-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ναι ο.κ διπλανο κουμπακι.
https://www.web-formulas.com/Math_Formu ... inder.aspxΤωρα στα αντερσκουερ εχουν σε χαμηλες στροφες υψξλοτερη ροπη εμβολου, αρα γινεται για λογους οδηγησης με μικρη σχεση μεταδοσης.
Στα τζαπαν αυτο το καλυπτουν με ηλεκτρισμο ή μιλντ χιμπριντ και cvt
Πες ρε συ κ.εκ για το σκαϊακτιβ χ ή για καποιο χυμπριντ, δε τα βριακω ευκολα, εχω απορια
Ο 2,0 l και 2,5 l της Toyota βγαίνει και hybrid. Ίδιες διαστάσεις, 41 % efficiency.
Ο 1,8 l hybrid της Toyota, 449,5 cm³
Ο 1,5 l hybrid της Toyota, 374,25 cm³
Ο 2,0 l hybrid της Honda στο CRV, 498,25 cm³Της Mazda τον περιμένουν 2 - 2,1 l.
Και όλοι αυτοί παραμένουν undersquared όπως οι περισσότεροι καινούργιοι κινητήρες ακόμα και οι μη-hybrid.
-
Με εβαλες σε σκεψεις καθως οι ιαπωνες τονιζουν συνεχως τον τετραγωνο κινητηρα, ολα ομως δειχνουν πως επιθυμουν ροπη χαμηλα αλλα θελω να το ψαξω πιο πολυ.
Περιμενω να ανακοινωθει και για τον σκαϊακτιβ χ.
Υπαρχει καποιο θεμα που να γραφουμε τετοια διοτι εχουμε οντως ξεσκισει το 3008 θρεντ -
Σε λίγες ημέρες παραλαμβάνω το καινούργιο μου αυτοκίνητό Peugeot 3008 χρώματος λευκό παστέλ (Blanc Bamquise ) . Για την αισθητική αναβάθμιση του αλλά και (κυρίως) για προστασία του χρώματος σκέπτομαι διάφορες επιλογές όπως π.χ.: α) να τοποθετήσω μεμβράνη χρώματος μαύρου γυαλιστερού στην οροφή και τα μπροστινά κολονάκια και διάφανους μεμβράνης στην πρόσοψη-προφυλακτήρα και το καπό του αυτοκινήτου ή β) να «ντύσω» συνολικά τα αυτοκίνητο με γυαλιστερή ή ματ μεμβράνη (car wrapping ?) γ) να τοποθετηθεί κεραμική επίστρωση της Williams F1 ceramic coat . Το κόστος μετά από έρευνα αγοράς θα κυμανθεί ανάλογα με την επιλογή που θα κάνω από 300 έως 750 €. Ποια είναι η γνώμη σας; Ποια θεωρείτε ως καλύτερη κίνηση; Υπάρχει κάποια πρόταση για κάποιον καλό εφαρμοστή ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Υ.Γ. Το αυτοκίνητο έχει τοποθετημένες εργοστασιακές μπάρες οροφής. Είναι απαραίτητο να βγουν για την τοποθέτηση της μεμβράνης οροφής και να επανατοποθετηθούν ή δεν χρειάζεται να βγουν;
-
Μην κάνεις μαύρη την οροφή σε αυτοκίνητο που θα το έχεις Ελλάδα. Πέρνα το όλο κεραμική και τελείωσες. Λεπτομέρειες για μπάρες και φανάρια ρώτα τον εγκαταστάτη σου.
-
Ο χρήστης pepes έγραψε:
Σε λίγες ημέρες παραλαμβάνω το καινούργιο μου αυτοκίνητό Peugeot 3008 χρώματος λευκό παστέλ (Blanc Bamquise ) . Για την αισθητική αναβάθμιση του αλλά και (κυρίως) για προστασία του χρώματος σκέπτομαι διάφορες επιλογές όπως π.χ.: α) να τοποθετήσω μεμβράνη χρώματος μαύρου γυαλιστερού στην οροφή και τα μπροστινά κολονάκια και διάφανους μεμβράνης στην πρόσοψη-προφυλακτήρα και το καπό του αυτοκινήτου ή β) να «ντύσω» συνολικά τα αυτοκίνητο με γυαλιστερή ή ματ μεμβράνη (car wrapping ?) γ) να τοποθετηθεί κεραμική επίστρωση της Williams F1 ceramic coat . Το κόστος μετά από έρευνα αγοράς θα κυμανθεί ανάλογα με την επιλογή που θα κάνω από 300 έως 750 €. Ποια είναι η γνώμη σας; Ποια θεωρείτε ως καλύτερη κίνηση; Υπάρχει κάποια πρόταση για κάποιον καλό εφαρμοστή ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Υ.Γ. Το αυτοκίνητο έχει τοποθετημένες εργοστασιακές μπάρες οροφής. Είναι απαραίτητο να βγουν για την τοποθέτηση της μεμβράνης οροφής και να επανατοποθετηθούν ή δεν χρειάζεται να βγουν;Ποσο σε ειπαν τιμη για μαυρη οροφη κολονακια?το σκεφτομουν κ γω σε αλλο αμαξι ομως...
Οι μπαρες αν ειναι αλλου χρωματος νομιζω πρεπει να γινουν κ αυτες μαυρες(αν γινεται) γιατι αλλιως θα δειχνουν περιεργα...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Μην κάνεις μαύρη την οροφή σε αυτοκίνητο που θα το έχεις Ελλάδα. Πέρνα το όλο κεραμική και τελείωσες. Λεπτομέρειες για μπάρες και φανάρια ρώτα τον εγκαταστάτη σου.Να υποθέσω ότι το λες για την ζέστη ή όχι ; Έχεις προσωπική εμπειρία από την κεραμική επίστρωση ; Έχω μπερδευτεί γιατί μου έχουν προτείνει πέρασμα κεραμικής επίστρωσης με «ένα χέρι» και κόστος 300e αλλά και πέρασμα «4-5 χέρια» με κόστος 1000 e και πάνω!
-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Σε λίγες ημέρες παραλαμβάνω το καινούργιο μου αυτοκίνητό Peugeot 3008 χρώματος λευκό παστέλ (Blanc Bamquise ) . Για την αισθητική αναβάθμιση του αλλά και (κυρίως) για προστασία του χρώματος σκέπτομαι διάφορες επιλογές όπως π.χ.: α) να τοποθετήσω μεμβράνη χρώματος μαύρου γυαλιστερού στην οροφή και τα μπροστινά κολονάκια και διάφανους μεμβράνης στην πρόσοψη-προφυλακτήρα και το καπό του αυτοκινήτου ή β) να «ντύσω» συνολικά τα αυτοκίνητο με γυαλιστερή ή ματ μεμβράνη (car wrapping ?) γ) να τοποθετηθεί κεραμική επίστρωση της Williams F1 ceramic coat . Το κόστος μετά από έρευνα αγοράς θα κυμανθεί ανάλογα με την επιλογή που θα κάνω από 300 έως 750 €. Ποια είναι η γνώμη σας; Ποια θεωρείτε ως καλύτερη κίνηση; Υπάρχει κάποια πρόταση για κάποιον καλό εφαρμοστή ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Υ.Γ. Το αυτοκίνητο έχει τοποθετημένες εργοστασιακές μπάρες οροφής. Είναι απαραίτητο να βγουν για την τοποθέτηση της μεμβράνης οροφής και να επανατοποθετηθούν ή δεν χρειάζεται να βγουν;
Ποσο σε ειπαν τιμη για μαυρη οροφη κολονακια?το σκεφτομουν κ γω σε αλλο αμαξι ομως...
Οι μπαρες αν ειναι αλλου χρωματος νομιζω πρεπει να γινουν κ αυτες μαυρες(αν γινεται) γιατι αλλιως θα δειχνουν περιεργα...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οι τιμές εξαρτώνται από την επιφάνεια που θα καλυφθεί ( άρα από το μέγεθος του αυτοκινήτου ) και από την μάρκα-εταιρεία ή τον εφαρμοστή. Οι τιμές που μου έδωσαν είναι από 220e +ΦΠΑ έως 350e για μεμβράνες της 3Μ που σύμφωνα με όσα διάβασα μάλλον είναι οι ποιο ποιοτικές. Να δεις σοβαρά την πιθανότητα τοποθέτησης γιατί κατ' εμέ ομορφαίνει πολύ το αυτοκίνητο.! Οι μπάρες είναι σε αλουμίνιο και μου αρέσουν όπως είναι γι αυτό και επέλεξα την εργοστασιακή τοποθέτηση τους από τον κατάλογο του προσφερόμενου extra εξοπλισμού.
-
Αν αισθητικά σου αρέσει το car wrapping και βρίσκεις με 750€ για ολική σε suv όπως το 3008, αυτη την λύση θα προτιμούσα στην θέση σου.
-
car wrapping σημαινει πλυσιμο στο χερι μονο αν δεν απατωμαι...αυτο για μενα ειναι οχι.
Και το κοστος βεβαια ειναι λιγο βαρυ για μια ζελατινα,λογικα θα πεσει κι αλλο με τον καιρο. -
Νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο πλύσιμο με πλυστικά,μόνο τα πλυντήρια με βούρτσες είναι no no. Κατά τα λοιπά αν πλέον κοστίζει 750 και η επίστρωση κεραμικών αλοιφων 1000 νομίζω ότι σαν τιμή είναι οκ.
Έχει βέβαια μειονεκτήματα πχ σε μικρό τρακαρίσματα. -
Ο Πλάτωνας (auto star detailing) μου ζήτησε για το Cupra 900+ΦΠΑ για κεραμικό 5ετούς διάρκειας, δηλαδή 2 στρώσεις κεραμικό και μία στρώση κεραμικό lite το οποίο είναι ανανεώσιμο. Κάθε χρόνο ή κάθε 6μηνο, ανάλογα τη χρήση, θέλει ένα ειδικό πλύσιμο με τα προϊοντα που προτείνει ο κατασκευαστής του κεραμικού, κόστους 80€.
Με 1200+ΦΠΑ κάνει 4 στρώσεις κεραμικό συν μία lite και δίνει εγγύηση εφ' όρου ζωής. Εγώ τα βρήκα ΕΞΩΦΡΕΝΙKA αύτα τα χρήματα όπως αντίστοιχα και τη δέσμευση της συντήρησης σε αυτόν και με τέτοιο κόστος.
Αντ' αυτού ψωνίσαμε με φίλο όλα τα απαραίτητα με 250€ (ο αλοιφαδόρος προϋπηρχε) και σε 9 ώρες το Σάββατο το κάναμε μόνοι μας. Είναι μανούρα αλλά το αποτέλεσμα είναι τρομερό ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα μέσα που διαθέταμε (περιορισμένος χώρος, μέτριος φωτισμός κτλ). Σίγουρα έχουμε πετύχει ένα 80% αυτού που υπόσχεται ένας επαγγελματίας detailer ενώ μας έχουν μείνει πολλά πράγματα και για μετά. Το δε κεραμικό cQuartz 50ml των 80€ που πήραμε έφτασε για ένα χέρι στο Cupra και άλλα δύο χέρια σε 996.
Αν θελήσει κανείς να δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο πολύ ευχαρίστως να φτιάξω μία λίστα με τα απαραίτητα.
-
Είναι όντως πολλά τα χρήματα (το Williams μου το είχε περάσει με €500) και η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν αξίζει, γιατί α) ούτε στην μεταπώληση τα παίρνεις και β) το κόστος διόρθωσης μετά από 5 χρόνια για να το πουλήσεις είναι αρκετά μικρότερο.
Οπότε στο Kuga δεν έκανα τίποτα και ησύχασα!
-
Το θέμα είναι το ROI της υπόθεσης. Γενικώς απ' ότι καταλαβαίνω το 90% είναι κέρδος αισθητικό (το χρώμα έγινε συγκλονιστικό, λες και βγήκαν τα flakes στην επιφάνεια) και με το ζόρι 10% ουσιαστική προστασία. Για τα 250€ που ξόδεψα και τη χαρά του DIY εγώ θα το ξαναέκανα. Και θα το ξανακάνω βασικά αυτή τη φορά σε ζάντες, θόλους, μοτέρ με τα υλικά που περισσέψανε.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
β) το κόστος διόρθωσης μετά από 5 χρόνια για να το πουλήσεις είναι αρκετά μικρότερο.Τι ακριβώς κάνουν στη διόρθωση και που περίπου κυμαίνεται το κόστος;
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το θέμα είναι το ROI της υπόθεσης. Γενικώς απ' ότι καταλαβαίνω το 90% είναι κέρδος αισθητικό (το χρώμα έγινε συγκλονιστικό, λες και βγήκαν τα flakes στην επιφάνεια) και με το ζόρι 10% ουσιαστική προστασία. Για τα 250€ που ξόδεψα και τη χαρά του DIY εγώ θα το ξαναέκανα. Και θα το ξανακάνω βασικά αυτή τη φορά σε ζάντες, θόλους, μοτέρ με τα υλικά που περισσέψανε.Συμφωνώ 100% στα παραπάνω. Με €250 και εγώ θα το έκανα, αλλά €1.000 δεν θα έδινα!
Κάποτε ξόδευα τόσα χρήματα για detailing μόνος μου, αφού είχα αγοράσει τα άπαντα από ΖΑΙΝΟ και αρκετά προϊόντα Swisswax. Πλέον, δεν ασχολούμαι ούτε 5'.
Τι ακριβώς κάνουν στη διόρθωση και που περίπου κυμαίνεται το κόστος;
Γυαλίζουν το χρώμα (ουσιαστικά αφαιρούν βερνίκι, οπότε βγαίνει στην επιφάνεια το άθικτο) και εξαφανίζουν 'αράχνες' και πολύ μικρές γρατοσυνιές (εάν έχει μεγάλες θέλει τοπική βαφή). Εάν το κάνει μόνος σου το κόστος είναι κάτω από €100. Σε κάποιον detailer, ανάλογα σε ποιον θα πάς, τα υλικά και τον χρόνο που θέλει (δηλαδή πόσο 'χάλια' είναι το χρώμα) θα κοστίσει από €150 έως και €400.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το θέμα είναι το ROI της υπόθεσης. Γενικώς απ' ότι καταλαβαίνω το 90% είναι κέρδος αισθητικό (το χρώμα έγινε συγκλονιστικό, λες και βγήκαν τα flakes στην επιφάνεια) και με το ζόρι 10% ουσιαστική προστασία. Για τα 250€ που ξόδεψα και τη χαρά του DIY εγώ θα το ξαναέκανα. Και θα το ξανακάνω βασικά αυτή τη φορά σε ζάντες, θόλους, μοτέρ με τα υλικά που περισσέψανε.Την καλύτερη δουλειά έκανες, και εγώ δεν θα έκανα τόσο ακριβό detailing σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.
Όμως η περίπτωση σου είναι ειδική, βρήκες γνώστη που ξέρει να το κάνει και σου έδειξε, από το μηδέν χωρίς know-how δύσκολα κάποιος να πάρει την απόφαση να το κάνει -
Πάντως εγώ θα ήθελα τη λίστα αν δεν σου κάνει κόπο Stefan
-
Κοίτα να δεις, δεν είναι rocket science. Τα αυτοκίνητα δεν είναι όσο ευαίσθητα νομίζουν οι περισσότεροι και με τον dual action αλοιφαδόρο πρέπει να είσαι μεγάλος χασάπης για να κάνεις βλακεία. Άντε λίγο μεγαλύτερη προσοχή να θέλουν τα γιαπωνέζικα που παραδοσιακά έχουν αρκετά μαλακό βερνίκι. Το βερνίκι του 996 ας πούμε ίσα που ένιωσε χάδι στην προσπάθεια για διόρθωση. Το δε δικό μου ήταν και καινούριο και ήταν πολύ εύκολη δουλειά γιατί ότι είχε ήταν εντελώς επιφανειακό.
Το κεραμικό το κάναμε από το manual του υλικού και βιντεάκια στο youtube. Κανείς μας δεν το χε ξανακάνει.
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Πάντως εγώ θα ήθελα τη λίστα αν δεν σου κάνει κόπο StefanΦαντάζομαι ότι μιλάμε για αυτοκίνητο μιας ηλικίας με φυσιολογική φθορά, οπότε προτείνω τα εξής:
-
πυλό για μετά το πρώτο πλύσιμο
-
Iron X μετά το ξέπλυμα του πυλού
-
Τώρα το κρίσιμο...η επιλογή pad μαζί με polishing compound. Εδώ δε μπορώ να βοηθήσω και πολύ γιατί εξαρτάται από το πόση αράχνη και πόσα ολογράμματα έχει το αυτοκίνητο. Εμείς δουλέψαμε Menzerna 3500. Μπορείς να διαβάσεις για τι σκοπό είναι η κάθε διαβάθμιση (οι διαβαθμίσεις πάνε όπως η σκληρότητα στα γυαλόχαρτα) και να επιλέξεις ανάλογα. Από pad χρησιμοποιήσαμε αυτό μιας και δεν θέλαμε βαθύ κόψιμο.
-
Μετά τη διόρθωση θέλει να έχεις πάρει ισοπροπυλική αλκοόλη από το φαρμακείο, να την έχεις βάλει σε ένα ψεκαστικό και σκουπίσεις με αυτή όλο το αυτοκίνητο. Ακόμα καλύτερα εάν έχει προηγηθεί πέρασμα με πινέλο σε όλες τις περιοχές του αυτοκινήτου που μπορούν να μαζέψουν σκόνη. Υπόψη η διόρθωση βγάζει ΠΟΛΥ σκόνη.
-
Αφού τελειώσουμε το καθάρισμα με την αλκοόλη είμαστε έτοιμοι για το κεραμικό. Εμείς χρησιμοποιήσαμε αυτό με βάση τις οδηγίες του.
Αυτά είναι πολύ γενικές οδηγίες και εννοείται δεν αναφέρω ότι το αμάξι θέλει μασκάρισμα με χαρτοταινία κτλ. Επίσης η διαδικασία μπορεί να εμπλουτιστεί και με αλοιφές για νίκελ, ζάντες, μοτέρ ενώ υπάρχει και κεραμικό γι' αυτό το σκοπό το οποίο θα το κάνουμε σε δεύτερο χρόνο.
Και το πιο μεγάλο μυστικό!! Όσα λεφτά και ρίξετε σε fancy υλικά και ιστορίες το Α και το Ω είναι οι πετσέτες. Όσο καλύτερη η πετσέτα τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Εμείς πάθαμε και μάθαμε. Θέλει 3-4 πετσέτες του 15ευρου για να γίνει σωστή δουλειά.
(τα λινκ είναι ενδεικτικά φυσικά, υπάρχουν άπειρα μαγαζιά και υλικά να κάνει κανείς δουλειά)
-
-
Δεν εχει νόημα να συγκρίνουμε επαγγελματίες με DIY.
Ο χρόνος για να μάθεις και εφαρμόσεις έχει ένα κόστος που είναι διαφορετικό για τον καθένα, πέρα από τα υλικά.
Κάποιοι ζουν από αυτό, συντηρούν οικογένειες και μεγάλα μαγαζιά (πηγαίνετε δειτε την πρόσφατη επένδυση του Πλάτωνα στη Λυκόβρυση και θα καταλαβετε τι λεμε)
Ανάλογα με την τιμή που κοστολογείς το χρόνο σου και την αξία της περιουσίας που θες να προστατεύσεις και ομορφύνεις κρίνεις.
Το συγκεκριμένο υλικό πάντως έχει όντως self healing δυνατότητες ενω πραγματικά φέρνει το αμάξι σε απιστευτη κατάσταση εμφανισιακα.
Εγώ ειχα κάνει ceramic pro 9H 4 στρώσεις και 1 Light στο qq με 800 ευρώ το 2015 ένα χρόνο μετά την αγορά και ενώ το μαμά βερνίκι είχε εξαφανιστεί και χρειάστηκε δουλειά στη διόρθωση.
Το έδωσα το 2017 και προφανώς τα έχασα αλλά έσωσα τα νεύρα μου και ας έχασα λεφτά.
Όσο το είχα το αμάξι όντας μαύρο κιόλας ήταν άπαιχτο και ειχα γλυτωσει από το πολύ λεπτό βερνίκι και την αθλια ποιότητα της βαφης της νισσαν.
Οικονομικά επίσης αν πλήρωνα ενδιάμεσες αποκαταστάσεις και συντηρήσεις στην 7ετια της εγγύησης του υλικού περισσότερα θα μου έβγαιναν.
Χώρο άλλωστε και χρονο για να τα κάνω μόνος μου δεν εχω ούτε θα έκανα πειράματα εγώ ή φίλοι μου σε νέο αμάξι όντας και ψυχαναγκαστικος. Δεν είμαι φαν του DIY.
Στη Χ1 που είναι και ακριβότερο και καλύτερο αμάξι δεν κάνω αφενός γιατί δεν σκοπεύω να το κρατήσω τόσα πολλά χρόνια, για να βγάλει τα λεφτά του αφετέρου γιατί το χρησιμοποιώ λίγο και πλέον το πλένω σωστά μόνο στον Πλάτωνα άρα δεν του δημιουργώ θέματα. Βοηθάει άλλωστε και το γεγονός ότι το χρώμα είναι πια ανοιχτό (δεν την ξαναπατάω με μαύρο ή σκούρο γενικά)
Μάλιστα έχω βρει και ένα νέο προϊόν περιποίησης που δίνει στα 50 ευρώ που με καλύπτει απόλυτα δεδομένης της μικρής χρήσης που κάνω. Μετά από σωστό πλύσιμο περνάει ceramic pro sport που έχει αντοχή 8-10 πλυσίματα και είναι φανταστικό. Η υδροφοβια και η γυαλάδα ειναι όπως το 9Η απλά αυτό έχει πολύ μικρότερη διαρκεια. Εμένα μπορεί ένα πέρασμα να μου βγάλει και χρόνο οπότε δεν ψάχνομαι για κάτι άλλο πια.
Peugeot 3008 2016