-
Το μόνο πρόβλημα σε αγροτικό είναι το λίγο βάρος στο πίσω μέρος, αλλά σε τόσο μικρές ταχύτητες και 4χ4 δεν αγχώνεσαι. Το πράγμα αλλάζει σε 2χ4, όπου ακόμα και λάστιχο off road να έχεις ο πίσω άξονας μπορεί να αποσταθεροποιηθεί και να πας για τα χωράφια...
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως άσχετα από τετρακίνηση, όσο πιο φαρδύ το λάστιχο, τόσο πιο πολύ γλιστράει στο χιόνι (δε μιλάμε φυσικά για M&S λάστιχα).Πολύ σωστό αυτό.
Στο χιόνι θέλεις μικρό πέλμα και μαλακό ελαστικό.
Στην άμμο θέλεις μεγάλο πέλμα και χαμηλή πίεση.Γενικά σε ένα σωστό 4χ4 θέλεις ένα M&S λάστιχο με βαθύ πέλμα.
Εγώ φοράω αυτά στο Disco:
-
Ναι αλλά λογικά στην άσφαλτο δεν έχεις καλό κράτημα και επιδόσεις ενώ τα επίπεδα θορύβου στην καμπίνα θα πρέπει να σου θυμίζουν άρμα μάχης... Κατά τα άλλα να συμφωνήσω μαζί σας Αλέξανδρε και φίλε axel.
-
Αφού τρακτέρ είναι έτσι κι αλλιώς...
-
Όχι φίλε Αλεξ, δεν είναι τρακτερ. Απόλυτο όχημα εκτός δρόμου οδήγησης είναι. Ο διάδοχος του έχοντας βελτιωθεί σε θέματα ποιότητας σαλονιού και με πολλά εξτρά, εντούτοις επίσης παραμένει ένα γνήσιο τέκνο της σχολής που προσωπικά λάτρεψα από μικρό παιδί. Είναι από τα οχήματα που όσα κι αν κοστίζουν είναι αδιανόητο να μην χρησιμοποιηθούν εκεί που τους πρέπει. Στο χώμα και την πέτρα δηλαδή
-
Σπύρε μου πλάκα έκανα. Είναι όμως τρακτέρ το δικό μου σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο επιβατικό της εποχής ή ένα σημερινό SUV. Τραχύς ήχος κινητήρα, κλίσεις 'πλοίου σε τρικυμία', πάναργο, πάμβαρυς συμπλέκτης, σκληρό κιβώτιο και διαφορικά που χτυπάνε και ακούγονται στο πάτα-άσε. Η ανάρτηση όμως είναι ισοπεδωτική!!! Νιώθεις ότι στην άσφαλτο κάνει αγγαρεία (αν και κρατάει πολύ καλά, τα λάστιχα τσιρίζουν, αλλά αυτό κρατάει μέχρι φυσικά που απλά φεύγει υποστροφικά με τα μούτρα αν το παρακάνεις!!!) μέχρι να φτάσει στο αγαπημένο του τερέν, το χώμα! Εκεί απλά ξεσαλώνει!!! Το έχω ανεβάσει σε σημεία που με τα πόδια δεν μπορούσα να ανέβω!!!
-
Άλεξ το λιγότερο συγκινητική η περιγραφή σου αλλά και ουσίας.
-
Καλησπέρα στους κατόχους του πανέμορφου 3008. Επειδή είμαι μεταξύ αυτού και του kuga, έχω ποστάρει στο αντίστοιχο νήμα του kuga κάποιους προβληματισμούς μου. Θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος κάτοχος απαντήσει ειλικρινώς.
http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=46738&p=3216809#p3216809
-
Φίλε ελέφαντα να σου πω την δική μου άποψη.
Έχω το 3008 5 μήνες και το έχω λατρέψει. Δεν οδήγησα ποτέ το kuga γιατί δεν μου άρεσε καθόλου εμφανισικά ούτε εξωτερικά ούτε μέσα. Είναι σίγουρα κορυφαίο ως vfm πάντως.
Ο 1.2 κινητήρας του 3008 είναι απόλυτα επαρκής σε όλες τις συνθήκες. Εύστροφος, με ροπή (όχι από πολύ χαμηλά βέβαια) και με δύναμη. Για τον άξονα δεν μπορώ να πω ότι έχω κινηθεί σε οριακές καταστάσεις για να κρίνω απόλυτα. Το 3008 έχει πολύ καλή άνεση. Στην οδική συμπεριφορά, προσωπικά, με ενοχλούν οι κλίσεις πιο πολύ παρά ο άξονας, αλλά αυτό είναι θέμα ρύθμισης.
Για την κατανάλωση ισχύει αυτό που λένε για τους μικρούς τούρμπο. Σε ταξίδι με χαλαρούς ρυθμούς μπορείς να έχεις 7άρια. Στην πράξη και με λίγη πίεση, σε κάποια ταξίδια που έκανα πρόσφατα, όταν πας με 120-130 χλμ/ωρα έχεις κοντά στα 8 λ/100χλμ. Με σταθερά 150χλμ/ωρα εύκολα πας στα 8.6.
Στην πόλη δεν έχω μετρήσει αποκλειστικά γιατί κινούμαι και σε λεωφόρους συχνά, αλλά η μέση κατανάλωση που μετράει ο υπολογιστής είναι γύρω στο 8.7λ/100 χλμ.
Η συνολική μέση κατανάλωση σε όλες τις συνθήκες είναι 8.4λ/100χλμ.Μια τελευταία συμβουλή πριν την τελική επιλογή:
Ότι και να διαβάσεις, ότι και να σου πουν, σημασία έχει ποιο αυτοκίνητο ονειρεύεσαι το βράδυ πριν κοιμηθείς και ποιο ποθείς όταν ξυπνάς το πρωί. Και τα δύο στα οποία έχεις καταλήξει είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα και δύσκολα θα μετανιώσεις. -
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε mixalakis, να χαίρεσαι το κουκλί σου, καλές βόλτες. Βασικά με ξενερώνει αφάνταστα ο 1.2 3κύλινδρος για αυτοκίνητο τέτοιου όγκου (αλλά και τιμής). Συγκρίνοντας με το kuga που αφενός έχει πιο δυνατό 4κύλινδρο και είναι πιο γρήγορο στις μετρήσεις που έχω δει, θεωρώ όμως ότι πρακτικά τα όποια πλεονεκτήματα εξανεμίζονται από τα 250 περίπου παραπανίσια κιλά του ford. Ανησυχώ όμως αν επιλέγοντας το 3008 και ξοδεύοντας το μεγάλο ποσό που κοστίζει, μετανιώσω λόγω του κινητήρα δεδομένου ότι είναι αρκετά ακριβότερο από το kuga.
Η επιλογή μου είναι δύσκολη καθώς δεν έχει καθόλου προσωπική προτίμηση, αδυναμία και όνειρα μέσα. Μου είναι ουδέτερο έως αδιάφορο το προσωπικό ενδιαφέρον για οποιοδήποτε από τα 2 αυτοκίνητα επιλέξω. Θέλω απλά να διαλέξω ποιο από τα 2 είναι πιο άνετο, ασφαλέστερο, οικονομικότερο (σε βάθος χρόνου), αξιόπιστο για την καθημερινότητα μιας 4μελούς οικογένειας.
-
Ο χρήστης elefasgr έγραψε:
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε mixalakis, να χαίρεσαι το κουκλί σου, καλές βόλτες. Βασικά με ξενερώνει αφάνταστα ο 1.2 3κύλινδρος για αυτοκίνητο τέτοιου όγκου (αλλά και τιμής). Συγκρίνοντας με το kuga που αφενός έχει πιο δυνατό 4κύλινδρο και είναι πιο γρήγορο στις μετρήσεις που έχω δει, θεωρώ όμως ότι πρακτικά τα όποια πλεονεκτήματα εξανεμίζονται από τα 250 περίπου παραπανίσια κιλά του ford. Ανησυχώ όμως αν επιλέγοντας το 3008 και ξοδεύοντας το μεγάλο ποσό που κοστίζει, μετανιώσω λόγω του κινητήρα δεδομένου ότι είναι αρκετά ακριβότερο από το kuga.Η επιλογή μου είναι δύσκολη καθώς δεν έχει καθόλου προσωπική προτίμηση, αδυναμία και όνειρα μέσα. Μου είναι ουδέτερο έως αδιάφορο το προσωπικό ενδιαφέρον για οποιοδήποτε από τα 2 αυτοκίνητα επιλέξω. Θέλω απλά να διαλέξω ποιο από τα 2 είναι πιο άνετο, ασφαλέστερο, οικονομικότερο (σε βάθος χρόνου), αξιόπιστο για την καθημερινότητα μιας 4μελούς οικογένειας.
Το 3008 που κοιτας ειναι αυτοματο?
-
Όχι είναι το 1.2 Active Grip.
-
Στην θεση σου θα πηγαινα για Κουγκα.
-
Από την πρώτη στιγμή που είδα σε φωτογραφίες το 3008 είπα ότι πιθανότατα θα είναι το επόμενό μου αυτοκίνητο.Με το που εμφανίστηκε στις εκθέσεις πήγα και το είδα από κοντά και όντως μου άρεσε πολύ.Το μόνο ίσως μειονέκτημα η έλειψη τετρακίνησης αλλά είπα ότι κάτι θα κάνει το grip control. Η έκδοση που με ενδιέφερε ήταν η 1.6 diesel στην έκδοση allure με το αυτόματο ΕΑΤ6. Το test drive έγινε με ένα ίδιο αλλά με μηχανικό κιβωτιο. Μου άρεσε πολύ αν και το μοτερ το βρήκα οριακό για τον όγκο και βάρος του αυτοκινήτου.Θα το ήθελα πιο ζωντανό.Οταν φτάσαμε στο οικονομικό όμως απογοητεύτηκα διοτι με μεταλλικό χρώμα έφτανε σχεδόν τα 35.000 ευρώ. Ποσό υπερβολικό για 120 άλογα και ένα διαφορικό.Ετσι κατάληξα στο Tiguan 2.0TDi 4Motion DSG7 με τα 190 άλογα με περίπου 2.000 ευρώ περισσότερα από το 3008 και με πλουσιότερο εξοπλισμό .Στα υπ όψιν ήταν και το Kuga αλλά αισθητικά δεν μου αρέσει ειδικά στο εσωτερικό απέναντι σε Tiguan και στο φουτουριστικό 3008.
-
Η απάντηση είναι εύκολη . Το Κούγκα είναι πιο πολύ αμάξι σε λιγότερα λεφτά . Αλλά από πλευράς αισθητικής το Κούγκα χάνει από παντού . Και από έξω και από μέσα . Από την άλλη είναι πιο οδηγοκεντρικό , ενώ το 3008 περισσότερο άνετο και ταξιδιάρικο .
Οπότε κοιτάς ποιές είναι οι προτεραιότητες σου και προχωράς .
Για θέμα αξιοπιστίας νομίζω και τα δύο είναι σε παρόμοια επίπεδα . Καλύτερα από γερμανικά , ίσως λίγο χειρότερα από γιαπωνέζικα...
Αν όμως με τα χλμ και το σημείο που κάνεις ψάχνεις απλά χώρους , υπάρχουν και άλλες λύσεις πιο οικονομικές , προς Ανατολή μεριά ...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Η απάντηση είναι εύκολη . Το Κούγκα είναι πιο πολύ αμάξι σε λιγότερα λεφτά . Αλλά από πλευράς αισθητικής το Κούγκα χάνει από παντού . Και από έξω και από μέσα . Από την άλλη είναι πιο οδηγοκεντρικό , ενώ το 3008 περισσότερο άνετο και ταξιδιάρικο .Οπότε κοιτάς ποιές είναι οι προτεραιότητες σου και προχωράς .
Για θέμα αξιοπιστίας νομίζω και τα δύο είναι σε παρόμοια επίπεδα . Καλύτερα από γερμανικά , ίσως λίγο χειρότερα από γιαπωνέζικα...
Αν όμως με τα χλμ και το σημείο που κάνεις ψάχνεις απλά χώρους , υπάρχουν και άλλες λύσεις πιο οικονομικές , προς Ανατολή μεριά ...
Kia sportage, hyundai Tucson πιστεύω ότι είναι πραγματικά value for money χωρίς να υστερούν πουθενά..
-
Ο χρήστης elefasgr έγραψε:
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε mixalakis, να χαίρεσαι το κουκλί σου, καλές βόλτες. Βασικά με ξενερώνει αφάνταστα ο 1.2 3κύλινδρος για αυτοκίνητο τέτοιου όγκου (αλλά και τιμής). Συγκρίνοντας με το kuga που αφενός έχει πιο δυνατό 4κύλινδρο και είναι πιο γρήγορο στις μετρήσεις που έχω δει, θεωρώ όμως ότι πρακτικά τα όποια πλεονεκτήματα εξανεμίζονται από τα 250 περίπου παραπανίσια κιλά του ford. Ανησυχώ όμως αν επιλέγοντας το 3008 και ξοδεύοντας το μεγάλο ποσό που κοστίζει, μετανιώσω λόγω του κινητήρα δεδομένου ότι είναι αρκετά ακριβότερο από το kuga.Η επιλογή μου είναι δύσκολη καθώς δεν έχει καθόλου προσωπική προτίμηση, αδυναμία και όνειρα μέσα. Μου είναι ουδέτερο έως αδιάφορο το προσωπικό ενδιαφέρον για οποιοδήποτε από τα 2 αυτοκίνητα επιλέξω. Θέλω απλά να διαλέξω ποιο από τα 2 είναι πιο άνετο, ασφαλέστερο, οικονομικότερο (σε βάθος χρόνου), αξιόπιστο για την καθημερινότητα μιας 4μελούς οικογένειας.
Αφού η προσωπική σου προτίμηση δεν είναι σημαντικό κριτήριο τότε μάλλον θα πρέπει να κατευθυνθεις προς kuga διότι θα πάρεις περισσότερα σε σχέση με το 3008 με λιγότερα χρήματα.
Γι αυτά που ζητάς ίσως να υπερτερεί λίγο το 3008 σε άνεση και οικονομία αλλά κατά τ άλλα το kuga έχει εξαίρετο συνολικό πακέτο ασφαλείας, αξιοπιστίας και οδηγοκεντρικότητας σε καλύτερη τιμήSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Η απάντηση είναι εύκολη . Το Κούγκα είναι πιο πολύ αμάξι σε λιγότερα λεφτά . Αλλά από πλευράς αισθητικής το Κούγκα χάνει από παντού . Και από έξω και από μέσα . Από την άλλη είναι πιο οδηγοκεντρικό , ενώ το 3008 περισσότερο άνετο και ταξιδιάρικο .
Οπότε κοιτάς ποιές είναι οι προτεραιότητες σου και προχωράς .
Kia sportage, hyundai Tucson πιστεύω ότι είναι πραγματικά value for money χωρίς να υστερούν πουθενά..
Υστερούν στον δρόμο, σε κινητήρα και κατανάλωση
-
Καλησπέρα και από εμένα στην παρέα! Χρόνια πολλά!
Παρακολουθώ την συζήτηση με ενδιαφέρον αρκετούς μήνες. Έχω κάνει εκτενή ερευνα αγοράς το τελευταίο εξάμηνο και κατέληξα στην παραγγελία του 3008 τον Νοέμβριο. Εκμεταλευτηκα την προσφορά μίας εβδομάδας που είχε η peugeot τον Νοέμβριο και έκλεισα το 1.2 puretech S&S allure με 29.500€ με το κλειδί στο χέρι(μεταλλικό χρωμα gris amazonite πινακιδες και τελη στην τιμή).
Το kuga ηταν σίγουρα το vfm , το tiguan έχει την πιο συντηρητική σχεδίαση, το QQ κυκλοφορεί 5 Χρόνια , η Χ1 ξέφευγε σε τιμη, όπως και το compass,το sportage ηταν εξισου καλό, το CHR είναι μικρό και το Tucson φθηνό εσωτερικό.
Το 3008 δεν θα το επαιρνα χωρίς αυτήν την έκπτωση. Αλλά σίγουρα με κέρδισε από το πρώτο test drive.
Ήμουν κάτοχος 15 Χρόνια toyota celica. Αλλά πλέον είμαι με δυο παιδιά. Μακάρι να βγει αξιόπιστο όπως το toyota.
Πιστεύω ότι στα 29.500 σε αυτήν την έκδοση είναι πολύ πιο λογικη τιμή από την αρχική. Θα συμφωνήσω ότι η τιμολογιακή πολιτική ήταν εκτος ελληνικής πραγματικότητας. -
Και εγώ έκλεισα ένα από αυτά που είχαν ήδη παραγγελθεί και θα έρθουν το Φλεβάρη, ένα gt-line1600 αυτόματο diesel σε λευκό. Το είχα οδηγήσει πρώτα για 3 μέρες πριν από ένα μήνα, μου άρεσε πάρα πολύ από τότε που είχε πρωτοκυκλοφορήσει. Ποιοτικά είναι πάρα πολύ καλό εσωτερικά,από σχεδιασμό σούπερ, για το εξωτερικό τα λόγια είναι περιττά....
Peugeot 3008 2016