-
Μάλιστα . Αυτός ο 1.6 ντίζελ που φοράνε τα 40άρια , τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει....
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Μάλιστα . Αυτός ο 1.6 ντίζελ που φοράνε τα 40άρια , τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει....Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!!
-
Ποιό είναι το σκοινί ?
-
Η αλήθεια είναι πως αν εξαιρέσουμε σήματα κλπ, το 3008 μου φαίνεται σαφέστατα πιο όμορφο και πιο premium, έχοντας μια πολύ ωραία προσοχή στην λεπτομέρεια σε συνδυασμό με ορισμένα εξαιρετικά χρώματα (για αυτό είπα ότι το αδικεί και το ασημί του test drive).
Το Kuga μου κάνει λίγο αμερικανιά, macho, ως και ελαφρώς καγκούρικο σε ορισμένες εκδόσεις (φουλ μάυρα φιμέ, μαύρες ζάντες κλπ). -
εγώ θεωρώ και τα δυο πολύ όμορφα αυτοκίνητα!και τα δυο έχουν θετικά και αρνητικά το ένα σε σχέση με το άλλο...καλύτερο δεν υπαρχει!απο εκεί και περά τα βάζεις κάτω και κοιτάς τι σε συμφέρει εσένα να εχεις!!εγω σαν τους περισσότερους θα πω πως το 3008 είναι πολύ όμορφο εξωτερικά και εσωτερικά και το θεωρώ ποιο όμορφο από το kuga!που όμως με την sti line έκδοση η διάφορα εξωτερικά μειώνεται παρά πολύ...και πάλι 3008 είναι μπροστά εδω!εσωτερικα το 3008 υπερτερεί και πάλι εμφανισιακά αλλά χάνει στον εξοπλισμό που εδω το φορντ έχει τα πάντα αν μιλάμε βεβαία κοντινές τιμές ....από χώρους το 3008 είναι ένα κλικ πάνω λόγο πορτμπαγκάζ ,ποιότητα κατασκευής πιστεύω έχουμε ισοπαλία μιας δεν βλέπω κάτι το τρομερό σε κανένα από τα δυο!τωρα vfm το Φορντ είναι πολύ ποιο μπροστα!!αλλα για να κάνω και λίγο το συνήγορο του διάβολου θα πω πως το kuga είναι facelift ,πολύ εκτενής βεβαία και επιτυχημένο εμφανισιακα,αλλα δεν παύει να είναι η βάση του το 2013 ...ενώ το άλλο είναι ολοκαίνουργιο μοντέλο και μάλιστα με την περγαμηνή του CAR OF THE YEAR 2016 από την άλλη όμως δεν μπορείς να το πεις ξεπερασμένο πουθενά...ίσως στο βάρος του που είναι ένα από τα βασικά του μειονεκτήματα
premium το 3008 δεν το θεωρώ με τιποτα,γιατι περά από εμφάνιση μέσα έξω τεχνολογικά είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας και αν σκεφτούμε πως σε βασικούς παράγοντες έχει γίνει μείωση κόστους όπως είναι η ανάρτηση(ο ημιάκαμπτος άξονας όσο καλοκαρδισμένος και να είναι δεν μπορεί να φτάσει με τίποτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας ανεξάρτητης ανάρτησης που εκεί το Φορντ είναι απλά υπέροχο)καθώς επίσης και στην απουσία τετρακίνητης έκδοσης σε suv και μάλιστα σε suv που θέλει να αποκαλείται και premium μιας και η η τιμή του φτάνει εκεί σε κάποιες εκδόσεις το θεωρώ ένα σοβαρό φάουλ...σε τέτοιες τιμές παίρνεις πχ ένα kuga που είναι ένα ολοκληρωμένο suv σε ουσιαστικούς παράγοντες μιας και 4χ4 θα έχει αλλά και ακριβή αναρτηση!!και αν φτάσουμε στις τιμές της GT έκδοσης η vignale έκδοση του Φορντ σου προσφέρει μέχρι και δερμάτινο ταμπλό !!!!
εγώ λοιπόν κρίνοντας τις δίκες μου προτεραιότητες όπως μια ακριβή ανάρτηση ένα πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού σε πολύ καλή τιμή καθώς και μια 8ετη εγγύηση κατέληξα εδω και 4,5 μήνες στο Φορντ για άλλους αυτά είναι ψιλά γράμματα και διαλέγουν πχ 3008 η κάτι άλλο ,και αυτό κάθε άλλο παρά λάθος επιλογή το θεωρώ -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το Kuga μου κάνει λίγο αμερικανιά, macho, ως και ελαφρώς καγκούρικο σε ορισμένες εκδόσεις (φουλ μάυρα φιμέ, μαύρες ζάντες κλπ).Μα είναι αμερικανιά, απλώς 'εξευρωπαϊσμένη'. Και μην ξεχνάτε ότι δεν είναι 'φρέσκο' μοντέλο, εκτεταμένο facelift είναι του 2013, όπως λέει και ο φίλος συνιδιοκτήτης
Το 'μαύρο στυλ' είναι γενικώς στρατηγική της Ford σε όλα τα ST-Line, έτσι τα βγάζει η εταιρεία, δεν είναι ιδιαιτερότητα του Κuga. Αν σου αρέσει, καλώς, αν όχι, κοιτάς κάποιο άλλο, π.χ. τη Titanium έκδοση (που είναι πιο bling-bling). Τέλος τα πίσω φυμέ/μαύρα/privacy τζάμια είναι ακριβώς τα ίδια που προσφέρουν όλοι οι κατασκευαστές για τα μεσαιομεγάλα μοντέλα τους, γιατί σε πειράζει ειδικά στο Kuga ?
-
Ποιό είναι το σκοινί ?Αυτό που κάνει στα 206 να αναβοσβηνουν τα alarm κατά βουληση και τα ηλεκτρονικά να παθαινουν κοκομπλόκο! Lol!
-
Μάλιστα . Αυτός ο 1.6 ντίζελ που φοράνε τα 40άρια , τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει....Ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν είναι διαθέσιμος στο V40 εδώ και 2 χρόνια.
Γενικώς δεν υπάρχει κανένας κινητήρας προέλευσης ford σε αυτοκίνητο volvo αυτή τη στιγμή. -
Βέβαια 2 χρόνια δεν είναι πολλά. Γεγονός είναι πως σπάνια οι κατασκευαστές εκκινούν από λευκό χαρτί. Οι γερμανοί έχουν ένα μοτεράκι που το χαϊδευουν χρόνια τώρα στα 1400 κυβικά. Απλά σε κάθε γενιά διορθώνουν όσα κακώς κείμενα μπορούν και πάνε για άλλα. Για ένα ακόμη όχημα της πεζώ (206) που αναφέρθηκε να θυμίσω πως την έβαλε δυνατά στο όνειρο της επανάληψης του θρύλου 205 στο wrc. Το πεζώ 206 πούλησε εκ. κομμάτια και φυσικό είναι βάσει στατιστικής να εμφανίστηκαν σε κάποια και ακραίες ή ανόητες βλάβες. Αυτό δεν καθιστά το όχημα αποτυχημένο. Αποτυχημένο όμως ήταν το 214 εκείνης της εποχής από την ρόβερ που πραγματικά μόλις το έπαιρνες από την αντιπροσωπεία ήλπιζαν να μην σε ξαναδούν ποτέ. Πριν μέρες κάπου διάβασα για την πεζώ και την ισοδυναμία του ονόματος της με φίρμες όπως η ΟΠΕΛ. Πραγματικά απορώ γιατί όσοι βλέπουν τόσα μα τόσα θετικά στα νέα πεζώ ή citroen πρέπει ντε και καλά να πρέπει να υπεραμύνονται της επιλογής τους απέναντι σε νεότευκτα οχήματα με θολό μέλλον. Εκεί στο γκρουπ οι Γάλλοι χρόνια τώρα φτιάχνουν πρωτοποριακά οχήματα και δεν περιμένουν τις εξελίξεις ώστε να δουν που θα κινηθούν. Ειδικά το 3008 για παράδειγμα (στο νήμα του βρισκόμαστε άλλωστε... ) ήρθε και αμέσως μπήκε σε καλή σειρά κατάταξης απέναντι στους δυο βασικούς ανταγωνιστές του που είναι το χ1 και το τιγκ.Ας έχει τις τιμές που έχει... Δεν υπάρχει λόγος να το συγκρίνει κάποιος με όλα τα υπόλοιπα του σωρού γιατί τάχα μου προσφέρουν αυτό ή εκείνο ή το άλλο και σε καλύτερες τιμές. Απλό παράδειγμα θα αναφέρω. Σε έναν κόσμο που ασχολείται με τα αυτοκίνητα μόνο η πεζώ θεωρεί πως είναι καλό να εφοδιάζει με ηχεία της focal τους λίγους που θα το εκτιμήσουν. Για την ιστορία η φίρμα είναι για πολλούς φίλους του audio η κορυφαία σε σχέση με ότι άλλο στον ήχο. Τι προτάσσουν οι άλλοι; Να μη το συνεχίσω γιατί ανάμεσα μας μπορεί να υπάρχουν και παιδιά...
-
Σπύρε γράφεις ότι η Peugeot θεωρεί πώς ανταγωνίζεται τις 'premium' εταιρίες.
Οι 'premium' εταιρίες πιστεύεις ότι θεωρουν ανταγωνιστή τους την Peugeot; Μπες σε μια αντιπροσωπεία merc ή audi ή bmw και πες το αυτό να δεις αντιδρασεις!!
Τελικά βέβαια δεν έχει σημασία ουτε τι λέει η Peugeot ούτε οι άλλες, αλλά το τι 'λέει' το ίδιο το αμάξι!! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Οι 'premium' εταιρίες πιστεύεις ότι θεωρουν ανταγωνιστή τους την Peugeot; Μπες σε μια αντιπροσωπεία merc ή audi ή bmw και πες το αυτό να δεις αντιδρασεις!!
Τελικά βέβαια δεν έχει σημασία ουτε τι λέει η Peugeot ούτε οι άλλες, αλλά το τι 'λέει' το ίδιο το αμάξι!!Γράφω τι προσφέρει σε ένα θέμα τοσο κοινό όπως είναι ο ήχος που προσφέρουν όλα τα οχήματα. Για όσους μένουν στην Αθήνα μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο κατάστημα της focal στο Γαλάτσι. Εκεί μπορούν να δουν εύκολα πως ένα ζευγάρι ηχείων της εταιρείας μπορεί να κοστίζει όσο μια Χ1. Φυσικά και δεν θα έμπαινα στον κόπο να ρωτήσω κάτι έναν πωλητή όταν μπορώ να ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες. Στα των πωλητών τώρα... Αυτός που μου έσπρωξε το dacia είναι πλέον στην bmw Σημασία έχει να ξέρουμε τι μας πασάρουν και όχι τι θέλουν να μας πουν. Το δυναμό του φόκους του φίλου μας του Αλέξανδρου είναι Μαρέλι όταν οι πάντες προμηθεύονταν από την Bosch. Το φοκους πρώτα κέρδισε τους γνώστες του αυτοκινήτου και έπειτα ήρθαν οι υπόλοιποι.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Τελικά βέβαια δεν έχει σημασία ουτε τι λέει η Peugeot ούτε οι άλλες, αλλά το τι 'λέει' το ίδιο το αμάξι!!Εντάξει και εμένα με ρωτούσαν επίμονα στη BMW αν έχω οδηγήσει τους ανταγωνιστές και όταν τους ανέφερα ότι έχω οδηγήσει το Tiguan και εγώ rav και kuga μειδίασαν....
κατ αυτούς μόνο με merc και Audi ανταγωνίζονται.
Που να έκανα και σύγκριση με κανα γαλλικό που η μόνη σχέση με premium είναι η ειδική 508 του προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας[emoji1] -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τελικά βέβαια δεν έχει σημασία ουτε τι λέει η Peugeot ούτε οι άλλες, αλλά το τι 'λέει' το ίδιο το αμάξι!!Εντάξει και εμένα με ρωτούσαν επίμονα στη BMW αν έχω οδηγήσει τους ανταγωνιστές και όταν τους ανέφερα ότι έχω οδηγήσει το Tiguan και εγώ rav και kuga μειδίασαν....
κατ αυτούς μόνο με merc και Audi ανταγωνίζονται.
Που να έκανα και σύγκριση με κανα γαλλικό που η μόνη σχέση με premium είναι η ειδική 508 του προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας[emoji1]Ακριβώς αυτό εννοούσα Στέφανε!
Πάντως διαφωνώ ότι το 3008 απέχει συνολικά από αμάξια οπως το Kuga ή το tiguan. Σε κάποιους τομείς είναι καλύτερο, σε άλλους όχι!
Γι αυτό έγραψα και τα παραπάνω... -
Στέφανε εγώ δεν μπαίνω σε τέτοια μονοπάτια. Άλλωστε το premium για εμένα είναι μύθος. Προχθές από την Χ1 της οικογένειας έφυγε πάλι το καπάκι της ασφάλειας από την πόρτα του συνοδηγού. Αυτή τη φορά όμως θα βάλουμε λόγκο ώστε να μη το χάσουμε όπως τα υπόλοιπα. Κρίμα δεν είναι για 5 χρονών αυτοκίνητο;
-
Μην με βάζετε να το ξαναγράφω ρε παιδιά, το τι σημαίνει premium/luxury item είναι πολύ καλώς ορισμένο σε όρους Οικονομικών, οπότε δεν έχει νόημα να λέμε αν και ποιος και πως και γιατί θεωρεί εαυτόν ή κάποιο προϊόν του 'premium'. Ή πληροίς τους βασικούς όρους και είσαι, ή όχι και δεν είσαι. Το πρόβλημα με την Peugeot και το 3008 είναι ότι πληρούνται ελάχιστοι από τους απαραίτητους όρους του 'premium', και εκεί έγκειται η δική μου βασική αντίρρηση.
Και για να είμαι συγκεκριμένος, η ψηλή τιμολόγηση για να μεταβεί σε διαφορετικό bracket τιμής είναι ένας από τους όρους (όχι από τους βασικούς), το να λέω εγώ ο ίδιος ότι θεωρώ εαυτόν premium, δεν είναι.
Carry on
-
Το τι σημαίνει πρίμιουμ το καταλαβαίνεις όταν το αγοράσεις . Μετά ξέρεις να απαντήσεις και στους πωλητές..
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Το Kuga μου κάνει λίγο αμερικανιά, macho, ως και ελαφρώς καγκούρικο σε ορισμένες εκδόσεις (φουλ μάυρα φιμέ, μαύρες ζάντες κλπ).
Μα είναι αμερικανιά, απλώς 'εξευρωπαϊσμένη'. Και μην ξεχνάτε ότι δεν είναι 'φρέσκο' μοντέλο, εκτεταμένο facelift είναι του 2013, όπως λέει και ο φίλος συνιδιοκτήτης
Το 'μαύρο στυλ' είναι γενικώς στρατηγική της Ford σε όλα τα ST-Line, έτσι τα βγάζει η εταιρεία, δεν είναι ιδιαιτερότητα του Κuga. Αν σου αρέσει, καλώς, αν όχι, κοιτάς κάποιο άλλο, π.χ. τη Titanium έκδοση (που είναι πιο bling-bling). Τέλος τα πίσω φυμέ/μαύρα/privacy τζάμια είναι ακριβώς τα ίδια που προσφέρουν όλοι οι κατασκευαστές για τα μεσαιομεγάλα μοντέλα τους, γιατί σε πειράζει ειδικά στο Kuga ?
Δεν με πειράζει, απλά ίσως να είναι ο συνδυασμός με τις μαύρες ζάντες, τα φουσκώματα κλπ που μου δίνει την εντύπωση ενός ελαφρώς 'καγκουρεμένου' αυτοκινήτου. Λες και το πήρε ο ιδιοκτήτης και πήγε στον βελτιωτή της γειτονιάς του για να το κάνει να δείχνει ακόμη πιο άγριο-'σπορ'.
Από την άλλη το 3008 μου φαίνεται πιο εκλεπτυσμένο και πιο premium (τα νίκελ που έχει, τα πολύ ωραία και ακριβά στο μάτι χρώματα, κλπ).
Προφανώς ανάλογα με τα γούστα του ο καθένας επιλέγει
Θα ήθελα πάντως το επόμενο Kuga να ξαναγυρίσει σε Ευρωπαικά μονοπάτια. Εξακολουθώ να θεωρώ την πρώτη έκδοση πολύ όμορφη μετά από τόσα χρόνια, και νομίζω πως είχε και το ιδανικό μέγεθος για τους δρόμους μας (ήταν ελαφρώς μικρότερο από το τωρινό).
-
Το τι σημαίνει πρίμιουμ το καταλαβαίνεις όταν το αγοράσεις . Μετά ξέρεις να απαντήσεις και στους πωλητές..Δεν χρειάζεται να απαντήσεις τίποτε στους πωληταράδες αν σκάσεις μύτη με κανένα πιο premium απο την Γερμανική τριπλέτα. Απεναντίας μπορεί να πέσει απίστευτο δούλεμα και να καταπιούν την γλώσσα που βγάζουν.
-
Απλά πράγματα: αυτοκίνητο που κοστίζει 30-40-50.000 ευρώ και έχει πίσω ημιάκαμπτο άξονα για ανάρτηση (δηλαδή - ως τεχνολογία - αυτή που είχε και το Golf Mk1 το 1977) δεν μπορεί επ' ουδενί να ονομαστεί premium, ακόμα και χρυσά πόμολα να έχει.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Απλά πράγματα: αυτοκίνητο που κοστίζει 30-40-50.000 ευρώ και έχει πίσω ημιάκαμπτο άξονα για ανάρτηση (δηλαδή - ως τεχνολογία - αυτή που είχε και το Golf Mk1 το 1977) δεν μπορεί επ' ουδενί να ονομαστεί premium, ακόμα και χρυσά πόμολα να έχει.Αν και επί της αρχής συμφωνώ μαζί σου, νομίζω ότι είσαι λίγο απόλυτος.
Και το megane rs ημιάκαμπτο έχει αλλά βάζει τα γυαλιά σε πολλά premium και μη.
Peugeot 3008 2016