-
Mizerix wrote:
Εν κατακλείδι, στα 20.000€ η πιο σοφή επιλογή είναι ένα Puma 125αρι hybrid.
Για ποιον; Για μένα σίγουρα δεν είναι. Ένα ψηλωμένο-μεγαλύτερο-βαρύτερο Fiesta που δεν έχει την οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις του χαμηλού ξαδέλφου του, ούτε τις εκτός δρόμου δυνατότητες που θα δικαιολογούσαν τον συμβιβασμό αυτό. Βασικά δεν κάνει τίποτα άριστα, όπως και όλα τα μικρά δικίνητα crossovers.
Κάνεις λάθος στο elk test πετυχαίνει την ίδια ακριβώς επίδοση με το Φιέστα, 78χλμ/ω! Έτσι κι αλλιώς έχουν το ίδιο πάτωμα, οπότε οδηγικά θεωρώ είναι πολύ κοντά. Διαφορα στα κιλά νομίζω δεν έχουν πολύ μεγάλη, νομίζω γύρω στα 70. Επίσης θεωρώ το Puma πιο φρέσκια σχεδίαση εξωτερικά, καθώς και εσωτερικά έχει και digital cockpit που όσο να είναι δίνει άλλον αέρα στο εσωτερικό. Οι παραπάνω είναι δικές μου υποκειμενικές γνώμες. Δεν ξέρω οδηγικά πόσο μεγάλη διαφορά θα δεις με ένα Φιέστα, ή να το θέσω καλύτερα δεν γνωρίζω τί οδηγικός τύπος είσαι και πώς θες να συμπεριφερεται ένα αυτοκίνητο.
-
Το Elk Test είναι δοκιμασία των ηλεκτρονικών πρωτίστως, όχι του αυτοκινήτου. Βάλε τα να κάνουν ένα σλάλομ ή έναν γύρο πίστας και εκεί θα φανεί η διαφορά, η οποία είναι υπαρκτή και λόγω βάρους και λόγω κέντρου βάρους. Το βάρος και η αεροδυναμική φυσικά επηρεάζουν και τις επιδόσεις στην ευθεία. Εσωτερικά κλπ δεν με ενδιαφέρουν, για μένα το αυτοκίνητο είναι κινητήρας-πλαίσιο-αναρτήσεις-τιμόνι-φρένα, αρκεί φυσικά να έχει τα βασικά από εξοπλισμό (δεν αγοράζω για παράδειγμα αυτοκίνητο χωρίς A/C, ούτε καν Elise).
-
Το να αγοραστεί ένα Fiesta για χρήση οικογενειακού αυτοκινήτου προφανώς είναι μία λάθος επιλογή, ανεξάρτητα από την αξία του. Είτε μιλάμε για 16.000, είτε για 18.000, είτε για 20.000, θα βρεθεί κάποιο άλλο Supermini, μικρομεσαίο ή b suv με μεγαλύτερους χώρους. Αν όμως προϋπάρχει της οικογένειας ως εργένικο αγώγι, μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς το ρόλο του οικογενειακού στη μετά γάμου εποχή, μέχρι το όριο της έλευσης του δεύτερου τέκνου. Από εκεί και μετά, αναλόγως τα οικονομικά και τις ανάγκες, ή μένει ως δεύτερο στο νοικοκυριό, ή αντικαθίσταται από κάτι που έχει χώρους για όλους και τα μπαγκάζια τους.
-
Και εμείς είχαμε C3 και Auris, με την έλευση του δεύτερου τεκνου τελικά στείλαμε το Auris σαν ποιο παλιό και γιατί οι χώροι του ήταν απαράδεκτοι και πήγαμε σε 2008 που μας χωράει (με το ζόρι) γιατί δεν θέλαμε να πάμε σε C suv λόγω μεγέθους. Νωρίτερα απέκλεισα όλα τα υπόλοιπα B suv κυρίως λόγω χώρων (Kamiq και C3 Aircross ξεχώριζαν από τα υπόλοιπα, το C3 υπήρχε έως το τέλος σαν σκέψη) στα περισσότερα δεν έμπαιναν καν τα i-Size καθισματακια που έχουμε για τα παιδιά.
Και τώρα θα αναγκαστούμε να βάλουμε μπαγκαζιερα σε 1-2 μεγάλα ταξίδια (μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί) αλλά είναι μια ταλαιπωρία (πολύ μικρότερη τελική για λόγους ασφαλείας, οικονομίας, συνήθως πολύ θόρυβος και φυσικά έχεις και περιορισμό κιλών που θα βάλεις πάνω) που θα θέλαμε να αποφύγουμε. Η μπαγκαζιερα δεν είναι και η καλύτερη λύση να πας 3-4-5 ώρες ταξίδι.
Με Β για οικογένεια στη θέση του οδηγού τουλάχιστον δεν μπορείς να βάλεις iSize ή ανάποδο καθισματακι παιδιού (Σουηδία προβλέπεται μέχρι τα 3-4 χρόνια τουλάχιστον), ένα καροτσάκι θα γεμίσει όλο τον χώρο αποσκευών, εμείς έχουμε και sport τριροδα που ήθελε λυσιμο η μπροστινή ρόδα για να μπει και είχαμε και τυπου μπαστούνι για ποιό εύκολα και γενικά τα 300λιτρα μέσου όρου (κάποια έχουν πολύ λιγότερο) είναι εμφανώς στα όρια.
Νομίζω δεν είναι τυχαίο το ποιά θεωρούνται οικογενειακά και ποιά όχι, απλά τώρα με τις νέες κατηγορίες των SUV ανεβαίνεις μισή κατηγορία, βολεύουν καλύτερα και κοστολογούνται και με αυτόν τον τρόπο.
-
H αποψη μου ειναι οτι η ford εκοψε στοιχεια στον εξοπλισμο fiesta ανακατεψε τους κινητηρες παραλληλα ανεβασε και τις τιμες με σκοπο να μειωσει το κενο και να προοθησει το νεοτερο puma. Ειναι φως φαναρι η πολιτικη της. Για εμας χεστηκε, για αυτην υποθετικα θα αυξηθουν τα κερδη μιας και οτι γραφει suv πουλαει σαν ζεστο ψωμακι.
-
Νομίζω η τιμή του Puma είναι πολύ ανταγωνιστική για την κατηγορία του, δεν χρειάζεται όλα αυτά τα κόλπα για να προωθηθεί εσωτερικά.
Το έχουμε πει το πρόβλημα της Ford, έχει Fiesta, Ecosport, Fiesta Active, Puma που κοιτάν σχεδόν οι ίδιοι αγοραστές, και αν βάλεις στο Puma και μικρές οικογένειες που κοιτούν παραδοσιακά Focus/Focus Active, καταλαβαίνεις ότι τα έχουν μπερδέψει πάααρα πολύ. Επίσης σε καθαρά SUV (αν και crossover-ίζουν ασύστολα πλέον) πάνε από το Puma του 4.18-4.20 στο Kuga του 4.67?? μπέρδεμα η δουλειά..
και επίσης με τους κινητήρες και τα αυτόματα, προσφέρουν πλέον τόσες διαφορετικές παρεμφερείς εκδόσεις με/χωρίς αυτόματο, και έχει μπερδευτεί ο κόσμος.
Δηλαδή κάποιος θα νιώθει ελλιπής αν πάρει ecoboost ΧΩΡΙΣ mild hybrid, αλλά αν θέλει αυτόματο, ΔΕΝ βγαίνει mild hybrid. Τα πρώτα Puma είχαν αλλού τις μπαταρίες, μετά υποσχέθηκαν μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, όμως διαφήμιζαν τον μεγαλύτερο από τον Γενάρη, τώρα δεν ξέρω τι έχει γίνει, και νομίζω λίγοι κατάλαβαν απολύτως ξεκάθαρα. Σαν σπασμωδικές κινήσεις μου φαίνονται αυτά.
Επίσης αυτά τα μαγειρέματα τα βλέπουμε πλέον από όλες τις εταιρίες, όλες βγάζουν - βάζουν, αλλάζουν τιμές, αλλάζουν εκδόσεις, έχει χαθεί λίγο η μπάλα.
Μεταβατική περίοδος, πιστεύω κατά, ή ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα θα ομαλοποιηθεί.
-
Καλησπέρα. Το κάνει αυτό σε κανέναν ?
Καλημερα!
Προσωπικα σε μενα δεν το κανει αλλα δεν εχω το ST εγω.. αλλα το 1.0 125ps ST-line. Το συγκεκριμενο ομως το εχω ξανακουσει απο αλλους? Το πηγες αντιπροσωπεια? τι σου ειπαν?
-
Mastoras78 wrote:
Καλησπέρα. Το κάνει αυτό σε κανέναν ?
Καλημερα!
Προσωπικα σε μενα δεν το κανει αλλα δεν εχω το ST εγω.. αλλα το 1.0 125ps ST-line. Το συγκεκριμενο ομως το εχω ξανακουσει απο αλλους? Το πηγες αντιπροσωπεια? τι σου ειπαν?
Καλησπέρα. Ναι το πήγα στον σφακιανακη. Έχω γράψει και σε άλλο forum για το θέμα, είδα όντως οτι έχει τύχει και σε άλλους (όχι πολλούς).
Επίσημη οδηγία δεν υπάρχει απο τη Ford . Στην περίπτωση μου αποφασίστηκε η αλλαγή κρεμαγιερας στο πλαίσιο της εγγύησης. Αναμονή να έρθει το ανταλλακτικό και αντικατάσταση τον Σεπτέμβριο κατ εκτίμηση.
Σε αναζήτηση μου στο διαδίκτυο σε άλλους έχουν πει για την κολώνα του τιμονιού. Οπότε αναμένουμε την αλλαγή και θα ενημερώσω αν λυθεί το πρόβλημα .
Στον δρόμο δεν καταλαβαίνω κάποια διαφορά και με διαβεβαίωσαν ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας.
-
Καπου πισω απο το τιμονι δεν ακουγεται? Πιο πιθανο να ειναι κολωνα τιμονιου
-
Καπου πισω απο το τιμονι δεν ακουγεται? Πιο πιθανο να ειναι κολωνα τιμονιου
Καπου εκεί που λές, ναι. Ο μάστορας το έλεγξε για αρκετή ώρα στην κολώνα. Στο τέλος είπε ότι ακούει κάτι και απο κάτω και κατέληξε σε κρεμαγιέρα. Trial and error υπόθεση κατά τη γνώμη μου. Βλέποντας και κάνοντας.. Το καλό είναι οτι έιμαι στην εγγύηση και ασχολήθηκα.
-
Βλεπω στα 3θυρα ST (200hp) , εγινε μειωση τιμων λογω νεων ΤΤ. Tα 5θυρα ST εχουν την ιδια ακριβως τιμη με πριν . Περιεργα πραγματα . Εκτος αν εχουν κανει λαθος και εβαλαν τις παλιες τιμες
-
Αααα! Η ST - Line 155hp στα 19180 πλέον έχει τα πάντα! Άντε να βάλεις και τα full LED φώτα. Με >20000€ έχεις ένα υπερπλήρες και ικανό αυτοκίνητο! Νομίζω είναι πιο φθηνό και πιο δυνατό από Clio RS-Line/Corsa GS-Line/Swift Sport. Τα Vag με τον 1,5 που είναι κοντά σε δύναμη, έρχονται μόνο με αυτόματο κιβώτιο και πιάνουν τα 25 χιλιάρικα πολύ εύκολα. Νομίζω είναι νικητής το καινούργιο fiesta
-
Καλησπέρα,τι χρόνος αναμονής δόθηκε σε όσους έκαναν παραγγελία τον Ιούλιο-Αύγουστο για το st-line με το υβριδικό κινητήρα;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Καλα εκει στην Ford την παλεύουν? Μολις διαβασα στο fb (και κραταω μια επιφυλαξη γι αυτο) οτι τα μπροστα φωτα led που ηταν στανταρ στις εκδοσεις ST (ST2 και ST3) , πλεον ειναι εξτρα. Παρομοιως, το performance pack (το μπλοκε ουσιαστηκα) ηταν στανταρ στο 3πορτο ST2 το εχουν αφαιρεσει εδω και καιρο και ειναι μονο εξτρα , αλλά πλεον το εβγαλαν απο στανταρ και απο την ακριβη εκδοση ST3 και ειναι εξτρα κι εκει. Και κερασακι τα χρωματα λευκο + κοκκινο που ηταν δωρεαν τα χρεωνουν κι αυτα πλέον. Ναι μεν δεν αυξησαν τις τιμες λιανικης μετα τον νεο τροπο υπολογισμου των τελων ταξινομησης , αλλά αφαίρεσαν εξοπλισμο απο τα αμαξια, αξιας περιπου 1800€ και πανω (τοσο κοστιζουν να τα βαλεις εξτρα μαζι με τα ΤΤ) . Στο ST3 μαλιστα κοστιζουν πανω απο 2,000€ . Μπραβο FMH , για ποσο μ@λ@κες μας περνατε???
-
Εαν δεν κάνω λάθος Αλέξανδρε, αυτές οι αλλαγές έχουν γίνει από τον Μάρτιο του 2020 και μετά. Το είχα διαβάσει στην ενημερωτική εγκύκλιο, αλλά δεν την βρίσκω τώρα για να το επιβεβαιώσω.
-
Εδω παντως πριν 2 βδομαδες άλλα ειχαν ανακοινωσει σε ολο τον τυπο
Το εχω ποσταρει και παραπανω το ιδιο λινκ . Φαινεται καθαρα οτι ειναι στανταρ τα led σε ST2 και ST3 και το performance pack στανταρ στο ST3
-
Δυστυχώς ακριβαίνουν τα αυτοκίνητα... τα πρώτα ST2 που ήρθανε ακόμα και το 5πορτο είχε performance pack σε λευκό η κόκκινο(για πολύ λίγο).. μετά άλλαζε κλίμακα και ήταν ασύμφορο οποιοδήποτε έξτρα...
Στο ST2 όταν το πήρα εγώ είχε επιπλέον Led φώτα, performance pack (μπλοκέ που για εμένα είναι must have) , lane assist, κόπωση οδηγού. Σε λευκο ή κόκκινο δεν άλλαζε κλίμακα φόρου και το πήρα λευκό γιατί μετά έχανε το vfm...
Το καλό είναι τώρα ότι αν βάλεις ένα έξτρα (πχ χρώμα) δε πληρώνει το τρελό χαράτσι που είχε πρίν..
Καλό είναι να ρωτήσετε αναλυτικά τι εξοπλισμό έχει πάντως και τελική τιμή... Α και τι χρηματοδοτικό έχουν για όσους τους ενδιαφέρει...
ΥΓ Αλέξανδρε μπορείς να ποστάρεις το link του FB που ανέφερες ?
-
Η πλακα ειναι οτι εσβησαν την συζητηση που ειχαμε κανει στο fb . Ειναι μια κλειστη ομαδα για fiesta και καποιος ποσταρε φωτο απο το καινουριο του ST . Καποιος εγραψε οτι τα led δεν ειναι πλεον στανταρ και πιασαμε μια συζητηση απο κατω και λεγανε μερικοι οτι βγηκαν αυτα που εγραψα παραπανω απο τον στανταρ εξοπλισμο. Τωρα ή καποιος διαχειριστης εσβησε την συζητηση την συγκεκριμενη ή αυτος που εκανε το αρχικο σχόλιο , το εσβησε και ετσι χαθηκαν οσα ηταν απαντηση αυτου του σχολίου . Βεβαια ρωτησα γιατι και ποιος τα εσβησε, αλλά απαντηση δεν πηρα
-
Αν θες σου λεω ποια ειναι η ομαδα αυτη αλλά θα δεις μονο ασχετα σχολια, του τυπου καλοταξιδο , με γεια το εργαλειο κτλ. Τα ουσιαστηκα σβήστηκαν
Εσυ ποσο το ειχες παρει 'το εργαλειο'?
3πορτο ή 5πορτο?
-
Εμμμ ναι γκουχ γκουχ.. club αυτοκινήτου.. πονεμένη ιστορία, άστο για άλλη φορά !
Εγώ το πήρα 3πορτο, τώρα που το σκέφτομαι ποτέ δεν έχω αγοράσει αυτοκίνητο 5πορτο ! Λογικά το επόμενο !
Βγήκε κάπου 22 μισό. Πόσο το έριξα ακριβώς δε θυμάμαι αλλά ήταν αξιόλογο ποσό γιατί βάζουν κάτι αηδίες χρεώσεις που εφευρίσκουν για να μου σπάνε τα νεύρα . Κανά 2μηνο έκανε να έρθει , πρόλαβα και την αναβάθμιση σε 8αρα οθόνη από 6,5 που βάζανε στάνταρ.
Δώρα 8ετή εγγύηση,συναγερμός(ποτέ ξανά!), πατάκια μου δώσανε έξτρα ενώ είχε το αμάξι (και μάλιστα είναι για το St Line, καλά που το θυμήθηκα να τα βάλω αγγελία), και λαστιχένιο δάπεδο χώρου αποσκευών (πολύ ωραίο αλλά αν βάλεις κάτι βαρύ μαγκώνει.. ε στις στροφές εκσφενδονίζεται σα σφαίρα όταν ξεκολλήσει.. )
Το κάθε αμάξι έχει την δική του ταυτότητα και εξοπλισμό. Αυτά τα πράγματα αλλάζουν συνέχεια και είναι πολύ λογικό ακόμα και οι πωλητές να μην είναι δυνατόν να γνωρίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια. Δες στην φώτο τι εννοώ...
![](a href=)https://ibb.co/z7MqsRH
Ford Fiesta 2017