-
Λάθος Αντώνη .
Εγώ είμαι αντικειμενικός σύμφωνα με ΤΑ ΔΙΚΑ μου κριτήρια...
Οσο αντικειμενικοί είναι και οι υπόλοιποι με ΤΑ ΔΙΚΑ τους κριτήρια...
Επί της ουσίας , του οφ τόπικ δηλαδή , το αμάξι ήταν ωραίο εσωτερικά , μέτριας αισθητικής εξωτερικά λόγω του πίσω μέρους που στις πλάγιες όψεις είχε ένα μεγάλο θέμα , ενώ στην Ελλάδα δεν είχε και σταθερή τιμή .
Πριν 2 χρόνια φίλη , ήθελε να πάρει κρός και επειδή είναι και αυτή του κλειδιού , κοιτάξαμε τα κλασσικά GLA , Q3 και COUNTRYMAN αφού την ασχήμια της προηγούμενης Χ1 ούτε εκείνη δεν την άντεχε , ενώ δεν ήθελε και να ξεφύγει πολύ πάνω από τα 30000 . Το GLA δεν δικαιολογεί επ΄ ουδενί τα λεφτά του και μόνο σαν εταιρικό που στο παίρνουν άλλοι έχει λόγω ύπαρξης , αφού έχει τον κινητήρα του ντάστερ και του κλιό και εσωτερικά η ποιότητα είναι πολύ μέτρια , όπως και η αισθητική του . Το Q3 έπαιζε με τις τιμές . Μικρές εκπτώσεις στο 1.4 βενζίνη και τεράστιες στο δίλιτρο ντίζελ που πράγματι ήταν οικονομικά η καλύτερη επιλογή και ίσως και σαν αμάξι . Αλλά ο φόβος του δίλιτρου , ήταν αξεπέραστος και έτσι κατέληξε στο κάντρυμαν .
Αλλά πριν λίγους μήνες το Q3 κατέβασε βρακιά και έτσι το πήρε μια φίλη της λίγο πάνω από τις 26000 που επίσης είναι βίκτιμ...
Πάντως για να συνεχίσουμε το οφ τόπικ , το οτομπλόγκ έγραφε προ ημερών με την ευκαιρία της παρουσίασης της Χ2 ότι η προπέλα θα αρχίσει να αλλάζει τα σχήματα της και να τα κάνει πιο σύγχρονα . Και μέσα και έξω . Φαίνεται η βαρεμάρα πέρασε το τελωνείο και έφτασε στο Μόναχο...
Τέλος μην ξεχάσουμε τον ημιάκαμπτο . Ηταν ωραίος στο Γκράντλαντ ...
-
Emperor,στις κριτικές που παρέθεσες για το Q3,διαβάζοντάς τε εν τάχει,προσωπικά διέκρινα από τους δοκιμαστές μια διάθεση να 'στρογγυλέψουν',να 'λιάνουν' -πες το όπως θες- τα όποια μειονεκτήματα του αυτοκινήτου.
Μερικά τα έχεις επισημάνει κι εσύ π.χ. α)'Θα θέλαμε λίγο καλύτερη ακρίβεια και πληροφόρηση από το τιμόνι.' β)'παραμένει το πιο άνετο μοντέλο της κατηγορίας με καλά ρυθμισμένη ανάρτηση που δεν ρίχνει σε δεύτερη μοίρα το κράτημα και μόνο από εγκάρσιες ανωμαλίες δεν θα περάσει «αρχοντικά».' γ)'Και το κόστος που πληρώνεις είναι η άνεση. Όχι ότι το Q3 είναι δυσάρεστο, απλώς δεν μπορεί να απορροφήσει τέλεια τα κάθετα κοψίματα των ελληνικών δρόμων' δ)'Ναι μεν γέρνει, αλλά κρατάει πολύ καλά και είναι προβλέψιμο και ασφαλές' ε)'Το θετικό τιμόνι μπορεί να μην είναι το καλύτερο, όμως δίνει σωστή πληροφόρηση' στ)' δε σε εμπνέει να το οδηγήσεις γρήγορα, όμως αν το κάνεις θα καταλάβεις ότι είναι σχεδιασμένο ακόμη και γι΄αυτόν το ρόλο (που δεν είναι ο φυσικός του. Πρόκειται για οικογενειακό αυτοκίνητο)'
Εμένα μου φαίνονται,παρατηρήσεις του στυλ 'ναι μεν,αλλά'.Κάπως 'διπλωματικές' κριτικές.
Υ.Γ Sorry για το στο νήμα του 3008.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Emperor,στις κριτικές που παρέθεσες για το Q3,διαβάζοντάς τε εν τάχει,προσωπικά διέκρινα από τους δοκιμαστές μια διάθεση να 'στρογγυλέψουν',να 'λιάνουν' -πες το όπως θες- τα όποια μειονεκτήματα του αυτοκινήτου.Μερικά τα έχεις επισημάνει κι εσύ π.χ. α)'Θα θέλαμε λίγο καλύτερη ακρίβεια και πληροφόρηση από το τιμόνι.' β)'παραμένει το πιο άνετο μοντέλο της κατηγορίας με καλά ρυθμισμένη ανάρτηση που δεν ρίχνει σε δεύτερη μοίρα το κράτημα και μόνο από εγκάρσιες ανωμαλίες δεν θα περάσει «αρχοντικά».' γ)'Και το κόστος που πληρώνεις είναι η άνεση. Όχι ότι το Q3 είναι δυσάρεστο, απλώς δεν μπορεί να απορροφήσει τέλεια τα κάθετα κοψίματα των ελληνικών δρόμων' δ)'Ναι μεν γέρνει, αλλά κρατάει πολύ καλά και είναι προβλέψιμο και ασφαλές' ε)'Το θετικό τιμόνι μπορεί να μην είναι το καλύτερο, όμως δίνει σωστή πληροφόρηση' στ)' δε σε εμπνέει να το οδηγήσεις γρήγορα, όμως αν το κάνεις θα καταλάβεις ότι είναι σχεδιασμένο ακόμη και γι΄αυτόν το ρόλο (που δεν είναι ο φυσικός του. Πρόκειται για οικογενειακό αυτοκίνητο)'
Εμένα μου φαίνονται,παρατηρήσεις του στυλ 'ναι μεν,αλλά'.Κάπως 'διπλωματικές' κριτικές.
Υ.Γ Sorry για το στο νήμα του 3008.
Ακριβώς! Γι αυτό και επεσήμανα και τα αρνητικά! Αλλά μην ακυρώνουμε και τα θετικά (bold) που τοποθετούν το αμάξι ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας!
Οπαδισμοί στα αυτοκίνητα αποτελούν ανωριμότητα. Μπορεί να μην προτιμούμε κάποια αυτοκίνητα (π.χ. ελάχιστα audi μου αρέσουν, όπως το Α5...) αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω το καλό είτε είναι audi, είτε lada είτε οτιδήποτε...Αλλά δεν μου αρέσει να αλλοιώνεται κιόλας η πραγματικότητα και να παρουσιάζεται οτιδήποτε σαν κάτι άλλο από αυτό που είναι. -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ακριβώς! Γι αυτό και επεσήμανα και τα αρνητικά! Αλλά μην ακυρώνουμε και τα θετικά (bold) που τοποθετούν το αμάξι ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας!
Οπαδισμοί στα αυτοκίνητα αποτελούν ανωριμότητα. Μπορεί να μην προτιμούμε κάποια αυτοκίνητα (π.χ. ελάχιστα audi μου αρέσουν, όπως το Α5...) αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω το καλό είτε είναι audi, είτε lada είτε οτιδήποτε...Αλλά δεν μου αρέσει να αλλοιώνεται κιόλας η πραγματικότητα και να παρουσιάζεται οτιδήποτε σαν κάτι άλλο από αυτό που είναι.Συμφωνούμε κι εννοείται ότι θα 'χει και θετικά! (π.χ. χώροι,συναρμογή κ.ά.)
Απλά, -και κυρίως στους δημοσιογράφους των δοκιμών αναφέρομαι-,δεν χρειάζεται συγκεκριμένα μείον του όποιου αυτοκινήτου να τα παραβλέπουμε ή να τα παρουσιάζουμε ως υποδυέστερης σημασίας κι αλλού τα ίδια ως στοιχεία που χαλούν σημαντικά τη γενικότερη εικόνα του (αναφερόμενοι για συγκρίσεις σε ίδια κατηγορία).
-
Καλησπέρα,
Ο χρήστης physikos13 έγραψε:
αφού δεν έχεις μπει σε 3008 σε προσκαλώ σε 2 βδομάδες περίπου που θα το έχω
αν το ήξερα, θα σου έδινα το δημοσιογραφικό που είχα να το δεις, αλλά και το δικό μου δεν με πειράζειΚαθώς επίσης δεν μπορώ να βλέπω κόσμο να σχολιάζει αρνητικά χωρίς να έχει οδηγήσει το αμάξι, διαθέτω και το δικό μου για test drive (2.0 GT). Θα δεχτώ τα αρνητικά σχόλια σας μετά, αλλά πρώτα θα ήθελα να το οδηγήσετε! Εγώ physikos13 θα αναλάβω τα νότια προάστια
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Καλησπέρα,αφού δεν έχεις μπει σε 3008 σε προσκαλώ σε 2 βδομάδες περίπου που θα το έχω
αν το ήξερα, θα σου έδινα το δημοσιογραφικό που είχα να το δεις, αλλά και το δικό μου δεν με πειράζειΚαθώς επίσης δεν μπορώ να βλέπω κόσμο να σχολιάζει αρνητικά χωρίς να έχει οδηγήσει το αμάξι, διαθέτω και το δικό μου για test drive (2.0 GT). Θα δεχτώ τα αρνητικά σχόλια σας μετά, αλλά πρώτα θα ήθελα να το οδηγήσετε! Εγώ physikos13 θα αναλάβω τα νότια προάστια
Προσωπικά το πήρα για test drive πάνω από μισή ώρα, το έβγαλα και στην εθνικη όπου το εφτασα 150-160, επειτα και σε επαρχιακο δρόμο με στροφές και μετά και σε ημιαστικό...
Εχω γράψει βκ αναλυτικό review...
-
Και εγώ το έχω περιέργαστεί αναλυτικότατα στην έκθεση, όσο περίμενα για το σερβις του 108.
Ειχα ζητήσει και τεστ αλλα ακόμα περιμένω.
Γι αυτό και δεν γράφω για το πως κινείται.
Μόνη μου θεωρητική ένσταση ο ημιάκαμπτος που προσωπικά με απωθεί ως λύση. -
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Το Kuga ειναι σκληρο το λενε ολοι, και ο Μπαμπης ο σουγιας. Σε
Το ST Line θα το έλεγα σφιχτό Χρήστο, αλλά όχι σκληρό. Το Business είναι πολύ άνετο.
Το Q3 το θεωρώ από τα χειρότερα της κατηγορίας, αλλά γούστα είναι αυτά. Έχω και μια έμφυτη αντιπάθεια στην εταιρεία, οπότε δεν είμαι 100% αντικειμενικός.
Καλά μην προβληματίζεσαι, ούτε ο nonos, ούτε και ο cruiser είναι αντικειμενικοί, κατά δική τους παραδοχή, και είναι πολύ περήφανοι κιόλας που δεν είναι αντικειμενικοί
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για μερικούς λάτρεις του Group VAG
Λοιπόν, και που λες, με τον ημιάκαμπτο.....
Ναι ναι βεβαια. Να γραψεις και οταν σε υπερασπιζομουνα στο gcc μ αυτα που γραφανε... Ο ορισμος της αντικειμενικοτητας, που επειδη ο μπαμπας σου ειχε 120Υ το θεωρεις αμαξι και οχι καρο...
Κατα τ αλλα εχω 2000km με focus mk3 st line 18αρες, επετρεψε μου να θεωρω οτι το suv kuga ,τα οποια παραδοσιακα ως suv ειναι και λιγο πιο σφιχτα, θα ειναι τουλαχιστον ιδιο με το focus ,το οποιο κυριολεκτικα οσο κι αν στριβει στη καθημερινοτητα σπαει νευρα. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ο τύπος δεν υποφέρεται ούτε εντός νήματος. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα συνέβαινε να τον είχα συνεπιβάτη.Φυσικε σ ευχαριστω για τη προσκληση, πρωτη ευκαιρια why not!
-
Το Focus Mk3 μου φάνηκε εκνευριστικά μαλακό πάντως.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ο τύπος δεν υποφέρεται ούτε εντός νήματος. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα συνέβαινε να τον είχα συνεπιβάτη.
Φυσικε σ ευχαριστω για τη προσκληση, πρωτη ευκαιρια why not!
Σιγά εσύ μη χάσεις... Να μπεις σε suv πεζώ να δεις πως πάει... Δοκίμασε καλύτερα κάποιον με Α να γουστάρεις. Να δεις πως είναι από την φρεγάτα να πηγαίνεις στην πυραυλάκατο. Στην κορβέτα τι να δεις;
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ναι ναι βεβαια. Να γραψεις και οταν σε υπερασπιζομουνα στο gcc μ αυτα που γραφανε... Ο ορισμος της αντικειμενικοτητας, που επειδη ο μπαμπας σου ειχε 120Υ το θεωρεις αμαξι και οχι καρο...
Κατα τ αλλα εχω 2000km με focus mk3 st line 18αρες, επετρεψε μου να θεωρω οτι το suv kuga ,τα οποια παραδοσιακα ως suv ειναι και λιγο πιο σφιχτα, θα ειναι τουλαχιστον ιδιο με το focus ,το οποιο κυριολεκτικα οσο κι αν στριβει στη καθημερινοτητα σπαει νευρα.Μα δεν γράφω εγώ, δικά σου λόγια είναι για την αντικειμενικότητα, ΕΙΔΙΚΑ όταν μιλάμε για AR
...και το 120Υ γ@#$@ει και δέρνει
Για το GCC τι να πούμε, αφού ξέρεις πολύ καλά σε ποιους και γιατί τα έχωνα, και προφανώς συμφωνείς, σωστά ?
Το Kuga είπαμε ότι είναι σφιχτό, αυτό πουλάει άλλωστε σε αυτή την έκδοση, όπως και τα διάφορα S, RS, R-Line κλπ. Καθώς όμως (α) έχει μεγαλύτερο profile ελαστικού, και (β) μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτηση, χωρίς να έχω οδηγήσει Focus ST-Line, δεν νομίζω ότι θα είναι 'τουλάχιστον', το αντίθετο, θα έλεγα ότι θα είναι 'το πολύ' όπως ένα Focus ST-Line.
Επίσης κουραστικό δεν θα το έλεγα, ότι δεν είναι χαλαρωτικό και 'τραλαρι-τραλαρο, πάμε εκδρομή και τραγουδώ', προφανώς, δεν ήθελε ποτέ να είναι κάτι τέτοιο
ΥΓ: άσχετο, η παρκαρισμένη στο Γυμνάσιο, η δική σου είναι ?
-
ξερω ποια λες αλλα κι ομως ειναι αλλη! Αν προσεξεις εχουν διαφορες.
Για τα υπολοιπα αλλη ωρα που δε θα καιγεται ο πωπος μας
-
186 σελίδες από άσχετα Post για άλλα αυτοκίνητα.
Άντε ψάξε σε ποια σελίδα είχε γράψει κάποιος , πόσο το πήρε και τι είχε μέσα...Χθες πέρασα από εκθεση και ρώτησα για τιμές.
Για το allure grip control ξεκινάει στο diesel 120 hp στα 31800 με μια έκπτωση που παίζει.
Αν βάλω και αυτόματο κιβώτιο αν θυμάμαι καλά πάει 1500 πάνω.
Με ηλιοροφή χωρίς αυτόματο πήγαινε 34000 κάτι. Δεν θυμάμαι , ζαλίστηκα...
Χωρίς κάμερα οπισθοπορείας , χωρίς μαύρη οροφή
Τα τα άλλα, τα active χωρίς τα νίκελ, δεν μ΄άρεσαν. Σε όλες τις φωτογραφίες με τα Νικελ το βλέπω .Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι δεν ξετρελαινόμουν όταν το έβλεπα και μετά κατάλαβα ότι ήταν χωρίς νίκελ στις πόρτες .Πολύ ακριβό για μένα.
Έχω το πρώτο 3008 που βγήκε η premium έκδοση το 2010 στα 24000 από 27000.
Με grip και HU display .ο.κ μπορεί να είναι καλύτερο στην οδήγηση , μέσα να φυσάει (απορώ γιατί τόσες αυτοκινητοβιομηχανίες με τόσους designers παίζουν safe στο design;) , μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ και start stop , αλλά με 30 άλογα λιγότερα 8000 διαφορά ;
Βέβαια θα μου πεις άλλαξε και η φορολογία από τότε. -
Να ενημερώσω όσους ενδιαφέρονται για να το τεστάρουν σε αυτόματο υπάρχει ένα gt line σε αντιπροσωπεία κοντά στην Αγία Παρασκευή όπως έτυχε να το δω χθες περνώντας....
-
από Tkin73 » 06 Φεβ 2018 20:17
Προς κατόχους 1.6 120 τι κατανάλωση τελικά έχετε;
Μπορεί να μην είναι μεγάλο δείγμα, αλλά στα πρώτα 700 χιλιόμετρα, από τα οποία περίπου 450 ήταν στην εγνατία (τέρμα φορτωμένο) και τα υπόλοιπα μέσα σε πόλη, ο υπολογιστής δείχνει 6,1 lt/100 χλμ.
-
Ο χρήστης pod έγραψε:
από Tkin73 » 06 Φεβ 2018 20:17
Προς κατόχους 1.6 120 τι κατανάλωση τελικά έχετε;
Μπορεί να μην είναι μεγάλο δείγμα, αλλά στα πρώτα 700 χιλιόμετρα, από τα οποία περίπου 450 ήταν στην εγνατία (τέρμα φορτωμένο) και τα υπόλοιπα μέσα σε πόλη, ο υπολογιστής δείχνει 6,1 lt/100 χλμ.
Με τις συνθήκες που περιγράφεις καλή είναι η κατανάλωση για τον όγκο βάρος του. Δλδ χωρίς φόρτωμα νομίζω θα ήταν στο 5,5 αντίστοιχα βέβαια δεν ξέρω και πόσο βάρυ πόδι έχεις
-
Καλή κατανάλωση είναι
-
Παίρνοντας σαν δεδομένο το γεγονός πως τα βενζινάδικα που ανεφοδιαζόμαστε μας προμηθεύουν τα λίτρα που καλούμαστε να πληρώσουμε στην ποιότητα που επιλέξαμε, θεωρώ πως οι μετρήσεις κατανάλωσης πρέπει να γίνονται σε 'τακτά μεγάλα' διαστήματα χλμ και όχι τακτικά, δηλαδή σε κάθε γέμισμα. Προσωπικά παρακολουθώ την μέση κατανάλωση σχεδόν κάθε 5000 χλμ και όχι πιο πριν. Καλές δηλαδή οι όποιες πρώτες εντυπώσεις αλλά το αμάξι συνολικά ως εννοια (αξιοπιστία κατανάλωση, αίσθηση, συμπεριφορά) θέλει χλμ για να μπορεί να αξιολογηθεί σωστά. Μόνο η ομορφιά και η απτή ποιότητα του 3008 είναι από εκείνα τα στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση. Για τα υπόλοιπα ο χρόνος και τα χλμ θα δείξουν...
-
Γι'αυτό και είπα ότι το δείγμα είναι μικρό. Είναι πολύ νωρίς ακόμη και όσο πιο λίγα τα χιλιόμετρα, τόσο πιο εύκολα αλλάζει και η μέση κατανάλωση! Για παράδειγμα, έκανα άλλα 40 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη και πήγε 6,3 αμέσως...
Όταν λέω φορτωμένο εννοώ 2 ενήλικες, και 2 μωρά με 4 τσάντες, καρότσι και άπειρα παρελκόμενα! Στην εγνατία πηγαίνοντας δε χρησιμοποίησα cruise control και πήγαινα με 130 περίπου. Στο γυρισμό, με cruise control στα 125 η μέση κατανάλωση έπεσε κατά μισό λίτρο στα 100.
Είναι πολύ νωρίς ακόμη και χρειάζεται χιλιόμετρα για να στρώσει και να δούμε πραγματική μέση τιμή, αλλά νομίζω τα πρώτα δείγματα είναι καλά!
Peugeot 3008 2016