-
Για το ρανταρ μιλαμε? Ποσο ογκο εχει . Κατσε να δω
-
Mastoras78 wrote:
Μπορεί να βγαίνει πιο ακριβό σήμερα, αλλά δε νομίζω να είναι 2κ..
Μπες στον διαμορφωτη στο σιτε της Ford και επελεξε ενα ST χωρις τιποτε εξτρα και ενα με μπλοκε και led . Και μετα προσθεσε και τα 140€ που εχει το απλο χρωμα. Βγαινουν ακριβως 1800€ για τo ST2 , και 2000€ για το ST3
Το έκανα και το έβγαλε 23100. Δε ξέρω ένα έξτρα στα 130 ευρώ(driver assistance pack 3a) αν το έχει που από την περιγραφή καταλαβαίνω ότι το δικό μου τα έχει αυτά. Σου ξαναλέω ότι ξεκινάει από χαμηλότερη βασική τιμή σε σχέση με το παρελθόν με όντως λιγότερο εξοπλισμό.. Πάντως άσε τον διαμορφωτή και ρώτα από κοντά. Μπορεί να έχουν κάποιο λάθος και να σε περιμένει ευχάριστη έκπληξη.. ε κάτι θα κόψουν και από την τιμή αν πας ζεστός για αγορά.. Αν θές, περίμενε να πουλήσω το δικό μου σε κανα δυό χρονάκια
ΥΓ Μόλις επέστρεψα απο Σούνιο για ένα σύντομο ξέσκασμα.. απόλαυση!
-
Ας το παρουμε αλλιως
Η ΛΤΠΦ ηταν 16900 περιπου οταν το πηρες εσυ, ετσι? Ε τωρα ειναι 16 150€ και βγηκε το μπλοκε , βγηκαν τα led, βγηκε το δωρεαν λευκο ή κοκκινο , βγηκε και το driver assistance pack 3a που ειπες και δεν το προσεξα Και δεν θυμαμαι αν εβγαλαν και κατι αλλο
https://www.ford.gr/content/dam/guxeu/gr/documents/pricelists/PL-Cars.pdf
-
Ωχ ωχ ψαχνεται..
Με μπλοκε αλεξανδρε...αστα τα αλλα και τα σου ξου μου ξου μανταλακια.
-
@ Mastoras78
Το δικο σου αν ειναι φερτο τωρα γιατι σε 2 χρονια η Φορδ θα το παει 30,000€ κι εσυ θα το δινεις 25
-
Ε έχει κάποιο όγκο δεν είναι μικρό. Μη ξεχνάς ότι μιλάμε για πολύ μικρότερο σκάφος απ ότι ένα Focus με τον ίδιο κινητήρα.
Το ειδα, ειναι σαν μεγαλουτσικο κινητο. Δε νομιζω να εχανε αποδοση το κουλερ απο αυτο. Ας το εβαζαν στην πανω γρυλια αν ηταν αυτο το προβλημα. Αλλά εκει θα εχανε αποδοση το ψυγειο? Ειπαμε η λυση δεν ειναι να το βαλουν στο ST, ειναι να το βγαλουν κι απο τις αλλες εκδοσεις
-
Ωχ ωχ ψαχνεται..
Με μπλοκε αλεξανδρε...αστα τα αλλα και τα σου ξου μου ξου μανταλακια.
Με μπλοκε σαφως, αλλά δεν θα το πληρωσω και χρυσο . Αντε μην τα παρω και παω να παρω κανα Megane RS . Tουλαχιστον να τα χαρισω στους γαλλους που ειναι φιλοι μας
-
Ας το παρουμε αλλιως
Η ΛΤΠΦ ηταν 16900 περιπου οταν το πηρες εσυ, ετσι? Ε τωρα ειναι 16 150€ και βγηκε το μπλοκε , βγηκαν τα led, βγηκε το δωρεαν λευκο ή κοκκινο , βγηκε και το driver assistance pack 3a που ειπες και δεν το προσεξα Και δεν θυμαμαι αν εβγαλαν και κατι αλλο
https://www.ford.gr/content/dam/guxeu/gr/documents/pricelists/PL-Cars.pdf
Με επιφύλαξη το driver assistance pack 3a! Πήγαινε από κοντά να ρωτήσεις ρε σύ.. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες. Θυμάμαι και τότε που ψώνισα (και έχω να σου δείξω άπειρη χαρτούρα τυπωμένη γιατί τα έχω όλα σε ένα φάκελο με προσφορές και άλλα) κάναμε αμάν με τους πωλητές να βγάλουμε άκρη για τον ακριβή εξοπλισμό... Τότε πουλιόταν το ST1 ακόμα πιο φτηνά και προσπαθούσα να βάλω led,μπλοκέ και μεταλλικό χρώμα. Έ δεν έβγαινε με τίποτα(το τιμημένο) με κάτω από τα 17κ προ φόρων για λίγο..
Όταν τα έβαζα κάτω λοιπόν δε συνέφερε να 'χτίσω' ST1. Η αντιπροσωπεία παίρνει καλύτερες τιμές από το εργοστάσιο για προκαθορισμένο εξοπλισμό σαν promo ανάλογα τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς. Στην ST2 λοιπόν είχανε χωρέσει πολύ πράμα σε σχέση με ST1 και δεν συνέφερε. Θα κέρδιζα χρώμα/μπλοκέ θα έχανα led φώτα και ένα σκασμό μικροπράγματα που στο σύνολο είναι αρκετά..
Αν είσαι Αττική έλα μια μέρα να το δείς αν θές και να τα πούμε..
-
@ Mastoras78
Το δικο σου αν ειναι φερτο τωρα γιατι σε 2 χρονια η Φορδ θα το παει 30,000€ κι εσυ θα το δινεις 25
Χαχα. Ναι αμέ, σαν το παλιό καλό κρασί... Θα έρθει η ώρα του πάντως, όταν αλλάξουν οι ανάγκες μου. Αν χρειαζόμουν τώρα αυτοκίνητο δεν μου κάνει τίποτα στην αγορά.. ή πανάκριβα είναι ή κάτι τους λείπει..
Άσχετο.. Οι 'νέοι' γιατί κοιτάτε καινούργια αυτοκίνητα σα το ST όταν έχετε τόσες ενδιαφέρουσες επιλογές σε μεταχειρισμένα σε πολύ λιγότερα χρήματα?? Από μικρά gti , εμβληματικά πισωκίνητα, cabrio ή μη και άλλα πολλά ?
-
Ευχαριστω ρε συ , αλλά ειμαι Γιαννενα . Εχω ρωτησει εδω και καιρο, πριν αλλαξουν τα ΤΤ, αλλά σιγουρα θα ξαναπαω να δω τι παιζει. Ενας παντως μου ειπε σημερα, οτι ρωτησε για ST2 5θυρο με εξτρα μπλοκε , μεταλλικο και ηλιοροφη και του ειπαν 25,600. Το οποιο στον διαμορφωτη βγαινει 25,000€ . Ουτε ξερω τι γινεται . Αυτο το παιδι λεει εχει led στανταρ, αλλά η τιμη ειναι σαν να εβαλε και led.
-
Ευχαριστω ρε συ , αλλά ειμαι Γιαννενα . Εχω ρωτησει εδω και καιρο, πριν αλλαξουν τα ΤΤ, αλλά σιγουρα θα ξαναπαω να δω τι παιζει. Ενας παντως μου ειπε σημερα, οτι ρωτησε για ST2 5θυρο με εξτρα μπλοκε , μεταλλικο και ηλιοροφη και του ειπαν 25,600. Το οποιο στον διαμορφωτη βγαινει 25,000€ . Ουτε ξερω τι γινεται . Αυτο το παιδι λεει εχει led στανταρ, αλλά η τιμη ειναι σαν να εβαλε και led.
Ωραία τα Γιάννενα, πολύ βροχή ! Τι μου θύμισες... Ίσως η τιμή να φτάνει εκεί γιατί τα έξτρα μετά τα 17κ προ φόρων τρώνε καπέλο επιπλέον στην τιμή λόγω νέων ΤΤ και ο διαμορφωτής να μη το υπολογίζει.. Αν ήθελε και δόσεις έχουνε έξοδα φακέλου, έξοδα προετοιμασίας και ανεβαίνει το κουστούμι. Μπορείς να πας να πάρεις προσφορά και μετά να στείλεις mail στους αντιπροσώπους στην Αθήνα για αντιπροσφορά . Έτσι θα πάρεις την καλύτερη τιμή που μπορείς..
Δε κοιτάς κανα MX5, κανα abarth και ένα σωρό άλλα να σου μείνουν και άπειρα ρέστα λέω γώ καλύτερα...
-
Χαχα. Ναι αμέ, σαν το παλιό καλό κρασί... Θα έρθει η ώρα του πάντως, όταν αλλάξουν οι ανάγκες μου. Αν χρειαζόμουν τώρα αυτοκίνητο δεν μου κάνει τίποτα στην αγορά.. ή πανάκριβα είναι ή κάτι τους λείπει..
Άσχετο.. Οι 'νέοι' γιατί κοιτάτε καινούργια αυτοκίνητα σα το ST όταν έχετε τόσες ενδιαφέρουσες επιλογές σε μεταχειρισμένα σε πολύ λιγότερα χρήματα?? Από μικρά gti , εμβληματικά πισωκίνητα, cabrio ή μη και άλλα πολλά ?
Εσυ γιατι πηρες το ST πριν 2(?) χρονια? Ειχε και τοτε μεταχειρισμενα να διαλεξεις....
Προσωπικα εχω κοιταξει και μεταχειρισμενα, αλλά ολα μου 'βρωμανε' Άλλα εχουν πολλά χλμ, αλλά ειναι καγκουρεμενα, άλλα τρακαρισμενα, άλλα ακριβα κτλ . Δεν βρηκα τιποτε που να αξιζει. Και μιλαω για την 'γρηγορη' κατηγορια , που ειναι πιο δυσκολη στο να βρεις κατι. Το Φιεστα δεν ειναι αυτο που θελω. Σιγουρα θα προτιμούσα κατι μεγαλυτερο , καλυτερο και γρηγοροτερο. Αλλά ολα ειναι θεμα χρηματων. Δεν προκειται να δωσω 50.000€ για Type R, ουτε 37-38 για Focus ST που ειναι 2,3 λιτρα, να το πληρωνω χρυσο στους φορους πολυτελειας και τεκμηρια
-
Ωραία τα Γιάννενα, πολύ βροχή ! Τι μου θύμισες... Ίσως η τιμή να φτάνει εκεί γιατί τα έξτρα μετά τα 17κ προ φόρων τρώνε καπέλο επιπλέον στην τιμή λόγω νέων ΤΤ και ο διαμορφωτής να μη το υπολογίζει.. Αν ήθελε και δόσεις έχουνε έξοδα φακέλου, έξοδα προετοιμασίας και ανεβαίνει το κουστούμι. Μπορείς να πας να πάρεις προσφορά και μετά να στείλεις mail στους αντιπροσώπους στην Αθήνα για αντιπροσφορά . Έτσι θα πάρεις την καλύτερη τιμή που μπορείς..
Δε κοιτάς κανα MX5, κανα abarth και ένα σωρό άλλα να σου μείνουν και άπειρα ρέστα λέω γώ καλύτερα...
Τα υπολογιζει ο διαμορφωτης και τα ΤΤ. Βαζεις πχ καποια εξτρα που κοστιζουν 1000€ και η τελικη τιμη ανεβαινει 1300€ . Για δοσεις δεν τον ρωτησα ειναι η αληθεια, αν εβαλε.
Σε ΜΧ5 δεν χωραω και το abarth ειναι μια σταλια. Ασε που τα δίνουν κι αυτα ακριβα.
-
Mastoras78 wrote:
Εσυ γιατι πηρες το ST πριν 2(?) χρονια? Ειχε και τοτε μεταχειρισμενα να διαλεξεις....
Προσωπικα εχω κοιταξει και μεταχειρισμενα, αλλά ολα μου 'βρωμανε' Άλλα εχουν πολλά χλμ, αλλά ειναι καγκουρεμενα, άλλα τρακαρισμενα, άλλα ακριβα κτλ . Δεν βρηκα τιποτε που να αξιζει. Και μιλαω για την 'γρηγορη' κατηγορια , που ειναι πιο δυσκολη στο να βρεις κατι. Το Φιεστα δεν ειναι αυτο που θελω. Σιγουρα θα προτιμούσα κατι μεγαλυτερο , καλυτερο και γρηγοροτερο. Αλλά ολα ειναι θεμα χρηματων. Δεν προκειται να δωσω 50.000€ για Type R, ουτε 37-38 για Focus ST που ειναι 2,3 λιτρα, να το πληρωνω χρυσο στους φορους πολυτελειας και τεκμηρια
Σωστή ή ερώτηση σου.. Εγώ τα έχω περάσει τα αυτοκίνητα που σου έγραψα και ακόμα περισσότερα. Τα βαριέμαι τα αμάξια και δε κολλάω με μάρκες, τα αλλάζω γρήγορα σχετικά. Αυτό θα σταματήσει να γίνεται μιας και η ζωή αλλάζει, ακόμα και οι οδηγικές μου συνήθειες σε σχέση με το παρελθόν.
Το ST για εμένα είναι η τελευταία μετάβαση.. είχε καλή τιμή, υπολόγισα ότι το προηγούμενο μου ήταν η ώρα να αλλαχθεί πριν χάσει απότομα αξία και κάπως έτσι είπα να περάσω κι από αυτό προτού πάω σε 'οικογενειακό' . Για να μη στα πολυλογώ είχε σε μεγάλο βαθμό οικονομοτεχνικά κριτήρια η επιλογή μου. Είχα και ένα φετίχ με το μπλοκέ,τις καθισματάρες και τα υπόλοιπα ατού του και το γλυκό έδεσε..
Απλά σα petrolhead απο μικρή ηλικία θυμάμαι ότι ήθελα να περάσω από 'όλες' τι κουλτούρες και σχολές της αυτοκίνησης εξ ού και το σχόλιο μου. Εννοείται μια χαρά επιλογή είναι το Fiesta και για εσένα, προς Θεού!
-
Εγω δεν εχω αλλαξει πολλά αμαξια, εχω οδηγησει ομως καποια 'γρηγορα' και εχω καταλαβει τι παιζει σε καθε σχολη και κατηγορια πανω κατω.Τι αμαξια ειχες πριν ? Το Fiesta δεν ειναι αυτο που 'ποθω', αλλά ειναι το καλυτερο στα λεφτα του στην κατηγορια γρηγορο, ευχαριστο και οικονομικο απο εξοδα τελων, τεκμηριων κτλ . Για καινουριο μιλαω παντα
-
Έχεις pm μη χαλάμε το topic
-
alexandros.K wrote:
@ Mastoras78
Αυτήν την κουβέντα έχουμε κάνει άπειρες φορές με τον Αλέξανδρο εκ του σύνεγγυς (Γιάννενα και εγώ...) και του λέω να κοιτάξει να πάρει κανένα προσεγμένο Impreza STI, κανένα EVO, κανένα λίγο παλιότερο Type R κτλ. Τα μεταχειρισμένα ενέχουν ρίσκο, αλλά τις περισσότερες φορές παίρνεις πολύ περισσότερα σε χαμηλότερη τιμή! Το fiesta είναι κορυφή σήμερα στην κατηγορία του, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα Impreza STI με 300+ άλογα σε οδηγική συμπεριφορά...Καλύτερο θα είναι μόνο σε εμφάνιση και ενδεχομένως αξιοπιστία...Επειδή όμως τα κριτήρια επιλογής ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι ΑΛΛΑ, πιστεύω ότι ο Αλέξανδρος - και εγώ στη θέση του το ίδιο θα ένιωθα - δεν θα μείνει πλήρως ικανοποιημένος από αυτά που θα του δώσουν τα 200 άλογα του fiesta...Πρέπει να πάρει αμάξι με 300+ άλογα και ανάλογο στήσιμο...
ΥΓ: Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όταν και οι δύο οδηγήσαμε την Julia Veloce με τα 280 άλογα είπαμε ακριβώς το ίδιο πράγμα: 'Καταπληκτικό πλαίσιο και στήσιμο αυτοκινήτου, ο κινητήρας καλός αλλά δεν με ενθουσίασε κιόλας...'
Άρα τι να του κάνουν τα 200 του fiesta...Θα έχει δώσει 23-25 χιλιάρικα και θα είναι και με μισό χαμόγελο...
-
dimitriscsd wrote:
Ε έχει κάποιο όγκο δεν είναι μικρό. Μη ξεχνάς ότι μιλάμε για πολύ μικρότερο σκάφος απ ότι ένα Focus με τον ίδιο κινητήρα.
Το ειδα, ειναι σαν μεγαλουτσικο κινητο. Δε νομιζω να εχανε αποδοση το κουλερ απο αυτο. Ας το εβαζαν στην πανω γρυλια αν ηταν αυτο το προβλημα. Αλλά εκει θα εχανε αποδοση το ψυγειο? Ειπαμε η λυση δεν ειναι να το βαλουν στο ST, ειναι να το βγαλουν κι απο τις αλλες εκδοσεις
Είναι πιο μεγάλο. Μη κοιτάς μόνο το πλαστικό τετράγωνο στην γρίλια. Αυτό είναι απλά ασπίδα για το ραντάρ από πίσω. Έχει και βάθος. Και πρέπει να υπολογίσεις ότι πιάνει και χώρο η βάση πάνω στην οποία βιδώνει. Αν παρατηρήσεις την κάτω γρίλια του ST, θα δεις ότι το cooler είναι ακριβώς από πίσω. Σχεδόν ακουμπάνε. Ενω στο ST Line είναι αρκετά πιο πίσω.
Πάνω θα μπορούσαν μάλλον να το βάλουν, αλλά θα έπρεπε να το σχεδιάσουν από την αρχή με άλλα ανταλλακτικά άλλες βάσεις κτλ...
Τέλος πάντων σε σχέση με αυτά που μπορείς να βάλεις στο ST, η έλλειψη του ραντάρ είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Το αμάξι είναι ρουκετάκι.
-
Mastoras78 wrote:
alexandros.K wrote:
@ Mastoras78
Αυτήν την κουβέντα έχουμε κάνει άπειρες φορές με τον Αλέξανδρο εκ του σύνεγγυς (Γιάννενα και εγώ...) και του λέω να κοιτάξει να πάρει κανένα προσεγμένο Impreza STI, κανένα EVO, κανένα λίγο παλιότερο Type R κτλ. Τα μεταχειρισμένα ενέχουν ρίσκο, αλλά τις περισσότερες φορές παίρνεις πολύ περισσότερα σε χαμηλότερη τιμή! Το fiesta είναι κορυφή σήμερα στην κατηγορία του, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα Impreza STI με 300+ άλογα σε οδηγική συμπεριφορά...Καλύτερο θα είναι μόνο σε εμφάνιση και ενδεχομένως αξιοπιστία...Επειδή όμως τα κριτήρια επιλογής ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι ΑΛΛΑ, πιστεύω ότι ο Αλέξανδρος - και εγώ στη θέση του το ίδιο θα ένιωθα - δεν θα μείνει πλήρως ικανοποιημένος από αυτά που θα του δώσουν τα 200 άλογα του fiesta...Πρέπει να πάρει αμάξι με 300+ άλογα και ανάλογο στήσιμο...
ΥΓ: Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όταν και οι δύο οδηγήσαμε την Julia Veloce με τα 280 άλογα είπαμε ακριβώς το ίδιο πράγμα: 'Καταπληκτικό πλαίσιο και στήσιμο αυτοκινήτου, ο κινητήρας καλός αλλά δεν με ενθουσίασε κιόλας...'
Άρα τι να του κάνουν τα 200 του fiesta...Θα έχει δώσει 23-25 χιλιάρικα και θα είναι και με μισό χαμόγελο...
Η αλήθεια είναι ότι μπήκα λίγο χθές να δώ τιμές μεταχειρισμένων 'γρήγορων' μιας και τα πρότεινα.. απογοητεύτηκα... αρχαία,καγκούρικα,πανάκριβα! Πήραν φαίνεται χαμπάρι ότι είναι ασύμφορο να φέρεις απέξω αυτοκίνητο βλέπουν και πόσο ακριβά είναι τα καινούργια δυνατά αυτοκίνητα και το 'εκμεταλλεύονται'. Φυσικά και δε θα πουλήσουν τίποτα και θα τα παντρευτούνε αλλά τέλος πάντων..
Όσον αφορά τη Julia αυτή την αίσθηση παίρνεις από αυτοκίνητα μεγαλύτερα με καλύτερη ηχομόνωση, ποιότητα κύλισης κτλ .. ότι μπορούν να διαχειριστούν περισσότερα άλογα ..
Πολύ καλό το ST για τα Ελληνικά δεδομένα και σε normal τιμή.. Εννοείται ότι αν σε πετύχει κανένα 'ευρωπαικών προδιαγραφών' σύγχρονο σεντάν(όχι απαραίτητα julia, ενα Α6 ας πούμε) με **σωστό **κινητήρα σε ευθεία είναι ταχύτερο/αθόρυβο/άνετο θυμίζοντας σου ότι το fordaki είναι ένα τίμιο fun to drive, boy racer παιχνίδι και όχι o godzila που θα τα διαλύσει όλα στο πέρασμα του..
-
Giulia παιδιά, όχι Julia. Ιταλίδα είναι, όχι Αγγλίδα.
Ford Fiesta 2017