-
Με ξενερωσε η Ford που το St-line το φερνει πλεον με ταμπουρα πισω
Δεν τους προλαβαινεις.Καθε 2 μηνες αλλαζουν και κατι στο αμαξι
-
Με ξενερωσε η Ford που το St-line το φερνει πλεον με ταμπουρα πισω
Δεν τους προλαβαινεις.Καθε 2 μηνες αλλαζουν και κατι στο αμαξι
Πάρε το 155αρι που είναι με δίσκους!
Σε πολλά αλλάζουν τα πίσω φρένα με ταμπούρα. Διάβασα σε κάποια site του εξωτερικού (αν και μου ακούγεται λίγο μπούρδα) ότι το κάνουν πολλοί (Renault, Ford, Nissan) για μείωση βάρους ώστε να μειωθεί όσο γίνεται το CO2. Εμένα μου κάνει μάλλον για μείωση κόστους, λόγω προστίμων για το CO2!
-
Μη το λες, εδω στα suzuki βαζουν κουφια κρεμαγιερα για τον ιδιο λογο.
-
Πολυ ασχημο οπτικα το ταμπουρο πλεον,το πολυ πολυ να βαλει αργοτερα μπροστα φρενα απο ST.
-
Πολυ ασχημο οπτικα το ταμπουρο πλεον,το πολυ πολυ να βαλει αργοτερα μπροστα φρενα απο ST.
Eδω ειχαν στα 140ps στο black/red edition ταμπουρα πισω,δηλαδη μεγαλη διαφορα στο κοστος ειναι?
-
Το fiesta st ειναι ενα focus με μικρο αμαξωμα.
Η αναρτηση του προερχεται απο focus.
Το st fiesta ειναι εξαιρετικο
-
Μόνο το μοτέρ και το σασμάν είναι κοινό. Από την άλλη και τα 1000αρια Fiesta τα ίδια μοτέρ και σασμάν έχουν με τα 1000αρια Focus. Κατά τα άλλα καμία σχέση. Ακόμη και ο πίσω άξονας με τα ελατήρια τύπου μπανάνα που μας έλεγαν οι δημοσιογράφοι δεν είναι ο ίδιος. Απλά μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία. Μπες σε ένα Focus με ημιάκαμπτο και μετά σε ένα Fiesta st. Αναλόγως τα γούστα, ή το πρώτο θα σου φανεί μαγικό χαλί ή το δεύτερο σκέιτμπορντ.
-
Το ενα με το αλλο εχουν αλλες ρυθμισηαπεις.
Εγω μιλω για βασεις αναρτησης και σχεδιασμο ψαλιδιων.
Τιποτα κοινο δεν εχει το απλο fiesta με το st.
Ακομα και το κιβωτιο προέρχεται απο το focus.
Αλλο το st line αλλο το st
-
Το ίδιο κιβώτιο έχει και το δικό μου Fiesta. Δεν οφείλεται εκεί η μαγεία του ST εξάλλου. Από εκεί και πέρα η φιλοσοφία σε τμήματα της ανάρτησης είναι όντως κοινή με Focus, όμως δε νομίζω να χρησιμοποιούν κοινούς κωδικούς ανταλλακτικών. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται δε, δεν έχει καμία σχέση. Και πώς είναι δυνατόν συμβαίνει αυτό άλλωστε... Το Fiesta ST λοιπόν ως αυτοκίνητο δεν έχει σχέση ούτε με τα απλά Fiesta, αλλά ούτε και με τα Focus. Είναι κάτι ξεχωριστό.
-
Αλλο το κιβωτιο του st αλλο το δικο σου. Δεν ειναι τα ιδια. Το st line δεν εχεις;
Το st εχει του focus 1,5 turbo το κιβωτιο.
Καλα κοινους κωδικους σε αναρτηση δεν μπορει να εχει λογω διαστασεων, αλλα εχει κοινη τεχνοτροπία και τεχνολογικες λυσεις με το focus.
Για παραδειγμα εχει αλλες βασις ψαλιδιων κτλ για να μπορει να διαχειρηστει την δυναμη που εχει.
Νομιζω εχει και αλλες συνδεσεις στο αμαξωμα του. Πιο δεμενο, πιο σφιχτό
Καπου ειχα δει τεχνικα του. H ford sport ειχε ως βαση πολλα εξαρτηματα απο το focus, πιο μελετημενα απο το fiesta
Το st ειναι για εμενα ενα focus σε μικροτερο και ελαφρυτερο πακετο, εκτος του ημιακαμπτου πισω. Γενικα ειναι σκετο ονειρο
-
Τα diesel ανεξαρτήτως καρότσας έχουν το ίδιο σασμάν με τα 1500άρια βενζίνη. Λογικό αν σκεφτείς ότι βγάζουν 8-9 kg/m ροπής παραπάνω από τα 1000αρια.
Εφόσον οδηγικά δεν είναι σαν Focus μιας και σε χαρακτήρα τα χωρίζει άβυσσος η γνώμη σου είναι λανθασμένη. Η ωμότητα που έχει το Fiesta ST, τόσο σε αμεσότητα, όσο και στην έλλειψη άνεσης, μόνο Focus δε φέρνουν στο μυαλό όποιου κάτσει έστω και 5' στη θέση του οδηγού. Το Focus είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένο και καθώς πρέπει σε όλες του τις εκδοχές.
-
Ωμο το st;;;;
Σκληρο ναι, ωμο δεν νομιζω.
Ωμη ειναι μια παλια m3
Εχει το δικο σου diesel, ιδιο κωδικο κιβωτιου με το st; σιγουρο αυτο;
Δεν λεω οτι μοιαζουν λεω οτι εχει ως βαση τεχνολογικα στοιχεια σε αναρτησεις, δεσιματα κτλ με το focus. Αλλο το ενα αλλο τλ αλλο. Για παραδειγμα το st εχει ξανασχεδιασμενα ψαλιδια και βασεις αναρτησης οπου καποια στοιχεια τα πηραν απο λυσεις του focus.
Καπου θυμαμαι πως το ελεγαν οι ιδιοι στην ford sport,
Τωρα η σκληροτητα ελατηριων και αμορτισερ φυσικα θα ειναι πιο αυξημενη στο st, καμια αντιρρηση.
Εγω ομως δεν μιλω για σκληροτητα. Μιλω για αλλο αυτοκινητο με ιδια σχεδιαση.
-
Νομίζω είναι σαφές τι γράφω. Μιλάμε για Focus και Fiesta ST. Συγκριτικά λοιπόν καμία εκδοχή του Focus δεν έχει την ωμότητα του Fiesta ST.
Το σασμάν του diesel εννοείται ότι δεν έχει τον ίδιο κωδικό γιατί δεν έχει το ίδιο σχέσωμα. Ανήκει στην ίδια οικογένεια κιβωτίων εγκάρσιας τοποθέτησης για ροπές της τάξης των 270-300 nm ροπής της Ford, με το ωραίο κούμπωμα και την όπισθεν δίπλα στην πρώτη με δακτυλίδι.
ΥΓ. Όχι και ωμή μια παλιά Μ3... Δίπλα σε μια F40 τη λες και εξευγενισμένη. Αν και κανένα από τα δύο δεν είναι το ίδιο ωμό με ένα A112 Abarth.
ΥΓ2. Ασφαλώς ξέρουμε και οι υπόλοιποι να τρολλάρουμε κλωτσώντας την μπάλα 2 ταχυδρομικούς κώδικες παραπέρα, αλλά δεν το κάνουμε σεβόμενοι το συνομιλητή.
-
Ποιο πεταμα της μπαλας; μας κουφανες.
Την αποψη μου ειπα, και μαλιστα την στηριζω σε τεχνικα δεδομενα.
Ας τα ξαναπω: Να δω που πεταω την μπαλα.....(ειστε απιστευτοι μερικοι πραγματικα )
Εχει διαφορετικες βασεις αμορτισερ, εχειναλλες βασεις ψαλιδιων (σε αυτο δεν ειμαι απολυτα σιγουρος) στα πορτυπα των λυσεων του focus , εχει διπλές βαλβιδες και μονη πισω στην αναρτηση απο την tenneco, εχει αλλον ημιακαμπτο αξονα πισω με αλλη σχεδιαση και υψηλοτερη ακαμψια στα προτυπα του focus τον ημιακαμπτο, εχει 12:1 λογο τιμονιου, εχει ενισχυσεις στο αμαξωμα και συγκολησεις για υψηλοτερη δυναμικη και στατικη ακαμψια αμαξωματος οπου φτανει την ακαμψια ενος focua, κινητηρα και κιβωτιο απο focu κ.α
Ολα αυτα το κανουν διαφορετικο αυτοκινητπ απο ενα απλο diesel fiesta της σειρας.
Και ΓΙΑ ΜΕΝΑ το κανουν ενα μικρο focus. Δεν ειπα οτι ονομαζεται μικρο focus.
Ελεος. Τι να πω για να το διαχωρησω απο τα αλλα fiesta.... το κανουν toyota rav;. Αφου πειραν στοιχεια απο το focus.
Και φυσικα ειναι πιο σκληρο, st σειρα ειναι τι θα ηταν;;; βαρκα;.....
Οτι δηλαδη τεχνικες λυσεις που βρισκεις στο C seg της ford (ιδιαιτερα στο focus st) το βρισκεις πλεον στο b στην εκδοση st !!
Στο b! (Αυτοκινητο πολης) Ξανα λεω....για αυτο ειναι κατι το ξεχωριστο.
Καλα δεν μιλω καν για το μηχανικο μπλοκε που εχει ως εξτρα. Αστο αυτο απ εξω....
Οσο για το ωμο....οχι δεν ειναι ωμο..ειναι μαλιστα προβλέψιμο. Ειναι ομως πολυ γρηγορο στις στροφες. Αυτο ναι.
Αλλωστε ολοι αναφερουν πως δειχνει τα υψηλα ορια του, οταν και αν καταφερει ενας απλος οδηγος να τα φτασει.
Την κολοκυθια θα παιξουμε περι ομωτητας... μου λες και για ferrari f40.... ελεος.
Την Bugatti πως την βρισκεις μετα τα 140 .....ωμιζει;......χμμμμμ
Τεσπα, δεν συμφωνεις με το μικρο focus. Δεκτον.
Αλλο ομως αυτο και αλλο δηλωσεις που προκαλουν τον συνομιλητή. Δεν πετω την μπαλα πουθενα. Εξηγω την αποψη μου.
Υ.γ: Συγχωρεμενος.
-
Tελείως χρέπι δηλαδη η F40 ε;; όντως αν δε τα έχετε οδηγησει μη τα πιάνετε στο στόμα σας γατάκια.
-
Μή χαλάτε το θέμα του Fiesta με την F40 σας παρακαλώ....
-
Δες το ΥΓ2 Real. Μην τρωγόμαστε και μεταξύ μας.
-
Νομίζω είναι σαφές τι γράφω. Μιλάμε για Focus και Fiesta ST. Συγκριτικά λοιπόν καμία εκδοχή του Focus δεν έχει την ωμότητα του Fiesta ST.
Το σασμάν του diesel εννοείται ότι δεν έχει τον ίδιο κωδικό γιατί δεν έχει το ίδιο σχέσωμα. Ανήκει στην ίδια οικογένεια κιβωτίων εγκάρσιας τοποθέτησης για ροπές της τάξης των 270-300 nm ροπής της Ford, με το ωραίο κούμπωμα και την όπισθεν δίπλα στην πρώτη με δακτυλίδι.
ΥΓ. Όχι και ωμή μια παλιά Μ3... Δίπλα σε μια F40 τη λες και εξευγενισμένη. Αν και κανένα από τα δύο δεν είναι το ίδιο ωμό με ένα A112 Abarth.
ΥΓ2. Ασφαλώς ξέρουμε και οι υπόλοιποι να τρολλάρουμε κλωτσώντας την μπάλα 2 ταχυδρομικούς κώδικες παραπέρα, αλλά δεν το κάνουμε σεβόμενοι το συνομιλητή.
Τα έχετε οδηγήσει αυτά όλα; Η F40 είναι απλά ένα άξεστο τέρας. Δεν μου άρεσε καθόλου μετά από μια 430 ή 599. Βαρούσε δε λιγότερα χλμ πριν την Κ1 στις Σέρρες.
Παλιά Μ3; Ποια λέτε; Την Ε46; Που να βλέπατε πως πήγαινε η 92 με τον V8...
-
Δεν τρωγόμαστε, απλά μίλησα για κάποια αυτοκίνητα, συγκριτικά με κάποια άλλα
-
Τέλεια.
Ford Fiesta 2017