-
(Χρόνια Πολλά σε όλους!).
Αν και λίγο offtopic, θα πω ότι δεν ξέρω αν έχει κάνει 'μαγικά' η Suzuki στο Swift, αλλά στο Vitara η μείωση του βάρους (ένα μέρος της τουλάχιστον) προκύπτει από υποδεέστερα υλικά στην καμπίνα, λιγότερη ηχομόνωση, λιγότερο συμπαγή αίσθηση συναρμολόγησης. κ.λ.π. Η πόρτα π.χ. σε σχέση με τα άλλα σύγχρονα μοντέλα είναι σχεδόν 'μισή' σε βάρος και σε αίσθηση.
Από την άλλη πλευρά, το πετρελαιοκίνητο τετρακίνητο (μήκους βέβαια 4.17, άρα της compact SUV κατηγορίας οπότε δεν πρέπει κανονικά να το συγκρίνουμε με αυτά των 4.4-4.6 μέτρων) ζυγίζει λίγο πάνω από 1300 κιλά, δείγμα του ότι έχει γίνει δίαιτα και σε άλλους τομείς χωρίς να θυσιάζεται η παθητική ασφάλεια (όπως έχουν δείξει και τα EuroNCap τεστ) και (ελπίζω) χωρίς να θυσιάζεται και η αντοχή και μακροζωία του οχήματος!.
Η ίδια η Suzuki διατείνεται ότι η νέα της τετρακίνηση (το AllGrip) είναι κατά 200 κιλά ελαφρύτερη από την 'παλιά' του προηγούμενου Grand Vitara (που όμως είχε και 'κοντά').
-
Ποσα λιτρα πορτ παγκαζ εχει συγκρινομενο με το απερχομενο μοντελο,αυξηθηκε η παρεμεινει ιδιο?
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Ποσα λιτρα πορτ παγκαζ εχει συγκρινομενο με το απερχομενο μοντελο,αυξηθηκε η παρεμεινει ιδιο?Έχει αυξηθεί στα 265 (+- 10 λίτρα..)
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Πως τα έχει κάνει έτσι η suzuki, δε μπορώ να καταλάβω.
Το νέο swift συναγωνίζεται το νέο ignis, όπως και το vitara συναγωνίζεται το s-cross.
Προσωπικά μου αρέσει το νέο swift.Επιτέλους, ένα όμορφο ταμπλό. -
Αισθητικα πολυ χειροτερο απο το απερχομενο μεσα-εξω
-
+1
Δεν ... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αισθητικα πολυ χειροτερο απο το απερχομενο μεσα-εξωΈξω ναι... αλλά μέσα; Δεν νομίζω...
-
*Το νέο Swift έχει 1 cm μικρότερο μήκος από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, φτάνοντας τα 3,84 m. Παράλληλα το ύψος είναι χαμηλότερο και το πλάτος μεγαλύτερο, ώστε η εικόνα να είναι πιο δυναμική.
Τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού όπως οι μαύρες κολόνες της οροφής και οι τονισμένοι ώμοι του αμαξώματος παραμένουν, οπότε το νέο μοντέλο είναι πιο επιβλητικό αλλά και με 8% καλύτερη αεροδυναμική.
Παρά το μικρότερο μήκος, το μεταξόνιο είναι 2 cm μεγαλύτερο, στα 2,45 m, κάτι που αποφέρει μεγαλύτερη καμπίνα και πορτμπαγκάζ 265 lt. Αυτό σημαίνει αύξηση 25% σε σχέση με το σημερινό.
Σχεδιαστικά η καμπίνα ακολουθεί τη γραμμή των σύγχρονων Suzuki κι έχει όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά στοιχεία άνεσης και επικοινωνίας με το αυτοκίνητο, ενώ σημαντική είναι και η αναβάθμιση ποιότητας που ανακοινώνει η Suzuki.
Η κεντρική κονσόλα «κοιτάζει» προς τον οδηγό, τα καθίσματα είναι ανασχεδιασμένα για περισσότερη άνεση και καλύτερη στήριξη, ενώ υπάρχει και μια οθόνη αφής 4,2 ιντσών που προβάλλει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.
Το νέο Swift ζυγίζει έως και 140 kg λιγότερο από το σημερινό μοντέλο, με ελάχιστο απόβαρο τα 840 kg μόλις. Το κλειδί σε αυτό είναι η νέα, ελαφριά και εξαιρετικά άκαμπτη πλατφόρμα HEARTECT, που εκτός των άλλων βελτιώνει το δείκτη NVH, κάνοντας την καμπίνα 3% πιο ήσυχη.
Παράλληλα η HEARTEC αποτελεί και τη βάση για την αναθεωρημένη ανάρτηση με γόνατα McPherson στο εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα στο πίσω σύστημα, τα οποία έχουν ρυθμιστεί σε όλες τις οδικές συνθήκες της Ευρώπης για περισσότερα από 10.000 km. Όπως και σε κάθε σύγχρονο Swift, ο σκοπός των μηχανικών ήταν η ενδιαφέρουσα οδηγική εικόνα.
Το ίδιο ισχύει και για τους κινητήρες του νέου μοντέλου, δηλαδή τον ατμοσφαιρικό 1.200άρη DUALJET των 90 ίππων που έχει γίνει 5% πιο οικονομικός και τον 3κύλινδρο τούρμπο 1.000άρη BOOSTERJET που τοποθετείται για πρώτη φορά στο Swift και αποδίδει 112 ίππους.
Η χειροκίνητη επιλογή και για τις δύο περιπτώσεις είναι ένα 5άρι κιβώτιο, ενώ η αυτόματη είναι ένα CVT για τον 1.2 κι ένα 6άρι για τον 1.0. Εκτός από τις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς υπάρχει και τετρακίνητη με το 1.200άρι μοτέρ.
Και με τους δύο κινητήρες διατίθεται και το ήπιο υβριδικό 12βολτο σύστημα της Suzuki, που αναλαμβάνει να μειώσει την κατανάλωση και τους ρύπους. Η καλύτερη επίδοση της γκάμας ανήκει στο προσθιοκίνητο 1.200άρι, με μέση κατανάλωση 4 lt/100 km και 90 g CO2/km.
Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στα συστήματα ασφάλειας του νέου Swift, με βασικότερο το αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο ώστε να αποφευχθεί ή έστω να μετριαστεί ένα ατύχημα.
Το ενεργό cruise control, η προειδοποίηση για ακούσια εκτροπή από τη λωρίδα κίνησης και οι αυτόματοι προβολείς είναι μερικά μόνο από τα υπόλοιπα συστήματα του νέου Swift, τα οποία πλαισιώνονται από 6 αερόσακους και βελτιωμένο έλεγχο της ευστάθειας.
Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη τον Απρίλιο και σχεδόν ταυτόχρονα στη χώρα μας*.
Πηγή -
Μπράβο στη SUZUKI , επιτέλους ελαφριά αυτοκίνητα , το turbo με αυτή την αναλογία ίππων -βάρους μπορεί να είναι και γρηγορότερο από το GTI των '90!
Σίγουρα όμως θα είναι καλλίτερο και απείρως ασφαλέστερο από εκείνο!
-
Όντως ασχημοτερο του μοντέλου που αντικαθιστά οπως εχει σχολιαστεί και παραπάνω.
-
Το βρίσκω αρκετά ωραίο ιδικά σε σχέση με αυτό αντικαθιστά! Μου προκαλεί εντύπωση που έχει τόσα μικρό χώρο αποσκευών για το μέγεθος του. Όλα θα κριθούν στην τιμή αν αρχίσει κάτω από τα 10 μέχρι τα 12-13κ πιστεύω ότι θα πάει καλά!
-
Δεν θα πάει καλά τότε.
Σε αυτές τις τιμές παίζουν το Celerio και ακολουθεί το Ignis. -
Κρίνοντας από τις τιμές που έχει το απερχόμενο, λογικά θα ξεκινήσει κάπου στα 11000euro και θα φθάνει μέχρι 14000euro... Εκτός αν έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό οπότε θα είναι ποιο ακριβό. Αλλά μετά θα ξεπερνά σε κόστος το Baleno... Μπλέξιμο...
-
Εγώ δεν θα πω όχι αν αρχίζει από τα 9... Στο drive ανέβασαν pdf με τα τεχνικά και υπάρχει έκδοση με τον 1.0 boosterjet +shvs. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σε άλλο σύζυκι αυτή η έκδοση?
Ο 1.0 boosterjet μαζί με το shvs έχει ονομαστική κατανάλωση σχεδόν 1λτ λιγότερο. Μένει να δούμε αν ισχύει η είναι απλά ένα εν δύναμη νούμερο χάριν του start /stop συστήματος.
http://cdn.drive.gr/sites/default/files ... istika.pdf
Sent from my LG-D855 using Tapatalk -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Όντως ασχημοτερο του μοντέλου που αντικαθιστά οπως εχει σχολιαστεί και παραπάνω.+1
εχουν βαλθει να τα ασχημαινουν (fiesta,yaris κτλ) -
Κατι σε βάτραχο μου θυμίζει
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Στις φωτογραφίες η εξωτερική σχεδίαση φαίνεται εντελώς Ιαπωνική, σαν να είχαν πηγή έμπνευσης το Daihatsu Sirion του 1998.
Η εσωτερική σχεδίαση φαίνεται Ok.
-
Αυτοκινητο για σχιστοματη παππου χαχαχα
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν θα πάει καλά τότε.
Σε αυτές τις τιμές παίζουν το Celerio και ακολουθεί το Ignis.Νομίζω ότι το Celerio τοποθετείται κάτω από το Swift.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν θα πάει καλά τότε.
Σε αυτές τις τιμές παίζουν το Celerio και ακολουθεί το Ignis.Νομίζω ότι το Celerio τοποθετείται κάτω από το Swift.
Η τιμή του αποτελεί μυστήριο . Σαν αυτοκίνητο είναι ενδιάμεσα σε picanto και fiesta ταυτόχρονα όμως δύσκολα θα σταθεί απέναντι στο fiesta, ibiza κτλπ. Αν κρίνω από τις φωτογραφίες το picanto μπορεί να έχει ποιοτικότερο εσωτερικό, το Swift βέβαια έχει πολύ χαμηλό βάρος, οικονομικό κινητήρα και η πλατφόρμα φαίνεται πολλά υποσχόμενη. Ελπίζω η suzuki να το τιμολόγηση είναι έξυπνα!
Νέο Suzuki Swift 2017