-
Και πάνω που έχεις αποκλείσει τα περισσότερα κι έχεις καταλήξει σε τρία υποψήφια αυτοκίνητα διαβάζεις αυτό: Κάποια SUV γεννήθηκαν για τις στροφές !
Sportage GT line 1.6Turbo 177hp με νέα τιμή 27.700€!Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Celestus έγραψε:
Sportage GT line 1.6Turbo 177hp με νέα τιμή 27.700€!
Τη σημερινή εποχή οι περισσότεροι δε κοιτάνε τα άλογα αλλά την οικονομία στα λειτουργικά έξοδα και το sportage μάλλον δεν ανήκει σε αυτά , τη βενζίνη του θα τη ρουφάει οπότε μάλλον λίγοι θα ενδιαφερθούν !
On Topic τώρα για όποιον ενδιαφέρεται η πανοραμική οροφή στο 3008 , που ανοίγει ηλεκτρικά και συνοδεύεται από μπάρες αλουμινίου στην οροφή κοστίζει 1400 € σε όλες τις εκδόσεις.
-
Και πάνω που έχεις αποκλείσει τα περισσότερα κι έχεις καταλήξει σε τρία υποψήφια αυτοκίνητα διαβάζεις αυτό: Κάποια SUV γεννήθηκαν για τις στροφές !
Sportage GT line 1.6Turbo 177hp με νέα τιμή 27.700€!Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μιλάμε για μικτή 10ltr +
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το 'γνωστό' τεστ, τώρα και για το 3008. Τα χιλιόμετρα που πιάνει αρκετά, η συμπεριφορά του αρκετά 'λαστιχωτή', με έντονη ταλάντωση.
-
Ειναι φανερό πλέον οτι η κατηγορία των SUV δεν διακρίνεται για την οδική της συμπεριφορά. Οχι μεγάλη επέμβαση ηλεκτρονικών αλλά και εδω όπως και αρκετά παραπάνω στο Tiguan αυτά σώζουν την κατάσταση. Θα είχε ενδιαφέρον ένα αντίστοιχο τεστ με Kuga (που ο ειδικός τύπος λέει οτι 'στρίβει') και ένα με X1. Παντως η κατηγορία τρωει Fail σε αυτό το κομμάτι όσο και αν κάποιοι πιστευουν το αντίθετο ή τουλάχιστον την 'ισοπαλία'.
Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όλα στην ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δεν πιστεύω ότι αγοράζει κανείς αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας για την οδική του συμπεριφορά.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Όλα στην ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δεν πιστεύω ότι αγοράζει κανείς αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας για την οδική του συμπεριφορά.Ακριβώς!
-
Όλα στην ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δεν πιστεύω ότι αγοράζει κανείς αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας για την οδική του συμπεριφορά.Κι εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να αγοράζει κάποιος SUV χωρίς τετρακίνηση οπότε δεν αποκλείω πλέον τίποτα!
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παιδιά μπήκε με 80 χιλιόμετρα, όταν αλλά σε λιγότερα βγαίνουν εκτός, για μένα δείχνει πως έχει εξαιρετική οδική συμπεριφορά ανώτερη από πολλά χαμηλότερα αυτοκίνητά.
Εντάξει γέρνει και δεν έχει αίσθηση χαμηλού αλλά στην ουσία είναι εκπληκτικό.
Το ίδιο και το Tiguan , τα είχε πάει εξίσου καλά.
Θέλω να δω το Kuga που γράφονται εξαιρετικά λογια , και την κακή για τα δεδομένα της BMW Χ1.Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
Όλα στην ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δεν πιστεύω ότι αγοράζει κανείς αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας για την οδική του συμπεριφορά.
Κι εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να αγοράζει κάποιος SUV χωρίς τετρακίνηση οπότε δεν αποκλείω πλέον τίποτα!
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αδιανόητο, πράγματα του σατανα
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Παιδιά μπήκε με 80 χιλιόμετρα, όταν αλλά σε λιγότερα βγαίνουν εκτός, για μένα δείχνει πως έχει εξαιρετική οδική συμπεριφορά ανώτερη από πολλά χαμηλότερα αυτοκίνητά.
Εντάξει γέρνει και δεν έχει αίσθηση χαμηλού αλλά στην ουσία είναι εκπληκτικό.
Το ίδιο και το Tiguan , τα είχε πάει εξίσου καλά.
Θέλω να δω το Kuga που γράφονται εξαιρετικά λογια , και την κακή για τα δεδομένα της BMW Χ1.Sent from my SM-T715 using Tapatalk
Πολύ σωστός...
Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Από πού προκύπτει ότι η Χ1 είναι κακή;
-
Το 'γνωστό' τεστ, τώρα και για το 3008. Τα χιλιόμετρα που πιάνει αρκετά, η συμπεριφορά του αρκετά 'λαστιχωτή', με έντονη ταλάντωση.Πολυ καλη συμπεριφορα του 3008 για τα 80 χλμ! Δεν κλωτσησε ουτε μια κορινα! Αλλα τα φτυνουν απο τα 75-76 χλμ. Απο οσα suv ειδα στο αντιστοιχο καναλι ειχε την καλυτερη συμπεριφορα δευτερο το τιγκουαν απο οσα ειδα.
-
Μπορεί κανείς να εξηγήσει που οφείλεται αυτή η ταλάντωση που κάνει; Είναι θέμα ρύθμισης της ανάρτησης ή της λειτουργίας του ESP (ίσως φρενάρει-αφήνει τον μπροστά εξωτερικό τροχό και δημιουργεί αυτή την κίνηση). Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν εμφανίζουν αυτή την συμπεριφορά όλα τα SUV.
Νιώθω πως αν μπει το αυτοκίνητο με περισσότερα, θα συμπεριφερθεί όπως το Juke που παραλίγο να ανατραπεί. Άλλα μοντέλα απλά υποστρέφουν ή υπερστρέφουν ενώ στα Tiguan και Q2 το ESP φρενάρει έντονα το αμάξι και σχεδόν το ακινητοποιεί.
Νομίζω πως το τεστ αυτό αξίζει μόνο για την παρατήρηση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου σε οριακές καταστάσεις και όχι τόσο για την μέγιστη ταχύτητα εισόδου. -
Σε αυτό το τεστ σημαντικότατο ρόλο παίζουν και τα ελαστικά (τύπος, διαστάσεις, βαθμός φθοράς) που φορά το κάθε αυτοκίνητο καθώς και αν έχει προηγηθεί προθέρμανση τους. Είναι πάντως πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις ενδείξεις του συγκεκριμένου τεστ. Πάντως δείχνει πολύ όμορφες αντιδράσεις το όχημα για αυτή την άσκηση.
-
Εγω στο συγκεκριμνο τεστ βλεπω οτι το αμαξι εκλελει την ασκηση χωρις να βγαινει απο την πορεια του ακομα και στα 80 χλμ. Υπαρχει μια ελαφρι ανασηκωση του πισω τροχου απο τα 76 η οποια παραμενει ιδια και στα 80.
Καμια σχση με του juke που απο τα 74 σηκωνεται δυο παλαμες απο το εδαφος στις δυο ροδες.
Ομοιως καλα τα παει και το τιγκουαν το οποιο ριχνει καποιες κορινες ισως απο αβλεψια το οποιο ειναι αληθεια δεν σηκωνεται ποτε ακομα και στα 82 . παντως αν δεις το golf πχ πεταει απιστευτο κωλο και δεν εκτελει την ασκηση απο τα 77 χλμ ηδη. Μια χαρα τα παει το 3008 ακομα και σε σχεση με χαμηλοτερα .
-
Μα δεν διαφωνώ σε αυτό. Άλλωστε ενισχύει για εμένα το λόγο για τον οποίο οι τιμές του συναγωνίζονται τα premium της κατηγορίας. Δεν είναι ένα απλό suv όπως το δικό μου duster για παράδειγμα που θα σε πάει απλά άνετα και αξιοπρεπώς στην άσφαλτο. Είναι στημένο να δώσει πολύ περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση και με κορυφαία οδική συμπεριφορά για την κατηγορία.
-
Το σχολιο μου ηταν στον παραπανω φιλο.
-
Συγνώμη φίλε μου Tkin73 δεν το κατάλαβα. Για την συνέχεια ... θεωρώ πως το σήκωμα του πίσω εσωτερικού τροχού ως προς την στροφή, προδίδει σπορ ρύθμιση της ανάρτησης και ουσιαστικά διευκολύνει το όχημα να ακολουθήσει την πορεία των δύο μπροστινών τροχών που είναι και οι αποδέκτες της επιλογής του οδηγού μέσω του τιμονιού. O πίσω εσωτερικός τροχός είναι συνήθως εκείνος που αρνείται περισσότερο να αλλάξει την ευθεία πορεία του στα όρια της πρόσφυσης. Στην peugeot το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά και δεν ήταν λίγα τα σπορ οχήματα της φίρμας με αυτή την συμπεριφορά με χαρακτηριστικό κυρίως το 106 ή και το 205. Ομως εδώ έχουν υπερβάλλει εαυτόν καθώς μιλάμε για ένα όχημα με μεγάλο μεταξόνιο. Προφανώς έχουν πετύχει το τόσο καλό αποτέλεσμα από την καλή ρύθμιση της γεωμετρίας της ανάρτησης και το κλάσμα του μεταξονίου με το μετατρόχιο. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία.
-
Μόνο εγώ βλέπω αυτή την ταλάντωση (σαν τρεις αναπηδήσεις) που κάνει κατά την πρώτη αλλαγή κατεύθυνσης;
Το Kodiaq για παράδειγμα βγάζει μούτρα και προφανώς αν μπεις με παραπάνω θα βγάλει περισσότερα μούτρα. Το 3008 μου δίνει την αίσθηση πως αν ξεπεράσει το όριο θα συμπεριφερθεί όπως το Juke, κάτι που δεν μου δημιουργεί και μεγάλη σιγουριά ως οδηγό. Παρά το ύψος τους, δεν συμπεριφέρονται όλα τα SUVs έτσι σε αυτή την δοκιμή.
Peugeot 3008 2016