-
@mastoras78 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Θα πάρει ίσα με 20 άλογα
Που; Στο πορτπαγκαζ; Μωρέ μπράβο...γιατί τώρα στο Ka του χωράνε ίσα με 20 hamsters
-
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
@mastoras78 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Θα πάρει ίσα με 20 άλογα
Που; Στο πορτπαγκαζ; Μωρέ μπράβο...γιατί τώρα στο Ka του χωράνε ίσα με 20 hamsters
ελα ελα δεν θέλω χαζά
75 stalion έχει κλεισμένα μέσα. Ετσι και τα ξαμολήσω.....
Ka με γονίδια mastung ειναι
-
Δεν ξέρω πόσοι έχετε οδηγήσει το ka plus αλλά ήταν πάρα πολύ καλό.... Πρέπει να είμαι ο μόνος που το οδήγησα. Θυμίζει πάρα πολύ το fiesta.
Δεν ξέρω αν πέφτω έξω αλλά εμένα αυτό το αυτοκίνητο μου θυμίζει σε δαπέδο διαστάσεις και χώρο κινητήρα το Mazda 2 2008-2015 που έχω...
Αν ισχύει είναι λογίκο γιατί υπήρχε η γνωστή σχέση εκείνη την εποχή μεταξύ των δύο εταιριών.
Δεν το έχω οδηγήσει πάντως. -
Ήταν βασισμένο στο πάτωμα του προηγούμενου fiesta. Αν και το mazda ήταν σε αυτό τότε ναι θα είχαν κοινή πλατφόρμα
-
Ήταν βασισμένο στο πάτωμα του προηγούμενου fiesta. Αν και το mazda ήταν σε αυτό τότε ναι θα είχαν κοινή πλατφόρμα
Ναι έτσι ήταν Mazda 2 και το Fiesta mk6??? Είχαν βασιστεί στο ίδιο πάτωμα.
Πολλά εξαρτήματα στο Mazda μου έχουν επάνω τη φίρμα FoMoCo... -
Αν είναι έτσι σε αίσθηση το μαζντακι σου, εξαιρετικό είναι.
-
FoMoCo to MaGaZaKi Φορδ genuine parts
-
Καλησπερα στην ομαδα.
Πριν 5 ημερες παρελαβα επιτελους το swiftακι μου.
Ειναι το mild hybrid με τα 83 αλογα.Εχω μια ερωτηση να σας κανω. Οταν το παρελαβα η μπαταρια του υβριδικου ηταν σχεδον αδεια. Αφου εκανα την πρωτη ημερα περιπου 25km , οταν εφτασα στο σπιτι μου η μπαταρια ηταν 100% γεματη.
Τις επομενες 3-4 ημερες εκανα αλλα 100km και παρατηρησα οτι η μπαταρια δεν αποφορτιστηκε καθολου. Δηλαδη ολα τα "νταμακια" παρεμειναν πρασινα.
Κατα την οδηγηση παρατηρω στην οθονη οτι οταν αφηνω το γκαζι με ταχυτητα στο σασμαν η μπαταρια φορτιζει. Το καταλαβαινω γιατι βλεπω τα βελακια να εχουν κινηση απο την ηλεκτρογεννητρια ISG προς την μπαταρια.
Οταν ομως επιταχυνω δεν βλεπω να γινεται η αντιθετη ενεργεια. Δηλαδη δεν βλεπω τα βελακια να κινουνται απο την μπαταρια προς την ηλεκτρογεννητρια.
Μαλιστα το "πίεσα" λιγακι απο εκκινηση αλλα και απο ρεπριζ να δω μπας και πεσει η σταθμη της μπαταριας αλλα τιποτα. Η μπαταρια παραμενει 100% γεματη.
Ειναι αυτο φυσιολογικο? Μηπως ειναι πολυ καινουργιο και θελει λιγο χρονο για να στρωσει?
Εχω ενα αλλο full hybrid οπου αναλογα την επιταχυνση ή επιβραδυνση τα βελακια στην οθονη κινουνται αναλογα.Κατα τ αλλα οι πρωτες εντυπωσεις ειναι πολυ καλες !!!
-
Για προσπάθησε να ξεκινήσεις πιο σιγά και δες το. Παράξενο μου φαίνεται.
Κανονικά συνεχώς μέχρι τις 3000 Σαλ δινει ενέργεια. Ιδιαίτερα όταν ξεκινάς από στάσηΚατά τα άλλα πως σου φαίνεται;
-
Δείτε εδώ αυτό που αναφέρω σε άλλα ποστς και δεν με πιστεύετε.
Με 5η σχέση στα 50 χλμ/ώρα και στις 1300 Σαλ δεν ρεταρει, και έχει ροπή να κινηθεί. Κανονικά δεν είναι 1300 όπως λέει αλλά 1150 -1200Σαλ! Σε κάποια φάση του βίντεο κινείται με 1000 Σαλ και με 5η σχέση αλλά δεν το καταλαβαίνει.
Αυτό με τρικυλινδρα turbo βενζίνης ή τετρακύλινδρα diesel ...πολύ απλά δεν μπορεί να συμβεί.
Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στα ταξίδια. Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις σε 4η ακόμα και σε ανηφόρες και φορτωμένο και με κλίμα εκτός από σπάνιες περιπτώσεις.
Εδώ το αναφέρει στο 5:55 όπως και τον πολύ χαμηλό θόρυβο του κινητήρα σε ταχύτητες πόλης. Να πω και εδώ πως οι εργοστασιακές τιμές του 0-100 είναι υπερβολικές, γύρω στα 10,5-11" στα 0-100 είναι στην πραγματικότητα.
-
Για προσπάθησε να ξεκινήσεις πιο σιγά και δες το. Παράξενο μου φαίνεται.
Κανονικά συνεχώς μέχρι τις 3000 Σαλ δινει ενέργεια. Ιδιαίτερα όταν ξεκινάς από στάσηΚατά τα άλλα πως σου φαίνεται;
Θα το βγαλω παλι αυριο για δοκιμη μιας και σημερα η μερα ειναι χάλια. Ξεχασα να αναφερω οτι τα χιλιομετρα τα εχω κανει στην παραλιακη απο Βουλα μεχρι Αναβυσσο. Θα προσπαθησω αυριο να κανω καποια χιλιομετρα μεσα στη κινηση μηπως δω διαφορα.
Θυμαμαι οταν ειχα δοκιμασει το test drive , οτι το συγκεκριμενο αμαξι "τραβαγε" καλυτερα. Καταλαβαινα την εξτρα ροπη απο το ηλεκτρικο μοτερ.Εσυ στο δικο σου, οταν επιταχυνεις σου δειχνει στην οθονη τη μεταφορα ρευματος απο την μπαταρια προς την ηλεκτρογεννητρια ? Στο δικο μου, οχι.
Μου δειχνει μονο το αντιθετο, δηλαδη οταν επιβραδυνω τα βελακια μου δειχνουν τη μεταφορα ρευματος απο την ηλεκτρογεννητρια προς τη μπαταρια. Δηλαδη οτι φορτιζει. -
Ναι πάντα το δείχνει και μάλιστα αν δεν κάνω λάθος όταν φορτίζει τα βελάκια κινούνται σε διαφορετικές ταχύτητες.
Δηλαδή αν απλά έχω ταχύτητα μέσα και φορτίζει τα βελάκια κινούνται κάπως αργά. Αν φρενάρω τα βελάκια κινούνται πιο γρήγορα δείχνοντας μου ότι φορτίζει πιο έντονα.
Όταν δίνει ρεύμα το δείχνει. Νομίζω με γκρι χρώμα είναι όταν δίνει και με μπλε όταν φορτίζειΚανονικά η μπαταρία ποτέ δεν πέφτει κάτω από 2 μπάρες. Είναι η προστασία της για μακροζωία.
Στις διαδρομές που λες αν κινείσαι με 5η σχέση εκεί στις στροφές και στις μικρές ανηφόρες πάντα το σύστημα δίνει έξτρα βοήθεια ηλ. ροπής.
Υποψιάζομαι κάποιο γκλιτς. Ίσως με μηδενισμό μπαταρίας ή εγκεφάλου διορθωθεί. Θα το μπέρδεψε το γεγονός ότι η μπαταρία έφτασε στο μηδεν
-
Θα το δοκιμασω 2-3 ημερες ακομα και εαν δεν βελτιωθει θα το παω στον Σφακιανακη να το τσεκαρουν.
Εκδοση GLX. Πρωτες εντυπωσεις:
Τιμονι πουπουλο, καλο σασμαν, καλα φρενα και για τις διαστασεις του εχει πολυ καλους χώρους.
Μου αρεσει που εχει αρκετα συστηματα ασφαλειας οπως το blind spot monitor και το dual sensor brake support.
Γενικως δειχνει να ειναι πολυ ευχάριστο στην οδηγηση.
Το μονο που με ενοχλησε λιγο ειναι η ηχομονωση του. -
@swiftakias-0 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Το μονο που με ενοχλησε λιγο ειναι η ηχομονωση του.
Χαχα σε όλους
-
Θα το δοκιμασω 2-3 ημερες ακομα και εαν δεν βελτιωθει θα το παω στον Σφακιανακη να το τσεκαρουν.
Εδώ μπορείς να δεις πως θα έπρεπε να είναι η χρήση ενέργειας/φόρτιση στην οθόνη.
Youtube Video – [01:53..]Υ.Γ. το swift έχει κουμπάκι στο τιμόνι να αλλάζει οθόνες και δεν έχουν τα vitara/scross... ΝΑ ΣΟΥ ΓΑ....
-
Δυστυχως το δικο μου δεν κανει ετσι οταν παταω το γκαζι.
Η μπαταρια δεν στελνει ρευμα στην ηλεκτρογεννητρια.
Αυριο θα παρω τηλ τον Σφακιανακη να παω απο εκει.
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. -
@antonakis said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Εδώ μπορείς να δεις πως θα έπρεπε να είναι η χρήση ενέργειας/φόρτιση στην οθόνη.
Youtube Video – [01:53..]Υ.Γ. το swift έχει κουμπάκι στο τιμόνι να αλλάζει οθόνες και δεν έχουν τα vitara/scross... ΝΑ ΣΟΥ ΓΑ....
Πολύ σωστά, εδώ φαίνεται πόσο συχνά συνδράμει το ηλ.μοτερ. πάρα πολύ συχνά και συνεχώς.
Χλατς χλουτς πάντως οι ταχύτητες.... Να τα βλέπουν οι εχθροί του.
Ναι, και από το κουμπί στο τιμόνι και από εκείνο σαν μπατονετα στο καντράν...
-
Καλησπερα στην ομαδα.
Πριν 5 ημερες παρελαβα επιτελους το swiftακι μου.
Ειναι το mild hybrid με τα 83 αλογα.Εχω μια ερωτηση να σας κανω. Οταν το παρελαβα η μπαταρια του υβριδικου ηταν σχεδον αδεια. Αφου εκανα την πρωτη ημερα περιπου 25km , οταν εφτασα στο σπιτι μου η μπαταρια ηταν 100% γεματη.
Τις επομενες 3-4 ημερες εκανα αλλα 100km και παρατηρησα οτι η μπαταρια δεν αποφορτιστηκε καθολου. Δηλαδη ολα τα "νταμακια" παρεμειναν πρασινα.
Κατα την οδηγηση παρατηρω στην οθονη οτι οταν αφηνω το γκαζι με ταχυτητα στο σασμαν η μπαταρια φορτιζει. Το καταλαβαινω γιατι βλεπω τα βελακια να εχουν κινηση απο την ηλεκτρογεννητρια ISG προς την μπαταρια.
Οταν ομως επιταχυνω δεν βλεπω να γινεται η αντιθετη ενεργεια. Δηλαδη δεν βλεπω τα βελακια να κινουνται απο την μπαταρια προς την ηλεκτρογεννητρια.
Μαλιστα το "πίεσα" λιγακι απο εκκινηση αλλα και απο ρεπριζ να δω μπας και πεσει η σταθμη της μπαταριας αλλα τιποτα. Η μπαταρια παραμενει 100% γεματη.
Ειναι αυτο φυσιολογικο? Μηπως ειναι πολυ καινουργιο και θελει λιγο χρονο για να στρωσει?
Εχω ενα αλλο full hybrid οπου αναλογα την επιταχυνση ή επιβραδυνση τα βελακια στην οθονη κινουνται αναλογα.Κατα τ αλλα οι πρωτες εντυπωσεις ειναι πολυ καλες !!!
Καλοταξιδο και με ασφαλή χιλιόμετρα. Γράψε αν θέλεις και θετικά και αρνητικά σε λίγο καιρό.
-
Ευχαριστω για τις ευχες.
Μολις κανω τα πρωτα 2000-3000km θα γραψω επιπλεον εντυπωσεις . -
Καλησπερα.
Το προβλημα με την μπαταρια που δεν εδινε ρευμα στην ηλεκτρογεννητρια διορθωθηκε μονο του εχθες.
Μαλλον η μπαταρια ηθελε να φορτισει καλα για να "ξυπνησει" .
Ολες τις προηγουμενες ημερες παρατηρησα οτι οταν πατουσα το κουμπι που ενεργοποιει-απενεργοποιει το συστημα προειδοποιησης αλλαγης λωριδας , δεν γινοταν κατι.
Δηλαδη δεν υπηρχε ουτε ηχητικη αλλα ουτε οπτικη ειδοποιηση στο ταμπλο.
Τους το πηγα σημερα για ελεγχο, το ειδαν και μου ειπαν οτι δεν ειχε κουμπωσει καλα η φυσσα πισω απο το μπουτον.
Οντως τωρα στο πατημα του κουμπιου ενεργοποιω-απενεργοποιω το συστημα προειδοποιησης αλλαγης λωριδας.
Πηγαινοντας λοιπον προς το σπιτι μου απο την Βουλιαγμενης (μεγαλος δρομος με διαγραμμιση) ειχα την οπτικη ενδειξη στο καντραν οτι παταω καποια λωριδα αλλα δεν παρατηρησα καμια δονηση στο τιμονι !!
Λετε και αυτο να ειναι αλλο ενα προβλημα ή η δονηση στο τιμονι ειναι τοσο χαλαρη που ειναι δυσκολο να την αντιληφθει κανεις??
Νέο Suzuki Swift 2017