-
Lap να πας για συμβουλος στην PSΑ αφου καταλαβαινεις τοσα πολλά και διακρινεις ψύλλους στα αχυρα. Εγω που ειμαι πιο χοντρόπετσος, 207 και 208 mk1 που φαινονται πολυ κοντα σε αισθηση (με το 208 να ειναι λιγο πιο 'ανάλαφρο') . Και πως να μην ειναι ιδια, αφου πλατφορμα εχουν την ιδια απο οτι βλεπω και αναρτησεις ιδιες
-
Απλά το 208 mk2 θυμίζει το 308 mk1 λογω καλων συνεμπλοκ στις λακουβες, αυτό οχι κάτι ιδιαιτερο, το λέω για να καταάβαινεται σε γραπτά την αίσθηση.
Αν θυμίζει το 308 mk1 στις λακκούβες, κλάψτα Χαράλαμπε! Πολύ κακά ρυθμισμένη η ανάρτηση του 308 mk1 όσον αφορά την άνεση, σε βαθμό που να μην θυμίζει καθόλου γαλλικό αυτοκίνητο. Και αυτή δεν είναι μόνο η δική μου άποψη, αλλά και του (γαλλικού) L' Automobile.
-
Dublin wrote:
Η πλατφόρμα του 2008 ειναι τελος 2019 κ του 3008 τουλαχιστον 3-4 χρονια πριν. Το 3008 παει για facelift και το Active δεν έχει αυτοματο φρεναρισμα, αναγνώριση σημάτων και πινακίδων, κούραση οδηγου κ.α ενώ στο 2008 τα παιρνεις απο 18.200 (πλέον) και το facelift του θα γινει κοντά στο 2024.
Υποδεέστερο ποιοτικά και κατασκευαστικά που/πως προκύπτει;
Εσωτερικά ειδικά ,το 2008 έχει απίστευτο ταμπλο με φοβερά υλικα και σχεδιασμό.
Εδώ το C3 που έχω 8 χρόνια και δεν εχει τριξει ποτέ, ακούω για καινούργια που τρίζουν και κανουν και WD40 και επισκέψεις στις αντιπροσωπείες και απορώ δηλαδή. Δενν περιμένω το 2008 να έχει υποδεέστερη ποιότητα και συναρμογή από το C3.
Οδηγικά επίσης το αυτοκίνητο είναι κορυφή. Ίδιο αποτέλεσμα με Puma στο Elk Test (έχω ποστάρει στο νήμα του, όταν όλοι έλεγαν για Τρένα Ford και τα τοιαύτα) και στον αυτοκινητόδρομο η ποιότητα κύλισης είναι μάλλον η κορυφαία στην κατηγορία του.
Το 3008 έχει τα πλεονεκτήματα του μεγαλύτερου, και μακρύτερου, αυτοκινήτου, φυσικά, αλλά το 2008 ίσως είναι το κοντινότερο B suv σε σχέση με το C suv της εταιρίας του.
Κάνε το ένα τεστ ντραιβ και ενημέρωσέ μας.
Το υποδεέστερο ποιοτικά και κατασκευαστικά προκύπτει από την εμπειρία δεκαετιών, όπου το ίδιο συμπέρασμα έχω βγάλει αβίαστα από όσα σύγχρονα αυτοκίνητα ίδιων εταιριών αλλά διαφορετικών κατηγοριών έχω οδηγήσει. Διευκρινίζω ότι τα 3 χρόνια διαφορά στην παρουσίαση, όπως έχουν 2008 με 3008 τα θεωρώ σύγχρονα. Και μάλιστα έχοντας οδηγήσει με θεωρητικό πλεονέκτημα νεώτερα Β κατηγορίας έναντι ελαφρώς παλαιοτέρων C κατηγορίας (ή και C με D) πάντα το μεγαλύτερο ήταν καλύτερο κατασκευαστικά αυτοκίνητο. Ενδεικτικά παραδείγματα από τα οποία έχω εμπειρία: Polo mk7 vs Golf mk7 ή και mk6, Fiesta mk6 vs Focus mk1, Fiesta mk7 vs Focus mk2 vs Mondeo mk3, Citroen C3 mk2 vs C4 mk2, BMW Series1 mk1 και mk2 vs Series 3 E46 και E92 και διάφορα άλλα.
Για να το καταλάβεις όμως αυτό πρέπει να μην περιορίζεις την κριτική σου στα μπλιμπλίκια, στο design και στο φιλέτο μαλακού πλαστικού που μπορεί να υπάρχει πάνω στο ταμπλό, γιατί δεν είναι εκεί η ουσία αυτού που εγώ λέω συνολική ποιότητα κατασκευής. Και εκεί, πίστεψε με, καμία εταιρία δεν θέλει να πυροβολήσει τα πόδια της κάνοντας τη μικρότερη και φθηνότερη σειρά ποιοτικότερη από το μεγαλύτερη.
Ακριβώς όπως το λέει ο harisma23 είναι. Επίσης Dublin, έχεις ένα κολληματάκι με τα πλαστικούλια του εσωτερικού, αλλά η πραγματική ποιότητα δεν είναι εκεί. Η πραγματική ποιότητα είναι στο σασί και στα μηχανικά μέρη.
-
Ακριβώς όπως το λέει ο harisma23 είναι. Επίσης Dublin, έχεις ένα κολληματάκι με τα πλαστικούλια του εσωτερικού, αλλά η πραγματική ποιότητα δεν είναι εκεί. Η πραγματική ποιότητα είναι στο σασί και στα μηχανικά μέρη.
Δεν μου λέτε κάτι συγκεκριμένο όμως.
Το σασί πώς είναι υποδεέστερο δηλαδή; έχει χαμηλότερης ποιότητας υλικά; Το ένα θα χαλάσει στα 10 χρόνια και το άλλο στα 11; πώς το εκτιμάτε αυτο;
Για την πλατφόρμα τα είπαμε.
Ο κινητήρας πώς είναι υποδεέστερος; ίδιους κινητήρες δεν χρησιμοποιούν; Μάλιστα από όσο ξέρουμε, και οι 100άλογα είναι ολόιδιοι με τους 130 στην PSA, μόνο η χαρτογράφηση αλλάζει.
Δεν έχω κανένα κόλλημα, απλά κρίνω στην ολότητά του. Αν δεν έπαιζαν και αυτά το ρόλο τους θα ήταν γυμνά, για να κερδίσουμε βάρος/χρήματα. Η καμπίνα πρέπει να είναι ευχάριστη και εργονομική, δεν καταλαβαίνω πώς αυτό ΔΕΝ παίζει το ρόλο του.
Ίδιο είναι ένα εσωτερικό που δεν ακούγεται κιχ 8 χρόνια μετά, και ίδιο ενα που τρίζει στα 5.000?
@lap αυτό που πόσταρες λέει ακριβώς αυτό που είπα, υπάρχει η μία πλατφόρμα του 2013 (όπως ακριβώς είπα) και η CMP που πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στο DS 3 Crossback. Είναι σαφέσταστο μέσα στο κείμενο, και στην wikipedia και παντού.
'As part of its Push To Pass strategic plan, Groupe PSA has been scaling back the number of its platforms worldwide so to sustainably optimise the effectiveness of its R&D costs and its industrial and production processes.
This initiative will ultimately lead to the manufacture of all Groupe PSA passenger cars on two multi-energy platforms, namely the Efficient Modular Platform 2 (EMP2) launched in 2013 and the Common Modular Platform (CMP) first launched with the DS 3 CROSSBACK.'
επίσης με τεράστια μαύρα γράμματα λέει:
'
CMP, IS A NEW PLATFORM THAT…
… meets the needs of markets and customers around the world • CMP
… is dedicated to the manufacture of all compact city cars (B segment), entry-level and mid-range saloons (C segment) and compact SUVs, from Peugeot, Citroën, DS, Opel or Vauxhall brands.
… complements perfectly EMP2, which covers the development and manufacture of vehicles in the C, D and SUV segments.
…boasts great modularity, particularly in terms of dimensions (two track widths, three wheelbases, three rear modules and the capability to offer several wheel diameters)
…allows Groupe PSA to provide customers with a broad range of body styles, from city / urban cars and saloons to SUVs.
…offers greater stylistic freedom to each of the Group’s brands, helping them to fully express their unique identity
… is multi-energy to support the energy transition, meeting the highest standards in terms of emissions'
το κείμενο είναι 2018-10ος μήνας, όταν λέει NEW μες το κείμενο στο τέλος του 2018, εννοεί μία πλατφόρμα που υπάρχει από το 2013;
-
Δε σου λέμε κάτι συγκεκριμένο; Μα τι άλλο να σου πούμε; Αφού εσύ θέλεις να πιστεύεις ότι το δικό σου είναι καλύτερο...
Εγώ σου μετέφερα και τις εμπειρίες μου και τη λογική των αυτοκινητοβιομηχανιών. Εσύ κράτα ότι θες από αυτά.
-
Δε σου λέμε κάτι συγκεκριμένο; Μα τι άλλο να σου πούμε; Αφού εσύ θέλεις να πιστεύεις ότι το δικό σου είναι καλύτερο...
Εγώ σου μετέφερα και τις εμπειρίες μου και τη λογική των αυτοκινητοβιομηχανιών. Εσύ κράτα ότι θες από αυτά.
Το επιχείρημά σας δεν έχω καταλάβει. Πώς προκύπτει ότι ποιοτικά είναι κατώτερο σε σασί και μηχανή;
Έχει υποδεέστερα υλικά; έχει άλλα μηχανικά σύνολα, ποιο παλιάς τεχνολογίας; Έχουν διαφορετικές εγγυήσεις;
Δεν επιμένω, ούτε προσπαθώ να πείσω κάποιον, αν μάθαινα κάτι καινούργιο, θα μου ήταν χρήσιμο.
Δεν είπα ότι είναι καλύτερο, είπα ότι είναι εφάμιλλο σε ποιότητα, και είχα και τις διασυνδέσεις να πάρω και 3008 αν ήθελα σε καλύτερη τιμή από ότι πήρα το 2008. Το 2008 δεν μπορούσα να πάρω έκπτωση γιατί ξεπούλησε μόλις ήρθε, οπότε δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν μέσα από την εταιρία, κυριολεκτικά πήρα το τελευταίο Allure diesel που πουλήθηκε τότε. Ακόμη και leasing - αστείο μου δίνανε αν ήθελα, για να με βοηθήσουν, και στο 2008 και στο 3008, αλλά τόσο σίγουρος ήμουν για το 2008, που το ήθελα τώρα, Allure, και μετρητοίς.
Φιλικά πάντα.
-
Lap wrote:
Απλά το 208 mk2 θυμίζει το 308 mk1 λογω καλων συνεμπλοκ στις λακουβες, αυτό οχι κάτι ιδιαιτερο, το λέω για να καταάβαινεται σε γραπτά την αίσθηση.
Αν θυμίζει το 308 mk1 στις λακκούβες, κλάψτα Χαράλαμπε! Πολύ κακά ρυθμισμένη η ανάρτηση του 308 mk1 όσον αφορά την άνεση, σε βαθμό που να μην θυμίζει καθόλου γαλλικό αυτοκίνητο. Και αυτή δεν είναι μόνο η δική μου άποψη, αλλά και του (γαλλικού) L' Automobile.
Οχι το δικό σου το απλό με τις 15αρες, θυμίζει. Είχαν αισθητή διάφορα τα turbo με τα ατμοσφαιρικά 1,4αρια
-
Το ότι είναι του 2013 δεν σημαίνει ότι η cmp είναι η καινούργια. Απλά είναι η σμίκρυνση της emp. Γενικά δεν αλλάζουν τόσο εύκολα πλατφόρμες η εταιρίες.
Το ίδιο συμβαίνει και στα vag όπου η πλατφόρμα λέγεται mqb αλλά συνεχίζει δίπλα με τον κωδικό Α0, Α1, Α7 κτλ
Το Α0 με το Α7 έχουν διάφορες και μάλιστα αισθητές και στα υλικα διότι ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία, και σε άλλα βάρη.
Dublin 'complement' αναφερει πως ειναι και οχι 'successor'
-
Dublin καλοταξιδο να είναι και μην μπαίνεις στην λογικη της σύγκρισης πήρες αυτό που ήθελες και γω για 2008 πήγαινα αλλά μόλις μου δώσανε καλή τιμή πήρα 3008 και ας είναι η ταπεινή έκδοση active .Μετά την κουδουνιστρα το qasqai που είχα το 3008 είναι Φεράρι
-
Το ότι είναι του 2013 δεν σημαίνει ότι η cmp είναι η καινούργια. Απλά είναι η σμίκρυνση της emp. Γενικά δεν αλλάζουν τόσο εύκολα πλατφόρμες η εταιρίες.
Το εταιρικό βίντεο της εταιρίας
**'LAUNCH IN 2019' **στο 1 λεπτό και 02 δευτερόλεπτα.
Η προηγούμενη πλατφόρμα, που χρησιμοποιείται ακόμη σε όσα δεν είναι με την καινούργια, είναι η
-
Dublin καλοταξιδο να είναι και μην μπαίνεις στην λογικη της σύγκρισης πήρες αυτό που ήθελες και γω για 2008 πήγαινα αλλά μόλις μου δώσανε καλή τιμή πήρα 3008 και ας είναι η ταπεινή έκδοση active .Μετά την κουδουνιστρα το qasqai που είχα το 3008 είναι Φεράρι
Να το χαίρεσαι και καλοτάξιδο!
Οι Active είναι πολύ καλές εκδόσεις, σε άλλες εταιρίες είναι σαν δεύτερη έκδοση. Εγώ για 2008 Active πήγαινα, αλλά τελείωσαν αμέσως το Γενάρη, οπότε πήγα στην αμέσως επόμενη λύση, και μάλιστα τελευταίο και αυτό το πρόλαβα!
Αφού είχες C suv, καλά έκανες και πήγες σε 3008, το 2008 θα σου φαινόταν μικρό.
Θα τα πούμε στους δρόμους! Τι χρώμα αλήθεια; Λευκό;
-
Και γω για active 2008 πήγαινα πριν τον κορωνοιο αυτό το σκαλοπάτι για allour στα 25500 δεν μπορούσα να το χωνέψω αλλά και να τα δώσω γιατι ξέφευγα στο οικονομικό αλλά η αλήθεια είναι ότι σε allour είναι άλλο αυτοκίνητο .Σε άσπρο το 3008 και πρώτη φορά σε πετρέλαιο
-
Και γω για active 2008 πήγαινα πριν τον κορωνοιο αυτό το σκαλοπάτι για allour στα 25500 δεν μπορούσα να το χωνέψω αλλά και να τα δώσω γιατι ξέφευγα στο οικονομικό αλλά η αλήθεια είναι ότι σε allour είναι άλλο αυτοκίνητο .Σε άσπρο το 3008 και πρώτη φορά σε πετρέλαιο
Περιμένουμε εντυπώσεις, ειδικά αφού είχες Qasqai και βενζίνη, η σύγκριση θα είναι απίστευτα χρήσιμη σε πάρα πολλούς Έλληνες, και ο ρόλος των foroum είναι να είναι χρηστικά και χρήσιμα.
Νομίζω θα ενθουσιαστείς σε όλους τους τομείς, ίσως περισσότερο από όλα στην οικονομία!
-
REALZEUS wrote:
Δεν μου λέτε κάτι συγκεκριμένο όμως.
Το σασί πώς είναι υποδεέστερο δηλαδή; έχει χαμηλότερης ποιότητας υλικά; Το ένα θα χαλάσει στα 10 χρόνια και το άλλο στα 11; πώς το εκτιμάτε αυτο;
Για την πλατφόρμα τα είπαμε.
Ο κινητήρας πώς είναι υποδεέστερος; ίδιους κινητήρες δεν χρησιμοποιούν; Μάλιστα από όσο ξέρουμε, και οι 100άλογα είναι ολόιδιοι με τους 130 στην PSA, μόνο η χαρτογράφηση αλλάζει.
Δεν έχω κανένα κόλλημα, απλά κρίνω στην ολότητά του. Αν δεν έπαιζαν και αυτά το ρόλο τους θα ήταν γυμνά, για να κερδίσουμε βάρος/χρήματα. Η καμπίνα πρέπει να είναι ευχάριστη και εργονομική, δεν καταλαβαίνω πώς αυτό ΔΕΝ παίζει το ρόλο του.
Ίδιο είναι ένα εσωτερικό που δεν ακούγεται κιχ 8 χρόνια μετά, και ίδιο ενα που τρίζει στα 5.000?
Αγαπητέ μου ούτε το ένα θα χαλάσει στα 10, ούτε το άλλο στα 11 χρόνια. Απλά στα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, οι εταιρείες χρησιμοποιούν συνήθως ανώτερες μεθόδους. Δεν συγκρίνουμε ένα VAG με ένα FCA, μιλάμε για αυτοκίνητα μέσα στην ίδια την εταιρεία. Συνήθως λοιπόν η μεγαλύτερη πλατφόρμα έχει πιο πολλές πόντες στο αμάξωμα ή laser αντί για πόντες (δέσιμο), πιο ποιοτικά μηχανικά (π.χ. πολλαπλούς πίσω αντί για ημιάκαμπτο), περισσότερη ηχομόνωση κλπ. Κινητήρες μπορεί να μοιράζονται όντως, αλλά το μεγαλύτερο αυτοκίνητο συνήθως θα έχει και ισχυρότερους κινητήρες που δεν έχει το μικρότερο. Το εσωτερικό που λες είναι το ευκολότερο από όλα. Αυτό που θα κάνει την διαφορά θα είναι μια ανοξείδωτη ανάρτηση που θα την φέρει το μεγαλύτερο και όχι το μικρότερο όμως. Αυτή είναι η πραγματική ποιότητα, η μηχανολογική!!!
Αν πραγματικά πιστεύεις ότι ένα 2008 είναι καλύτερο από ένα Golf 8... δεν έχω λόγια. Και δεν είμαι γερμανόφιλος, αν και πέρασαν και πολύ καλά γερμανικά από τα χέρια μου (όχι Γκολφάκια - που δεν τα συμπαθώ καν - κλπ αυτοκίνητα της σειράς). Απλά ένα Golf/Focus/Megane/308 είναι εγγενώς καλύτερο από ένα B SUV.
-
Βρε Dublin, Ναι το 2019 βγήκε, ως compliment ομως , οχι ως successor της EMP2 απευθύνεσαι στις μικρότερες κατηγορίες, για ηλεκτρικές εκδοσεις και ίσως φθηνότερα brands όπως η opel.
Υπόψιν ότι το νέο golf έχω την αίσθηση πως έχει την MQB2
-
Αυτό που λέει και ο Χάρης και ο Δίας είναι ότι συνήθως τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι πιο προσεγμένα μηχανικά και εκεί που δεν φαίνεται. Για παράδειγμα μια σειρά 3 και μια σειρά 5 της bmw μπορεί φαινομενικά να έχουν ίδιες αναρτήσεις αλλά π.χ. της 5αρας να έχει πιο πολλά αλουμινένια στοιχεία, να έχει μια επιπλέον ράβδο, να έχει καλύτερης ποιότητας σινεμπλόκ, καλύτερα ηλεκτρικά, κολλήσεις, περισσότερη χρήση αλουμινίου ή ατσαλιού υψηλής σκληρότητας κλπ. δηλαδή πράγματα που δεν φαίνονται. Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια που ένας φίλος μου ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων μου έλεγε πόσο μεγάλες διαφορές έχουν οι μικρές σειρές της ΜΒ από τις μεγαλύτερες σε ποιότητα και σχεδίαση ηλεκτρικών.
-
Ο κανόνας αυτός είναι που λέτε όλοι αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις πχ γιατί η εταιρεία θέλει να επαναπροσδιοριστεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό ή γιατί θέλει να κανει ποιοτικά αλματα σε όλα τις κατηγορίες a,b,c,d όπως έχει κάνει η peugeot τα τελευταία χρονια. Υπόψιν οτι, ως γερμανόφιλος, από peugeot (για renault άστο καλύτερα) δεν θα περνούσα ούτε από έξω μέχρι το τρεχον 308 που θεωρώ είναι αυτό και όχι το 3008 που ανέβασε την εταιρεια. Εκείνο το 308 δεν ήτανε καλύτερο από το τοτε 508;; Εμενα δεν μου φανηκε, δεν είμαι και μηχανολόγος βέβαια, κάπου να υπολείπεται το 2008 (σε gt line). Το largus σε ένα συγκριτικό μεταξύ τους
αναφερει κάποιες ποιοτικές μικροδιαφορές αλλά συγκρινει τις τοπ εκδόσεις με διαφορά 8000€. Τωρα αν τα κολλάρα ή οι βίδες στο ένα είναι πιο γερές από το άλλο ή οι ενώσεις είναι καλύτερες ή τα υλικά γενικά έχουν καλύτερη αντοχη θα φανεί σε 10 χρόνια. Φυσικα εδώ να πω ότι αν μου δίνανε το 3008 allure στην τιμή του 2008 GT line πολύ πιθανόν να έπαιρνα το 3008.
-
Πλατφορμα και σασι το ιδιο πραγμα δεν ειναι ?
-
Το αστείο γενικά είναι όταν κάνουμε τη σύγκριση εδώ, σε αυτά τα 2 αυτοκίνητα, όπου ακόμη και τα κιβώτια και οι κινητήρες είναι ολόιδιοι...
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
Ουσιαστικά λέει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι το 2008, και ότι ΔΕΝ θα είναι ένα Γερμανικό facelift (εννοεί ότι θα έχει μεγάλες αλλαγές). 2 λόγους δίνει, 1ον το 2008 είναι το ποιο καλό σχεδιασμένο Peugeot αυτή τη στιγμή, και το 308 που θα έρθει το 2021, οπότε δεν μπορεί να μείνει σχεδιαστικά πίσω από 2 καινούργια μοντέλα.
Ενδιαφέρον λεπτομέρειες ότι μάλλον δεν θα έχει 3D πίνακα οργάνων, ούτε μεγαλύτερη οθόνη από 8', και γενικά μέσα δεν θα έχει μεγάλες διαφορές.
Iούνιο το περιμέναμε, πάει για Οκτώβριο.
Το καινούργιο είναι προγραμματισμένο για το 2023 και θα παρουσιαστεί καινούργια πλατφόρμα το 2022.
-
Ποια κολάρα βρε σεις, οι διαφορες έχουν να κάνουν συνήθως σε συγκλολησεις, μόνωση, ακαμψία κτλ
Πανω στην πλατφόρμα δηλαδη οι οποιες αλλαγές. Στα υπόλοιπα ίδια είναι.
Peugeot 3008 2016