-
Προς κατόχους SUV: Βάλτε καμία φωτο από πρωτομαγιάτικες εξορμήσεις, όσοι κάνατε! Υπόσχομαι να μην ζηλέψω...πολύ!
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους. Έχει κανείς γνώση για το πως διαμορφώνεται η τιμή για το 1.2 puretech 130hp με χειροκίνητο κιβώτιο σε έκδοση allure και gt line;
-
-
Αυτό το 3008 ενώ μου αρέσει πολύ εμφανισιακά στο πίσω μέρος και στην καμπίνα
στη μούρη μπροστά ρε γμτ μου μοιάζει με μεταλλαγμένο
-
Οι εντυπώσεις από το πρώτο ταξίδι…
Πολύ άνετο και ξεκούραστο ταξίδι. Καλή η στήριξη του σώματος στα καθίσματα. Αεροδυναμικοί θόρυβοι μέχρι τα 130χλμ που πήγα δεν ακούστηκαν. Κανένα πρόβλημα επίσης με τους πλευρικούς ανέμους. Η λειτουργία του ενεργού cruise control είναι άψογη. Πραγματικά το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κρατάς το τιμόνι. Τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του! (Εννοείται ότι έχεις το νου σου). Πολύ καλή και η λειτουργία του Active Safety Brake μέσα στην πόλη. Αυτόματο παρκάρισμα - ξεπαρκάρισμα απολαυστικότατο! Γενικά οι εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές και φαίνεται ότι το αυτοκίνητο προσφέρει όλα όσα υπόσχεται.Μέση κατανάλωση μετά από 971χλμ και με ταχύτητα στην εθνική 130χλμ/ώρα με χρήση cruise control καθώς και αναβάσεις - καταβάσεις σε ορεινούς οικισμούς 5,9l/100.
https://s30.postimg.org/yllx5m2mp/20170501_205741.jpg -
Πολύ ωραίες εντυπώσεις και ωραίο το νούμερο κατανάλωσης ..
Φυσικά σε μικτή χρήση και μόλις 'ξεθαρέψεις' δε νομίζω να πέσεις κάτω από τα 6.5λ στην αντλία
Καλά ταξίδια λοιπόν στο γκατζετάμαξο !! -
Σε γενικές γραμμές δεν είμαι (πλέον) από τους οδηγούς που τρέχουν και πιέζουν γενικά το αυτοκίνητο. Στο 90% των μετακινήσεών μου σε εθνικές οδούς δεν πάω πάνω από 130χλμ εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Τώρα αν λάβεις και υπόψιν σου ότι μένω μόνιμα στον Ωρωπό, που σημαίνει ότι δεν έχω τα σταμάτα-ξεκίνα της πόλης, και ότι το μοτέρ είναι ακόμα άστρωτο πιστεύω ότι η κατανάλωση θα είναι λίγο κάτω από τα 6 λίτρα. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι φίλε. Θα δεις σημαντική μείωση της κατανάλωσης μετά τα 10χιλιάδες χλμ.....γύρω στο 10%. Οπότε για τον όγκο του αυτοκινήτου, είσαι μια χαρά!
-
http://www.caranddriver.gr/dokimes/arth ... 2/?page1=4
Οι κινητήρες του 3008
[spoiler=:3le6gr6i]Ανεξάρτητα από τον κινητήρα με τον οποίο εφοδιάζεται, το νέο 3008 είναι ένα όχημα που ακολουθεί πιστά τη γαλλική σχολή αναφορικά με την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στο κράτημα και την άνεση, μόνο που εδώ γίνεται αμέσως σαφής η στιβαρότητα του πλαισίου. «Γερμανική» θα λέγαμε και η δουλειά που έχουν κάνει οι Γάλλοι γίνεται περισσότερο αντιληπτή όταν το αυτοκίνητο κινηθεί σε μια κακοτράχαλη διαδρομή.Πρόκειται για ένα «μασίφ» σύνολο που απορροφάει τα πάντα χωρίς να γίνεται κάτι αντιληπτό σε επιβάτες και οδηγό, ούτε η ύπαρξη ημιάκαμπτου άξονα. Εδώ να προσφέρουμε ότι και η απόσταση από το έδαφος των 21,9 εκατοστών, όπως και οι καλές γωνίες (προσέγγισης 20ο, αποχώρησης 29ο), συνδυαστικά με το grip control και τα ειδικά ελαστικά M+S προσφέρουν την απρόσκοπτη κίνηση σε χωμάτινες διαδρομές με έναν κάποιο βαθμό δυσκολίας. Εξαιρετικά τα οδικά χαρακτηριστικά και στην άσφαλτο όπου το 3008 σπανίως θα ανοίξει την τροχιά του και αυτό θα πρέπει να γίνει με υπερπροσπάθεια του οδηγού. Η υποστροφή είναι αποτέλεσμα και του τύπου των ελαστικών (όπως και η απόσταση φρεναρίσματος των 55,2 μέτρων που χρειάστηκε για την ακινητοποίηση από τα 120 km/h), που ελέγχεται ωστόσο από το «γρήγορο» τιμόνι με τη σχετικά μέτρια αίσθηση.
Το 3008 είναι διαθέσιμο με δύο ντίζελ κινητήρες τον 1.6 BlueHDi διαβαθμισμένης απόδοσης 100 και 120 ίππων, όπως και τον 2.0 BlueHDi των 180 ίππων. Δοκιμάσαμε τη μεσαία έκδοση (1.6 BlueHDi 120 PS) με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο EAT6 και για την οποία έχουμε να σας αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή σε όποιον επιθυμεί να «βγάζει» χιλιόμετρα πολύ οικονομικά. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να κινείσαι με ένα ογκώδες όχημα όπως το 3008 στον αυτοκινητόδρομο και να βλέπεις μέση κατανάλωση ακόμη και κάτω από 5 λίτρα και την αυτονομία στο trip computer ακλόνητη! Ο κινητήρας είναι γνωστός ήδη από το 308 (και αλλού) αποδίδοντας 130 ίππους και την πολύ καλή ροπή των 300 Nm από 1.750 rpm. Στην περίπτωση του μηχανικού κιβωτίου προσφέρει καλύτερη απόκριση με ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις, όπως και τη δυνατότητα στον οδηγό να τον «δουλέψει» ψηλά. Χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα ωστόσο, καθόσον στην υψηλή κλίμακα περιστροφής «κρεμάει» και δεν χαρακτηρίζεται για την πολιτισμένη λειτουργία του. Αντιθέτως, σε ένα φάσμα μεταξύ των 1.900-4.000 rpm το μοτέρ συμπεριφέρεται πολιτισμένα και αποδίδει τα μέγιστα. Το αυτόματο κιβώτιο των έξι σχέσεων μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τη ροπή του κινητήρα και να ανταποκριθεί θετικά ανεξαρτήτως προγράμματος οδήγησης (Sport, Relax). Οι μετρήσεις μας για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο έδειξαν διαδικασία επιτάχυνσης (0-100 km/h) σε 11,7 δευτερόλεπτα, ρεπρίζ (80-120 km/h) σε 9,4 δευτερόλεπτα, το 1000άρι σε 33,3 δευτερόλεπτα και την τελική να φθάνει τα 185 km/h. H μέση κατανάλωση που καταγράψαμε με αυτόν τον κινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο είναι στα 6,5 l/100km.3008 1.2 PureTech 130 PS
Ο μικρότερος κινητήρας που εφοδιάζει το 3008 είναι ο εξαιρετικός 1.2 Pure Tech (υπερτροφοδοτούμενος) που αποδίδει 130 PS και 230 Nm μόλις από τις 1.750 rpm. Τον δοκιμάσαμε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων (είναι διαθέσιμος και με εξάρι αυτόματο) για το οποίο ξεχωρίσαμε την πολύ καλή αίσθηση του επιλογέα. Ο κινητήρας, αξιοποιώντας την πολύ καλή κλιμάκωση του κιβωτίου, είναι αποδοτικός από χαμηλά, ενώ μπορεί να «δουλεύει» ακούραστα και στα κόκκινα χωρίς να… κοκκινίζει και να γίνεται απολίτιστος (θόρυβος, τραχιά λειτουργία) στους επιβάτες.Η απόκρισή του είναι εξαιρετική και δεν έχει κανένα απολύτως θέμα με τα 1.300+ κιλά του αμαξώματος. Για να επιταχύνει τα 100 km/h από στάση χρειάζεται 10,8 δευτερόλεπτα, για το 1.000άρι 32,3 δευτερόλεπτα, με την τελική να φθάνει τα 188 km/h. Και όλα αυτά για έναν κινητήρα 1.119 κυβικών εκατοστών σε ένα ογκώδες αμάξωμα 4,5 μέτρων! Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο κινητήρας δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα απαιτητικός σε καύσιμο, καθώς μετρήσαμε μέση κατανάλωση 7,2 λίτρα.[/spoiler:3le6gr6i]
-
Ο χρήστης kosnear έγραψε:
Σε γενικές γραμμές δεν είμαι (πλέον) από τους οδηγούς που τρέχουν και πιέζουν γενικά το αυτοκίνητο. Στο 90% των μετακινήσεών μου σε εθνικές οδούς δεν πάω πάνω από 130χλμ εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Τώρα αν λάβεις και υπόψιν σου ότι μένω μόνιμα στον Ωρωπό, που σημαίνει ότι δεν έχω τα σταμάτα-ξεκίνα της πόλης, και ότι το μοτέρ είναι ακόμα άστρωτο πιστεύω ότι η κατανάλωση θα είναι λίγο κάτω από τα 6 λίτρα. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστονΛόγω της μορφολογίας της περιοχής πιθανόν να δεις και παραπάνω. Συχνά πυκνά θα κινείσαι με μια 'ταχύτητα κάτω' και πιθανόν να δεις μέση κατανάλωση στα 6 και κάτι... Αυτό δεν λέει τίποτε όμως. Τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού μπορεί να είναι ελαφρώς χειρότερα σε κατανάλωση. Πιθανόν μόνο το sx4 cross σε αυτό το ανάγλυφο να είχε καλύτερες καταναλώσεις με εσένα πίσω από το τιμόνι. Και πάλι καλοτάξιδο!
-
http://www.seaa.gr/sites/seaa/files/fil ... -4-seg.pdf
Ακόμα συνολικά χαμηλά το 3008, αλλά με καλές πωλήσεις τον Απρίλιο!
Κρίμα που και αυτό και το QQ είναι στην κατηγορία C και δεν γίνονται αμεσες συγκρίσεις! -
Δειχνει να παιρνει μπρος σε πωλησεις προφανως και γιατι ομαλοποιουνται σιγα σιγα οι διαθεσιμοτητες και σε συνδιασμο με την τσιμπημενη τιμη δειχνει οτι θα εχει τελικα ρευμα
-
Πέτυχα ένα 3008 σήμερα μπροστά μου και το χάζευα όσο είμασταν μπλοκαρισμένοι στην κίνηση. Ομολογουμένως με εντυπωσίασε και πιστεύω πως εμφανισιακά τουλάχιστον, καταφέρνει να δικαιολογεί την τιμή του. Μου έβγαζε κάτι πιο premium σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα της σειράς, τόσο λόγω σχεδίασης όσο και ορισμένων μικρών λεπτομερειών (τα φιμέ τζάμια, τα ενθέματα χρωμίου στο αμάξωμα, το πολύ ωραίο και γυαλιστερό χρώμα κλπ). Θεωρώ ότι δεν υπάρχει σύγκριση με το QQ για παράδειγμα, ενώ σίγουρα μου βγάζει κάτι πιο κυριλέ σε σχέση με την βασική έκδοση του Tiguan. Η φάση είναι ότι πρέπει να είναι ακόμη πιο ξεχωριστό στο εσωτερικό του.
Μπράβο στην Peugeot! Μακάρι να είναι και καλοκατασκευασμένο και αξιόπιστο. -
Το Tiguan δείχνει αρχοντικό και στιβαρότητα ρε συ. Αυτο δείχνει απλα ομορφο αν και καποιες λεπτομέρειες ειναι fail εντελως όπως η φέτα χρωμίου στον προφυλακτήρα στο σημείο που θα ακουμπήσεις και θα σε ακουμπήσουν όλοι με αποτέλεσμα σύντομα αυτο το κομμάτι να μην βλέπεται.
Επίσης μεσα επειδή εχω μπει βγάζει κατι το κλειστοφοβικό. Μπροστά δεν νιώθεις επαρκή 'αέρα' -
Ωραιο σχολιο αυτο με το χρωμιο. Νταξ κι αμα πεσει ελεφαντας πανω σου δε θα μεινει τιποτα. Οποτε ας μη παρουμε τιποτα...
Μετα απο προσωπικη επαφη ,πιο 'αρχοντικο'-μα τι ορος... και πιο 'στιβαρο'-αλλος επικος/ανυπαρκτος ουσιαστικα ορος... δειχνει το 3008. -
Για εμένα ειδικά το Τιγκουάν εκφράζει την επιτομή της σχεδιαστικής ατολμίας.
3008 με διαφορά πιο εντυπωσιακό, όμορφο και ...Στοιβαρό σε όψη... -
Βασικα ομορφο δειχνει πισω, το μπροστα ειναι βραστα
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το Tiguan δείχνει αρχοντικό και στιβαρότητα ρε συ.Στέφανε μιλάω για τις βασικές εκδόσεις, όπου το Tiguan νομίζω δεν έχει ούτε led φώτα ημέρα μπροστά. Οι πιο πλούσιες εκδόσεις βελτιώνουν την εικόνα αν και εξακολουθεί να μου φαίνεται απίστευτα βαρετό και αδιάφορο.
Σίγουρα δε θεωρώ ότι ένα 3008 ανταγωνίζεται μια Χ1, αλλά το Tiquan το παίζει στα ίσια, ενώ απλά δεν συγκρίνεται με QQ. Βλέποντας την βαθιά και γυαλιστερή βαφή του 3008 θυμόμουν αυτά που έλεγες για το 'ψεύτικο' χρώμα του QQ.
-
Για VW το diesel δεν βγαίνει σε άσχημη τιμή και μάλλον καλύτερη του αντίστοιχου 3008.
Το 3008 είναι πολύ πιο όμορφο και φουτουριστικό αλλά το tig μάλλον θα είναι πιο διαχρονικό και δείχνει πιο macho.
Τελωσπαντων περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Εμένα μπορεί να με χαλάνε 1-2 πράγματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αντικειμενικά το 3008 δεν είναι ίσως το καλύτερο γαλλικό SUV -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το Tiguan δείχνει αρχοντικό και στιβαρότητα ρε συ. Αυτο δείχνει απλα ομορφο αν και καποιες λεπτομέρειες ειναι fail εντελως όπως η φέτα χρωμίου στον προφυλακτήρα στο σημείο που θα ακουμπήσεις και θα σε ακουμπήσουν όλοι με αποτέλεσμα σύντομα αυτο το κομμάτι να μην βλέπεται.
Επίσης μεσα επειδή εχω μπει βγάζει κατι το κλειστοφοβικό. Μπροστά δεν νιώθεις επαρκή 'αέρα'Το Tiguan είναι ένα εξαιρετικά τολμηρής σχεδίασης αυτοκίνητο συγκρινόμενο με το Passat του 1980. Απλά τραγικά παλιακό. Το 3008 είναι τόσο όμορφο και κομψό που θα μπορούσε να βρίσκεται στην γκάμα της Range Rover. Αν το πετύχεις στο δρόμο δίπλα στο chr απλά κλαίω! (Chr = Hyundai coupe - bat mobile του σήμερα
Sent from my iPad using Tapatalk
Peugeot 3008 2016