-
Μείωση κόστους ξεκάθαρα. Γύρισαν στις ομορφιές του ΜΚ7 facelift με το 125άρι ecoboost μοτέρ και τα ταμπουράκια. Μεγάλο κρίμα.
Τουλάχιστον τη γλύτωσε το δυνατό, το οποίο πέρα από τις επιδόσεις και την οικονομία του συστήματος mhev, αποκτά άλλο ένα επιχείρημα υπέρ του για εντελώς λάθος όμως λόγους.
Το 125 τι εκπομπές έχει κατά WLTP; Κάτω από 122 gr CO2 ανά km;
Το 125 εχει 118gr CO2
Αξιζει να σου βαλει τον συναγερμο η αντιπροσωπεια? (θεωρω θα εχουν την εμπειρια σωστα?)
Τα fiesta που ερχονται Ελλαδα κατασκευαζονται Κολωνια?
-
Θυμάμαι ότι για τα Fiesta MK7 έπαιζε κι ένα εργοστάσιο στη Valencia της Ισπανίας. Έκλεισε ή άλλαξε αντικείμενο κατασκευής;
Αναφορικά με το κολλημένο μου παράθυρο. Τα ανταλλακτικά τελικά υπήρχαν στην Ελλάδα και παραλήφθηκαν από το συνεργείο just in time για το ετήσιο service. Όλα λειτουργούν καλώς, ενώ δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου για δημιουργία τριγμών λόγω του ανθρώπινου χεριού για το ξεμοντάρισμα και ξαναμοντάρισμα των επενδύσεων στις δύο μπροστινές πόρτες. Ίσα-ίσα μάλιστα που εξαφανίστηκαν οι τριγμοί από τα χερούλια τους οποίους αναφέρουμε όλοι ότι συμβαίνουν όταν τα πιάνουμε για να ανοιγοκλείσουμε την πόρτα!
Μένει να το πάρω απόφαση να φτιάξω τη ζάντα που τραυμάτισα 10 μέρες μετά την παραλαβή του αυτοκινήτου, ώστε να μπορώ να πω ότι σήμερα είναι καλύτερο από καινούριο.
-
Θυμάμαι ότι για τα Fiesta MK7 έπαιζε κι ένα εργοστάσιο στη Valencia της Ισπανίας. Έκλεισε ή άλλαξε αντικείμενο κατασκευής;
Αναφορικά με το κολλημένο μου παράθυρο. Τα ανταλλακτικά τελικά υπήρχαν στην Ελλάδα και παραλήφθηκαν από το συνεργείο just in time για το ετήσιο service. Όλα λειτουργούν καλώς, ενώ δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου για δημιουργία τριγμών λόγω του ανθρώπινου χεριού για το ξεμοντάρισμα και ξαναμοντάρισμα των επενδύσεων στις δύο μπροστινές πόρτες. Ίσα-ίσα μάλιστα που εξαφανίστηκαν οι τριγμοί από τα χερούλια τους οποίους αναφέρουμε όλοι ότι συμβαίνουν όταν τα πιάνουμε για να ανοιγοκλείσουμε την πόρτα!
Μένει να το πάρω απόφαση να φτιάξω τη ζάντα που τραυμάτισα 10 μέρες μετά την παραλαβή του αυτοκινήτου, ώστε να μπορώ να πω ότι σήμερα είναι καλύτερο από καινούριο.
Τέλος καλό όλα καλά, εύγε. Θύμισε μου πού γίνανε όλα αυτά στην εγγύηση.. Εγώ σήμερα πήγα το δικό μου μια γύρα 2-3 χιλιόμετρα λόγω ακινησίας να δουλέψει λίγο η μπαταρία. Έχω ένα τριγμό ακόμα τελικά πάνω από ντουλαπάκι του συνοδηγού τον εντοπίζω.
Τον είχα ξανα αναφέρει παλιότερα αρκετές φορές στην συμβία να με βοηθήσει να τον εντοπίσω αλλά πάντα λάμβανα τις εξής απαντήσεις : 'τίποτα δεν είναι' 'άσε με ' 'χέσε με(!)' 'δε ξέρω από αυτά'
Θα κάτσω να ασχοληθώ σοβαρά μια μέρα με καταλληλότερο συνεργάτη...
-
Στην Car Center έγινε η δουλειά Μάστορα. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση που έχω όσες φορές τους έχω χρειαστεί, είτε προγραμματισμένα είτε απρογραμμάτιστα.
-
Κομπλέ! Αυτοί περνάνε και προγράμματα της peron αν δε το γνώριζες και αν σε ενδιαφέρει
-
Για diesel δεν έχει κάτι η Peron από όσο ξέρω (στα ST είναι κορυφή), οπότε μου πέρασαν RICA πριν κανένα χρόνο εκεί πέρα. Άπλωσε ψηλά, ενώ ταυτόχρονα δεν είχε δυσάρεστες παρενέργειες στην ελκτική πρόσφυση με μικρή σχέση στις 2000-2500 rpm που φοβόμουν. Όσο πήρε σε δύναμη, το εργοστασιακό στήσιμο το διαχειρίζεται με άνεση χωρίς να μεταβληθεί ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου.
-
Κάπου θα μου ξέφυγε ότι έχεις περάσει και πρόγραμμα. Μπράβο και Rica έχει. Έκανες δυναμομέτρηση πρίν/μετά? Εντυπώσεις ?
-
Δοκίμασα μια φορά να το δυναμομετρήσω μετά το remap. Στο δυναμόμετρο πλύμνης που πήγα, το ESP δε μας άφησε να κάνουμε δουλειά. Δεν ξαναπροσπάθησα από τότε. Θα κοιτάξω για δυναμόμετρο τροχού μετά την καραντίνα να είμαστε καλά.
To butt dyno μου λέει ότι το αμάξι δεν πρέπει να έχει φτάσει τα 140+ άλογα και 33+ kg/m ροπής που λένε οι Ολλανδοί. Ελπίζω να μην είναι πολύ λιγότερα. Όμως είναι ωραία γραμμικό από τις 1600 μέχρι τις 4000+ και με καλή απόκριση στο γκάζι.
Προ προγράμματος μετά τις 3600-3700 (οι στροφές απόδοσης των μαμά 120 ίππων του) έπεφτε γρήγορα το κέφι του, οπότε το χέρι πήγαινε ενστικτωδώς στο λεβιέ πριν τις 4000. Μετά το remap το κέφι του διατηρείται μέχρι τις 4000 και το χέρι περιμένει να ανεβάσει σε 4η και 5η μετά τις 4200. Sport δεν είναι ασφαλώς, αλλά φορτώνει km/h με σβέλτο ρυθμό και το φχαριστιέμαι.
Η κατανάλωση στην καθημερινότητα και το ταξίδι δεν επηρεάστηκε καθόλου.
-
Από Κολωνία έρχονται ρώτησα στην αντιπροσωπεία. Όντως αποτι είχα διαβάσει παλιότερα τα έφτιαχναν και στην Βαλένθια αλλά το εργοστάσιο αυτό πρέπει να σταμάτησε.
-
Με αυτά τα δεδομένα shumakos θα σου έλεγα ότι και να μήν κάνεις δυναμομέτρηση δε χάθηκε ο κόσμος. Άμα το νιώθεις καλύτερο και είσαι ευχαριστημένος μη το ψειρίζεις.
Και αυτά στα λέω γιατί πιστεύω οτι για να ξέρεις τι ακριβώς κέρδισες, πρέπει στο ίδιο αμάξι και στο ίδιο δυναμόμετρο να μετρήσεις πρίν και μετά. Και μάλιστα χωρίς να γνωρίζονται ο προγραμματιστής με αυτόν που έχει το δυναμόμετρο (ούτε να πείς που θα το πάς).
Μπορείς να πάρεις ένα νούμερο αλλά γνωρίζεις οτι υπάρχουν αποκλίσεις στις μετρήσεις απο του κατασκευαστή. Κάποια αμάξια αποδίδουν περισσότερο απ'οτι ανακοινώνεται, κάποια λιγότερο και είναι και ανάλογα το δυναμόμετρο που άλλα είναι 'αισιόδοξα' και άλλα 'απαισιόδοξα'.. μπέρδεμα!
-
Δίκιο έχεις. Πιο πολύ για να επιβεβαιώσω τις καμπύλες απόδοσης με βάση αυτό που νιώθω θα γίνει η μέτρηση.
-
Στην Ελλάδα εν γένει δεν υπάρχουν 'απαισιόδοξα' δυναμόμετρα.
-
Ας πούμε ότι στην Ελλάδα τα δυναμόμετρα χωρίζονται σε αισιόδοξα και πολύ αισιόδοξα.
-
Συμφωνώ με τον Μάστορα αλλά όσον αφορά το εσωτερικό του Fiesta έχω να πω ότι δυστυχώς δεν το πρόσεξαν καθόλου με αποτέλεσμα να βγάζει διάφορους τριγμούς.
Ειδικά τα χερούλια στις πόρτες είναι απαράδεκτα.
Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι φτηνό. Όσο για το Abarth ένα θα πω έρωτας.
-
Ελα να σου δειξω τα αμπελια σου
https://wd40.gr/χρήσιμες-συμβουλές/σπρέι-σιλικόνης-τι-είναι-και-που-βοηθά/
-
Ελα να σου δειξω τα αμπελια σου
Σίγουρα έχεις μετοχές , το είδα χθες στον Σκλαβενίτη και σε θυμήθηκα !
-
Χεχεχε απο εκει το πηρα και εγω.
-
Συμφωνώ με τον Μάστορα αλλά όσον αφορά το εσωτερικό του Fiesta έχω να πω ότι δυστυχώς δεν το πρόσεξαν καθόλου με αποτέλεσμα να βγάζει διάφορους τριγμούς.
Ειδικά τα χερούλια στις πόρτες είναι απαράδεκτα.
Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι φτηνό. Όσο για το Abarth ένα θα πω έρωτας.
Εμένα το εσωτερικό μου δίνει την εξής εντύπωση. Σχετικά καλά υλικά στο μεγαλύτερο του μέρος ειδικά ψηλά που είναι μαλακά. Και σε σχεδιασμό είναι μελετημένο, δηλαδή δε σου βγάζει ότι είναι low budget, κούφιο πλαστικό και 'τετράγωνη' φτηνή σχεδίαση. Έχει το design του.. Και οι θήκες για μικροαντικείμενα έχουνε αντιολισθητικά πλαστικά, και το υποβραχιόνιο είναι καλό.
Το φάουλ κατά τη γνώμη μου είναι ξεκάθαρα η συναρμογή σε κάποια σημεία που δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τα υπόλοιπα Γερμανικά και όχι μόνο όπως και κάποιες ατυχείς επιλογές υλικών στα χερούλια στις πόρτες και σε άλλα σημεία που πολύ σωστά αναφέρεις.
Θα μπορούσαν να τα μαζέψουν στο facelift κάπως. Δύσκολο πράγμα ο ποιοτικός έλεγχος τελικά...
-
Η Ford πάντα ήταν πίσω σε συναρμογή και φινίρισμα από τον γερμανικό ανταγωνισμό. Δεν είναι θέμα ποιοτικού ελέγχου, αλλά είναι θέμα επιλογών.
-
Ναι ο σχεδιασμός είναι ωραίος και στα πάνω σημεία τα πλαστικά του είναι μαλακά, όσο όμως κατεβαίνεις πιο κάτω τα πλαστικά γίνονται σκληρά και φθηνά τόσο στην αφή όσο και στην συναρμογή.
Έπρεπε να το προσέξουν λίγο παραπάνω.
Τα ίδια ισχύουν και στο puma...
Για το βασικό Fiesta τον 15000 είναι πολύ καλά για το st όμως με σχεδόν διπλάσια αξία είναι φάουλ.
Περίμενα το 500 να είναι τριζόνι (το οποίο δεν έκανε κιχ...) και το Fiesta να είναι σκάλες ανωτέρω αλλά τα φαινόμενα απατούν.
Ford Fiesta 2017