-
@Fanis Μήπως μπορείς να ρωτήσεις τον γνωστό σου αν έφεραν mhd fiesta 125/155 για πώληση; Στην Θεσσαλονίκη μου είπαν μετά το καλοκαίρι το fiesta και με έσπρωχναν προς puma
-
REALZEUS wrote:
Γρέζια (ρινίσματα μετάλλου δηλαδή) δεν πρέπει να έχουν ποτέ τα λάδια. Μήπως εννοείς κάτι άλλο; Αν οι τιμές της αντιπροσωπείας σου φαίνονται παράλογες, μπορείς α) να τους πας τα δικά σου λάδια (τα Motorkraft της Ford όμως είναι οικονομικά έτσι κι αλλώς) ή β) να πας σε εξωτερικό συνεργείο.
Γρέζια λέγοντας εννοώ οτί δεν έμενε πολυ παχύρευστο το υγρό τσεκάρωντας το στο δάχτυλο μου. έτσι το λέω απλά εγώ, αλλά από ότι κατάλαβα και από φίλο παραπάνω του έκανε εντύπωση οπότε μάλλον μόνο εγώ το χρησιμοποιώ έτσι σαν λέξη.
από εκεί και πέρα εννοείται ότι βάζω και το οικονοιμικό στην όλη κουβέντα, αλλά περισσότερο με αποσχολεί η συχνότητα με την οποία πρέπει να κάνω τις αλλαγές με βάση και τις ενδείξεις που βγάζει το ίδιο το αυτοκίνητο. από τα προγραμματισμενα 10000,00 χλμ να κανω την αλλαγη να πέφτω στα 5000,00 δεν μου κάθεται και πολύ καλά.
Το γρέζι είναι το ρίνισμα. Τώρα τι ακριβώς εννοείς δεν έχω καταλάβει.
Οι αλγόριθμοι των υπολογιστών δίνουν συνήθως τον κύκλο εργασιών που πρέπει να γίνουν, βάσει α) χιλιομέτρων, β) χρονικού διαστήματος και γ) κύκλου λειτουργίας. Μπορείς πολύ εύκολα πάντως να πας σε ένα συνεργείο της γειτονιάς και να αλλάξεις λάδια και φίλτρο.
-
Αυτό τα δυο δεκαδικά μετά την υποδιαστολή τι φάση;; (20000,00 χλμ) ??? χαχα
-
Προφανώς τρώει αρκετή κίνηση και ίσως μικροαποστάσεις το αυτοκίνητο για να ζήτησε τόσο σύντομα αλλαγή λαδιών. Συμβαίνουν αυτά. Πάντως το κόστος της αλλαγής λαδιών είναι υπερβολικό.
ΥΓ. Όπως λέει και ο Realzeus, το γρέζι είναι το ρίνισμα μετάλλου.
-
Συνηθειο φίλε λόγω δουλειάς! Χαχα
-
Προφανώς τρώει αρκετή κίνηση και ίσως μικροαποστάσεις το αυτοκίνητο για να ζήτησε τόσο σύντομα αλλαγή λαδιών. Συμβαίνουν αυτά. Πάντως το κόστος της αλλαγής λαδιών είναι υπερβολικό.
ΥΓ. Όπως λέει και ο Realzeus, το γρέζι είναι το ρίνισμα μετάλλου.
Shumakos ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σου... Στις μικροαποστασεις θα συμφωνήσω... Η πλειοψηφία των χλμ γίνεται εντός πόλης αλλά όχι σε ώρες αιχμής...οπως και να χει προσπαθώ να καταλάβω το ποσό φυσιολογικό είναι τόσο σύντομη αλλαγή!
ΥΓ: άσε αυτό με τα γρεζια γιατί σας δημιούργησα φουλ σύγχυση!!! Γράψτε λάθος!! Χαχα
-
Προτείνω ανοιγμα θέματος με επεξήγηση του ρινίσματος σε χρήστες όπως ο Ξενοφών.
Διότι το έχουμε αναφέρει 1000,00 φορές εδώ μέσα σε διαφορετικά θεματα
-
I see what you did there...
-
Ουπς,
Έχεις τα μάτια σου 14,00 και το μυαλό 400,00.
-
barimagas wrote:
Συνηθειο φίλε λόγω δουλειάς! Χαχα
Για αυτό σε ρώτησαν πριν αν είσαι λογιστής.
Τώρα στο ερώτημα σου με τα λάδια. Αλλαγή σε 5Κ χλμ με αρκετή χρήση πόλης δεν είναι παράλογη αυτή καθεαυτή αλλά γεννιέται όντως το ερώτημα γιατί δεν έγιναν τέτοιες ενδιάμεσες αλλαγές και νωρίτερα, μηπως έκανες πολύ περισσότερο αυτοκινητόδρομο και λιγότερη πόλη η μηπως στην τελευταία αλλαγή δεν σου έκαναν αλλαγή (άλλο να στην χρέωσαν άλλο όντως να στην έκαναν) η μπήκε λάδι μαϊμού?
-
Συννονόματε σίγουρα στα αλλάξανε στις 20000 χλμ τα λάδια ??? Μήπως έχει κάτι σαν ηλεκτρονικό μετρητή χιλιομέτρων και θέλει κάθε φορά που τα αλλάζουν να το μηδενίζει ο μηχανικός και να μη το έχει κάνει?
Στο δικό μου(βενζίνη) τα άλλαξα σε λιγότερο απο τα 10κ γιατί με πρόλαβε το ετήσιο..
-
Να τους πιστολιάσω και να πάω σε ένα εξουσιοδοτημένο με καλή φήμη που θα μου γλυτώσει λεφτά από την τσέπη μου και θα έχω μια μεγαλύτερη οικειότητα με τους ανθρώπους?
Μήπως εννοείς εξειδικευμένο? Γιατί αυτό που πάς τώρα είναι εξουσιοδοτημένο.
@Fanis Μήπως μπορείς να ρωτήσεις τον γνωστό σου αν έφεραν mhd fiesta 125/155 για πώληση; Στην Θεσσαλονίκη μου είπαν μετά το καλοκαίρι το fiesta και με έσπρωχναν προς puma
Θα τον ρωτήσω.
-
Φιλε Xenosfwn, περισσοτερο μου κανει σαν να ξεχασαν να σου μηδενιζουν το μετρητη παρα το οτιδηποτε αλλο.. πρωτα θα σου ελεγα να ψαχτεις αν εγινε αυτο.. αν δεν εγινε μηδενισμος ειναι λογικο να σου βγαζει την ενδειξη τωρα για αλλαγη στις 25.500 ..
Το να σου αλλαξαν λαδια, να σου μηδενισαν μετρητη και να σου εβγαλε μετα απο 5000 χλμ ενδειξη για αλλαγη λαδιων μου ακουγεται λιγο τρελο.. σαν να σου εβαλαν τιποτα παλιολαδα...
Εσυ μονο γνωριζεις πραγματικα αν οντως τα 5000 χλμ αυτα ηταν τετοια και με τετοια χρηση που χρηζει αλλαγη λαδιων..
Απο που εισαι? Σε τι δρομους κινεισαι? (μπορει να το εχεις αναφερει παλι αλλα δεν το θυμαμαι)
Ενα αλλο επισης που εχουν τα diesel σε σχεση με τα Ecoboost ειναι οτι στο Trip στην ενοτητα Oil life.. εσας δεν δειχνει τιποτα.. ενω στο δικο μου πχ στο Ecoboost λεει κανονικο ποσοστο το οποιο εχει λογικη βασει του προγραμματος 2 χρονια ή 30.000 χλμ... τωρα πχ ειμαι στα 16.000 χλμ περιπου και λεει 47%... (ασχετο - εχω προγραμματισει αλλαγη τωρα κοντα). Αν ελεγε εκει κατι θα μπορουσες να καταλαβεις κατι..
Για μενα βρες ενα εξουσιοδοτημενο-εξειδικευμενο και κανε μια αλλαγη λαδιων με τα λαδια που πρεπει, να σου μηδενισουν και τον μετρητη και εχεις το κεφαλι σου ησυχο!!
-
Γιατι, μηπως εχει κανεναν αισθητηρα για να μετραει την ποιοτητα λαδιου ? Δε νομιζω. Αρα δεν μπορει να καταλαβει αν αλλαξες λαδια ή αν εβαλες μαιμου. Απο το μηδενισμα αρχιζει και μετραει λογικα και μαλλον δεν του το μηδενισαν
-
Βλεπω στο σιτε της Ford, οτι στο ST (δεν κοιταξα αλλες εκδοσεις) το κοκκινο και το λευκο (απλά , μη μεταλλικά) τα χρεωνουν 140€. Πριν τα χρεωναν τοσο ή ηταν δωρεαν? Γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν τα χρεωναν πιο πριν
-
Βλεπω στο σιτε της Ford, οτι στο ST (δεν κοιταξα αλλες εκδοσεις) το κοκκινο και το λευκο (απλά , μη μεταλλικά) τα χρεωνουν 140€. Πριν τα χρεωναν τοσο ή ηταν δωρεαν? Γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν τα χρεωναν πιο πριν
Τοσο τα χρεωνουν Αλεξανδρε! Και εγω που το εχω απο τελη 17 ετσι το ειχα πληρωσει το λευκο.
Απλα ειναι τα πιο φθηνα τους χρωματα!
Edit: μολις συνειδητοποιησα οτι μιλας για ST.. εγω εχω το ST-Line αλλα νομιζω η τακτικη τους ειναι ιδια!
-
Πάντα τα χρέωναν. Μόνο το απλό μπλέ (blazer blue, ψιλοχάλια είναι) είναι εδώ και αρκετά χρόνια δωρεάν στα Ford. Αφού απορούσα πάντα πως γίνεται να χρεώνουν όλα τα χρώματα, ακόμα και το λευκό και κόκκινο που οι περισσότεροι τα έχουν δωρεάν (μιλάμε για απλά χρώματα, όχι μεταλλικά).
-
Το απλο επρεπε να το εχουν μεσα στην τιμη. Εκτος κι αν πουλανε και αβαφα fiesta. Αυτο το blazer blue δεν το εχει το fiesta, οποτε οτι και να διαλεξεις στο χρεωνουν
-
Το blazer blue δεν πρέπει να ανήκει στην παλέτα χρωμάτων του ST όμως οπότε κανείς δεν μπορεί να γλυτώσει τα 140 ευρώ... Άρα για το ST το απλό λευκό και το κόκκινο είναι τα 'δωρεάν' χρώματα.
-
Α δεν το εχει το ST, αλλά το εχουν τα άλλα? Αυτο δεν το προσεξα, κοιταγα μονο τα ST
Ford Fiesta 2017