Καλημέρα σε όλους. Τέλος Φεβρουαρίου παραλαμβάνω το 3008 μου. Έκδοση ALLURE GRIP 1.6 BlueHDI 120 S&S EAT6. Επιπλέον του βασικού εξοπλισμού: μεταλλικό χρώμα, σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί και άνοιγμα-κλείσιμο θύρας αποσκευών χωρίς χέρια, προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας (active cruise control) και active safety brake (λειτουργία προειδοποίησης και φρεναρίσματος για την αποφυγή μετωπικής σύγκρουσης), κάμερα οπισθοπορίας 360ο και park assist. Τελική τιμή αυτοκινήτου με έκπτωση 1000€ 36.100€. Εμένα θα μου κοστίσει 30.650€ λόγω αναπηρίας.
Το βασικό κριτήριο επιλογής μου για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πέραν της εμφάνισης εσωτερικού-εξωτερικού που για τα δικά μου γούστα δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο μοντέλο της κατηγορίας του αυτή τη στιγμή, είναι η απόστασή του από το έδαφος. Λόγω της πάθησής μου είναι το μοναδικό αυτοκίνητο (μαζί με το JEEP RENEGADE στην έκδοση Trailhawk 21 πόντους) που βγαίνω άνετα. Ότι άλλο και αν δοκίμασα αν δεν πιανόμουν από το τιμόνι, που θα έπρεπε να ήταν κλειδωμένο γιατί αν γύριζε μπορεί και να έπεφτα, δεν μου έκανε. Αυτός είναι και ο λόγος που αναγκάζομαι να αλλάξω το C4 μου γιατί απλά δεν μπορώ πλέον να βγω.
Τώρα όσον αφορά το θέμα αξιοπιστίας που συζητάτε. Το C4 το έχω από τον Ιούνιο του 2012. Φοράει τον ίδιο κινητήρα με το 3008 (1.6 eHdi 115ps Euro 5) και έχω διανύσει στα 4,5 χρόνια που το έχω 120.000χλμ. Ότι και να πω για το αυτοκίνητο είναι λίγο και μπορεί να φανώ υπερβολικός. Το αυτοκίνητο είναι πραγματικό ΑΨΟΓΟ σε όλους του τους τομείς. Η εικόνα των υλικών του εσωτερικού του είναι σαν να το πήρα εχθές. Ο δε κινητήρας του…. ΔΙΑΜΑΝΤΙ. Οικονομικότατος (με 60 λίτρα ρεζερβουάρ έχω αυτονομία 1000-1100 χιλιόμετρα) και δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Αυτός ήταν ένας ακόμα σημαντικός λόγος που επέλεξα το 3008. Το μόνο που χρειάστηκε να αλλάξω στο C4 στα 100.000χλμ περίπου ήταν τα πίσω συνεμπλόκ των εμπρός ψαλιδιών κόστος 250€ και μια λάμπα μεσαίας σκάλας στα 110.000χλμ κόστος 10,50€. Αν αυτό δεν λέγεται αξιοπιστία τότε τι λέγεται; Μέχρι στιγμής πάντα…. Εδώ θέλω να σημειώσω ότι το προηγούμενό μου αυτοκίνητο ήταν το GLK 220cdi 4MATIC αγορασμένο καινούργιο. Δεν το αναφέρω για να κάνω φιγούρα απλά για να καταλάβετε δύο πράγματα: πρώτον ότι δεν είχα πριν κανένα σαράβαλο και το C4 μου φάνηκε Θεός και δεύτερον ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει “PREMIUM” κατηγορία απ’ όλες τις πλευρές. Αν σας γράψω τα προβλήματα που είχα με το 3πλάσιας αξίας PREMIUM σε σχέση με το C4 θα τραβάτε τα μαλλιά σας και θα βγούμε και off topic.
Όσον αφορά την τετρακίνηση που δεν έχει το 3008 νομίζω ότι με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος + τις πολύ καλές γωνίες προσέγγισης και διαφυγής + τα ελαστικά μικτής χρήσης που φοράει + το GRIP CONTROL (που δεν είναι απλά ένας διακόπτης στην κονσόλα αλλά κάνει πραγματικά καλή δουλειά) νομίζω ότι θα σε πάει πολύ πιο μακριά απ’ ότι ένα SUV δικίνητο και δεν θα σε αφήσει πολύ νωρίτερα απ’ ότι ένα 4κίνητο της κατηγορίας του. Άλλωστε για κάποιον που θέλει να κάνει σοβαρό OFF ROADING κανένα SUV τετρακίνητο τύπου VITARA, QASHQAI, CRV, X1, TIQUAN δεν κάνει. Όλα είναι για ποιο light καταστάσεις. Αυτή είναι η άποψή μου φυσικά και απ’ όσα έχω διαβάσει.