-
Μίνι συγκριτικό μεταξύ των πετρελαιοκίνητων 1.6 Q2 και 3008, δύο αυτοκινήτων τα οποία ανήκουν σε διαφορετική (υπο)κατηγορία.
Μου κάνει εντύπωση ότι σχολιάζεται δις πως με το 3008 η Peugeot σαν να κοντοζυγώνει λίγο την premium κατηγορία,πράγμα που αν θυμάμαι καλά αναφέρθηκε από κάποια μέλη και στο παρόν θέμα.
Κατά τα άλλα...*Κάνοντας λόγο για οποιοδήποτε από τα δύο, δεν πρόκειται για «σφήνα» στο χώρο. Το ότι ήρθαν για να μείνουν είναι εμφανές σε κάθε περίπτωση. Από τη μία, το Q2 έρχεται να «κουμπώσει» με εντυπωσιακά μεγάλες αξιώσεις στο κάτω άκρο της κατηγορίας, όντας ίσως και η χρυσή τομή της ως σύνολο. Ποιότητα, πολυτέλεια, οδική συμπεριφορά «χτυπάνε» στα ίσια τον ανταγωνισμό, την ίδια ώρα που, όπως όλα δείχνουν, υπό το φόβο της παρουσίας του θα πρέπει να κοιμούνται και ουκ ολίγα χάτσμπακ, συμπεριλαμβανομένων αυτών του εργοστασίου του.Από την άλλη, το στοίχημα για την Peugeot φαίνεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού αυτή είναι η πρώτη ουσιαστική προσπάθειά της στην κατηγορία. Είναι γεγονός πως πρόκειται για προσπάθεια με σημαντικές αξιώσεις, αφού εδώ δε μιλάμε για ακόμα ένα SUV με βασικό του γνώρισμα απλώς την άνεση, αλλά για ένα μοντέλο που έχει να δώσει κάτι διαφορετικό αναφορικά με τον εσωτερικό του διάκοσμο, όντας ταυτόχρονα πρακτικό και οδηγικά... εξευγενισμένο. Ό,τι, δηλαδή, ορίζει η θεωρία των SUV. Η διαφορά του; Ότι αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του υπό διάφορα πρίσματα, βρίσκεις ότι «παίζει» τόσο απέναντι στους παραδοσιακούς πρωταγωνιστές του χώρου όσο και απέναντι στις premium, σημαντικά πιο ακριβές προτάσεις*.
-
http://www.caroto.gr/2017/01/09/peugeot ... est-drive/
Peugeot 3008 1.6 120 BlueHDi & EAT6 [test drive]
[spoiler=:2e6qagsu]Η γαλλική εταιρία επιστρέφει με ένα ξεκάθαρο σχήμα που τοποθετείται ανάμεσα στις top επιλογές της κατηγορίας, από κάθε άποψη…
Peugeot 3008 BlueHDi 120hp caroto test drive (111)Αυτή την φορά οι Γάλλοι τοποθετούνται ξεκάθαρα στην κατηγορία των SUV αφήνοντας την crossover άποψη της προηγούμενης γενιάς του 3008 που είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου επτά χρόνια. Όχι πως το προηγούμενο μοντέλο είχε κάτι, τουναντίον συνδυάζει ένα πρωτότυπο στιλ με μία πολυχρηστική στάση. Ωστόσο, το segment των MPV έχει πλέον παρακμάσει και αυτό που βρίσκεται σε έξαρση δεν είναι από αυτό των SUV όπου πλέον σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν να επιδείξουν και από ένα μοντέλο.Με την σειρά της και η Peugeot τοποθετεί ξεκάθαρα πάνω από το 2008 το ολοκαίνουργιο 3008 που δίχως αμφιβολία κερδίζει τις εντυπώσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς ώστε να αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές στο είδος του. Οπτικά το νέο μοντέλο δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με το απερχόμενο που από μπροστά βγάζει μία εμφατική άποψη (με την σχεδόν κάθετη μάσκα), μια πιο συμπαγή από το πλάι (με την έντονη κλίση της οροφής) και με το πίσω μέρος (που ολίγον αμερικανίζει) να συμπληρώνει ένα σύνολο που το λες σικάτο. Ή και μπάνικο, αν προτιμάτε με την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος να φτάνει τα 22 εκατοστά!
Peugeot 3008 BlueHDi 120hp caroto test drive (11)Από την θέση του οδηγού θα αντικρύσεις ένα από τα πιο όμορφα «κόκπιτ» της κατηγορίας, συγκεκριμένα το νέας γενιάς i-cockpit που τόσο πολύ προβάλλουν οι Γάλλοι. Και δεν θα διαφωνήσω αφού πρόκειται για ένα ντιζαϊνάτο και καλοφτιαγμένο ταμπλό με πολύ καλή εργονομία και ορατότητα. Εδώ βοηθά και το ακόμη μικρότερο βολάν (πιο μικρό δεν γίνεται!) για να βλέπεις καλύτερα τον μεγάλο και στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ με τα πολύ όμορφα γραφικά και τους πολλούς συνδυασμούς εξατομίκευσης.
Από εκεί και πέρα στο μέσο του ταμπλό υπάρχει μία πολύ εύχρηστη touch-screen 8’’ που πλαισιώνεται όμορφα κάτω από τον αεραγωγό από μία σειρά από γουστόζικους διακόπτες για την άμεση επιλογή των βασικών λειτουργιών (κλιματισμός, ηχοσύστημα, πλοήγηση, μενού, τηλέφωνο, apps). Εννοείται πως υπάρχει πλήρη διασύνδεση με smartphone (βάσει του πρωτόκολλου MirrorLink που αναπαράγει το περιεχόμενο του κινητού), ενώ στις top εκδόσεις υπάρχει αναπαραγωγή τρισδιάστατων γραφικών του navi καθώς και ασύρματη φόρτιση (του κινητού).
Σχετικά με τους χώρους το νέο 3008 κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο ευρύχωρα της κατηγορίας και στο ταξίδι δεν ακούσετε κανένα παράπονο από τους πέντε -με λίγες παραχωρήσεις- συνολικά επιβάτες χάρη στο σχεδόν επίπεδο δάπεδο (και στο σχετικά μεγάλο μεταξόνιο των 2,675 μέτρων). Παρά το χαμήλωμα της οροφής στο πίσω μέρος υπάρχει αρκετός αέρας για τα κεφάλια, ενώ οι θήκες για μικροαντικείμενα είναι αρκετές και πρακτικές. Πολύ πρακτικό είναι και το βαθύ ντουλαπάκι (κάτω από το υποβραχιόνιο) που χωρά μέχρι και ένα μεγάλο μπουκάλι.
Επίσης, ο χώρος αποσκευών προσφέρει συνολικά 520 λίτρα και χάρη στο Magic Flat υπάρχει εύκολη αναδίπλωση της πλάτης των καθισμάτων που δημιουργεί έναν επίπεδο χώρο φόρτωσης με χωρητικότητα που φτάνει τα 1.580 λίτρα. Αν μάλιστα διπλωθεί και η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού, το ωφέλιμο μήκος φτάνει σχεδόν τα 3 μέτρα, ενώ στα παραπάνω προσθέστε τόσο το χαμηλό για SUV κατώφλι φόρτωσης όσο και τη δυνατότητα επιλογής ηλεκτρικής 5ης πόρτας (ανοίγει και με κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα).
Το νέο 3008 βασίζεται στην ευμετάβλητη πλατφόρμα EMP2 για να διασφαλίσει το χαμηλότερο δυνατό απόβαρο (έως 100 κιλά), κάτι που γίνεται αισθητό στον δρόμο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά ευκολοδήγητο SUV και το μόνο που χρειάζεται να συνηθίσεις είναι το υπερβολικά μικρό τιμόνι, που κατά τα υπόλοιπα (ακρίβεια, αίσθηση) παίρνει άριστα. Στην διάθεση μας είχαμε την ντίζελ έκδοση 1.6 BlueHDi με τον κινητήρα των 120 ίππων που λειτουργεί… ρολόι (από χαμηλά και μόνο ψηλά θα κοπιάσει όπως κάθε ντίζελ) και προπάντων ήσυχα, γραμμικά και οικονομικά. Εδώ θα πρέπει για ακόμη μία φορά να τονίσουμε το πόσο καλούς πετρελαιοκινητήρες κατασκευάζουν οι μετρ του είδους Γάλλοι (Peugeot-Citroen αλλά και Renault).
Στην διάθεση μας είχαμε τόσο την έκδοση με το μηχανικό 6άρι κιβώτιο όσο και το αυτόματο και η κατανάλωση που καταγράψαμε ήταν μεταξύ 6,8 και 7,8 λίτρων (σε μεικτές συνθήκες). Ο χειροκίνητος επιλογέας δεν θα προβληματίσει αφού κουμπώνει με σχετική ακρίβεια στις θέσεις του, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το αυτόματο κιβώτιο EAT6 (με μετατροπέα ροπής) που αλλάζει γρήγορα και ομαλά τις σχέσεις (ειδικά στο Sport) και με σωστά kick-down (δυστυχώς οι Γάλλοι δεν δίνουν στοιχεία για την κλιμάκωση ώστε να δούμε αν είναι πιο κοντό ή όχι).
Η ελαστικότητα του μοτέρ είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και πέρα από την άσφαλτο, όπου η απόσταση των 22 εκατοστών από το έδαφος επιτρέπει στο 3008 να κινηθεί χωρίς πρόβλημα και σε κακούς χωματόδρομους (αν και η κάπως σφιχτή ανάρτηση θα διαμαρτυρηθεί κάπως ξερά στις έντονες ανωμαλίες μαρτυρόντας την προτίμησή της στις ασφάλτινες διαδρομές). Επιπρόσθετα το γνωστό σύστημα Advanced Grip Control (στάνταρ εκτός των entry level εκδόσεων) βελτιστοποιεί την πρόσφυση των τροχών προσομοιώνοντας την λειτουργία ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ μέσω από 5 προγράμματα (Normal, Snow, Mud, Sand, ESP OFF). Σημαντική είναι η συμβολή του Hill Assist Descent Control (HADC) –ενεργοποιείται από ένα μπουτόν στην κεντρική κονσόλα– για κίνηση με ταχύτητα έως 3 χλμ./ώρα σε πολύ μεγάλες κατηφόρες.
Εν κατακλείδι το νέο Peugeot 3008 είναι ένα από τα καλύτερα SUV στην κατηγορία του και αν στις προτεραιότητές σας υπάρχουν οι παράγοντες «σικ» και «κομφόρ» τότε αυτή ίσως να είναι η καλύτερη πρόταση. Η οποία όμως είναι και από τις ακριβότερες αφού οι τιμές ξεκινούν από τα 29.400€ για το 120άρι της δοκιμής μας και από τα 24.900€ για το 100άρι (δίχως το Active Grip, εδώ όλες οι τιμές πώλησης). Φυσικά, οι τσιμπημένες τιμές αντισταθμίζονται σε ένα μεγάλο ποσοστό από τον υπερπλήρη εξοπλισμό και τον high-tech διάκοσμο, ενώ η απουσία τετρακίνησης από κάθε έκδοση του 3008 μπορεί να ακούγεται κάπως αλλά οι Γάλλοι έχουν να λένε πως κατέκτησαν το Ντακάρ με ένα δικίνητο J.[/spoiler:2e6qagsu]
-
Δε τους εφτανε μονο η πρωτη θεση εκει στην Peugeot... Ηθελαν και τις αλλες δυο στο Dakar... [emoji3]
-
Μετά από μακρά περίοδο αναζήτησης για καινούργιο αυτοκίνητο ,παρήγγειλα τελικά το 3008. Πετρέλαιο 1.6 BlueHDi 120 χειροκίνητο, έκδοση ALLURE GRIP, με επιπλέον εξοπλισμό: Μεταλλικό ,Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω ,περιμετρική κάμερα 360ο ,Park Assist ,Μπάρες οροφής αλουμινίου ,Εργοστασιακό συναγερμό ,Προβολείς FULL LED και προβολείς ομίχλης LED με λειτουργία cornering .
Τιμή καταλόγου με τα extra ,περίπου 36.000€ και τελική κλειδί μετά την έκπτωση του dealer και του προωθητικού της Peugeot , 33.290€ .Παράδοση 3μηνο ,εγγύηση 5 χρόνια .
Οι υπόλοιποι ετερόκλητοι μνηστήρες της τσέπης μου ήταν οι : Mercedes GLA200 – BMW X1 sdrive 18i – VW Tiguan 2.0 TDI 190PS 4MOTION DSG7 – Honda 1.6 i-DTEC ELEGANCE 4WD – Toyota C‑HR - FORD KUGA ST-LINE 1.5 EcoBoost 150PS .
Τα έκανα test drive και πήρα προσφορές και θα ήθελα να πω ότι είναι πολύ καλές επιλογές όλα ,έχοντας το καθένα τα + και – του ,χωρίς ωστόσο να υπερέχει κάποιο συνολικά σε όλα τα κριτήρια .
Έτσι και το 3008 που τελικά διάλεξα ,ξέρω ότι σε κάποιους τομείς υπολείπεται αλλά συνολικά για τα δικά μου θέλω και μπορώ είναι η χρυσή τομή . -
Με το καλό και καλοτάξιδο να είναι!! Να σου χαρίσει πολλά χαμόγελα και να το χαρείς με υγεία.
Δεν το έχω οδηγήσει ακόμα (ας όψεται ένας γνωστός μου σε αντιπροσωπεία τον οποίο ακόμα αναμένω να μου κανονίσει test drive ) αλλά εάν ήθελα να διαθέσω περί της €30.000 για αυτοκίνητο πιστεύω ότι θα ήταν μέσα στις 3-4 επιλογές μου (μάλλον το βενζίνης όμως).
ΥΓ: Εντύπωση μου έκαναν τα έξτρα, η έκδοση Allure που είναι η πιο πλούσια (πριν την GT) περίμενα να έχει αρκετά από αυτά που παράγγειλες ως έξτρα στον στάνταρ εξοπλισμό.
-
Ο χρήστης kakto έγραψε:
Μετά από μακρά περίοδο αναζήτησης για καινούργιο αυτοκίνητο ,παρήγγειλα τελικά το 3008. Πετρέλαιο 1.6 BlueHDi 120 χειροκίνητο, έκδοση ALLURE GRIP, με επιπλέον εξοπλισμό: Μεταλλικό ,Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω ,περιμετρική κάμερα 360ο ,Park Assist ,Μπάρες οροφής αλουμινίου ,Εργοστασιακό συναγερμό ,Προβολείς FULL LED και προβολείς ομίχλης LED με λειτουργία cornering .
Τιμή καταλόγου με τα extra ,περίπου 36.000€ και τελική κλειδί μετά την έκπτωση του dealer και του προωθητικού της Peugeot , 33.290€ .Παράδοση 3μηνο ,εγγύηση 5 χρόνια .
Οι υπόλοιποι ετερόκλητοι μνηστήρες της τσέπης μου ήταν οι : Mercedes GLA200 – BMW X1 sdrive 18i – VW Tiguan 2.0 TDI 190PS 4MOTION DSG7 – Honda 1.6 i-DTEC ELEGANCE 4WD – Toyota C‑HR - FORD KUGA ST-LINE 1.5 EcoBoost 150PS .
Τα έκανα test drive και πήρα προσφορές και θα ήθελα να πω ότι είναι πολύ καλές επιλογές όλα ,έχοντας το καθένα τα + και – του ,χωρίς ωστόσο να υπερέχει κάποιο συνολικά σε όλα τα κριτήρια .
Έτσι και το 3008 που τελικά διάλεξα ,ξέρω ότι σε κάποιους τομείς υπολείπεται αλλά συνολικά για τα δικά μου θέλω και μπορώ είναι η χρυσή τομή .Με το καλό να σου ερθει και περιμένουμε φώτο και εντυπώσεις! Την καλύτερη επιλογή έκανες! Εκτός του ότι είναι το ποιο όμορφο της κατηγορίας, ο τύπος λέει τα καλύτερα λόγια για το 3008 για όλους τους τομείς και ποιοτικά το κατατάσει στην premium κατηγορία (προσωπικά πιστεύω ότι ποιοτικά είναι καλύτερο από την μέτρια gla).. Οι 4 τροχοι είχαν γράψει ότι η ποιότητα του 3008 είναι στο ίδιο επίπεδο με ένα Audi Α4 και ανώτερη από μια Giulia και το autotriti το συγκρίνει με την X1 και αναφέρει: Σε σχέση με την BMW κερδίζει σε εμφάνιση μέσα και έξω, καθώς και σε χώρους, ενώ έρχεται ισοπαλία στο κομμάτι των επιδόσεων και την ποιότητα κατασκευής.. http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 139955.asp Που βέβαια στις επιδόσεις συμφωνα με το drive που έχει μετρήσει και τα δύο το 3008 είναι αρκετά πιο γρήγορο.. Πολύ καλή τιμή πήρες και μεγάλο συν τα 5 χρονια εγγύησης και είσαι τυχερός που θα σου έρθει σε 3 μήνες γιατι διάβασα σε ένα άρθρο ξένο πως η ζητηση για το νέο 3008 είναι υπερβολικά μεγάλη και τριπλάσια από ότι είχε υπολογίσει η Peugeot και έτσι κάποιες παραγγελίες από καποιες εκδοσεις όπως για παράδειγμα κάποια βενζίνης που έχουν συνδιαστεί με αυτόματο και πούσιο εξοπλισμό θα κάνουν 6 μήνες να έρθουν... Οι αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος-πίσω που αναφέρεις είναι στάνταρ στην έκδοση allure και όχι extra
-
Καλορίζικο το αμάξι . Είναι ΜΑΚΡΑΝ το κορυφαίο της κατηγορίας και τελικά η τιμή του είναι πολύ καλή . Σήμερα το οτοτρίτη το έχει σε σύγκριση με την Χ1 και την κερδίζει χαλαρά . Μάλιστα ως συνήθως αναφέρει την βασική τιμή της Χ1 στα 33500 , αλλά έχει φωτό με τα δέρματα και τα έξτρα ενώ όλοι ξέρουμε ότι στην βασική τιμή οι γερμανοπρίμιουμ δίνουν ένα τιμόνι και 4 ρόδες οπότε μάλλον για 50000 θα πάει με αυτό τον εξοπλισμό .
Οπότε φίλε έκανες την καλύτερη επιλογή και επιβράβευσες και την Πεζό που δίνει το καλύτερο αμάξι σε λογική τιμή και με την σωστή εγγύηση .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Οπότε φίλε έκανες την καλύτερη επιλογή και επιβράβευσες και την Πεζό που δίνει το καλύτερο αμάξι σε **λογική τιμή **και με την σωστή εγγύηση .Μόνο στο bold θα διαφωνήσω, γιατί η τιμή δεν είναι λογική...είναι πολύ υπερ-κοστολογημένο στην Ελλάδα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ακριβό, αλλά εντός ανταγωνισμού...στην Ελλάδα είναι εκτός ανταγωνισμού με αυτές τις τιμές.
-
Τα έχουμε πει για την τιμή του 3008, πλέον το έχουν γράψει (το προφανές) και όλα τα άρθρα του ειδικού τύπου, δεν έχει νόημα να το συζητάμε άλλο, είναι δεδομένα ακριβό. Η Peugeot επέλεξε μέσω της τιμολογιακής της πολιτικής να παίξει στα χωράφια των premium, και τα αποτελέσματα θα κρίνουν αν έπραξε καλώς ή όχι.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
ΥΓ: Εντύπωση μου έκαναν τα έξτρα, η έκδοση Allure που είναι η πιο πλούσια (πριν την GT) περίμενα να έχει αρκετά από αυτά που παράγγειλες ως έξτρα στον στάνταρ εξοπλισμό.
Εγω θα τα περιμενα ολα στο στανταρ... [emoji5]
-
Το είδα το πρωί σε λευκό, πηγαίναμε πλάι πλάι στην Κηφισίας.
Φτηνό ή ακριβό, premium ή όχι, είναι μακράν από τα πιο όμορφα της κατηγορίας. ...Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Καλορίζικο το αμάξι . Είναι ΜΑΚΡΑΝ το κορυφαίο της κατηγορίας και τελικά η τιμή του είναι πολύ καλή . Σήμερα το οτοτρίτη το έχει σε σύγκριση με την Χ1 και την κερδίζει χαλαρά . Μάλιστα ως συνήθως αναφέρει την βασική τιμή της Χ1 στα 33500 , αλλά έχει φωτό με τα δέρματα και τα έξτρα ενώ όλοι ξέρουμε ότι στην βασική τιμή οι γερμανοπρίμιουμ δίνουν ένα τιμόνι και 4 ρόδες οπότε μάλλον για 50000 θα πάει με αυτό τον εξοπλισμό .Οπότε φίλε έκανες την καλύτερη επιλογή και επιβράβευσες και την Πεζό που δίνει το καλύτερο αμάξι σε λογική τιμή και με την σωστή εγγύηση .
Πανέμορφο το 3008, δεν του λείπει κάτι για να επιτύχει. Αλλά το τεστ του auto Triti είναι πραγματικά της πλάκας. Εγώ καλύτερα θα έγραφα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Το είδα το πρωί σε λευκό, πηγαίναμε πλάι πλάι στην Κηφισίας.
Φτηνό ή ακριβό, premium ή όχι, είναι μακράν από τα πιο όμορφα της κατηγορίας. ...Συμφωνώ 100%....είναι μέσα στα 2-3 ομορφότερα SUV της μεσαίας κατηγορίας.
-
Το πέτυχα και εγώ σε καφέ/χρυσαφί-μαύρο το απόγευμα του Σαββάτου στο μεγάλο Σκλαβενίτη της Αχαρνών...δε με ξετρέλανε το χρώμα αλλά το αμάξι τραβάει τα βλέμματα και το εσωτερικό φαίνεται αρκετά ποιοτικό.
Kakto με το καλό να παραλάβεις εκεί κοντά στο Πάσχα και να ξεκινήσεις ανοιξιάτικες βόλτες -
Αυτό που παρατήρησα σήμερα είναι ότι φαίνεται και πολύ ευρύχωρο.
Επισης διπλα δίπλα με το qq μου και φαινόταν πιο μεγάλο γενικαΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας .
giocitroen91
Έχεις δίκιο οι αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος-πίσω είναι στάνταρ στην έκδοση allure
Στην premium κατηγορία ,δεν ανήκει γιατί αν μη τι άλλο η Peugeot δεν διαθέτει το κύρος του ονόματος ,καθόσον από επιλογή της είχε καταταγεί εμπορικά στους μαζικούς κατασκευαστές.Criuser
Το κορυφαίο της κατηγορίας επ’ουδενί δεν είναι . Το καλύτερο αμάξι για τα δικά μου θέλω και μπορώ είναι. Για την ιστορία η Χ1 με παρόμοιο εξοπλισμό βγαίνει περίπου 43.000€ , επίσης για την ιστορία η ίδια Χ1 πέρυσι με το προηγούμενο δασμολογικό καθεστώς και την απόσυρση ,έβγαινε 35.200€ κλειδί.Fanis75 + The Ace
Συμφωνώ ότι είναι ακριβό ,λόγω όμως της τιμολογιακής της πολιτικής της μαμάς
Peugeot και όχι της Ελληνικής. Όσο το έψαξα η τιμή Ελλάδος είναι φτηνότερη από 900 έως 4.000€ ,σε σχέση με Γερμανίας ,Ιταλίας ,Αγγλίας ,Γαλλίας και Πορτογαλίας. -
Με το καλο να παραλάβεις και να το καταευχαριστηθείς.Εγώ πιστεύω ότι έκανες πολύ σοφή επιλογή!
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Με το καλο να παραλάβεις και να το καταευχαριστηθείς.Εγώ πιστεύω ότι έκανες πολύ σοφή επιλογή!+1
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Με το καλο να παραλάβεις και να το καταευχαριστηθείς.Εγώ πιστεύω ότι έκανες πολύ σοφή επιλογή!
+1
Τα λεφτά που πληρώνεις για ένα αυτοκίνητο είναι ένα πράγμα πολύ σημαντικό.
Το αν θα σε δικαιώσει όμως η επιλογή του, είναι το πιο σημαντικό από όλα.
Το αν κάθε φορά που θα βάζεις το κλειδί να ξεκινήσεις θα νιώθεις ικανοποιημενος.!
Νομίζω το 3008 αυτό θα στο προσφέρει σίγουρα....
Καλοτάξιδο, απροβληματιστο και να σαι πάντα υγιής να το χαίρεσαιΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Τα λεφτά που πληρώνεις για ένα αυτοκίνητο είναι ένα πράγμα πολύ σημαντικό.
Το αν θα σε δικαιώσει όμως η επιλογή του, είναι το πιο σημαντικό από όλα.
Το αν κάθε φορά που θα βάζεις το κλειδί να ξεκινήσεις θα νιώθεις ικανοποιημενος.!
Νομίζω το 3008 αυτό θα στο προσφέρει σίγουρα....+1000
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας .
Criuser
Το κορυφαίο της κατηγορίας επ’ουδενί δεν είναι . Το καλύτερο αμάξι για τα δικά μου θέλω και μπορώ είναι. Για την ιστορία η Χ1 με παρόμοιο εξοπλισμό βγαίνει περίπου 43.000€ , επίσης για την ιστορία η ίδια Χ1 πέρυσι με το προηγούμενο δασμολογικό καθεστώς και την απόσυρση ,έβγαινε 35.200€ κλειδί.Το καλύτερο αυτοκίνητο είναι αυτό που σου δίνει πίσω τα λεφτά σου όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο ποσοστό .
Αυτό σημαίνει ακριβώς ότι λέει ο προηγούμενος φίλος .
Ενα αμάξι για να είναι πρίμιουμ , δεν είναι η μούρη στους άλλους , αλλά η σιγουριά ότι έχεις καλύτερο αυτοκίνητο σε όλα και για αυτό το πλήρωσες .
Οταν όμως τα πρίμιουμ έχουν μέτρια ποιότητα κατασκευής , συχνές βλάβες , μικρή εγγύηση , ακριβά σέρβις και προβληματικά συνεργεία , τότε δεν το συζητάω .Δεν είναι τυχαίο ότι τα πρίμιουμ πουλάνε σε στελέχη εταιρειών που τα έχουν με λήζινγκ και δεν τους νοιάζουν εγγυήσεις και ζημιές .
Το πόσο έκανε με το προηγούμενο δασμολογικό καθεστώς δεν έχει πλέον σημασία αφού δεν ξέρουμε πόσο θα έβγαινε το 3008 . Ακόμα ο λόγος 43000/33000 = 1,30 σημαίνει ότι η Χ1 θα πρέπει να είναι 30 % καλύτερο αυτοκίνητο από το 3008 για να δικαιολογηθεί η τιμή που όπως βλέπουμε σε καμία περίπτωση δεν είναι .
Πέρασα και εγώ στο παρελθόν από τα πρίμιουμ και έπαθα και έμαθα . Ευτυχώς που τα είχα και εγώ με λήζινγκ και δεν πλήρωνα και μου έδιναν και αμάξι αντικατάστασης για αρκετές μέρες που ήταν στα συνεργεία .
Peugeot 3008 2016