-
Καλός χρυσός και ο Πλάτωνας και ο Swell και ο κάθε αντίστοιχος επαγγελματίας. Το θέμα είναι ότι γραμμή που χωρίζει τον επαγγελματισμό από την αισχροκέρδεια είναι πολύ λεπτή. Ο καθένας ας κρίνει μόνος.
-
Έχει κάνει όνομα και μπράβο του αλλά οι τιμές είναι εξωπραγματικές. Βέβαια κανείς δεν πάει με το ζόρι
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλός χρυσός και ο Πλάτωνας και ο Swell και ο κάθε αντίστοιχος επαγγελματίας. Το θέμα είναι ότι γραμμή που χωρίζει τον επαγγελματισμό από την αισχροκέρδεια είναι πολύ λεπτή. Ο καθένας ας κρίνει μόνος.Απόψεις είναι αυτές!
Εγώ αντίθετα είμαι της άποψης πως στη ζωή ότι πληρώσεις παίρνεις!
Εκτός αν κάποιος είναι κακός στη δουλειά του, οπότε δεν αξίζει τίποτα, ούτε πολλά ούτε λίγα.Βέβαια στην παροχή υπηρεσιών η αίσθηση του συμφέροντος, του vfm ή της αισχροκέρδειας είναι εντελώς υποκειμενικές και εξαρτάται πως αποτιμά ο καθένας το χρόνο του.
Ενας που απλά πουλάει ένα προϊον ή ο υπάλληλος που αμοίβεται με το μήνα δεν θα καταλάβει ποτέ την αξία της εργατοώρας/ώρας απασχόλησης. -
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Έχει κάνει όνομα και μπράβο του αλλά οι τιμές είναι εξωπραγματικές. Βέβαια κανείς δεν πάει με το ζόριΑν πάντως αναλογιστείς ότι κάθε τέτοια εφαρμογή εχει μια ανάγκη χρόνου περί την εβδομάδα (5 εργάσιμες), τη λεπτομέρεια και ακρίβεια της, τα μεροκάματα, τα υλικά, τον εξοπλισμό και πια ΚΑΙ το χώρο και συγκρίνεις με το πιο απλό μεροκάματο μπογιατζή ή εργάτη σε κατασκευή, δεν είναι εξωπραγματικά τα ποσά....δεν την κάνει τη δουλειά στο υπόγειο του σπιτιού του ούτε χρησιμοποιεί λάθρο για υπαλλήλους.
Είναι άλλο να λες ότι δεν έχω ή δεν θέλω να δώσω αυτά τα λεφτά και άλλο να λες α πα πα είναι πανάκριβος.... -
Η αισχροκέρδεια είναι βαριά λέξη. Και νομίζω ότι δύσκολα χρησιμοποιείται σε μια ελεύθερη αγορά, όπου αφθονεί η πληροφόρηση για κάθε επαγγελματία, την ποιότητα της δουλειάς του, τις τιμές του και τον ανταγωνισμό του.
Αισχροκέρδεια είναι η υπερβολικά υψηλή τιμολόγηση όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, π.χ. το μπουκαλάκι του νερού στις 300 δραχμές προ 20ετίας (και προ διατίμησης) στο μοναδικό κυλικείο κάποιων πλαζ ή αρχαιολογικών χώρων.
Αυτά χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την πολιτική τιμών κανενός.
-
Σωστη προσεγγιση, αλλες φορες να το πω αλλιως το υπερβολικο κερδος θεωρειται το τιμη ανω του 20-25% του τελικου κοστους του προιοντος.
Χαριςμα γενικα σε βρισκω πολλες φορες με τελειως τετραγωνη λογικη. Εκτος οταν διαφωνεις μαζι μου.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Σωστη προσεγγιση, αλλες φορες να το πω αλλιως το υπερβολικο κερδος θεωρειται το τιμη ανω του 20-25% του τελικου κοστους του προιοντος.Χαριςμα γενικα σε βρισκω πολλες φορες με τελειως τετραγωνη λογικη. Εκτος οταν διαφωνεις μαζι μου.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, η εκπαίδευση του μηχανικού, βλέπεις...
Ανωτέρου επιπέδου από όλες τις άλλες πλην της δικής σου! Στο Βατικανό εκπαιδεύτηκες;Επί της ουσίας, δεν μπορείς να βάλεις όριο στο ποσοστό 'λογικού' κέρδους. Πρώτα από όλα γιατί μετά το τελικό κόστος του προϊόντος έρχονται και προστίθενται διάφορα άλλα κόστη (π.χ. φορολογία, αποσβέσεις, επενδύσεις, ζημιές κτλ) που δεν είναι συχνά γνωστά εκ των προτέρων. Επίσης επειδή τεράστιο ρόλο παίζει και ο όγκος των πωλήσεων.
Γνωρίζω από πρώτο χέρι δύο υγιείς επιχειρήσεις με σοβαρούς επιχειρηματίες/ιδιοκτήτες στο χώρο της υγείας με τεράστια διαφορά στο ποσοστό λειτουργικού κέρδους. Η μία (φαρμακαποθήκη) λειτουργεί μια χαρά με περί το 1% ποσοστό λειτουργικό κέρδος επί των πωλήσεων της και η άλλη (νοσοκομειακά είδη) με 26% λειτουργικό κέρδος επί των πωλήσεων της. Η πρώτη βασίζεται σε πολύ μεγάλους τζίρους. Η δεύτερη, με το αξιοζήλευτο ποσοστό κέρδους, κόντεψε να κλείσει με τις καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου που είχαν φτάσει τα 4-5 χρόνια, τα capital controls, το στραγγαλισμό της δανειοδότησης καθώς και με το κούρεμα που έφαγε στα ομόλογα που πήρε υποχρεωτικά έναντι του χρέους των νοσοκομείων και μετά από μια επιπλέον έκπτωση στο σύνολο των απαιτήσεων. Συμπέρασμα: το ποσοστό κέρδους δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα, αν δεν γνωρίζεις και το πλαίσιο του...
-
Σωστος, γενικα μιλουσα με ολους τους συντελεστες σταθερους.
Στα οικονομικα αυτη η φραση ειναι το κολπακι για να ξεγλυστρησεις
Δεν την εχετε και εσεις οι μηχανικοι;Διοτι οταν μπουν διαφοροι συντελεστες αυτοματως ξεκιναν οι διαφορετικες αποψεις και οι υποθεσεις με παραλληλα σεναρια περι ποιοι ειναι σωστοι και ποιοι λαθος.
Εξου και η διαφορες ανα οικονομολογων με τον καθ ενα να πιστευει πως εχει την αληθεια.Και να τρελαινεται ο κοσμος.
Εγω βεβαια καθως εκπαιδευτικα με το αλαθητο μιλω τελευταιος και τους λεω την αληθεια αλλα μ αρεσει να τους ακουω
Πω πω πολυ στεναχωρα αυτα που διαβασα. Το τι αγχος περασαν δεν μπορω να το φανταστω, και να μην μπορεις να κανεις τιποτα απολυτως.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Πω πω πολυ στεναχωρα αυτα που διαβασα. Το τι αγχος περασαν δεν μπορω να το φανταστω, και να μην μπορεις να κανεις τιποτα απολυτως.
Φίλε, επειδή ένας εκ των συνιδιοκτητών είναι παιδικός φίλος και κουμπάρος, τα έζησα σε μεγάλο βαθμό αυτά.
Ξέρεις τι είναι να είσαι απλήρωτος επί 4-5 χρόνια, να έρχεται το κράτος και να σου λέει ότι αν θες να πληρωθείς θα πάρεις ομόλογα του ελληνικού δημοσίου 20ετούς διάρκειας, όχι απλώς άτοκα αλλά αφού κάνεις και μια έξτρα έκπτωση 5% επί των απαιτήσεων σου και αφού τα πάρεις μέσα σε λίγους μήνες να τρως κι ένα γενναίο κούρεμα; Και όλα αυτά καλυμμένα πίσω από ένα μανδύα νομιμοφάνειας (αλλά όχι νόμιμα) ώστε να προστατευθούν οι τράπεζες, οι οποίες (παρ)ερμηνεύουν τους νόμους κατά το συμφέρον τους...
Κι έτσι το υπέροχο και ζηλευτό 26% ποσοστό κέρδους καταντάει να δείχνει ασήμαντο...
Υ.Γ.: Ο κουμπάρος μου υπήρχαν μέρες που έδειχνε σκιά του εαυτού του. Ένας άνθρωπος μάλαμα, ο οποίος πρέπει να ήταν από τους ελάχιστους επιχειρηματίες με το σταυρό στο χέρι. Και αυτή είναι μόνο μία από τις ιστορίες τρέλας των τελευταίων χρόνων που αντιμετώπισε.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εχει πεθάνει κόσμος με αυτές τις καταστάσεις, κυριολεκτικά!
Η θεία μου με φαρμακείο νοικοκυρεμένο για πολλά χρόνια τους έσκισε το δημόσιο και οι αλλαγές.
Καρκίνος της βγήκε με τόση στεναχωρια και άντε γεια!
Ο ξάδελφος μου που κληρονόμησε χρειάστηκε 4 χρόνια σκυλίσιας προσπάθειας για να ισορροπήσει και να αποφύγει να τον εξαγοράσει ο φαρμακέμπορας κανοντας τον υπάλληλο στην επιχείρησή του. -
Τι να πω; δεν εχω να πω τιποτα.
Πολυ θλιβερα γεγονοτα.
Ευχομαι απο εδω και εμπρος σε καλυτερα, ειληκρινα.
Προσαπαθηστε οσο μπορειτε να το βλεπετε σαν δοκιμασια, μην χαλασετε την υγεια σας. Αυτο μετρα πανω απο ολα. -
Ίσως τώρα καταλαβαίνεις γιατί σου λέω σε άλλο θέμα ότι στην Ελλάδα δεν αξίζει ούτε περίπτερο να ανοίξεις. Πόσο μάλλον σοβαρή επένδυση...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Ξέρεις τι είναι να είσαι απλήρωτος επί 4-5 χρόνια, να έρχεται το κράτος και να σου λέει ότι αν θες να πληρωθείς θα πάρεις ομόλογα του ελληνικού δημοσίου 20ετούς διάρκειας, όχι απλώς άτοκα αλλά αφού κάνεις και μια έξτρα έκπτωση 5% επί των απαιτήσεων σου και αφού τα πάρεις μέσα σε λίγους μήνες να τρως κι ένα γενναίο κούρεμα; Και όλα αυτά καλυμμένα πίσω από ένα μανδύα νομιμοφάνειας (αλλά όχι νόμιμα) ώστε να προστατευθούν οι τράπεζες, οι οποίες (παρ)ερμηνεύουν τους νόμους κατά το συμφέρον τους...
Τι μου θύμισες τώρα Χάρη, εκείνο το 2010 ήταν μαρτυρικό, σε μια χρονιά έπρεπε να πληρωθούν 3 έτη και κάθε έτος με διαφορετικό ομόλογο κι η ΕΤΕ μέχρι να τα εκκαθαρίσει μας έβγαλε την ψυχή, χώρια τα λάθη. Πάντως όσοι άντεξαν και δεν μπήκαν στη ρύθμιση μετά από αρκετά χρόνια δικαιώθηκαν και τα πήραν στα δικαστήρια τα λεφτά των τιμολογίων.
-
Άρτι αφιχθέν από το Sochaux όπως με ειδοποίησαν από την αντιπροσωπεία!
Οπότε τέρμα τα’ αστεία μιας και ήγγικεν γαρ η ώρα για την μεγάλη απόφαση: α) Car wrapping με κόστος 750 e και εγγύηση για 3 χρόνια με θετικά + : ευελιξία , μοναδικότητα ,την αποτελεσματικότερη προφύλαξη από πετραδάκια, μυγάκια, κοτσουλιές και γενικότερα από όλα όσα μπορούν να χαλάσουν το χρώμα του (και τη διάθεσή σου) με αρνητικά - : Τσιμπημένο Κόστος εγκατάστασης β)Κεραμική επίστρωση Williams F1 με κόστος 300e και 5 έτη εγγύηση (;) με θετικά + : μη απαγορευτικό τιμή, αίσθηση ασφάλειας και προστασίας ,αισθητικό κέρδος* (όπως λέει ο stefan147 ) * με αρνητικά - : Το ότι διεισδύει στους πόρους του χρώματος και γίνεται ένα σώμα με αυτό (κάτι δηλ. σαν ‘παράσιτο’ ) Οπότε αν π.χ. θελήσεις για χ, ψ λόγους να την αφαιρέσεις …μάλλον θα «ταλαιπωρηθείς»(και οικονομικά!) ή γ) Κέρωμα με κόστος γύρω στα 100 -150e (από επαγγελματία) κάθε 5-6 μήνες με θετικά + : οικονομική λύση για προστασία + εύκολη περιποίηση με αρνητικά - : όχι διάρκειαΟ χρήστης iceman7 έγραψε:
Μάλιστα έχω βρει και ένα νέο προϊόν περιποίησης που δίνει στα 50 ευρώ που με καλύπτει απόλυτα δεδομένης της μικρής χρήσης που κάνω. Μετά από σωστό πλύσιμο περνάει ceramic pro sport που έχει αντοχή 8-10 πλυσίματα και είναι φανταστικό. Η υδροφοβια και η γυαλάδα ειναι όπως το 9Η απλά αυτό έχει πολύ μικρότερη διάρκεια. Εμένα μπορεί ένα πέρασμα να μου βγάλει και χρόνο οπότε δεν ψάχνομαι για κάτι άλλο πια.
Αν κατάλαβα καλά πρώτα πλένει σωστά το αυτοκίνητο και μετά το περνά με το ceramic pro sport που αντέχει 8-10 πλυσίματα χρεώνοντας συνολικά 50 e ;Ενδιαφέρον μου ακούγεται !
Μήπως να προχωρήσω σε κάτι τέτοιο και να αφήσω στην άκρη τις 3 προαναφερθείσες προτάσεις (car wrapping-κεραμική ή κέρωμα από επαγγελματία).Ακούω γνώμες με προσοχή! -
Κατ' αρχάς με το καλό να ορίσει!
Κατά δεύτερον πρέπει να βάλεις κάτω τη χρήση καθώς και το που σταθμεύει το αυτοκίνητο. Αν πχ κάνεις πολύ αυτοκινητόδρομο θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τη διάφανη μεμβράνη. Αν σταθμεύεις έξω και είσαι ευάλωτος σε κουτσουλιές, γατιά που σκαρφαλώνουν κτλ θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το κεραμικό. Εάν σε ενδιαφέρει το αισθητικό αποτέλεσμα τότε και πάλι θα πρέπει να σκεφτείς το κεραμικό.
Ότι και να κάνεις πάντως να είσαι προετοιμασμένος για τη δέσμευση που έχει η κάθε τεχνοτροπία. Πλένεις μόνος? Είσαι διατεθειμένος να πλένεις με κόστος κάνα 50αρι τη φορά?
For the record το Williams είναι από τα πρώτα κεραμικά που εμφανίστηκαν την αγορά και νομίζω είναι εντελώς ξεπερασμένο, εξ' ου και η τιμή. Οπότε εάν κεραμικό τότε θα παίξεις σε Ceramic pro, Nanolex κτλ σε τιμές που προαναφέρθηκαν.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Ίσως τώρα καταλαβαίνεις γιατί σου λέω σε άλλο θέμα ότι στην Ελλάδα δεν αξίζει ούτε περίπτερο να ανοίξεις. Πόσο μάλλον σοβαρή επένδυση...Δεν υπαρχει χωρα με ευκολα λεφτα παιδια
Εγω οποτε βγηκα απο τα συνορα ειτε δεν εκανα τιποτα γιατι βρηκα αλλους αντιπαλους εδραιωμενους πολυ καλυτερα λογω εντοπιοτητας,ειτε εφαγα τα μουτρα μου
Πηγαινετε ΗΠΑ αμα θετε,στην χωρα της ευκαιριας.Υπαρχει ενας αριθμος επαγγελματιων- που τεινει στο +απειρο- που κανει την δουλεια σας καλυτερα απο εσας,ειτε γιατι εχει μεγεθος,ειτε γιατι χρησιμοποιει αθεμιτες πρακτικες,ειτε γιατι ειναι πιο παλιος,ειτε γιατι εχει καλυτερα στελεχη.
Το εξωτερικο ειναι καλο για οποιον θελει πχ να γινει υπαλληλος στη Σουηδια αντι για τριμηνος συμβασιουχος δημου στο Καρπενησι ,αλλα μεχρι εκει,δεν ειναι παραδεισος,κανεις πουθενα δεν χαριζει λεφτα.**Οι σημερινές δημοσιεύσεις που αφορούν το detailing μεταφέρθηκαν εδω
**
[mod] -
off topic
**Δεν έχει εκτεθεί κανείς, γίνεται διάλογος αλλά εκεί που πρέπει και οχι στο θέμα του 308
** -
Εκτέθηκα εγώ? Aπό που κι ως που?
-
Μεθαύριο παραλαμβάνω .Αctiv grip 1.2
Συνυποψήφια ήταν τα έξης C-SUV που απορρίφθηκαν για διάφορους (επιγραμματικά )λόγους :
Αteca: έφτασα κοντά αλλά απορρίφτηκε λόγω ‘πτωχού εσωτερικού’ .
(Γενικότερα πιστεύω πως δεν υποστηρίζεται ως μοντέλο από τον εισαγωγέα (μαμά VW)) Κuga :λόγω κατανάλωσης Τiguan: άλλαζε κινητήρας
Audi q3 :άλλαζε μοντέλο
Qashqai: πολύ γιαπωνέζικο εσωτερικό
Τuscon: μη σύγχρονος κινητήρας
Troc :’φτηνά’ πλαστικά εσωτερικού.
Οπότε καθώς ετοιμάζομαι να πάρω θέση πίσω από το τιμόνι περιμένω τις απαντήσεις σας σε κάποιες απορίες- ερωτήματα μου όπως π.χ.:
1.Ο κινητήρας χρειάζεται κάποιου είδους «στρώσιμο»;
2.Δεν έχω οδηγήσει ξανά κινητήρα turbo θέλει κάποιον ιδιαίτερο τρόπο στην οδήγηση του ;
(Κάπου είχα διαβάσει ότι πριν σβήσουμε τον κινητήρα καλό είναι να τον αφήσουμε να δουλέψει για 1-2 min.στο ρελαντί)
3.Τι βενζίνη χρησιμοποιούμε; 100 οκτανίων ;
4.Τι να περιμένω από πλευράς κατανάλωσης εντός πόλης ;
5.Πως είναι η ποιότητα του φωτισμού με τις λάμπες αλογόνου ; Δεν τοποθέτησα εργοστασιακά Led και μου προτάθηκε η αναβάθμιση τους με ‘βελτιωτικές’ λάμπες αλογόνου της Philips ή της Οsram αλλά και η τοποθέτηση γνήσιων Led Philips H7 με κωδικό γνησιότητας από την ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύεται από το σετ Canbus της Philips με 2 έτη γραπτή εγγύηση και συνολικό κόστους 220 e .
Επιτρέπεται όμως η τοποθέτηση aftermarket Led φώτων ακόμα και ποιοτικών υλοποιήσεων ή όχι; Τι προτείνετε; -
Για το #2 , Για νορμάλ καταστάσεις τους δε θέλει, σβήνεις και κατεβαίνεις. Άμα του έχεις πει το αίμα οδήγα 1-2 λεπτακια χαλαρά πριν να φτάσεις εκεί που θες
Peugeot 3008 2016