-
Τελικά στις 10 Οκτωβρίου στις εκθέσεις της Opel.
-
Πολύ κομψό εξωτερικά.
Εσωτερικά με χαλάει λίγο ο πίνακας οργάνων αλλά σε γενικές γραμμές όμορφο αυτοκίνητο.
Επίσης όντως φαίνεται ότι βγαίνει πιο φθηνό από το 3008. -
το είδα από κοντά και μπορώ να πω ότι είναι από τα πιο πλήρη SUV με ωραίο design - χώρους και πολύ λογική τιμή. Ειδικά για μένα που ψάχνω SUV αυτόματο και με αρκετούς χώρους έως maximum 30.000 euro ίσως η μοναδική επιλογή μαζί με το Hyundai Tuscon.
-
Το αγόρασε φίλος μου οικογενειάρχης σε diesel πριν από 2 βδομάδες περίπου. Μεσαία έκδοση εξοπλισμού με αρκετά ηλεκτρονικά μπιχλιμπιδια, άνετο, ευρύχωρο, γενικότερα είναι πολύ large στις διαστάσεις του. Ο κινητήρας του ικανοποιητικός για τον όγκο του και τις στάνταρ 18αρες. Παταει στιβαρά στο δρόμο, απορροφά κραδασμους, αλλά γέρνει λίγο στις στροφες. Επίσης, η θέση οδήγησης είναι ψηλά, βλέπεις τα πάντα και οι προβολείς αλογόνου έχουν πολύ καλο νυχτερινό φωτισμό.
Το μόνο αρνητικό για μενα είναι πως εσωτερικά θυμίζει αρκετά το astra. Περίμενα μια κάποια φαντασία στη σχεδίαση, όχι παρόμοια με του 3008 τουλάχιστον διαφοροποιημένη από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας. Επίσης περίμενα λίγο καλύτερη πλευρική στήριξη από τα καθίσματα.
Γενικότερα αφήνει καλές εντυπώσεις. Την επιλογή του την κρίνω, όμως, καθαρά υποκειμενική μιας και σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν κι άλλες, ίσως καλύτερες επιλογές.
-
Μην ξεχνάμε ότι η Οπελ θέλει να έχει την λογική της γερμανικής εταιρείας . Που σημαίνει ομοιοφορφία στα ταμπλώ , συντηρητικό σχήμα και τα υπόλοιπα , που αρέσουν σε πολλούς . Κοίτα τα απόλυτα συντηρητικά Ατέκα , Κόντιακ και Κάροκ , σε πόσο κόσμο αρέσουν .
Αρα πολύ σωστά τα βγάζει έτσι τα αμάξια . Αλλιώς πας στο 3008 , ή περιμένεις σε 3-4 μήνες το C5 Aircross .
-
Παιζει μαζι με προωθητικα που κανει η οπελ να εχει ακομα καλυτερη τιμη
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ώπα! Υπάρχει τόπικ και δεν το πήρα χαμπάρι? (Μήπως να φύγει πια από τα Μελλοντικά μοντέλα?)
To ότι γέρνει λίγο ίσως και λόγω ψηλού ground clearance. Ξέρει κανείς πόσο είναι?
Έχει καλύτερες τιμές (κάνω copy από Crossover τόπικ που έγραψα εχτές):
'Opel Grandland X 1.2 Turbo Petrol 130 HP, 230 Nm, Auto6 XPlore ---> 26.800
- Traffic Sign Recognition
- Lane Assist
- High beam auto lights
- Navi
- 18' ζάντες (16' το Skoda)
- Cruise control
- Αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος/πίσω
- Διζωνικό clima
- Καθρέφτες θερμαινόμενοι και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι (το Opel και με puddle light)
- 8' οθόνη
- Φώτα ημέρας Led
- Πίσω φώτα Led
- Αισθητήρες φωτεινότητας και βροχής
και πρόσθεσα Πακέτο με:
- Κάμερα οπισθοπορείας
- Blind Spot detection
- Park Assist 360o
Η τιμή ίσως πέσει ακόμα λίγο ή δοθεί κάποιο δωράκι.
O 1.2 ικανοποιεί σε όσα reviews διάβασα.
Το αναμένω μέσα στην εβδομάδα για test drive.Απαραίτητη προϋπόθεση του εξοπλισμού που ανέφερα, το απλό χρώμα. Αλλιώς χάνονται αρκετά από αυτά. Λέτε να υπάρχει πρόβλημα ποιότητας με το απλό χρώμα? Ξέρει κανείς ή έχει αγοράσει κανείς? Έχω κλειστό γκαράζ.'
-
Προχωρα μη φοβασαι. Ειδικα με κλειστο μη το συζητας. Εχω απλο και ειμαι ψειρας οποτε καλοριζικο
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Χαχα! Σ'ευχαριστώ φίλος! Όπως γράφω και στο Crossover τοπικ (viewtopic.php?f=15&t=44855&start=2220), είμαι μεταξύ αυτού και του Karoq. Μέσα στο μήνα αποφασίζω...
-
Λιγο που ειδα το ταμπλω ειναι λιγο χαλια σχεδιαστικα...
-
Εγώ χάλια δεν το λέω, αλλά κλασσικό-συντηρητικό-άτολμο ναι.
Και αν το μέτρο σύγκρισης είναι το αδελφάκι 3008, τότε είναι στην εποχή του χαλκού. -
Δείτε πόσο κουβάς φαίνεται εμφανισιακά δίπλα του το Tiguan.
Και κάποιες συγκριτικές με το 3008.
Σίγουρα για εμένα χάνει στο εσωτερικό σε σχέση με το 3008.
Αν είχε λίγο πιο μοντέρνο εσωτερικό θα ήταν σούπερ. -
Προσωπικά το βρίσκω καλύτερο εμφανισιακά και από τα δύο. Το vw συντηρητικό, υπερβολικά ακριβό, μικρότερο σε χώρους και από αξιοπιστία (άστα). Το 3008 αντίθετα τόσο πολύ μοντέρνο που λες ίσως το βαρεθώ γρήγορα, επίσης πολύ ακριβό αν θες πχ όπως εγώ αυτόματη έκδοση. Αντίθετα το opel το βρίσκω ποιοτικό, μοντέρνο και VFM. Στη μεσαία έκδοση και αυτόματο στα 27.500. Νομίζω δεν έχει ανταγωνιστή.
-
Έτσι το βλέπω κι εγώ, μιας και θέλω αυτόματο.
-
Βρε παιδιά το τιγκουάν σαν κινέζικο φαίνεται μπροστά του....
-
-
Πάντως, όπως το Captur είναι ένα υπερυψωμένο Clio, έτσι και το Grandland είναι ένα υπερυψωμένο Astra.
-
Ακριβό είναι όπως και το cross land
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Φθηνότερο πάντως του 3008 που είναι το ίδιο αυτοκίνητο με ένα ψηφιακό καντράν.....
-
Ετσι είναι και το Τιγκουάν με το Ατέκα που είναι ίδιο αυτοκίνητο με διαφορετική μάσκα και σήμα...
Opel GrandLand X