασα εδώ και δεν μου φάνηκε παράλογο!
Άσσε, παραλαμβάνω την άλλη εβδομάδα οπότε δεν έχω ακόμα εγχειρίδιο χρήσης, αν και σε ένα ηλεκτρονικό που κατέβασα δεν αναφέρει κάτι.
Επίσης, είναι πετρέλαιο (επειδή ανέφερες κάτι για 4000 ΣΑΛ) ΣΥΝ το ότι είναι αυτόματο, οπότε δεν ορίζω εγώ τις στροφές.
Πάντως με πείσατε, θα το ταξιδέψω!
-
Καλά ρε παιδιά, μην βαράτε, μια ερώτηση έκανα επειδή το διάβασα εδώ και δεν μου φάνηκε παράλογο!Άσσε, παραλαμβάνω την άλλη εβδομάδα οπότε δεν έχω ακόμα εγχειρίδιο χρήσης, αν και σε ένα ηλεκτρονικό που κατέβασα δεν αναφέρει κάτι.
Επίσης, είναι πετρέλαιο (επειδή ανέφερες κάτι για 4000 ΣΑΛ) ΣΥΝ το ότι είναι αυτόματο, οπότε δεν ορίζω εγώ τις στροφές.
Πάντως με πείσατε, θα το ταξιδέψω!
Εγώ πάντα κατεβάζω το manual του καινούριου μου οχήματος πριν καν το παραλάβω
Για diesel θα έλεγα να αφαιρέσεις 1500σαλ από τα νούμερα, αλλά εφόσον είναι αυτόματο, κοιτάς μόνο ταχύτητα, λογικά μέχρι τα 120-130χαω θα είναι άνετα εντός των 'ορίων' για το στρώσιμο. Απλά έχε το νου σου (α) να μην βάλεις CC, και (β) μην ξεχαστείς και εσύ, κάθε τόσο πέφτε λίγο σε χαω/σαλ, κινήσου λίγο με πιο χαμηλές σαλ, ξανανέβα πάλι, τέτοια πράγματα.
-
Σωστός, αυτό με το cc θα πρέπει να το θυμάμαι μιας και με βολεύει πολύ στα ταξίδια. Thanx!
-
Και το ac να ανάψεις δεν θα έχεις θέμα. Κοίταξε μόνο πού και πού να το σβήνεις και λίγο
-
Πάρε το αυτοκινητάκι σου φίλε μου και πήγαινε στην δουλειά σου να το ευχαριστηθείς. Δεν παθαίνουν τίποτε τα σίδερα. Έχει νόημα δηλαδή να μπαίνω ξυπόλητος στο αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να το βγάλω στο car με 5000 χλμ μήπως και πιάσει κανένα ευρώ παραπάνω.
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Πάρε το αυτοκινητάκι σου φίλε μου και πήγαινε στην δουλειά σου να το ευχαριστηθείς. Δεν παθαίνουν τίποτε τα σίδερα. Έχει νόημα δηλαδή να μπαίνω ξυπόλητος στο αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να το βγάλω στο car με 5000 χλμ μήπως και πιάσει κανένα ευρώ παραπάνω.+1.000!!!
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Και το ac να ανάψεις δεν θα έχεις θέμα. Κοίταξε μόνο πού και πού να το σβήνεις και λίγοΥπερβάλλεις νομίζω...
Εγώ που τα προσέχω πολύ τα αυτοκίνητα μου, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω καινούριο αυτοκίνητο και να πάω ταξιδι 500Χ2 Km αναβοσβήνοντας το A/C 'για να στρωθεί καλύτερα'. Υπάρχουν και όρια στους ψυχαναγκασμούς... -
dp
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Πάρε το αυτοκινητάκι σου φίλε μου και πήγαινε στην δουλειά σου να το ευχαριστηθείς. Δεν παθαίνουν τίποτε τα σίδερα. Έχει νόημα δηλαδή να μπαίνω ξυπόλητος στο αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να το βγάλω στο car με 5000 χλμ μήπως και πιάσει κανένα ευρώ παραπάνω.Αν και καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και συμφωνώ κιόλας, η απορία ήταν όχι για να μην το 'χαλάσω', αλοίμονο, αυτοκίνητο είναι και αυτή είναι η χρήση του, αλλά μήπως δεν του κάνω το ιδανικό στρώσιμο στον κινητήρα και μπορεί αυτό μετά να μ'ακολουθεί για πάντα (κατανάλωση? απόδοση? προβληματάκια? δεν ξέρω).
-
Απλώς πήγαινε το λίγο πιο χαλαρά και κάνε καμμία στάση παραπάνω για καφέ. Οι θερμοκρασία ακόμη είναι καλή οπότε ίσως δεν χρειαστείς κλιματισμό. Αν είχες παραλάβει δηλαδή Ιούλιο με 42 βαθμούς τι θα περίμενες τον Οκτώβριο να το στρώσεις?
Καλοταξιδο να είναι και να το χαρεις
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
...στο πήγαινε μην ξεπεράσεις τις 3000σαλ, μην βάλεις CC, και προσπάθησε να αυξομειώνεις (ομαλά) στροφές και σχέσεις...Και το ac να ανάψεις δεν θα έχεις θέμα. Κοίταξε μόνο πού και πού να το σβήνεις και λίγο
Οι θερμοκρασία ακόμη είναι καλή οπότε ίσως δεν χρειαστείς κλιματισμό...
...espresso γίναμε!
-
Χαχα, θα οδηγάω και θα έχω δίπλα τις οδηγίες χρήσης σας. Θα τρελαθεί η γυναίκα!
-
Θα γίνεται νευρωτικοι.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Και το ac να ανάψεις δεν θα έχεις θέμα. Κοίταξε μόνο πού και πού να το σβήνεις και λίγο
Υπερβάλλεις νομίζω...
Εγώ που τα προσέχω πολύ τα αυτοκίνητα μου, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω καινούριο αυτοκίνητο και να πάω ταξιδι 500Χ2 Km αναβοσβήνοντας το A/C 'για να στρωθεί καλύτερα'. Υπάρχουν και όρια στους ψυχαναγκασμούς...Δεν πιστεύω πως είναι ψυχαναγκασμός να ανανεώνεις και τον αέρα στη καμπίνα πού και πού..
-
Υπερβάλλεις νομίζω...
Εγώ που τα προσέχω πολύ τα αυτοκίνητα μου, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω καινούριο αυτοκίνητο και να πάω ταξιδι 500Χ2 Km αναβοσβήνοντας το A/C 'για να στρωθεί καλύτερα'. Υπάρχουν και όρια στους ψυχαναγκασμούς...Δεν πιστεύω πως είναι ψυχαναγκασμός να ανανεώνεις και τον αέρα στη καμπίνα πού και πού..
Γιατι με τον κλιματισμο απ εξω δεν ερχεται αερας;
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Υπερβάλλεις νομίζω...
Όπως είπε και ο προηγούμενος, ο αέρας μια χαρά ανανεώνεται με τον κλιματισμό. Δεν ανανεώνεται με την ανακύκλωση ενεργοποιημένη, είτε έχεις τον κλιματισμό ανοιχτό είτε κλειστό.
Κατά τ' άλλα επιμένω ότι είναι ψυχαναγκασμός να κλείνεις το A/C, γιατί (νομίζεις ότι) θα στρωθεί καλύτερα το αμάξι.
-
Απλά για να μην συνεχίζει η αέναη κουβέντα (γιατί μια χαρά μπορεί να χρησιμοποιείται ο κλιματισμός ή το AC στην διάρκεια του στρωσίματος), να διεκρινίσω μια παρεξήγηση που έχω καταλάβει ότι έγινε.
Ο Αντώνης (The_Ace) αναφέρθηκε στην ΜΗ χρήση CC, δηλαδή Cruise Control. Εάν κατάλαβα σωστά ο xplicit απάντησε για το AC (κλιματισμό) λόγω παρανόησης (γιατί δεν κολλάει αλλιώς η απάντησή του).
Opel GrandLand X