-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Απλά για να μην συνεχίζει η αέναη κουβέντα (γιατί μια χαρά μπορεί να χρησιμοποιείται ο κλιματισμός ή το AC στην διάρκεια του στρωσίματος), να διεκρινίσω μια παρεξήγηση που έχω καταλάβει ότι έγινε.Ο Αντώνης (The_Ace) αναφέρθηκε στην ΜΗ χρήση CC, δηλαδή Cruise Control. Εάν κατάλαβα σωστά ο xplicit απάντησε για το AC (κλιματισμό) λόγω παρανόησης (γιατί δεν κολλάει αλλιώς η απάντησή του).
Λες ? Μπορεί γι'αυτό, λέω και εγώ, πως ξαφνικά από το στρώσιμο φτάσαμε στο clima ?
-
Όχι, ο xplicit σαφως αναφερεται στο A/C, τόσο στο αρχικό του ποστ που αναφέρεται στο 'να ανάψεις' το A/C (δε νομίζω κανείς να 'ανάβει' το cruise control) όσο και στο επόμενο που αναφέρεται στην ανανέωση του αέρα και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με το CC.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Απλά για να μην συνεχίζει η αέναη κουβέντα (γιατί μια χαρά μπορεί να χρησιμοποιείται ο κλιματισμός ή το AC στην διάρκεια του στρωσίματος), να διεκρινίσω μια παρεξήγηση που έχω καταλάβει ότι έγινε.Ο Αντώνης (The_Ace) αναφέρθηκε στην ΜΗ χρήση CC, δηλαδή Cruise Control. Εάν κατάλαβα σωστά ο xplicit απάντησε για το AC (κλιματισμό) λόγω παρανόησης (γιατί δεν κολλάει αλλιώς η απάντησή του).
Εξού και το σχόλιο μου περί espresso...
-
Κανονίστε να με μπερδέψετε ε! Κρατάω σημειώσεις!
-
Ωραία! Ενημέρωσε τις σημειώσεις σου ότι με το A/C μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, χωρίς να επηρεάσεις το στρώσιμο!
-
Με το cc μιλάμε για cruise control? Οκ, παρερμήνευσα νομιζοντας πως είναι λάθος από κορέκτορα.
Με ac (air condition) η ατμόσφαιρα μέσα στην καμπίνα ξεραίνεται, εξού και τα διάφορα βηχαλάκια ή ξεροκαταπίματα. Επίσης, έχει την τάση να επιβαρύνει τον κινητήρα όπως και την κατανάλωση. Γι' αυτό πρότεινα πού και πού να το σβήνει λιγάκι.
Γενικότερα πάντως είμαι της άποψης να το ευχαριστηθεί το αμάξι στο ταξιδάκι που θα κάνει με όλες τις ανέσεις που μπορεί να του παρέχει.
-
Καλησπέρα Neurotica,
Επειδη με ενδιαφέρει η ίδια έκδοση αυτοκινήτου (1.6 diesel, xclusive), θα μπορούσες να μου πεις απο ποια αντιπροσωπεία πηρες την έκπτωση στην τιμη?
Ευχαριστώ
Σάββας
-
Έχεις πμ.
-
Πέμπτη μάλλον παραλαμβάνω.
-
Πέμπτη μάλλον παραλαμβάνω.
Με το καλό!
Για το Grandland πάντως έχει βγει ο νέος τιμοκατάλογος. Ελαφριά μείωση στις τιμές με λιγότερο εξοπλισμό όμως... Χάνει κάπως το vfm χαρακτήρα του...
Ο νέος τιμοκατάλογος έχει βγει από 1η Μαίου, αλλά στο site της OPEL ακόμα έχουν τα παλιά μοντέλα. Ο λόγος είναι συγκεκριμένος, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΤΟΚΑΡΟΥΝ ότι υπάρχει (χωρίς Euro6d-temp). Αν πάτε σήμερα να παραγγείλετε νέο αυτοκίνητο, δεν μπορούν οι αντιπρόσωποι να σας πούνε τιμή, πρέπει να το κάνουν με το χέρι. O configurator θα δουλέψει από Ιούνιο από ότι μου είπαν. Οι νέες παραγγελίες πλέον θα θέλουν 4μηνο για παράδοση.
-
Κλασικά μείωση που είναι αύξηση. Για να πάρεις το ίδιο πρέπει να πληρώσεις περισσότερα. Τελικά όλα τα μοντέλα συμφέρουν μόνο όταν απερχονται. Τότε τα παίρνεις φουλ έξτρα σε τιμή βασικού
Εχουν γίνει μειώσεις στα εξτρα που μπορείς να βάλεις. Βασικά αυτό που κάνανε είναι να φτιάξουν ένα ULTIMATE μοντέλο με τα LED ενσωματωμένα στο πακέτο, αυτή είναι η βασική διαφορά. Για αυτό που λες έχεις δίκιο (συμφέρουν όταν απέρχονται), υπάρχουν όμως 'αλλά'. Πχ όταν πήγα να πάρω το Q3 σε προσφορά των τελευταίων κομματιών, διαπίστωσα πως δεν είχε τίποτα από τα καινούργια συστήματα ασφαλείας. Αν πάρεις αυτοκίνητο σήμερα χωρίς Euro6d, σε 4-5 χρόνια που θα προσπαθήσεις να το πουλήσεις και θα έχουν γίνει αυστηρότερα τα περιβαλλοντικά, θα έχει μικρότερη μεταπωλητική αξία.
Μα και στην μέχρι πρότινος top-level έκδοση X-Clusive είχε τα πάντα-όλα μέσα, μαζί με τα Led και τα συστήματα ασφαλείας. Αυτό που κάνανε είναι να απλώσουν τις εκδόσεις από 3 σε 4 και αντίστοιχα και τον εξοπλισμό. Και από τιμή? 300 Ευρώ κάτω. Ε όχι.
Εχεις δίκιο στο άπλωμα. Η βασική διαφορά του νέου ULTIMATE είναι τα LED όμως. Αυτό έκανε πιο ακριβό το μοντέλο, και πόσοι τα χρειάζονται ? (όσοι οδηγούν νύχτα/ταξίδια, για πόλη δεν έχει νόημα). Τώρα το κάνανε για να αναγκάσουν μεγαλύτερα πακέτα, για να τραβήξουν περισσότερους πελάτες ? Δεν ξέρω...
Πάντως πιστεύω θα σπάσουν τα μούτρα τους με την τιμολογιακή πολιτική, και ας είναι πιο vfm γενικά (με τις εκπτώσεις, αλλιώς δεν το συζητάμε). Εμένα αυτό που με εκνεύρισε πραγματικά είναι πχ ότι δεν σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις ορισμένα πρόσθετα, χωρίς λόγο ή μάλλον για την ακρίβεια, εδώ έχεις απόλυτο δίκιο, σε αναγκάζει να πας σε πιο ακριβό μοντέλο). Πχ κάμερα οπισθοπορείας, πρέπει αναγκαστικά να πας στο ULTIMATE πλέον (παρεπιπτόντως χάρηκα που είδα την είδηση ότι οι κάμερες οπισθοπορίας πλέον σε USA είναι υποχρεωτικές, θα έρθει και εδώ).
Σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις εννοείς ε? Τότε ναι. Γιατί ξαναλέω πως και η X-Clusive τα είχε στάνταρ και όχι ως έξτρα.
Για τα πρόσθετα συμφωνώ. Σου κόψανε τις επιλογές.Επίσης, ακόμα ένα που βρίσκω παράλογο με την Opel και το Grandland είναι το θέμα με τις ζάντες. 19' σώνει και καλά στο Ultimate, να μην μπορείς να βάλεις μικρότερες. Επίσης, στο X-plore δεν σε αφήνει να βάλεις συγκεκριμένες ζάντες (μόνο 1 από τις 4 που υπάρχουν 18άρες). Αναρρωτιέμαι αν αυτά έχουν κανένα πρακτικό λόγο (πχ βάρος), ή αν είναι μόνο για τα πακέτα ? Αν είναι το τελευταίο, είναι αισχρό.
Για τις 19άρες έχει πλάκα γιατί έχει και το IntelliGrip σαν πιο off-road δυνατότητες. Μούρλια! Αλλά μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος! Για την επιλογή ή μη πάντως πιστεύω ότι είναι λόγω των πακέτων.
@Neurotica: ακριβώς, και εγώ το πρόσεξα με το IntelliGrip!
ΥΓ: Τα έφερα όλα εδώ από το νήμα του 3008 για να ξέρει ο κόσμος!
-
-
Παρέλαβα την προηγούμενη Πέμπτη και έγινε και το ταξιδάκι ΣΚ στη Θεσσαλονίκη.
Σε πρώτη ματιά, κάποια λειτουργικά - :
- Η παρουσία του περιστροφικού μοχλού του IntelliGrip τρώει μία θέση ποτηροθήκης για τους μπροστά, δλδ νταξ, αλλού δεν υπήρχε χώρος?
- Η θύρα USB για σύνδεση κινητού ή stick εκεί που την έχουν χώσει, πρέπει να ιδρώσεις για να το κουμπώσεις. Υπολογίζεις στο περίπου και Άγιος ο Θεός!
Στα πρώτα + τώρα:
- Πολύ ωραία και υψηλή θέση οδήγησης (λογικό ως SUV).
- Τιμόνι πανεύκολο και πανάλαφρο. Δεν κάνει για σπορ οδήγηση (δεν την ήθελα), αλλά για άνεση είναι κορυφαίο. Οπότε δεν έχει και καμιά τρελή πληροφόρηση (φτωχή θα έλεγα...).
- Στιβαρό και γερό πάτημα. Σαν τανκ. Στην επιστροφή κοντά στη Θήβα για ένα τέταρτο έριχνε καρέκλες, δεν κόλλοσε πουθενά και είχες αυτήν την αίσθηση ασφάλειας ότι θα μείνει εδώ.
- Γενικώς πολύ άνετο, καταπίνει τα χλμ άνετα. 1000 χλμ συνολικά και δεν κουράστηκα καθόλου. Βοήθησε πολύ το Cruise control και το Lane Assist.
- Χώροι απίστευτοι. Ό,τι χρειαζόμουν δλδ.
- Το εσωτερικό δείχνει mucho και βγάζει μια premiumίλα που ουσιαστικά δεν είναι.
Σίγουρα θα πρέπει να συνηθίσω τον ήχο του πετρελαιοκινητήρα, γι'αυτό δεν το βάζω ακόμα στα - . Στο ταξίδι δεν ακούγεται τίποτα, με τα παράθυρα κλειστά σχεδόν τίποτα, όταν τα ανοίξεις ή κατέβεις κάτω ναι, ακούγεται. Λογικό ίσως. Ίσως βελτιωθεί με τον καιρό. Ίσως για αρχή μου κακοφαίνεται επειδή προέρχομαι από Prius! Θα δούμε και με το καύσιμο. 2 γεμίσματα με ΕΚΟ AVIO Double Filtered.
Εντωμεταξύ στο τζάμι του οδηγού ψηλά που κλείνει, επειδή έχει μείνει λίγη κόλλα στο λάστιχο της πόρτας ψηλά, κάθε φορά που το κλείνω και το ανοίγω, πάλι μένουν υπολλείματα και κάνει λίγο θόρυβο. Το καθαρίζω το τζάμι, πάλι τα ίδια μετά. Πώς να καθαρίσω την κόλλα από το λάστιχο εκεί?
Γενικώς, πολύ ευχαριστημένος!
-
Καλοτάξιδος φίλε μου! Πολύ όμορφο αυτοκίνητο .
-
Καλοτάξιδο να είναι και εσύ να το χαίρεσαι ...
-
-
Καλοτάξιδο
Δοκίμασες να τα καθαρίσεις με οινόπνευμα; -
Ναι. Το έκανα το πρωί και μάλλον λύθηκε το πρόβλημα.
-
Σίγουρα θα πρέπει να συνηθίσω τον ήχο του πετρελαιοκινητήρα, γι'αυτό δεν το βάζω ακόμα στα - .
Στο ταξίδι δεν ακούγεται τίποτα, με τα παράθυρα κλειστά σχεδόν τίποτα, όταν τα ανοίξεις ή κατέβεις κάτω ναι, ακούγεται. Λογικό ίσως. Ίσως βελτιωθεί με τον καιρό. Ίσως για αρχή μου κακοφαίνεται επειδή προέρχομαι από Prius! Θα δούμε και με το καύσιμο. 2 γεμίσματα με ΕΚΟ AVIO Double Filtered.@Neurotica, πως τα πας με τον ήχο του πετρελαιοκινητήρα ? Αλλαξε κάτι ?
Και με τα καύσιμα ? -
Χαχα ναι, αυτό σκεφτόμουνα σήμερα και ήθελα να το γράψω.
Όντως, ο ήχος μειώθηκε κατά πολύ. Και δεν είναι μόνο ότι τον συνήθισα (σίγουρα παίζει και αυτό), αλλά η διαφορά είναι έντονη, ιδίως στο ρελαντί. Και με ανοικτά παράθυρα ακόμα καλύτερα, με κλειστά τίποτα. Θα έλεγα ότι είναι ένα κλικ πιο θορυβώδες από βενζινοκινητήρα.
Σίγουρα παίζει ρόλο και το στρώσιμο του κινητήρα (1340 km) και μάλλον και τα καύσιμα. 3 φορές έχω φουλάρει με EKO Avio Double Filtered (γεμάτος είμαι τώρα), ολά καλά δείχνουν, αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης είναι αλήθεια.
Opel GrandLand X