-
Βέβαια δε φοράνε ίδιες μίζες και μπαταρίες με τα μοντέλα χωρίς start stop.
Δεν είναι το ίδιο με το να βάζεις το αμάξι μπροστά κανονικά.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι για την καταναλωση. Εχω κανει γυρω στα 40 χλμ χτες και μ βγαζει μεσο ορο 9λτ/100. ΚΑι ουτε το τρεχω ουτε τπτ, με 2,5 χιλ στροφες το παω... Πως γινεται να δηλωνουν 5 μεικτο?
-
Ο χρήστης FiIippos έγραψε:
Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι για την καταναλωση. Εχω κανει γυρω στα 40 χλμ χτες και μ βγαζει μεσο ορο 9λτ/100. ΚΑι ουτε το τρεχω ουτε τπτ, με 2,5 χιλ στροφες το παω... Πως γινεται να δηλωνουν 5 μεικτο?Είναι μεγάλο σαν νούμερο είναι η αλήθεια. Όμως μην περιμένεις ποτέ να πιάσεις τα εργοστασιακά νούμερα.. ειδικά μέσα στη πόλη.
Επίσης σκέψου ότι στρώνεται ακόμα το αυτοκίνητο και η κατανάλωση είναι λογικά αυξημένη.
Και τα 40 χλμ είναι μικρό νούμερο να το πάρεις σαν δείγμα. Ειδικά αν έχεις κάνει στη πόλη με φανάρια και κίνηση απόλυτα λογικό το βρίσκω εγώ.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εγώ τα φώτα τα έχω στο σβηστό και όταν σκοτεινιάζει τα βάζω στο αυτόματο (που είναι και η τελευταία θέση και δεν ψάχνεις). Όταν πάω ταξίδι τα βάζω επίσης στο αυτόματο για τα τούνελ. Τα φώτα ημέρας βέβαια ανάβουν πάντα σε οποιαδήποτε θέση. Δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα. Θα τα άφηνα μόνιμα στο αυτόματο αλλά 1-2 φορές που το έκανα και βγήκα από το αυτοκίνητο τα φώτα έμεναν ανοικτά, οπότε ξανά μέσα και σβήσιμο από το διακόπτη. Δεν έκατσα να δω αν σβήνουν μετά από λίγο. Μιλάω για το Kuga αλλά 99% σε όλα τα ford ίδια θα είναι.
-
Τι νόημα έχει να ναι αυτόματα τα φώτα αν δεν τα ξεχνάς; Ελπίζω να μην εχει θεμα, auto και τελος και προσοχη σε κανα γκαραζ η πλυντηριο, μην το βαλουν στο off
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Θα τα άφηνα μόνιμα στο αυτόματο αλλά 1-2 φορές που το έκανα και βγήκα από το αυτοκίνητο τα φώτα έμεναν ανοικτά, οπότε ξανά μέσα και σβήσιμο από το διακόπτη. Δεν έκατσα να δω αν σβήνουν μετά από λίγο. Μιλάω για το Kuga αλλά 99% σε όλα τα ford ίδια θα είναι.Κι εγω στο Kuga μόνιμα στο αυτόματο τα εχω, μένουν αναμμένα για 1-2 λεπτά και σβήνουν μόνα τους.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Και εγώ στο αυτόματο τα έχω μόνιμα τα φώτα. Και αναβοσβήνουν όποτε χρειάζεται. Στην BMW δεν χρησιμοποιούσα τα αυτόματα φώτα, γιατί δεν είναι καλό να αναβοσβήνουν συνεχώς τα Xenon (δλδ. πχ. για 2' στο γκαράζ, 2-3 φορές την ημέρα), μειώνει την διάρκεια ζωής τους.
-
Ο χρήστης bilchil έγραψε:
Τι νόημα έχει να ναι αυτόματα τα φώτα αν δεν τα ξεχνάς; Ελπίζω να μην εχει θεμα, auto και τελος και προσοχη σε κανα γκαραζ η πλυντηριο, μην το βαλουν στο offΓιατί, αν τα βάλουν στο off τι θα γίνει; Δεν θα καταλάβεις ότι κινείσαι το βράδυ με σβηστά τα φώτα; Εγώ τα βάζω στο off για να αισθάνομαι ότι κάτι κάνω σαν πιλότος αεροσκάφους Έχω start up sequence, τα φώτα, το start stop, το ηχητικό για τους αισθητήρες (γιατί μέσα στο γκαράζ βαράει συνέχεια) και τα ψιλά με το android auto.
-
Nαι infide εκανα μερικα μετρα με κλειστα φωτα. Δεν πηγα την εθνικη αναποδα αλλα λεμε τωρα
-
Ο χρήστης FiIippos έγραψε:
Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι για την καταναλωση. Εχω κανει γυρω στα 40 χλμ χτες και μ βγαζει μεσο ορο 9λτ/100. ΚΑι ουτε το τρεχω ουτε τπτ, με 2,5 χιλ στροφες το παω... Πως γινεται να δηλωνουν 5 μεικτο?και εγω οταν πηρα το Σουιφτ (1.0 112αλογα) πριν 1 μηνα, στη διαδρομη για το σπίτι έγραψε μεση καταναλωση 8.5! 2000 χλμ τωρα με πολύυυυυ χαλαρό ρυθμό (σχεδον ύπνου) γραφει 5.8. Στο κανονικό (χωρις ψυχαναγκασους) κανα 6.3.
Οπως σου είπαν, τα νουμερα που λένε οι κατασκεταστες, ούτε κατα διανοια μη τα περιμένεις.
Οσο για τη μπαταρια και σ/σ, και εγω σε Α1 το απενεργοποιω. Αλλαγή μπαταρίας στα 3 χρόνια χρειάστηκε (πιο συντομα από άλλα αυτοκίνητα) ενω ειναι άλλου τυπου οι μπαταριες για τα σ/σ (λίγο πιο ακριβές). Μου φαινεται αδύνατο ενα αυτοκίνητο σε κινηση να αναβοσβήνει καθε λίγα μέτρα και να μην έχει κάπου κάποια φθορά, ότι και να λένε οι κατασκευαστες. -
Κι εμένα όταν μπήκα μέσα μου έγραφε μέση κατανάλωση 9-10 αλλά φαίνεται τα λίγα χμ που είχε μέσα το αμάξι είχαν γίνει με 1η/2α, γιατί μόλις το μηδένισα και έκανα 100χμ (αττική οδό και κέντρο πόλης) η μέση είναι στο 7. Και πάλι είναι νωρίς για να είναι αξιόπιστο αυτό σαν μέσος όρος, αν και υποψιάζομαι ότι θα δυσκολευτώ να το ρίξω..
Προσπαθώ κοιτώντας τις στιγμιαίες καταναλώσεις να βγάλω μια άκρη πού πρέπει να το λειτουργώ αλλά με μπερδεύει κάπως..Πχ με 5η και στις 2000 στροφές (και παραπάνω) οι καταναλώσεις χτυπούν κόκκινο, με 6η στις 2000 στροφές δίνει 3.6 και 4.1! Σε ελαφριά ανηφόρα (ακόμα και αν σε στροφές δεν είμαι χαμηλά) η κατανάλωση ανεβαίνει πολύ , 10-12 κλπ. Επίσης όταν αργείς λίγο να αλλάξεις σχέση, είσαι όμως κάτω από 3000, τότε πάλι η κατανάλωση αυξάνει σε βαθμό που μου φαίνεται υπερβολικός... Μάλλον δεν είναι να τα παίρνεις και 100%..
Για τη θερμοκρασία στο καπό, δεν τσέκαρα .. θα δω και θα σου πω!
-
Καλορίζικο, καλά χιλιόμετρα. Σχετικά με την κατανάλωση μην περιμένεις από τον ecoboost να πέσει κάτω 6.8 μικτή και αυτό σχετικά δύσκολα.
Είναι αξιόπιστος, δυνατός και ανοιχτός σε βελτίωση άλλα ειναι φαγανος! -
Στο test drive, 2 ατομα μεσα, με βαρύ πόδι εγραφε 7-7.5. Με λιγη προσοχη, επεφτε κατω απο το 6.5. Μιλαω για κινηση στην παραλιακη και τη Βουλιαγμενης, με σχετικά ομαλή ροή. Το αυτοκινητο ειχε 1800 χλμ περιπου
-
Εγω σε αποκλειστικά αστική χρήση εχω 9 καταναλωση. Παντως εκτος απο την φορντ που μας παραμυθιάζει με την καταναλωση νομίζω οτι μας παραμυθιάζουν και οι κάτοχοι ανταγωνιστικών μοντέλων γιατι σε τεστ κατανάλωσης του autotriti τα είχε παει μια χαρά σε σχέση με αυτα.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εγω σε αποκλειστικά αστική χρήση εχω 9 καταναλωση. Παντως εκτος απο την φορντ που μας παραμυθιάζει με την καταναλωση νομίζω οτι μας παραμυθιάζουν και οι κάτοχοι ανταγωνιστικών μοντέλων γιατι σε τεστ κατανάλωσης του autotriti τα είχε παει μια χαρά σε σχέση με αυτα.Με εξαιρέσει το καινούριο swift(σύμφωνα με όσο βλέπουμε στο νετ) τα υπόλοιπα 1000cc με 100-125 άλογα ειναι πολύ κοντά μεταξυ τους άντε ο tsi να έχει λίγο καλύτερη κατανάλωση άλλα έχει ταβανι τα 110-120 άλογα σε αντίθεση με τον ecoboost. Σε αστική χρήση μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά ειναι όντως οικονομικά!
-
Ο χρήστης Vagg31 έγραψε:
Εγω σε αποκλειστικά αστική χρήση εχω 9 καταναλωση. Παντως εκτος απο την φορντ που μας παραμυθιάζει με την καταναλωση νομίζω οτι μας παραμυθιάζουν και οι κάτοχοι ανταγωνιστικών μοντέλων γιατι σε τεστ κατανάλωσης του autotriti τα είχε παει μια χαρά σε σχέση με αυτα.
Με εξαιρέσει το καινούριο swift(σύμφωνα με όσο βλέπουμε στο νετ) τα υπόλοιπα 1000cc με 100-125 άλογα ειναι πολύ κοντά μεταξυ τους άντε ο tsi να έχει λίγο καλύτερη κατανάλωση άλλα έχει ταβανι τα 110-120 άλογα σε αντίθεση με τον ecoboost. Σε αστική χρήση μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά ειναι όντως οικονομικά!
Και τα diesel και τα φυσικού αερίου
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Με εξαιρέσει το καινούριο swift(σύμφωνα με όσο βλέπουμε στο νετ) τα υπόλοιπα 1000cc με 100-125 άλογα ειναι πολύ κοντά μεταξυ τους άντε ο tsi να έχει λίγο καλύτερη κατανάλωση άλλα έχει ταβανι τα 110-120 άλογα σε αντίθεση με τον ecoboost. Σε αστική χρήση μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά ειναι όντως οικονομικά!
Και τα diesel και τα φυσικού αερίου
Tα diesel καίνε και αυτά αρκετά παραπάνω εντός άπλα επειδη ειναι αρκετά καλύτερα σε σχέση με την βενζίνη και χαλαρότερη τιμή πετρελαίου το παραβλέπουμε. Για το φυσικό δεν έχω ιδέα.
-
Ο χρήστης Vagg31 έγραψε:
Με εξαιρέσει το καινούριο swift(σύμφωνα με όσο βλέπουμε στο νετ)Αυτόματο, 1.0 με 2.500χλμ στο οδόμετρο, τωρα γράφει 6.3 με χαλαρές και λίγο ταρζανοδηγηση σε αστικές διαδρομές (οχι όμως πολύ σταματα-ξεκίνα).
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Με εξαιρέσει το καινούριο swift(σύμφωνα με όσο βλέπουμε στο νετ)
Αυτόματο, 1.0 με 2.500χλμ στο οδόμετρο, τωρα γράφει 6.3 με χαλαρές και λίγο ταρζανοδηγηση σε αστικές διαδρομές (οχι όμως πολύ σταματα-ξεκίνα).
Χωρίς το αυτόματο θα ήταν εύκολα κάτω από τα 6! Θέλω πολύ να μάθω πως τα πάει η εκδοσή με το SHVS σύστημα.
-
Ενταξει μην τρελαθουμε,για βενζινη μιλαμε,θα καψει μεσα στην πολη,ειμαστε υπερβολικοι αν ζηταμε καταναλωσεις 4-5 λιτρα απο βενζινη,τοτε τα ντιζελ θα επρεπε αντιστοιχα να καινε 3 λιτρα.Ο ecoboost ειναι χειροτερος απο TSI σε καταναλωση,αλλα με προσεκτικη οδηγηση κυριως σε ανοιχτο δρομο και αν εχεις cruise μπορεις να εχεις κατω απο 6 λιτρα.
Ford Fiesta 2017