-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
http://www.drive.gr/test-drives/apostoli/odigoyme-peugeot-3008-16-thp-165-eat6...Αναβαθμισμένο συνολικά και εξαιρετικά ικανό, το 3008 έχει τα φόντα να κλέψει πωλήσεις από τα περισσότερα SUV, αν και μάλλον όχι στη συγκεκριμένη έκδοση
Τιμή €30.000 (εκτιμώμενη)...Κρίμα...αν και το είχα δει το όνειρο από τις τιμολογήσεις σε Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία, έλεγα μπας και...δυστυχώς -και- αυτή την έκδοση θα τη δούμε μόνο ως μεταχειρισμένο...
-
Μου κάνει (θετική) εντύπωση η τεράστια απόσταση από το έδαφος (22cm!!) και (αρνητική) εντύπωση η έλλειψη 4κίνησης.
Η τιμή (εάν είναι αυτή) είναι πολύ καλή, αφού με €30.000 έχεις πολύ δυνατό κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο και πλούσιο εξοπλισμό....ελάχιστα τα ανταγωνιστικά μοντέλα.
-
Αν είχε και τετρακίνηση θα μιλάγαμε για πολύ πιο ολοκληρωμένη πρόταση. Έτσι όμως κάτι λείπει (για μένα πάντα). Το κιβώτιο τι τεχνολογίας είναι; Με μετατροπέα ροπής;
-
Πολύ καλή τιμή ? Για να δούμε τα ανταγωνιστικά μοντέλα: Q3, Ateca, Kodiaq, Tiguan, Kuga, Kadjar, CRV, GLA, X1, QQ. Αν εξαιρέσεις BMW και MB, ακόμα και το Audi βγαίνει φθηνότερο (με τον 1.4 προφανώς). Στα ίδια λεφτά μπορείς μέχρι και το υπερκοστολογημένο XTrail 1.6 να πάρεις (για το αυτόματο θες περίπου 2Κ ακόμα). Και το άρθρο λέει για 'περίπου 30Κ€', εγώ γιατί πιστεύω ότι θα πάει κοντά στα 32-33Κ€ των γερμανών και των γάλλων ?
Προσοχή δεν λέω ότι η κλίμακα των τιμών του 3008 δεν είναι ανταγωνιστική, λέω ότι το συγκεκριμένο trim με τον THP ξεφεύγει πολύ. Αντίστοιχα το ίδιο λέω και για το Ateca με τον 1.4, ενώ κατά τα άλλα η κοστολόγηση του Ateca είναι επίσης καλή.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Αν είχε και τετρακίνηση θα μιλάγαμε για πολύ πιο ολοκληρωμένη πρόταση. Έτσι όμως κάτι λείπει (για μένα πάντα). Το κιβώτιο τι τεχνολογίας είναι; Με μετατροπέα ροπής;Συμφωνώ για την 4κίνηση, σαφώς και τότε θα ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένο. Δεν είμαι σίγουρος για το κιβώτιο της Peugeot, το έψαξα και δεν βρήκα και πολλές πληροφορίες...από αυτά που βρήκα κατάλαβα ότι είναι με μετατροπέα ροπής, της AISIN.
Πολύ καλή τιμή ? Για να δούμε τα ανταγωνιστικά μοντέλα: Q3, Ateca, Kodiaq, Tiguan, Kuga, Kadjar, CRV, GLA, X1, QQ. Αν εξαιρέσεις BMW και MB, ακόμα και το Audi βγαίνει φθηνότερο (με τον 1.4 προφανώς). Στα ίδια λεφτά μπορείς μέχρι και το υπερκοστολογημένο XTrail 1.6 να πάρεις (για το αυτόματο θες περίπου 2Κ ακόμα). Και το άρθρο λέει για 'περίπου 30Κ€', εγώ γιατί πιστεύω ότι θα πάει κοντά στα 32-33Κ€ των γερμανών και των γάλλων ?
Το Q3 δεν είναι ανταγωνιστικό του, είναι αρκετά μικρότερο. Το Qashqai αυτόματο κινείται γύρω από τις €30.000 (και είναι αρκετά πιο αδύναμο), το X-trail που είναι μεγαλύτερο είναι πιο ακριβό και γενικά σε αυτή την κατηγορία μεγέθους 1.6 με αυτόματο και 160 ίππους και καλό εξοπλισμό δεν έχω βρει κάτω από €30.000. Εάν βέβαια έρθει πολύ παραπάνω από €30κ, τότε δεν θα είναι τόσο δελεαστικό.
-
Για το Q3 τι να σου κάνω, να βγάλω εγώ το Q4 ? Το σημαντικό είναι ότι το -λιγότερο ή περισσότερο- ανταγωνιστικό Audi βγαίνει φθηνότερο από το 3008. Και ότι από τα 9-10 ανταγωνιστικά μοντέλα, μόνο 2 είναι καθαρά ακριβότερα, και αυτά είναι BMW και Mercedes-Benz
Το σημειώνω απλά για να υποστηρίξω αυτό που έλεγα πιο πριν, ότι η Peugeot έχει αλλάξει πλεύση/στόχευση και άρα τιμολόγηση, και πλέον θεωρεί εαυτόν ως premium κατασκευαστή. Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί στην πορεία των ετών ως φυσική εξέλιξη, απλά και ωραία μια μέρα ξύπνησαν και είπαν 'από σήμερα είμαστε premium' , όπως και η Citroen με την DS (αν και αυτοί τουλάχιστον είπαν να φτιάξουν και μια καινούρια μάρκα).
Και γιατί το λέω το παραπάνω: γιατί το ίδιο ακριβώς μοντέλο (3008 1.6THP Allure) φαίνεται ότι θα πάει από τα περίπου 26Κ€ σε άνετα-πάνω-από τα 30Κ€. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ από την τιμολόγηση του συγκεκριμένου. Και δεν είναι θέμα Ελλάδας και φόρων, το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, άρα είναι θέμα εταιρείας....
-
Άσσε, δεν είπα να βγάλεις Q4.... , απλά λέω ότι το Q3 δεν είναι ανταγωνιστικό του 3008 (όπως δεν είναι και το Vitara για παράδειγμα), γιατί είναι σε άλλη κατηγορία, οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις τιμές τους. Το Qashqai για παράδειγμα που είναι ανταγωνιστικό του 3008, έχει τα ίδια χρήματα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Άσσε, δεν είπα να βγάλεις Q4.... , απλά λέω ότι το Q3 δεν είναι ανταγωνιστικό του 3008 (όπως δεν είναι και το Vitara για παράδειγμα), γιατί είναι σε άλλη κατηγορία, οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις τιμές τους. Το Qashqai για παράδειγμα που είναι ανταγωνιστικό του 3008, έχει τα ίδια χρήματα.Ίδια κατηγορία ειναι, απλως ειναι μια γενιά πισω.
-
Γενικώς, η αίσθηση ποιότητας των υλικών του ταμπλό και των διακοπτών είναι πολύ αναβαθμισμένη. Σε αυτό τον τομέα το 3008 είναι καλύτερο από το Nissan Qashqai και συναγωνίζεται το SEAT Ateca. [/quote]
Η εντύπωση που μου δίνουν οι εικόνες και βίντεο ειναι οτι μάλλον η ποιότητα ειναι καλύτερη και του Tiguan.
-
Αυτος που κοιταει για οικογενειακο θα κοιταξει qq και 3008 οχι q3. Το πορτμπαγκαζ του ειναι αστειο...
-
Μήπως μπερδεύεται το q3 με το q2?
Το q3 δεν εχει μικρότερο πορτπαγκαζ του qashqai. -
To Q3 ειναι μικροτερο απο το 3008....δεν ειναι ιδιο μεγεθος με 7 εκ. μικροτερο μεταξονιο και 100 λιτρα μικροτερο χωρο αποσκευων.
-
Ενω το qashqai ειναι;
-
Λοιπόν qashqai και q3 ειναι στο ίδιο μέγεθος και την ίδια κατηγορία.
Το 3008 εχει για ανταγωνιστή το Tiguan; Ναι
Αν είχε βγει το 3008 προ 6μηνου δεν θα είχε δλδ πλέον ανταγωνιστή το Tiguan (προηγούμενο μοντέλο), που στην ουσια ειναι ενα οικονομικό q3; -
2008 vs q2
3008 vs q3
5008 vs q5 -
I rest my case.
-
Το 5008 όμως είναι 7θεσιο.
7θεσιο από τα audi είναι το q7.
Το 3008 αλήθεια πότε έρχεται στις εκθέσεις?Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο επικεφαλής του Group PSA στην Ευρώπη, ονόματι Maxime Picat, δήλωσε ευθαρσώς πως το νέο 3008 είναι καλύτερο τόσο από την BMW X1 όσο και από το νεοφερμένο VW Tiguan. Η δήλωσε δεν περιείχε ίχνος αστεϊσμού…
http://www.newsauto.gr/sigouria-ton-gallon/
Για να δούμε....πραγματικά το αναμένω να το δώ από κοντά (και να το οδηγήσω) με μεγάλη ανυπομονησία. Θα είναι όντως τόσο καλό όσο λένε (τόσο η Peugeot όσο και ο ειδικός τύπος) ή άλλη μια 'φούσκα' που θα ξεφουσκώσει απότομα?!?! Επίσης, είμαι περίεργος για την τιμολογιακή πολιτική (εικάζω πως θα κινηθεί ανάμεσα σε Tiguan και X1 με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό όμως).
-
Μακαρι να ειναι καλυτερο. Αυτο θα ωφελησει τους καταναλωτες που θα εχει ακομα καλυτερα αυτοκινητα. Δε μας ειπε που ειναι καλυτερο ομως....
Υ.Σ. Δε διαβασα τις δηλωσεις του -
Από μέσα πάντως είναι πολύ ιδιαίτερο και εντυπωσιακό! Για να δούμε και με τι τιμές θα έρθει, γιατί τώρα τελευταία σαν να είναι τσιμπημένες η τιμές της Peugeot.
Peugeot 3008 2016